Ishockey med jobbet

4 feb

Färjestad - Djurgården
Färjestad - Djurgården

I torsdags var jag på ishockey med mitt jobb. Färjestad – Djurgården var det som skulle avnjutas. Vi hade blivit inbjudna av Kristinehamns Kommun Turistbyrån att få följa med. På väg i bussen till Karlstad blev vi bjuda på lite baguetter och dricka. Vi fick oss även lite information om turistnäringen och dess kommande planer.

Väl på plats i arenan bjöds vi på en match som var som en berg och dalbana. Färjestad började fint dom första 10 ministrarna men sen var hade dom inte mycket att komma med. Trötta skriskor och felpassningar. Detta utnyttjade så klart Djurgården som efter 14:07 kunde göra 0-1.

I andra perioden tågade djurgården på och gjorde 0-2 redan efter 2:31. Tungt tungt för Färjestad. Dock började dom sakta med säkert repa upp sig och kunde med sjutton sekunder kvar av andra perioden stänka in 1-2. Matchen levde upp igen.

Tredje perioden bjöd på ett mycket starkt och nytt Färjestad. Det var som att se ett helt nytt lag på isen. Man tog för sig mera och vågade pressa på. Det var därför inte oväntat att man kvitterade 12:58 genom Lubos Bartecko till 2-2 vilket blev resultatet efter tredje perioden.

I förlängningen tilldelas hemmalaget en straff som man olyckligt missar. Men trots detta så gräver man inte ner sig utan fortsätter kämpa. Och när Djurgården får en spelare utvisad passar FBK:s nye stjärna Lubos Bartecko att göra kvällens andra mål. 3-2 blev det. Underbart!!!!!

Det var med lätta steg som vi alla tog oss ut till bussen för att åka tillbaka hem till Kristinehamn.


Publicerad: 2010-02-04 22:59:41

Vi kan alla göra nåt

4 feb
Vi kan alla göra nåt (ej original konvolut)
Vi kan alla göra nåt (ej original konvolut)

Nu har jag lyssnat på låten ”Vi kan alla göra nåt” och jag blir lika tagen varje gång jag hör den. Det är mäktigt och fylligt när det är som bäst. Som jag skrivit tidigare så har man samlat hela dansbandseliten på en cd-inspelning till förmån för Haitis offer. Man har lyckats få med sig hela dansbandseliten och på rekordtid har låten spelats in.

Det är lite så man blir tårögd när man lyssnar på låten och tänker på offren och ser bilderna från nyheterna.
Detta är en oerhört stark låt och alla som varit delaktiga med låten har gjort ett kanonjobb. Och det är bara början på projektet. Nu återstår arbetet att sälja skivan vilket jag inte alls är beskyddad över skall vara några svårigheter. Läs mer om projektet på www.vikanallagoranat.se


Publicerad:

Schlager på G.. ÄNTLIGEN!!!!

4 feb
Äntligen melodifestivalen
Äntligen melodifestivalen

Nu stunder en ny högtid. Efter jul och nyårshelgerna kommer så schlagerhögtiden. Något man längtat till i över ett halvår, eller från Maj 2009. En helig årstid för alla oss schlagerfantaster.

Schlager är något som alla gillar och tittar på även om dom flesta säger motsatsen. Man får ofta höra att ”jag gillar inte schlagerfestivalen” och sånt trams. Men ändå om man kikar i deras skivsamlingar så hittar man skivor som ”Absolute schlager” och den ”officiella skivan från Melodifestivalen 2008”, och dom sitter i bilen och diggar, sjunger med när det spelas på radion.

Kjetil Stokkan tävlade för Norge 1990 med Brandenburger Tor
Kjetil Stokkan tävlade för Norge 1990 med Brandenburger Tor

Min relation till schlager är mycket god. Har sett dom svenska uttagningarna och internationella tävlingarna så länge jag kan minnas. Den låt i dom internationella sammanhangen som jag minns bäst är Norges bidrag 1990. Kjetil Stokkan framför då Brandenburger Tor. Kommer ihåg den speciellt då jag var i Oslo på skolresa då. Överallt på radio och tv så spelades denna låten. Annars finns det för mig en del norska festivallåtar som satt sig i hjärteroten. Bland annat minns jag; ”I evighet” med Elisabeth Andreasen från 1996, ”La de svinge” 1995 med då redan nämnda ”Bettan” vinner då tillsammans med Hanne Krogh. Och nu senast 2009 då Alexander Rybakk vinner med ”Fairytales”. Norge har vad jag tycker inte haft så många stora guldkorn utan dom som varit speciella minns man extra mycket.


Publicerad: