Filatelistföreningens oktobermöte

17 okt
Bild från vårat föreningsmöte
Bild från vårat föreningsmöte

Dansbandsnörd. ja kanske förvisso. Men det är inte enbart dansband som hägrar i mitt liv. En hobby jag även har är att samla på frimärken. Det är en rolig och avkopplande hobby.För er som inte vet vad filateli är för något kan jag berätta följande.

Filateli är samlandet och studiet av frimärken och helsaker såsom vykort och brev.
Frimärkssamlande har förekommit i stort sett lika länge som det har funnits frimärken, det vill säga sedan mitten av 1800-talet. Till att börja med samlades bara stämplade frimärken. Målet var att samla ihop alla märken som över huvud taget givits ut.

Allteftersom värdet på de äldsta frimärkena steg och postverken gav ut allt fler frimärken blev det nödvändigt att specialisera samlandet. Detta skedde genom att man valde att samla endast från ett land. Denna form av filateli kallas idag klassisk filateli eller landssamlande.

Numera är det vanligt att man begränsar sig till en viss period i ett lands frimärksutgivning för att man ska kunna samla ihop alla förekommande varianter.

Filatelisttillbehör
Filatelisttillbehör

Jag är medlem i Kristinehamns Filatelistförening. En förening med ett 50-tal medlemmar. Av dessa är c:a 20-25 aktiva medlemmar som kommer och besöker våra möten som hålls i vår föreningslokal i Capellahuset å Spelmansgatan i Kristinehamn. En gång i månaden har vi möten. På våra möten förekommer föreningsärenden, byten av frimärken, cirkulationssändningar, lotter, auktion samt servering av kafe med dopp.

I tisdags var vi ett 20-tal medlemmar på plats. Denna kväll hade Roland Widén i förening anordnat en tipstävling med frågor. Jag tyckte det var riktigt svåra frågor. Historia är inte min kopp te precis, så jag chansade och kryssade bara i ett svar på i stort sett alla frågor. Riktigt bra tycker jag.

Program för Kristinehamns Filatelistförening
Program för Kristinehamns Filatelistförening

Här ovan har ni vårt program för föreningen säsongen 2012-2013. Är nyfiken på vår verksamhet är det bara att pricka in ett datum och komma mer till våra möten för att se hur trevligt vi har det.

Dansband på Frimärken
Dansband på Frimärken

Ett nytt Donnez på dansbanorna 2013

17 okt
Donnez 2012
Donnez 2012

Då Andreas Olsson och Carl Johan Strifors går över till Claes Lövgrens slutar även Christoffer Olofsson vilket gör att Donald laddar om med en helt ny laguppställning och samtidigt gå upp på fem man.

Ny trummis i bandet blir 19 åriga Joel Andreasson som i dag spelar i Canyons. På gitarr och munspel stannar Donnez sommarvikarie Micke Strömqvist kvar. En musiker av sällan skådat slag.
Gitarren och även saxofon och sång kommer Simon Lindberg ta hand om. Rickard Allerstedt kommer att spela steelgitarr och elkomp och även sjunga en del.

”Jag har aldrig varit mer taggad och redo för att få detta band att låta ännu bättre tillsammans med mina nya bandmedlemmar” säger Donlad i en intervju med dansbandstidningen Får Jag Lov.

Källa: fjl.se