Något tänkvärt

25 apr

jag är som jag är, ta mig för den jag är,
jag tar dig sig som du är,
ville du inte ta mig som jag är,
så tar jag ändå dig som du är,
du väljer om du vill ha mig som din vän,
ja är i alla fall din vän,
vad du än gör såra mej inte,
för jag sårar inte dej.


Publicerad: 2006-04-25 13:40:07

Guldfesten med Färjestad

21 apr

Nu känns det evigheter sen jag bloggade. Sen sist har det hänt en del. Det stora som hänt är guldfesten med Färjestad den 19 april.

Det var en underbar känsla att stå där på stora torget i Karlstad och se alla guldgossarna kliva fram på scenen för att motta folkets jubel. Mest jubel tror jag Emil Kåberg och Per Ledin fick. Jag gissar att det var minst 20 000 där och hyllade Färjestad.

Vägen fram till Sm-guldet har ju inte varit enkel och man har flera gånger slitits mellan hopp och förtvivlan. Men det var helt underbart när man i tisdags insåg at Färjestad var Svenska Mästare 2005/2006. Jag lyfter än en gång på hatten och säger grattis.


Publicerad: 2006-04-21 13:40:07

Dagens tänkvärda

16 apr

Njut av det du tycker om

Undvik det du inte tycker om.

Om du inte kan undvika det du inte tycker om.

– Förändra det.

Om du inte kan förändra det.

Acceptera det!


Publicerad: 2006-04-16 13:40:07

Långfredag med dans och motorcyklar

14 apr

Varje långfredag i Kristinehamn är det motorcykelpremiär. Då tar ”alla med hoj” ut sin cykel för att vara med och åka sträckan Kristinehamn – Storfors- Filipstad – Molkom – Karlstad – Kristinehamn. Tusentals motorcyklar stod i år startklara på Kungsgatan.

Intresset för att delta har växt sig större år efter år. Nedanför här så följer det en bildkavalkad från den dagen. Tilläggas skall kanske att jag inte var med och åkte.

Innan det var dags att åka var det uppvisning av Squerdance. När nu starten gått gäller det att hålla avstånd och att i stilla mak bege sig uppåt Filipstad.

Efter detta åkte vi hem och gjorde en mycket god köttfärslimpa med mjukost och skinka. Otroligt god.

I kväll bör det av till Forshaga Folkets hus för dans till Mona Gs. Det blir väl som vanligt en kanonkväll med mycket trevligt folk.


Publicerad: 2006-04-14 13:40:07

Guldet ska hem till Karlstad

13 apr

Målfattig match som skulle ha slutat eller kunde ha slutat med betydlige fler mål för Färjestad.

Att ha dom målchanserna i 1:a perioden och inte få in ett enda mål. Att i 2:a perioden vars fri så många gånger med målvakten utan att få in pucken. Jag menar, hur svårt kan det vara?

Nu är det ju lätt att som åskådare framför tv:n börja vädra åsikter och tankar. Men nu vann ju Färjestad över Frölunda och det är ju det viktigaste.

Sen så såg jag att det har producerats en speciell t-shirts om att guldet ska hem till Karlstad. Det kan jag verkligen hålla med om.
Jag minns så väl guldfesten senast. Har den i färskt minne eftersom det inte alls var längesedan som festen var. Underbart att se ett så stort lilagult torg. Och vilken stämning sen. Det är lätt att drömma sig bort nu.


Publicerad: 2006-04-13 13:40:07

Vårmarknad med trist väder

12 apr

I dag var inte så fint väder idag. Men det är ju typiskt marknadsväder. För så var det.

Vi hade knallemarknad här i stan idag. Hela centrum fylls upp av affärssugna marknadsknallar som har allt möjligt till försäljning.

För mig blev kapet som vanligt lite dansbandsskivor på cd. Det är en tjej som alltid står och säljer skivor och det utav henne jag alltid köper. Detta har medfört att jag börjat få lite rabatt. Sen har hon ju redan så bra på skivor så det där med rabatten blir ännu mer förmånligt.

Annars är det inte mycket annat jag köper. Brukar bli lite lakritsgodis.

Sen köpte jag lite datatidningar. Det är ju en del av förra årets upplagor av diverse datatidningar som säljs original med skivor, fast till mycket lägre pris.

Eftersom vädret inte var det bästa som blev det en snabbvisit på marknaden innan jag for till jobbet i forma av en snabb rask promenad i det lilla duggregnet. Så nu vet ni vad jag gjort idag.


