Vad sker

28 okt

Ja denna rubriken kanske kräver sitt svar.
Sanningen är den att det hänt oerhört mycket senaste tiden. Hänt en hel del mer positivt och en del mer negativt. Men vi riktar in oss på den positiva i stället. Det andra är för privat.

Som ni kanske märkt så har det inte hänt speciellt mkt här sista tiden. Och det beror på att jag massor med andra projekt i gång samt mitt dagliga arbete på MT Trading & Design i Kristinehamn. Men det är skoj när det rör på sig. Men man måste ibland stanna upp och tänka efter lite.

Dansbandsdax.se går bra som bara den nu. Det händer massor med spännande saker på gång där. Får inte säga för mycket. Har fått gaffatejp, men kan säga att det kommer bli bra i alla fall. Ang den sidan så blev ”min lover” Micke och jag intervjuade för Kristinehamns Posten i början av Oktober av en jättesympatisk journalist tillika stockholmare som heter Miriam. Hon var eller är en trevlig bekantskap. Över en fika på Ejes Konditori som varade i nära två timmar utbyttes många ordväxlingar som sedan resulterade i en helsida i lokalpressen.

Sen har man varit ute på en massa roliga danser. Bland annat var det en dansbandsdaxfest den 23/8 med Nova och Gideons. Det var så himla kul att träffa alla igen, och denna gången en massa nya ansikten med. Tack alla som var där och gjorde kvällen minnesvärd. Ni är helt underbar att ha att göra med. Nu laddar vi för nästa fest 2009 då blir det full rulle igen på ny plats. Nova är ju bara så bra. Och Cathrins ljuva stämma gör ju att man smälter. Fick föresten lära mig grunderna i bugg, så nu är man världsmästare. Så nu är det bara att dra med Micke på en buggkurs.

Sen en annan kul sak jag måste berätta. Så har dm fått igång danserna här på Folkets Hus. Jätteskojsigt. Det är eldsjälen Nina Fyhr som fixat detta tillsammans med Folkan. Hon har ju dragit i gång Kristinehamns dansförening. Så den 4 oktober var Martinez här och spelade. Tidigare på dagen var dom och visade upp sig tillsammans med föreningen på Värmlandsforum 2008 som är en stor näringslivsmässa. Så jag tror och hoppas att det blir mer snurr på danserna här i stan. Förutsättningarna finns ju, fint och bra folket hus, bra orkestrar, trevlig personal. Så vad väntar folk på?

För att snacka om hemsidan så håller jag på arbetar fram en ny layout. Men det går segt, eftersom man vill göra något annorlunda. Men det får ta den tid det tar. Jag skyndar långsamt. Jag bygger efter parollen; Bättre kvalité än kvantitet. Så det får bli klart när det blir klart.
Har i alla fall tagit en massa nya kort som kommer komma in på sidan framöver.


Publicerad: 2008-10-28 13:40:07

Thorleifskryss

25 okt

Denna dag blev det till att packa väskan och bege sig till huvudstaden för vidare färd med Cinderella. Detta underbara rödvita flaggskepp har så mycket att erbjuda. Skulle kunna snacka i timmar om hur bra Viking Line Cinderella är och vilken service man får ombord.
Inga andra slår dom på fingrarna. Men jag ska inte trötta ut er örtid.

Det hela började med frukost hemma som bestod av en grön cider och en ostfralla. Kl 11.30 hade jag bestämt att jag skulle träffa Micke som även han skulle med på resan. Så jag tog den gula faran ner till Folktes Hus där vi skulle resa ifrån.

Det började bra med att vi inte var inbokade på denna kryssen. Resebolaget vi skulle resa med Char*PIIIIIIP*uss hade bokat in oss på en kryss samma datum fast en månad tidigare. Men den otroligt snälle och sympatiske chauffören Joakim från Gullspångsbuss fixade till detta ändå. Så var vi då på väg mot huvudstaden. Ett fikastopp på populära Nalles blev det.

Vi kom fram till Stockholm ungefär 16.30 Efter lite sedvanliga instruktörer från Jocke klev vi ur bussen för att leta rätt på en annan buss. Vilken då kan ni tro? Men hallå där, tjena moss. Finns väl bara en buss att hålla span på. Givetvis snackar jag om Fixarnas buss från Malung. Ganska snabbt så uppenbarade sig denna varelse framför oss. Man säger bara. Vilken syn. Man smälter ju som vax. Tänk att en buss kan vara så snygg. Har nog en böjelse för snygga bussar. Som om inte det vore nog, så är bussdrivern är minst lika snygg som bussen. Nä, nu får det vara slut på rövslickandet. Nu måste vi komma ombord på båten, helst innan nästa sekel.

Sagt och gjort så tog vi våra väskor och knatade upp för att där trängas med en massa andra folk. Sillburken var ett faktum. Vi träffade en massa annat trevligt folk här i väntsalen. Kan inte räkna upp dem alla p,g,a vissa minnesluckor, men kommer ihåg det var i alla fall; Tösa, Ami63, Roy2, deras dotter, Tjorven, Fusan, Bissen, Cina46 med sällskap och en rad andra från vårt kära dansbandsdax. Efter att vi kommit ombord och konstaterat att per Nyberg inte jobbade så blev det till att slänga av alla prylarna i hytten. Sen begav jag mig upp på däck för att föreviga Stockholms skymning i kvällsskenet. Så vackert det är. Man ser alla flitens lampor som lyser, alla biljus och tunnelbanan som dunkar fram. Klockan slår 18.00 och Jan-Thore gör sig beredd och lägger ut. Nu är man redo för kvällens aktiviteter. Dagen till ära har Micke fixat med en kamera. Nu ska det dokumenteras så man kommer ihåg vad man varit med om. Trots filmförbud gick det bra. Är man från dansbandsdax.se så går det bra att filma. Och vi filmade ju bara dansbanden så det var helt ok.

