Olle Jönsson i Så mycket bättre?

7 jan
Olle Jönsson i Så mycket bättre?
Olle Jönsson i Så mycket bättre?

Med dunder och brak blev et stora rubriker i höstas med anledning av Olle Jönssons ”tomma” avhopp från bandet Lasse Stefanz. Jag valde att INTE kommentera eller lägga ner någon energi kring detta.

I dagens aftonbladet kan man läsa att Olle nu lanserar sig själv till nästa säsong av ”Så mycket bättre”.

Hade de frågat så hade jag sagt ja direkt, det kan jag lova dig. De skulle behöva ha med en dansbandskille, jag, Christer Sjögren eller Sven-Erik Magnusson säger Olle till Aftonbladet.

Och visst kan jag hålla med. Det hade varit riktigt trevligt om man till den 4:e säsongen tog med någon dansbandskändis. Sen om det är Thorleif, Olle eller Christer Sjögrens spelar väl kanske inte så stor roll.

Läs mer i dagens aftonbladet här

Källa: Aftonbladet

Twilights lägger ner igen

7 jan
Twilights
Twilights

Dom har lagt ner orkestern en gång tidigare men återuppstod igen efter några månader. Men nu har man tagit beslutat att lägga ner orkestern igen på grund av tidsbrist och för få spelningar för att på ekonomi på det hela.

Källa: Twilights

veckans dansband 2: Englunds

7 jan
Englunds orkester
Englunds orkester

Englunds orkester från Uppsala är dansorkestern som blandar dansbandstoner med covers och även lite gammeldana. Man tar även hand om allsång och bordsvisor om man så önskar.

Samtliga medlemmar i bandet har lång erfarenhet från andra band som Micke Ahlgrens, Mac Olsons Roynes och Birgitta Wollgård o Salut.

Kapellmästaren Håkan Englund Började sin bana på 60 talet i popsvängen, med band som Buisness, Surealistics pillow. Började med en grupp som hette Aramis, där han var verksam ett per år på 70- talet. 1976 började Håkan med orkestern Mac Olsons, där han var med fram till 1989. Samma år startades Englunds upp.

Dagens sättning av bandet har spelat sen 2002. Speltillfällena är logar, Folkets hus och parker, prviata fester och kalas i oc omkring Uppland.

Bandets motto är att både dom själva och publiken ska ha roligt.

Bandet består av:
Håkan Englund: Gitarr, sång, altsax o Tvärflöjt.
Claes Söderström: Gitarr, Trummor o Sång.
Hasse Mattsson: Synth, dragspel.sång o syntbas.
Robert Klauninger: Synth, sång o syntbas.