Publicerad: 2006-04-12 13:40:07

Redo för våren

11 apr

Nu är man redo för våren i alla fall. Nya kläder och lite annat är fixat. Så nu är det bara att värmen kommer.

Mer kommer….


Publicerad: 2006-04-11 13:40:07

Vart är våren

7 apr

Trist väder det var idag. Men lite skönt att det regnar bort all denna snö. Nu vill vi ha sol och värme. Vill ha värme så man kan börja med sin vårjacka som hänger i garderoben och vill bli använd.

Har en hel del nya kläder som gärna vill bli använda i det kommande fina vårvädret. Föresten. Vem var det som beställt det gråa trista vädret kom idag. Den personen ska jag ta ett allvarligt snack med. För det får inte fortsätta så här..

En fråga jag får nu när det går mot säsongstart på fotbollen Och den frågan jag följaktligen får är hur det ska gå för Kristinehamns fotbollslag IFK Ölme. Och optimist som jag är så hoppas jag ju att det går bra, även om det blir tufft. Man måste ju hålla på stans inhemska lag.

Övriga frågor är hur det kommer att gå för Degerfors och Carlstad. Och sportsman som man är så hoppas man ju att det går bra för båda lagen. Nu får vi som sagt hålla tummarna för att alla lagen kommer att ha spelbara planer även om det inte ser så ljust ut. Men man får åter igen plocka fram optimismen. Lycka till samtliga lag.


Publicerad: 2006-04-07 13:40:07

Grymt Livligt

6 apr

Ja så kan man uttrycka det efter de senaste två matcherna mot HV71. I tisdags vann ju Färjestad över Hv71 med 6-1 och nu senast vann ju Färjestad med 3-4 efter en kollosal vändning i 3:e periodens slutminuterar.

Så man kan lite torrt konstatera att sport inte alltid är rättvis. Men det är ju målen som räknas och där var ju Färjestad hetare. Men det är för mig helt obegripligt att dom orkar och gör denna vändning som dom gör. Man tror ju inte att det är sant.

Nu är det bara att ta vara på segerruset och se framåt mot Frölundamatcherna


Publicerad: 2006-04-06 13:40:07

Musiktips: Martin Nilsson

5 apr

En artist som jag börjat gilla är Martin Nilsson. Martin började sin bana tidigt som sångare då han tolkade Hasse Andersson låtar. Han har deltagit i Sikta mot stjärnorna som sin idol Hasse Andersson. Kort därefter blev han Martin med hela Sverige genom musikskolan/tävlingen Fame Factory i TV. Martins röst bar honom till en andraplats samt ett skivkontrakt med Bert Karlssons skivbolag, Marianne grammofon.

Martin framför det som jag kallar dansbandscountry. Han har en fin röst som passar perfekt för denna typ av musik som han framför. Han har även en skön blandning på sina skivor Jag har hans båda skivor som det går alldeles utmärkt att dansa till, vissa spår. Till man inte dansa funkar dom utmärkt i bilen. Jag gillar båda hans skivor lika mkt.

Bland låtarna marks; How great thou art (O store Gud), Some broken hears never mend, Always on my mind, Jag älskar med himmelskt mod, Tillbaks igen, En del av mej, Mirakel, Hej Martin (med Hasse Andersson), Green green grass of home plus många andra fina låtar.

Så gott folk. Upplev Martin Nilsson. Ni blir inte besvikna.


Publicerad: 2006-04-05 13:40:07

Musiktips: Linda Bengtzing

3 apr

Linda Bengtzing, detta yrväder från Gullspång. Om ni undrar Gullspång ligger kan jag berätta att Gullspångs kommun ligger i den nordöstra delen av Västra Götalands län på gränsen mot Värmland. Linda började sin karriär utomlands som artist på Sunwing Hotels som ägs av charterarrangören Ving. Tillbaka i Sverige sökte hon sig till Wallmans. Hon har dessutom varit programledare för Ordjakten på TV4 i hela 2 år. Det stora genombrottet kom som bekant i Melodifestivalen 2005 då Linda blev känd för hela svenska folket när hon tävlade med låten ”Alla Flickor”.

Nu har jag hört hennes nya cd och kan glatt konstatera att det är en bra cd med många spår som man blir glad av att höra. Givetvis finns ”Alla flickor” och senaste succén ”Jag ljuger så bra”.

Efter att ha lyssnat på de tå sistnämnda låtarna har jaga kommit fram till att dom passar mycket bra ihop som en dans. Hörde föresten att Blender tagit till sig senaste låten på sin repertoar. Kul.


Publicerad: 2006-04-03 13:40:07