Kl 20.30 var det så dags att få i sig lite föda. Viking Buffé stod på programmet. Fixaren hade fixat så att vi fick äta tillsammans med deras sällskap. Det blev en underbar måltid med massor av skål och skratt. Jisses vad mat man åt. Det kan inte vara nyttigt. Men ok, det får gå för den här gången.

Sen blev det en tur upp i fanclub där kvällen skulle tillbringas tillsammans med Thorleifs. Dessa underbara grabbar från Småland som alltid gör sitt yttersta för att ge allt. Dom skulle dela scen med Claes Lövgrens på denna kryssen, och i Seaside café spelade Spotlights orkester. Det blev till att hänga med polarna uppe i fanclub där Thorleifs och Claes Lövgrens skulle spela. Jisses vilken kväll det blev och vilken stämning. Båda banden vet verkligen hur man charmar en publik. Det blev allsång och lite av varje. Thorleifs levererade hits på hits, det var underbart att höra. Lövgrensgrabbarna gjorde inte saken sämre som är ett jäkla skojfriskt gäng från början till slut. Med på kryssen hade skånepågarna en överraskning i form av Tina Svensson. Denna ljuvliga sångfågel sjunger tillvardags i Riivaz orkester från Skånes Fagerhult. Hon ska medverka på Lövgrens nya cd som släpps i dagarna. Hon var med uppe på scenen och sjöng lite med sin ljuva stämma. Bland annat blev det en duett med Classe Lövgrens som var en given succé.

Klockan rullar på liksom dansbandsmusiken. Kl 01.50 är det så dags att ta sista dansstegen på östersjöns hetaste dansgolv. Det är nu man frågar sig om man ska ta mer dricka eller en pytt i panna i tapas bar eller gå och sova. Efter velande kom övriga gänget på att det var fullkomligt nödvändigt att ryka lite ute på akterdäck. Jag kan inte för mitt liv begripa detta, men följe med som passiv rykare. Sen blev det mest att vela runt på båten. Oerhört trött är man. Men man får stå ut och härda med. Efter diverse turer till club7 och lite andra diverse ställen och hälsade på glatt folk. Runt 03.30 och alla barer och diskotek har stäng beslutar vi oss för att dra ner till hytten. Det var nu det skulle ske. Men oj vad man bedrog sig med en stor portion ironi. Det blev till att slockna på en gång.

Piip piip, klockan ringer och visar 09.00. Någon jävel har satt på en klocka på alarm. I ren desperation försöker jag ta reda på vem denna person är som vill oss så ont. Efter diverse dragna slutsatser kors och tvärs så kommer jag att det jag själv som gjort detta för att inte missa den enorma sjöfrukosten som serveras. Efter att ha tagit fel på tiden och insett att man kunnat sussa 1 timme till och ändå frukostat i normalt tempo så satt man där ändå med värsta frukostbrickan. Köttbullar, prinskorv, skinka, ost, mackor, fil, äppeljuice och en massa annat gick det ner i magen. Efter detta blev det lite passivt rykande och fotografering av den Åländska skärgården, tänk så vackert det är. Man får drömma sig bort ett tag, innan man väcks till liv att den trevliga Skånerösten. Giomojjon. Tänk om man kunde vakna till den rösten varje morgon. Vad underbart allt skulle vara då.

Kände mig inte riktigt i dagsform så det blev en tur att beställa in en cider. Blev att tillsammans ta en ryka och cider till tonerna av Östen ”Östen med resten” Erikssons bingoutropande. Med risk för att kamma hem storvinsten och göra tanterna avundsjuka så ställd vi inte upp. Men ska göra det nästa kryss i alla fall. Inte för att skryta men man brukar ju ha tur på bingo.

Sen blev det en tur in i taxfree där man skulle göra diverse inköp. Träffade lite trevliga vänner där som man samspråkade med. Lite godis och vätska kom man ut med från butiken. Ner i hytten för avlastning.

I SeaSide café blev det filmning av Spotlights orkester. Mycket bra och trevligt gäng som jag fick en pratstund med som lovade skicka in skivor till oss på dansbandsdax.se Ska bli skoj.
Det märkte att det var rutinerade grabbar detta. Ett band jag gärna ser mer utav.

Klockan drar sig och närma sig halv fyra och det är dags att ta farväl av det trevliga ressällskapet. Efter ett antal kramar och farväl var det så dags att sätta sig i bussen tillbaka till Värmland. Man kan summera en jättrevlig kryss med otroligt trevlig ressällskap.

Tack för denna gången


Publicerad: 2008-10-25 13:40:07

Ullevi och IFK Göteborg

7 okt

Idag Är Mackan trött. Jag kom i säng klockan 03.00 i natt. Jag var där i går och kikade på fotboll.
IFK Göteborg – Hammarby IF. Blev bjudan av IFK Ölme. Gissa vilken ärad gäst man var. ;) VIP överallt
Fick först käka mat i vip-loge sen efter det få träffa ”gamla” klassiska spelare.
Matchen var slut runt 22.00 sen skulle vi samla hela gänget och dra oss mot bussen.
Så vi var väl hemma runt kl 02.30
Jäklar vilken arena Ullevi var. Man vara stod och gapade….


Publicerad: 2008-10-07 13:40:07