Livet är för kort för manualer

28 nov

Det är kul att ”leka med datorn”. I alla fall med photoshop som är ett riktigt kul program när man väl kan det. Eftersom programmet är så enormt stort så räknar jag mig som en nybörjare eller kanske något lite van användare. Kan en del funktioner men vet inte vad alla ska vara bra för och vad man ska ha dom till. Men man kan ju göra oändliga saker med det. Om ni kikar på sidan personligt på min hemsida så är det flera bilder där som jag gjort om i photoshop. Ofta små saker som att byta färg på något klädesplagg eller så. Ganska kul at se vad man kan göra. Nu har jag efter att jag städat hemma hittat en bok om photoshop som jag köpte på en bokrea 1962. Skämt och sido. Jag köpte den i våras, men av någon anledning glömde jag bort den, Jag citerar en datalärare jag hade ”Livet är för kort för manualer”. Och han har på ett sätt rätt i det. Jag är en sådan som först provar mig fram och funkar det inte då så provar jag lite till och funkar det inte då så tar jag i nödfall fram manualen och kikar lite. Annars är nog den bästa vägen att lära sig är att hålla på själv och mixtra och undersöka programmet. Så kom ihåg en sak, ”Livet är för kort för manualer”.


Publicerad: 2005-11-28 13:40:07

1:a advent med nytt julpynt

27 nov

Så var det då första advent. Ursch vad tiden går fort. Snart är det inte långt kvar till midsommar *ler* Det blev en sedvanlig första advent med lite shopping på stan. Det var glädjande nog många Kristinehamnare som gett sug ut på stan denna dag för att handla eller bra se på folk. Denna dag skulle det vara invigning av stadens nya julpynt som man köpt in. Det var tal av kommunalrådet, och krut. Krut är ett organ som arbetar för en trevligare och trivsammare Kristinehamn. (Kristinehamns Utvecklingssamverkan). En fika på nya coffeshop han det bli, innan det bar hemåt till brorsan, där vi skulle spela Bingolotto. Dansbandet Grönwalls var ju med och det fick man ju inte missa. Tyvärr varjag ute i senaste laget när det gällde Bingolott, så dom var redan returnerade. Men det gick bra det med. På hemvägen köpte vi en varsin pizza som vi smaskade på.


Publicerad: 2005-11-27 13:40:07

Har redan smakat på julskinkan

26 nov

Så har jag tjuvstartat med skinksmörgås och julgröt. Detta skede på Åtorps Bygdegård som i lördags anordnade sin julmarknad. Jag passade på att köpa en hel del julklappar här. Det är bygdens folk som säljer hantverk, hembakat och lite annat smått och gott. Varje år gör jag fynd och köper många julklappar här. Allting är så välgjort så man vet knappt ibland vad som är fram och vad som är baksidan på en duk. Trist väder var det också. Det kunde ja ha kommit lite snö. Men bara lagom med snö, ungefär 5 cm eller så. SÅ att det är vitt på backen, men ändå inte så mkt så man behöver skotta. Men det kommer väl lite snö. Vi har ju hittills varit förskonade från dessa vita flingor. Vi får ju hoppas att han där uppe skakar ner lite dun åt oss till julafton.


Publicerad: 2005-11-26 13:40:07

Min födelsedag snart…

24 nov

Ja då fyller man snart år igen. Har det verkligen gått ett år sedan sist? Ja tydligen verkar det som att det gjort det. Nu är det ganska ok att fylla 20 dagar innan julafton. Annat var det när man var mindre. Det var ju nästan så man skulle ha haft en extra födelsedag mitt i sommaren. Det är med att fylla år 20 dagar innan julafton är väl ingen större hit. Men det går ju bättre nu när man vant sig. Det har tagit nästan 25 år att vänja sig. Så vad önskar man sig då? Tja lite av varje, bland annat ett USB-minne på mins 512 Mb, en morgonrock och sen lite kläder. Såg föresten på nätet ett par coola jeans som det står M på. Ganska fräckt med tanke på att jag heter Markus. Vi får väl se vad det blir. I år fyller jag på en söndag, har jag räknat ut. Eller, jag räknade inte, jag kollade i almanackan, det är enklare så. Så nu hoppas man bara på en fin födelsedag om några dagar och många paket.


