Streaplers och Fernandoz lockade storpublik

2 sep
Dans på Canis igen
Dans på Canis igen

Canis är en gammal anrik festplats i norra Värmland i det lilla samhället Lysvik. Samhället har c:a 340 invånare och ingår i Sunne Kommun. Här finns en idrottsförening som drivit parken. Lysviks IF tog över ansvaret för Canis 1957. 1977 byggdes en ny dansbana, 1979 ägde den första Fröken-Fräken-festen rum på Canis. Den har allt sedan dess lockat tusentals dansgäster. I slutet av 90-talet drog sig Sven-Ingvars ur evenemanget och intresset för Canis började falna.

Canis festplats i Lysvik
Canis festplats i Lysvik

Nu några år senare så var det så dags igen att dra igång dansen igen mycket tack vare Calle Werner som förut var med i och som nu bokar Fernandoz orkester. Calle ville arrangera das och fått reda på att Streaplers var lediga denna kväll. Man letade efter diverse tänkbara plaster och valet föll till slut på Canis. Det hela mynnade ut i en nonstopkväll med Streaplers och Fernandoz.

På Karlstad Centralstation
På Karlstad Centralstation

Man hade denna kväll anordnat en danståg från Karlstad. Två vagnar fullproppade med dansglada gäster lämnade Karlstad Centralstation helt enligt tidtabell 19.59
Med på taget fanns så klart Calle och en dragspelare som jag tyvärr inte minns namnet på.

Det blev en riktigt trevlig tur upp längs vackra Fryksdalsbanan som för några veckor sedan var nyrenoverad. Alla på tåget upp var pigga och glada oh var riktigt dans och partysugna.
21.12 stannade tåget vid Lysviks station där vi sedan bussades fram till själva festplatsen.

Full fart på dansen
Full fart på dansen

När vi kom till festplatsen var det mycket folk och full fart på parketten. Oj vad mycket folk där var. Tänk att man kan lyckas locka ut så många dansare till ett ställe mitt ut i ingenstans.
Streaplers hade nyss gått på sitt första pass. Gick fram och vikade åt grabbarna som glatt hälsade tillbaka. Andra helgen med Streaplers är riktig lyx.

Danspublik
Danspublik

Streaplers är ett band som med mer än 50 år på vägarna spelat i var enda folkpark. Det var därför överraskande att höra att bandet inte besökt denna plats. Helt otroligt men sant att Håkan (som varit med längst i Streaplers) får sätta en ny nål på Sverigekartan.

Fernandoz spelar
Fernandoz spelar

Efter en halvtimma tog hemmabandet Fernandoz över stafettpinnen. Jag minns än i dag hur jag 1993 såg Fernandoz på en dansgala på Sandgrundsudden tillsammans med Sten & Stanley och Sven Ingvars. Det var stort reda då. Sedan dess har mycket hänt med bandet. Nu är man fyra goa grabbar som bjussar otroligt mycket på sig själv. Det var ett tag sedan man körde dom live så det var riktigt kul att få uppleva dem igen.

Full fart på dansen
Full fart på dansen

En positiv överraskning av Kevin Nordlund (son till sångaren Anders) som några gånger under kvällen tog steget fram och sjöng några låtar. Fernandoz är ett band som jag alltid tyckt varit bra och som månat om sin spelstil. En repertoar med mysiga foxlåtar varvat med härliga bugglåtar som man sedan kryddat med en och annan elvismelodi är alltid trevligt.

Streaplers spelar
Streaplers spelar

Streaplers och Fernandoz har en lyckoträff. Dom kompletterade varandra riktigt bra. Det blev inte så många ”dubbletter” på låtar denna kväll heller. Ibland när en del arrangerar nonstopdans så försöker dom hitta så likartade orkestrar som möjligt vilket kan medföra att man får höra orkestrarna spela samma låtar.

Canis festplats
Canis festplats

På Canis hade man även fullständiga rättigheter och serverade även mat i form av goda hamburgare.

Både orkestrar och publik och arrangörer verkade helnöjda med kvällen. Kan dock kanske hålla med en del folk om att man (om man skall köra nästa år igen) får bygga ut dansbanan. Kanske man kan förlänga golvet med partytält på något sätt. 1200 på en folkparkskväll är inte illa.

Lysviks station
Lysviks station

När dansen så var slut och vi tackat av orkestrarna gick vi med raska steg mot bussen som skulle ta oss till Lysviks station igen. Där stod motorvagnståget som skulle ta oss ner till Kil igen. På grund av spårarbeten skulle vi på hemvägen på kliva av i Kil för att där bussas vidare in till Karlstad. Dock var logistiken inte på vår sida vilket medförde att vi blev ståendes kvar i Kil. Bussen som skulle komma och hämta upp oss kom aldrig.

Kil Station
Kil Station

Efter en lång väntan i Kil löste det sig till slut med taxiresor in till Karlstad. Lite intressant var det ändå. Jag betalade 250 kr för tågresan tur och retur samt entré till Canis. Taxiresan Kil – Karlstad (som jag som tur var inte behövde betala) kostade 522 kronor. Landade i Karlstad runt halv fem på morgonen. Solen hade börjat gå upp på Ölmeslätten när vi styrde kosan hemåt. Somnade sött i min säng runt klockan kvart i sex på morgonen.

Veckans dansband 32: Dansbandet: Music Men

2 sep
Music Men
Music Men

Orkester Music Men började som en duo för tjugo år sedan men har sedan 16 år tillbaka i tiden varit en kvartett. Nuvarande sättning har spelat ihop i 11 år. Tre av medlemmarna har spelat som professionellt i många år i olika orkestrar. Allt från Zambandet, Hjältarna, Monotones, Jumbo Jet m.m.

Bandet spelar på Danskrogar, Folkets hus, Folkparker, Företag, Eventbolag, Privata fester mm. Medlemmarna har spelat allt från pop och rock till dansmusik på professionell nivå, vilket garanterar en bred och variationsrik repertoar med ett framförande som gör publiken mer än nöjd.

Man har som målsättning att alltid vara lyhörda gällande publikens önskemål beträffande dans och låtval i en så stor utsträckning som möjligt.

Bandet har lite funderingar att spela in en CD, men när och hur det får tiden utvisa. Man spelar ju trots att bara som deltidsband och har andra jobb vid sidan om.

Music Men
Music Men

Musicmens repertoar baseras till största delen av gamla och nya hits. Låtar som folk känner igen. Tack vare medlemmarnas långa bakgrund som musikanter är man förunnade att stå på en mycket bred musikalisk plattform
Således blir det en ”salig” blandning från 50- till 2000-tal som man bjuder på.

Bandet spelar p alla typer av danstillställningar såsom folkparker, dansrestauranger kryssningsbåtar. Varje år är man flitigt anlitade på Playa Del Sol på Gran Canaria.

Är du mer nyfiken på denna orkester är du välkommen att besöka bandets hemsida www.musicmen.dinstudio.se

Så här bra låter Music Men.