Donnez och Bergmans i Bingolotto

15 okt
Mats Bergmans i Binglotto
Mats Bergmans i Binglotto

Denna söndagen blev lugn på förmiddagen. Vaknade frammåt lunch då jag var på dans i går till Micke Ahlgrens. Blev en del sittande framför datorn. Hade tänkt ge mig ut och ta kort men vädret gjorde att det inte var läge för det. I stället så tog jag tillfället att be min kära bror ordna med en bingolott inför kvällen. Våra favoriter i Donnez och Mats Bergmans skulle ju medverka och det kunde vi ju inte missa. Strax efter halv sju kom han och hämtade mig för vidare färd hem till hans trevliga etta med kokvrå.

Donnez i Bingolotto
Donnez i Bingolotto

Drömmarnas man framförde Mats Mergmans och Åhus Strand bjöd Donnez på. Alltid lika trevligt att se dansbands på tv. Det är på tok för lite dansband på tv. Jag minns på 90-talet då man satt klistrad på torsdagarna då Café Norrköping och Bingolotto på lördagarna hade dansband. Och då snackar vi exponering. Minst 5-6 låtar fick orkestrarna framföra då. Lite skillnad mot dagens framträdanden då man med tur får göra två låtar. Inte ett Bingolotto utan mat. Brorsan bjöd på smarrigt goda rostade mackor med ost och makrill på. Mums!!!

Linus och Donne i Bingolotto
Linus och Donne i Bingolotto

Janne Bülund intervjuade Linus och Donalad om turnelivet. Något som kom på tal var motion. Efter lite snack fram och tillbaka om motion på turne kom Ingemar Arwidsson från skidskytteförbundet på en idé att utmana grabbarna att springa Göteborgsvarvet 2013.

Så frågan är om vi kommer få se Linus Lindholm springa Göteborgsvarvet 2013 eller? Donald antog utmaningen direkt medans Linus var mer tveksam och hoppades (?) på spelning då :) Kanske detta kan sporra fler Dansbandsfolk att springa Göteborgsvarvet 2013. Datumet ni alla skall pricka för i kalendern är Lördag 18 maj 2013

Veckans dansband 42: Ingvar Fahsts

15 okt
Ingvar Fahsts Orkester
Ingvar Fahsts Orkester

Orkestern bildades 1992 i Landskrona och består i dag av Ingvar Fahst, sång och gitarr,
Ola Oscarsson, klaviatur, samt Camilla Lindgren, sång och saxofon.

Det hela startades som ett hobbyprojekt där man tänkte sig åka ut på helgerna lite då och då för att spela. Men gensvaret från arrangör och publik blev enormt och det dröjde inte länge innan man var uppe och spelade på heltid. Bandet har varit med i en rad olika tv-program, bland annat Café Norrköping. En bedrift är att man samtidigt varit representerade på sju olika dansbandslistor. Inte illa!

På skivfronten har man givit ut fyra fullproduktioner. Mest önskade vol 1 och 2, Sången och glädjen och Direkt från Estraden

Sångerskan Camilla Lindgren kommer från Oxie, har spelat och sjungit i dansband sedan hon fyllt 16. Så fort hon slutat nian 1984 började hon spela på heltid med Ajax orkester. Sedan 1994 var det bandet med eget namn som gällde. Nämligen Camilla Lindgrens orkester som hade stor hit med Mona Gustafssons ”Kärleken går sina egna vägar” samt ”När du ler genom tårar” av B.A. Nilsson som man tävlade med i Höstens Melodier 1995.

Ingvar Fahsts spelar upp
Ingvar Fahsts spelar upp

I dag är orkestern en trio som åker runt på pro, trivsel och motionsdanser i Södra Sverige.
Spelstilen är genuin mogen dansmusik som tilltalar publiken. Många vill dansa till de gamla låtarna.

Här kommer en ”gammal” låt med bandet som passar väl in på sommarens väder som varit.