Publicerad: 2005-11-24 13:40:07

Hösten är här på allvar

23 nov

Nu är hösten här på allvar tror jag bestämt. Nu är det bevisligen kallare och mycket mörkare på dagarna. Man åker hemifrån när det börjat ljusnat och kommer hem när det är mörkt. Ska det vara så. Ja det verkar så i alla fall. Men jag är en sådan människa som inte deppar ihop bara för att det är höst och grått och mörkt och kallt. Jag försöker i den mån det går at se det positiva med allt. Och jag har märkt att jag kommer väldigt långt på det. Man måste vara optimist. Det är som den där historien om optimisten och pessimisten och så säger pessimisten. Nu kan det inte bli värre. Jo då säger optimisten. Nåväl. Nu finns det tid för inomhus aktiviteter, Man kan sitta framför datorn och tv:n och mysa. Så hösten är trots allt mkt fin årstid. Kolla i mitt bildgalleri så finns det lite höstbilder tagna ibland annat Kristinehamn men även Filipstad.


Publicerad: 2005-11-23 13:40:07

Samma gamla vanliga frisyr

22 nov

Jaha, okej då var det gjort. Man har klippt sig igen. Det blev ”samma gamla vanliga” frisyr. varje gång man går till frisören så tänker jag att man kanske skulle göra någon annorlunda frisyr eller klippa sig annorlunda, men icke. Det blir samma slätstrukna frisyr. Ibland har jag haft tankar på att färga håret, men eftersom jag är allergisk mot så många olika saker så vill jag inte utsätta mig för något som kanske blir en allergichock. Men man har i alla fall haft planerna på att färga det svart eller kanske ljusgult. Nu har jag dock sett ett sätt för att visuellt få en annan frisyr. Ett datorprogram som man helt enkelt infogar en bild p sig själv och sedan fixar till frisyren efter eget tyckte och smak. Man kanske ska försöka få tag på det programmet och testa. Vi får se. Ha det så bra alla läsare.

/Markuz


Publicerad: 2005-11-22 13:40:07

Min stake på 50 cm lyser så fint

21 nov

Nu är det ära advent. Nu står det där och lyser så fint i mörkret. Vem pratar jag om? Jo min stake så klart ;) Jag mätte den och den är ungefär 50 cm lång. Jösses ;) Så efter att ha varit iväg till affären och köpt ljus till den, så lyser den så fint där. Men det där med att köpa ljus verkar ju vara en hel vetenskap. Inget för oss vanliga dödliga varelser verkar det som. Man var tvungen att veta precis hur ljusstakens er ut, hur många volt det ska vara och hur många ljus som finns i den. Herregud ;) man kan få bekymmer för mindre. Men på något underligt sätt så när jags stod där på Konsum så lyckades jag ändå helt på egen hand bena ut vilken stort jag skulle ha. Så behöver ni råd. Maila mig så hjälper jag gärna till mot en mindre kostnad.


Publicerad: 2005-11-21 13:40:07

Sluttittat på Idol 2005 när Jeans blev utröstad.

19 nov

Nu är det sluttittat på Idol 2005 när Jens blev utröstad. Jag som röstade på Jens. Nu kanske ni tror att jag stödde kampanjaktionen ”rädda Jens” men det gjorde jag inte. Jag röstade på Jens för att jag tycker han har en bra röst. Nu trodde man ju att han skulle klara sig efter att man hört rykten om att folk skulle rösta på honom för att ”förstöras för juryn”. Men så här är det. Det blir inte alltid som man vill. Sen undrar man ju vilken som istället skulle ha fått åka hem, och det är enormt svårt att säga eftersom alla som var i fredags är otroligt bra figurer med otroligt bra röster. Men jag säger en sak: Stå på dig Jens. Jag kommer att köpa din debutplatta. Skit i vad den där idoljuryn säger. Det är ju bara fyra personer som påstår sig kunna något om musik. Men det hade varit otroligt skönt om Jens nu kom vidare och kanske rent utav vann i Idol. Skulle betala dyrt för att få se minen på Daniel Breitholtz så då ska ge ut en cd med succén Jens Pääjärvi. Nu återstår det tre deltagare och dom är ju duktiga dom med, och får jag bestämma så gillar jag mest Sibell nu. Hoppas på att hon vinner.


