Årets skämt guldklavegalan

15 jul

Årets upplaga av det så kallade prestigefyllda priset Guldklaven blev lika spännande som att se färg torska. Det blev lika torrt och förutsägbart som jag anade att det skulle bli. Inga större överraskningar med andra ord.

Årets Dansband: Lasse Stefanz
Kommentar: Gäääääsp sömnigt och förutsägbart. Skulle kunna skriva så mycket med jag spar er det. Dansbandet med flest röstbenägna fans vinner. Så är det

Årets Låt: Vi lyfter igen – Zekes (Anna Kornelia Åberg, Rickard Carlsson, Henrik Sethsson)
Kommentar: Hade hoppats på Blender som hade en STARK låt med budskap. Men Zekes låt funkar den med i brist på annat. En klassiska dansbandsdänga med andra ord.

Årets Sångerska: Elisa Lundström, Elisa’s
Får väl ses som ok. Elisa har ju kämåta hårt för detta. Men hade hoppats på Lotta Olofsson som jag ringt och röstat på en hel del. Hade ju varit kul med ett namn man inte hör varje dag i dessa sammanhang. Och varför säkrade man sig inte Berth Idoffs till Malung. Ser nu att dom iofs spelar en hel vecka på Birka men dom hade ju idag till exempel kunnat spela i Malung.

Årets Sångare: Olle Jönsson, Lasse-Stefanz
Kommentar: Varför varför varför? Tror Deütgen och Olle har något ihop. Någon slags deal att alltid ser till att Olle blir nominerad eller LS. Instifta en kategori för lång och trogen tjänst så att han kan få sitt pris och ge det till någon ”nykomling” eller någon annan. Hade så klart hoppats på Andreas Olsson. Men med tanke på att det stod mellan Andreas, Olle och Sten så hade man på förhand räknat ut att hans chanser att vinna var minimala.

Årets Album: Från Älvdalen till Nashville, Larz Kristerz
Kommentar: Måste erkänna att albumet är riktigt bra även om det hade varit kul med förnyelse här med.

Årets Musiker: Anders Larsson, Streaplers
Ääääntligen en värdig vinnare. Från hela mitt hjärta riktar jag ett stort grattis!!!

Juryns Specialpris: Sten och Ebbe, Sten & Stanley
Oj oj oj vad förutsägbart. Kan tänka att man tänkte som så att om inte Sten blir årets sångare så ger vi specialpriset till Bröderna i stället. Lite kul att höra Sten hur man försökte låta överraskad.

Sveriges Radios Pris: Donnez
En överraskning till. Kul att det ungt band för en gångs skull fick ett pris. Här man måste man ha gått från listan med dom 5-6 banden som prenumererar på guldklavar. Riktigt kul att man äntligen premierat ett ungt band

Årets SKAP-stipendie: Thomas G:son
Kommentar: Han skriver bra låtar så det var nog ett bra val. Nästa år får vi hoppas på Åsa Karlström eller ”uppstickaren” Agneta Mårtensson eller varför inte Mona Gustafsson?

Vinnare i Guldklaven 2012
Vinnare i Guldklaven 2012
Publicerad: 2012-07-15 23:23:12

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.