Hedins på Upperudslogen

17 jul
Hedins på Upperudslogen
Hedins på Upperudslogen

I lördags på Upperudslogen i Molkom rullade den blåa Hedinsbussen in på plan. Jag var så klart på plats med broder. Vädret var ganska skapligt för en logdans. Det kom några regndroppar på väg upp till Molkom men väl framme styrde orosmolnen bort från Nyheds hembygdsgård.

Stannade till innan logen och tog några underbara bilder på den storslagna naturen som finns här. Se bara själv på bilden ovan så förstår ni varför alla gillar att komma till Värmland och just Upperudslogen och spela. Då man på dansstället saknar duschmöjligheter är det många band som tar sig friheten att bada i sjön.

Jag i Molkom
Jag i Molkom

Hedins är ett band som kommer ur välkända Bengt Hedins orkester som numera är en duo under namnet Bengt hedin & Co
Bandet är idag fyra killar med glimten i ögat som levererar en dansant mogendans med Arne Bakkens sång i spetsen. Tack vare Connys Hedin är man idag ett av dom band som fortfarande har trumpet som blåsinstrument i sin sättning. Just trumpetlåtarna fick orkestern mycket applåder för och det kan jag förstå. Överlag är publiken duktig på att visa orkestern uppskattning för det som dom framför.

Hedins på Upperudslogen
Hedins på Upperudslogen

På vägen spekulerade jag och brorsan i hur mycket folk det skulle komma till dansen med tanke på att Malungs dansbandsvecka startar på söndagen. Det är alltid lite knepigt det där. Men vi är som vanligt optimistiska och hoppas på att så många som möjligt som är på väg upp till Malung stannar till för en danskväll förutom stamgästerna som man alltid har på logen. Med facit i hand kan vi ju säga att var lite mindre folk än vad det brukar vara på logen när Hedins spelar. Men en bit över 350 dansare är inte fy skam.

Conny och Robin
Conny och Robin

Hedins var somrigt klädda i vita jeans och härligt grönrutiga skjortor som såg mycket smakfullt. 21.00 sparkade man i gång danskvällen med den inledande melodin ”Seniorita”.
Det är en härlig känsla att se när bandet räknar in till första dansen och man ser folket strömma till på dansgolvet.

Det hela artade sig om vanligt här på Upperud att bli en fin kväll. Alla kvällar tenderar till att bli det. Och jag tror man har ett recept här som publiken gillar. Välspelande dansband som spelar genuin mogen dansbandsmusik för en nykter och städad publik. Det är så publiken bevisligen vill ha det då många återkommer vecka efter vecka.

Arne och Lasse
Arne och Lasse

Nedan finns lite filmer att kika på från kvällen. Filmande även denna gången på en gammeldanslåt med Hedins. En Schottis som heter Igelkottaskinnet. Jag har märkt att de flesta dansband har ungefär samma låter som man spelar. Låtar som t,ex Johan på Snibben Tivedhambo, Bränn-Pers vals och Drömmen om Elin. Riktigt fina låtar allihopa.

Danspublik i Molkom
Danspublik i Molkom

Klockan rann i väg snabbt denna kväll och klockan blev 01.00 och det var så dags för orkestern att tacka för sig. Och ja visst det blev ett extranummer. Lars Ingerstad fick briljera med sin gitarr i guitarboogie till publikens förtjusning.

Publicerad: 2012-07-17 19:42:03

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.