Publicerad: 2005-11-19 13:40:07

Om Idol och rädda Jensaktionen

18 nov

Är du en sådan person som slavsikt följer idol och läser allt om står om idol i kvälls och skvallerpressen. Om inte, så kan du sluta läsa här. För detta riktats till dom som tycker om Idol konceptet och programmet. Nu har det framkommit att det startas en aktionsgrupp mot Idol som heter ”Rädda Jeans”. Det är för jävligt tycker jag. Om det nu skulle vara så att Jeans är den svagaste av dem alla (vilket jag varken säger ja eller nej till) så är det surt att använda honom för att svärta ner programmet. Om ni nu inte skulle veta vad det handlar om kan jag berätta följande. Några personer tycker inte om IDOL. Därför ska dom försöka ”förstöra” genom som dom säger rösta mot Juryn och rösta på den som juryn vill ha bort. Eftersom juryn i Idol har Jeans som minst favorit så vill dom istället försöka stjälpa dem. Han förtjänar inte detta Nu kan det låta som om jag tar Jens försvar och att jag tycker han är bra. Men jag tycker så här, att alla som tagit sig till finalen så här långt är värdiga kandidater till platsen ”Idol 2005”. Nu är det blott några timmar kvar till Idol går av stapeln och då får vi se hur det går med aktionen Man får ju se om dom ”lyckas”. Risken finns ju att en favorit som man sjunga åker ut. Men som sagt, vi får se.


Publicerad: 2005-11-18 13:40:07

Häftiga kväll 051114

14 nov

De var en ”felinställning” på min digitalkamera som gjorde att jag fann den coola effekten av att fotografera utan blixt när det är mörkt ute. Allt uppenbarar sig på ett helt annat sätt än man kanske tänkt sig. Lampor, byggnader, neon med mera blir rena rama färgkaskader. Jag passade på att i fredags plåta lite ”mörker” när jag var i Karlstad och när jag kom fram till Kristinehamn. Det svåra med detta är att man måste hålla kameran jättestilla för at inte få skakningar. Kamera utan blixt i mörker är ytterst sårbar. Minsta lilla rörelse och kortet är fördärvat eller kanske blir riktigt räckt. Ibland kan ett suddigt kort blir rätt coolt det med. Jag har för att visa lite lagt upp en kategori i mitt bildgalleri som jag kallat för By Night. Just nu finns det bara bilder från Kristinehamn, men jag ska göra en kategori för Karlstad också. Väl möt där ute i mörkret. Och ni som gillar att fotografera. Ta tillvara på dessa ”märka kvällar”. Som det är nu behöver man ju inte gå ut speciellt sent, det räcker ju med kl 18.00. Iland kan det bli fräckt om man tar tid på sig och tar många bilder när solen är på väg ner.


Publicerad: 2005-11-14 13:40:07

En ledig fredag

13 nov

Det är inte varje dag kanske som man får förslaget att vara ledig en fredag, men nu hände det. Eftersom övriga från mitt jobb skulle vara ledig denna fredag tog jag också chansen att ta ledig när erbjudandet dök upp. Jag bestämde mig ganska fort för att ta en tur till ”den stora staden lite väster om Kristinehamn” Det hela började med att jag missade bussen med tio minuter, då jag missbedömt tiden eller trodde att bussen avgick en tid. SÅ jag kom i väg en timme senare än planerat. Men vad gjorde det? När jag kom fram till Karlstad klev jag av vid universitetet för att besöka Akademibokhandeln för att se på databöcker. Men jag hittade inget av intresse, så jag beslöt mig för att ta bussen in till stan för att besöka citybutiken. Från universitetet går det ju bussar hur ofta som helst. Missade man en buss behövde man inte vänta längre än vad näsan räcker verkade det som. Vipps så stod en buss klar för avgång. Efter lite sightsing på Kronoparken, Norrstrand och en sväng i Haga så kom jag till Stora Torget. Eftersom klockan dragit väg var jag hungrig. Jag ville denna gång uppsöka en ny restaurang. Resultatet blev en utomordentlig god pastatallrik på restaurang Systrar. En restaurang som jag kan rekommendera varmt.


