Tonix – Stora feta Margareta

13 maj
Tonix 70-tal
Tonix 70-tal

I dag har turen kommit til ett till band från Mönsterås som heter Tonix. Kommunens kanske mest kända dansband. Tonix startade som ett källarband i Mönsterås 1963. Killarna var då 13-15 år gamla. De spelade på s k skoldanser, kalas och andra festligheter. I början spelade man under olika namn innan man 1967 bestämde sig för att anta namnet Tonix. Bandet lades ner 2010.

Från albumet ”Flyg din väg” som kom 1974 har jag hämtat en underbar låt som kanske inte är helt politiskt korrekt men lite smått rolig ändå. ”Stora feta Margaretha”. Lyssna och njut av denna dansbandspärla.


Publicerad: 2012-05-13 15:56:37

BH-bandet med spets firar 45

13 maj
Bengt Hennings 2012
Bengt Hennings 2012

Nu firar Bengt Hennings 45 år som dansband och firar detta med en helt ny underbart svängig platta i äkta BH-Stil samt en jubileumsspelning den 6/6 på Krumbo festplats i Fåglum.
Det blir mingel, mat och dans. Mer om denna trevliga kväll finns att få på bandets hemsida www.bengthennings.se

På bandets album som släpps i samband med jubileumet finner du kända covers som till exempel Elvisklassikern ”Young and Beautiful”, Roy Orbisons ”Only The Lonely” och en skönt svängig version på Loreens ”Euphoria” som killarna gjort anammat sitt eget speciella sound på. Precis som dom gjorde i dansbandskampen. Det finns även hel edel nyskrivet dansant material skrivet som man fått av några av Sveriges bästa dansbandslåtskrivare.

Följande låtar finns med på jubileumsplattan:
1. Scenen är vår
2. Jag lever nu
3. Stanna hos mig i natt
4. Möt mig i Stockholm
5. Young and Beautiful
6. Kärleken går sin egen väg
7. Pretty Suzy Sunshine
8. Only The Lonely
9. Lördagskväll i parken
10. Bee Gees Medley
11. Euphoria
12. På en våg av kärlek

Lyssna på låtarna nedan.

Bjuder er som avslutning på en bild som jag gissar kommer från slutet av 70-talet.

En äldre sättning av Bengt Hennings
En äldre sättning av Bengt Hennings

Publicerad:

Callaz lirade på Bells Kitchen

13 maj
Callaz orkester
Callaz orkester

Fredagkväll i Lusasken? Låter ju som ett riktigt hett byte. Såg för ett tag sedan när jag var ute och surfade på internet att dans och coverbandet Callaz skulle komma och spela här i stan på Bells Kitchen. Spännande tänkte ja och kul att man satsar på att boka in band som spelar ”dansant musik”. Tidigare vet jag att Leif & Nilla i Young 66 spelat upp till dans på denna restaurang/krog så detta kan väl bli bra tänkte jag.

Bells Kitchen
Bells Kitchen

Kom dit med brorsan strax innan 22.00. Jag visste inte vilka speltider banden har här men tänkte att detta nog är en bra tid och att det då förhoppningsvis kommit lite folk till stället. Betalar vår entré som för kvällen var 50:- eftersom vi kom innan 22.00 efter detta klockslag var entrén dubbelt så dyr. Så det var bra att vi var där innan.

Hängde av oss våra jackor och det verkade vara lite magert med folk om man kikade på jackorna. Men det var skapligt med folk ändå vid borden där inne. Visst hade det fått plats mer folk. Hade ju hoppats på lite mer folk. Kanske berodde det på att det var ett för Kristinehamnarna ”okänt band” som spelade att det var något tunnsått i början. På storbilds tv visade man en hockymatch som de flesta verkade måttligt roade av. Jag tror de flesta som var där ville att bandet skulle börja spela.

Sångaren i Callaz
Sångaren i Callaz

Strax efter halv elva så började då bandet att spela. Callaz har ju två repertoarer. En med dansbandsmusik och en med covermusik. Jag har efter att ha läst deras hemsida förstått att man anpassar sig med medlemmar om det är dansband eller covermusik.

Tyvärr verkade tekniken inte vara på bandets sida denna kvällen. Det lät inte alls som jag trodde det skulle göra. Det berodde nog kanske på att man inte fått möjligheten att soundchecka samt att deras egen lyssning inte fungerade som den skulle. Jag tyckte lite synd om bandet då jag vet hur bra dom kan låta.

Trots detta så tycker jag dom kämpade på väl och försökte blanda och ge till den publiken som var där. Sköna coverlåtar blandades friskt med dansbandslåtar. Mycket bra mix. Och visst spelade man dansbandslåten nummer 1. Främling. Tack grabbar!!

Nu är ju Bells Kitchen absolut inget dansbandshak utan ett ställe där folk går ut för att äta en bit mat, dricka lite och lyssna på bra musik. Och skulle det vara svängig musik är ju risken för spontandans stor.

Under kvällen satt jag och samspråkade lite med Nina Fyhr om dans och danser. Det är en härlig tjej med många spännande idéer. Mer om hennes danser kommer framöver i ett annat inlägg.

Kvällen avslutades på Statoil där goda hamburgare åts med god aptit. Träffade där några schyssta grabbar som kom från Götet. Dom tyckte att det var lite segt i vår stad. Glömde dock frågade dem var dom tillbringat kvällen.

Som avslutning på detta inlägg bjuder jag er på en riktigt bra låt med Callaz.


Publicerad: