Sekelskiftemarknad i Örebro

15 okt

Sekelskiftesmarknad var det denna afton i Wadköping Örebro. Det var inte riktigt för det ändamålet vi var till Örebro. Vi besökte först Ikea. Och på Mariebergs Köpcentrum såg vi anslag i en gratistidning om denna marknad. Vi tyckte det lät spännande och åkte dit.

Det var en fin eftermiddag med soligt och fint väder som vi bjöds på. Det var olika aktivheter förutom marknadsknallarna som sålde diverse saker. Bland annat fick man se lite olika sorters lekar som man roade sig med i början av 1900-talet.

Det var uppvisning av ett folkdanslag som dansade lite folkdans. Wadköping är en mycket fin stad kan man säga som ligger mitt i Örebro. En liten oas mitt i den grå betongen.

Gillar du böcker kan jag rekommendera ett besök hos det bokantikvariat som finns där. I flera olika rum står det packade bokhyllor med spännande böcker. För mig blev bytet en bok som hade om Tåg och SJ jubileum. Jag har varit här ett flertal gånger tidigare och det har varit likt fint vid alla tillfällena.

Eftersom vädrets makter var med oss blev det även en hel del fina höstbilder som kan ses på min hemsida. Även bilder på själva marknaden finns i fotogalleriet.


Publicerad: 2006-10-15 13:40:07

Skivmässa i Björneborg

7 okt

Varje år första lördagen i oktober är det skivmässa i Björneborgs Folkets Hus som ligger c:a 1½ mil sydöst om Kristinehamn. Ett av få gånger som samhället lever upp.

Denna lördag började med att jag for till jobbet där vi skulle arrangera Loppis. Sedan bar det av med buss till Björneborg.

Då jag kom dit ungefär 1½ innan mässan öppnades så blev det perfekt att ta en lite promenad i samhället och ta lite kort. Dessvärre visade sig inte vädret från dess bästa sida så korten blev lite trista. Men det finns i alla fall lite bilder från Björneborg i mitt bildgalleri.

Prick kl 11 öppnade skivmässa och utanför stod dom riktigt hugade spekulanterna och samlarna. Många hade kanske i förväg bestämt sig för vad dom skulle köpa. Själv var jag som vanligt ute efter dansbandsskivor gärna med lite mindre kända dansband. Fyndet blev en hel del LP-skivor med både kända och okända dansband plus lite cd-singlar.

Jag blev även intervjuad av NKP (vår lokaltidning) om varför jag just letade efter dansband. Hon pratade även med en skivförsäljare som berättade att Lasse Stefanz har mest eftertraktat och att många ungdomar söker deras plattor.

Med på mässan fanns även en utställare av Sven-Ingvars. Det var en unik skivsamling kompletterat med affischer och lite annat smått och gått. Ungefär 2 timmar senare var så dags att styra kosan tillbaks till jobbet för att se hur loppisen hade varit. Kvällen avnjöts vid datorn och livesändingen från Tingvalla med orkestern som Dansbandsdax.se sände.


Publicerad: 2006-10-07 13:40:07