Publicerad: 2005-11-13 13:40:07

Varning för Karlstads stadsbibliotek

12 nov

Jag vill höja ett varningens finger för en farlig plats. Den farliga platsen är Karlstads stadsbibliotek. Nu kanske ni undrar varför jag varnar för denna plats. Vad kan det vara för farligt med detta bibliotek. Ett bibliotek kan väl inte var farligt? Jo detta bibliotek är farligt eftersom det finns så otroligt mycket att titta på. Har man bestämt sig för att vara där i max 15 minuter blir det ofta en timme eller två. Hela tiden hittar an nya intressanta saker som man vilse eller kommer på att man ska tita efter, därför är dt ett farligt ställe. Innan man går hit ska man kanske ha en klar plan för vad man ska söka efter. Karlstads stadsbibliotek är ett fint oh välordnat bibliotek. Lika välordnat som det som finns i Kristinehamn med lika trevlig och hjälpsam personal. Så jag rekommenderar er med det varmaste att besöka dessa bibliotek. Det är kul och inspirerande att besöka dem.


Publicerad: 2005-11-12 13:40:07

Dubbelspelning med Mona G´s Orkester.

10 nov

Det är inte varje helg som man är på dans både fredag och lördag. Men i helgen som var blev det så, och dessutom spelade samma orkester båda dagarna. Mona G´s orkester är en fin orkester som spelar fräsch mogen dansmusik. Orkestern har en fin uppsättning med både saxofon och dragspel utöver det vanliga såsom gitarr, keyboard och trummor. På fredag skulle det i Forshaga vara radioinspelning för programmet Kalas som sänds i SR P4 varje fredag. Så p,g,a av radiosändningen såg kvällen lite annorlunda ut. Orkestern skulle spela mellan 21.00 och 01.00 men radioinspelningen skulle ske 22.30-24.00. Denna kväll var det dock bara inspelning. Programmet skulle sändas veckan efter. Kl 22.15 tar orkestern en minipaus och talar om för publiken att infinna sig kl 22.30 vid scenen för att då jubla och föra oväsen så att det verkligen hörs vilken toppenstämning det är i Forshaga. Och i efterhand tror jag vi lyckades väldigt bra med det. Kvällen flöt på mycket bra utan några missöden. kl 01.15 var det så dags att styra kosan hemåt.

Klockan 19.15 på lördagen iförd skinnbyxorna och en skjorta bar det av mot Örebro och Brunnsparken som var kvällens mål. Vi kom fram lite tidigt, så vi åkte n i city för att kika lite. Kvart i nio öppnade entrén på Brunnsparken och folket börjar välla in. Prick klockan nio räknar Anders in till första dansen; ”Aldrig var min himmel så blå, aldrig lyser solen så röd” sjunger Mona. Det är flera par som dansar förbi, glatt hälsande på orkestern. Innan paus flaggar orkestern för lite gammaldans, ett roligt inslag. Denna kväll fick jag äran att möta Anita och Risto som jag sett skrivit inlägg på Mona G´s hemsida. Alltid kul att möta folk man annars bara pratar med eller ser via internet. Mona och grabbarna fick en del applåder under kvällen och även denna kväll löpte på bra, liksom den i Forshaga. Efter dansens slut var det många som kom fram och ville berömma för fin hemsida, samt prata med orkestern och köpa skivor. På väg hem i bilen kunde man sammanfatta två otroligt fina spelningar med Mona G´s orkester. Vi möts igen den 3 december i Mariebergsskogen Karlstad.


