Årets skämt guldklavegalan

15 jul
Tomas Deütgen och Tony Irving
Tomas Deütgen och Tony Irving

Årets upplaga av det så kallade prestigefyllda priset Guldklaven blev lika spännande som att se färg torska. Det blev lika torrt och förutsägbart som jag anade att det skulle bli. Inga större överraskningar med andra ord.

Årets Dansband: Lasse Stefanz
Kommentar: Gäääääsp sömnigt och förutsägbart. Skulle kunna skriva så mycket med jag spar er det. Dansbandet med flest röstbenägna fans vinner. Så är det

Årets Låt: Vi lyfter igen – Zekes (Anna Kornelia Åberg, Rickard Carlsson, Henrik Sethsson)
Kommentar: Hade hoppats på Blender som hade en STARK låt med budskap. Men Zekes låt funkar den med i brist på annat. En klassiska dansbandsdänga med andra ord.

Årets Sångerska: Elisa Lundström, Elisa’s
Får väl ses som ok. Elisa har ju kämåta hårt för detta. Men hade hoppats på Lotta Olofsson som jag ringt och röstat på en hel del. Hade ju varit kul med ett namn man inte hör varje dag i dessa sammanhang. Och varför säkrade man sig inte Berth Idoffs till Malung. Ser nu att dom iofs spelar en hel vecka på Birka men dom hade ju idag till exempel kunnat spela i Malung.

Årets Sångare: Olle Jönsson, Lasse-Stefanz
Kommentar: Varför varför varför? Tror Deütgen och Olle har något ihop. Någon slags deal att alltid ser till att Olle blir nominerad eller LS. Instifta en kategori för lång och trogen tjänst så att han kan få sitt pris och ge det till någon ”nykomling” eller någon annan. Hade så klart hoppats på Andreas Olsson. Men med tanke på att det stod mellan Andreas, Olle och Sten så hade man på förhand räknat ut att hans chanser att vinna var minimala.

Årets Album: Från Älvdalen till Nashville, Larz Kristerz
Kommentar: Måste erkänna att albumet är riktigt bra även om det hade varit kul med förnyelse här med.

Årets Musiker: Anders Larsson, Streaplers
Ääääntligen en värdig vinnare. Från hela mitt hjärta riktar jag ett stort grattis!!!

Juryns Specialpris: Sten och Ebbe, Sten & Stanley
Oj oj oj vad förutsägbart. Kan tänka att man tänkte som så att om inte Sten blir årets sångare så ger vi specialpriset till Bröderna i stället. Lite kul att höra Sten hur man försökte låta överraskad.

Sveriges Radios Pris: Donnez
En överraskning till. Kul att det ungt band för en gångs skull fick ett pris. Här man måste man ha gått från listan med dom 5-6 banden som prenumererar på guldklavar. Riktigt kul att man äntligen premierat ett ungt band

Årets SKAP-stipendie: Thomas G:son
Kommentar: Han skriver bra låtar så det var nog ett bra val. Nästa år får vi hoppas på Åsa Karlström eller ”uppstickaren” Agneta Mårtensson eller varför inte Mona Gustafsson?

Vinnare i Guldklaven 2012
Vinnare i Guldklaven 2012

Lasse Sigfridsson med debutalbum

15 jul
Lasse Sigfridsson med ny cd
Lasse Sigfridsson med ny cd

Som bloggen rapporterade om i våras så slutade bröderna Sigfridssons i Lasse Stefanz. Att sluta med musik var inte aktuellt för brodern Lars. Nu kan vi berätta om att
han i september släpper en soloskiva på skivbolaget Atenzia Records.

Plattan kommer innehålla nyinspelningar på några av alla de låtar som Lasse sjungit på Lasse Stefanz skivor plus en del nyskrivet material. Materialet är sådant som fansen gillar samt en del av Lasses personliga favoriter.

Inspelningen sker i Emmy-studion i Kristianstad med duktiga Jörgen Andersson som producent. Skivan kommer även att innehålla en duett som Lasse valt att göra sin son, Emil Sigfridsson.

Källa: FJL

King Edwards med nytt album

15 jul
King Edwards med ny cd 2012
King Edwards med ny cd 2012

King Edwards är ett band som starkt är på frammatch.

Den 16/7 i Grönlandsparken Malung släpper King Edwards sin nya CD ”Här och nu”. Skivan innehåller 12st låtar + 2st bonusspår. 10st av låtarna är egna originallåtar som bandet själva komponerat.

Förra albumet ”Vågar du älska” från 2009 blev en stor succédebut för bandet.

Outfit 2012-07-14

15 jul
Outfit 2012-07-14
Outfit 2012-07-14

Skjorta: Carlings, This glory days
Jeans: Gulanstore, Gul & Blå
Skor: Din Sko