Publiksnålt på första dansbandsmaratonet i Ransäter

30 jul

Hejsan!
Helgen den 30-31/12 arrangerades dansbandsmaraton på Ransäters hembygdsgård. Elva dansband från bokningsbolaget Rent Nöje i grums spelade; Björnes och Nikita, Cliptons och Beverliz, Keith Elwins och Torgny Melins, Danslaget och Peter Alvenfors Orkester, Jiws, Håkan Nordlöfs och Matz Rogers plus trubadurer. Dansen höll på fredagen på mellan 18-02 och på lördagen 11-15 och 18-02.

Det hela var mycket bra arrangerat. Men det var ett fel. Var höll publiken hus? Efteråt fick jag veta att pengarna tagit slut till Marknadsförening av festivalen. Detta medförde att flera band stundtals spelade för helt tomma banor. Dålig stil att inte annonsera bättre, men är pengarna slut så är dom. Nåväl, vi som var där höll igång som bara den.

Första dagen avslutades med allsång med Bengt Alsterlind som allsångsledare. De som inte hade gått och lagt sig ställde upp i allsång kompad av Torgny Melins och Keith Elwins.

Jag fick under dessa dagar stifta bekantskap med flera för mig nya band. Peter Alvenfors som gjorde mycket bra ifrån sig, Björnes med två sångerskor. Något band som inte imponerade var Mathz Rogers. Sorry grabbar! Andra band som var bra var; Torgny Melins, Danslaget, Håkan Nordlöfs, Cliptons, Nikita, Beverliz. Det var kul att höra Jiws från Norge.

Det var ju första året som detta arrangerades så det tar väl något några år innan det blir inkört, men med bra annonsering och marknadsförening tror jag på detta eftersom det är ett bra forum för mindre band. På dom flesta dansveckorna och festivalerna som arrangeras är det mestadels de större banden som medverkar

Publicerad: 2004-07-30 13:40:07

admin

One thought on “Publiksnålt på första dansbandsmaratonet i Ransäter

  1. Hej på dej! Såg att du hade varit på Ransäters hembygdsgård tillsammans med Björnes och Nikita, Cliptons ,Beverliz, Keith Elwins ,
    Torgny Melins, Danslaget , Peter Alvenfors Orkester, Jiws, Håkan Nordlöfs och Matz Rogers plus trubadurer Det måste ha varit ett jäkla drag trots lite publik.
    Men det är ju oftas så att folk tycker att det ordnas för lite dans och sånt men ordnas det så kommer inte folk dit det där är konstigt.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.