Publicerad: 2005-11-10 13:40:07

Ring inte Telias support

9 nov

Det är ju så att man kan bli tokig. Ett tips till alla er som någon gång haft planer på att ringa Telias support. Gör inte det. Efter att ha införskaffat mig en ny mobil så ville man ju utforska den lite. Efter lite tryckande på diverse knappar fick jag reda på att jag fått ett mms. Fick efter omvägar reda på att man var tvungen att ringa Telia kundtjänst för att sätta igång wap-tjänsten. Jag ringde då upp kundtjänst. Men jag höll på att ge upp efter att i en halvtimme fått trycka mig runt bland fåniga alternativ. Tryck 1 för att göra si, tryck 2 för att göra så. Det är ju nästan så ja var beredd att ge upp allt. Men plötsligt hände det. Jag vill tala med en människa, ja en riktigt talande människa, ingen mekanisk dator eller så. Utan en mycket trevlig tjej som vänligt talade om för mig hur jag skulle bete mig för att få igång mms-funktionen på min telefon. Efter samtalet kunde jag konstatera att det tagit mig nästan en timme att få reda på att jag ”bara” ska skicka ett sms med ordet ”surf” till ett telefonnummer.


Publicerad: 2005-11-09 13:40:07

Äntligen ny dagboksanteckning

8 nov

Oj, nu var ett rejält tag sedan som jag skrev något i gästboken. Ska försöka bättra mig. Man har ju tänkt så många gånger att ”nu jäklar” måste jag ta tag i dagboken. Men sen har det varit en mängd olika faktorer som gjort att jag inte kunnat eller haft tid att uppdatera den. Sen jag senast skrev något i dagboken har det hänt rejält mycket på många olika plan. Det första är ju att jag äntligen har fått ett jobb. Jag jobbar åt IFK Ölme som webbansvarig och lite annat smått och gott. Känns både skönt och tryggt att ha ett jobb. Speciellt med ett jobb man trivs med. På hemsidesfronten rullar det på. Många har hört av sig och vill ha hemsidor. Det som är roligt är att det är folk från både Sverige och Norge. Det är ju inte alla som har sitt jobb som hobby inom olika kategorier.

Sommaren 2005 har varit skön, och det har hänt enormt massor. Bland annat har jag varit på en massa danser ute i det fria. Finns det något mer härligt än en logdans om sommaren. Nej jag tror inte det. Tänk er att få bege sig till en loge en varm ljummen lördagskväll och doftar äng, och man hör humlor surra samtidigt som orkestern räknat in till första dansen. Underbart!
Sen har det varit en hel del fotbollsmatcher. Eftersom ”mitt” lag IFK Ölme i år hamnade i Västera Götaland har det blivit en hel del resor neråt Göteborgshållet till bland annat; Torpavallen, Angered, Uddevalla, Torslanda och den finaste av alla Skärhamn. Det som varit mest trist med resorna är att man inte kunnat stanna och se sig om mer, men det är ju naturligt. Så nästa sommar bär det nog av till Skärhamn på semester. På årets semester blev det en tur till underbara Strömstad. En stuga hyrde vi under några underbara dagar. Vi hyrde cyklar och var på Kosteröarna, åt god mat och spanade i ett jättestort köpcentrum norr om Strömstad vid Svinesund.

På jobbet hände en udda men spännande grej i september. Försvaret tillsammans med bland annat Toveks auktioner en försvarsauktion där många prylar från just försvaret skulle gå under klubban. Det var förberedelser nästan en månad i förväg. Och fordon och annat fraktades hit. Arrangörerna räknade med att det skulle komma minst 3000 personer. Dom uppskattade det till att 8000 kom. Det var ett så enormt tryck under lördagen då auktionen hölls. Det var stundtals ”sillburk” ute på gården. Men det hela flöt på bra. Men gissa vilken intresse det var innan. Vi hade flera gånger nyfiket folk som var här för att kika. Men vi hade restriktioner på att ingen fick komma in och kika innan auktionsdagen 07.00 Jösses vilken dag

Så nu står jag här, eller sitter här och skriver dessa rader. Tisdagen den 8 november 2005 och klockan är ungefär kvart i fyra. Vädret ute är gråmulet och det börjar mörkna. Ska alldeles strax dra mig hemåt. Hoppas nu kunna skriva dagbok lite oftare, eller blogga oftare. För jag har ju som en kul grej kopplat samman dagboken med en blogg. Så vill man, så kan man läsa alltsammans igen fast på min blogg som har adressen www.markuz.se/bloggen

Ha en fortsatt bra dag, natt eller kväll eller vad det nu är ni får beroende på när ni läser detta.


Publicerad: 2005-11-08 13:40:07