Detta med publiksiffror

10 feb
Dansbild
Dansbild

Jag har funderat över en sak gällande publiksiffror. Jag ser återkommande på forum folk som är intresserade av hur mycket folk det var på en dans. Vad spelar det för roll i efterhand om det var 300 eller 500 på en dans för någon som inte var där.

Många har jag hört använder publiksiffror för att avgöra om bandet är bra eller inte. Får dom till exempel reda på att ett band inte drar så mycket folk så åker dom inte på dom. Eller om ett dansställe har lite besökare så åker dom inte dit.

Jag har funderat och kommit fram till att fram över när jag skriver om danskvällar inte skriva ut publiksiffran. Egentligen bör den faktiska publiksiffran bara vara något mellan arrangörer och band.

Om nu folk är så intresserade av publiksiffror får dom väl åka ut på dans och räkna själva.
Sen kan det vara många faktorer till att publiksiffrorna ser ut som dom gör på vissa ställen. Ibland kan det vara tillfälligheter att det ser ut som det gör.

Så snälla dansare. Bry er inte om publiksiffror. Åk ut på dans och ha det kul oavsett vilket band som spelar, vart dom spelar och vilka eventuella publiksiffror du hört att bandet brukar ha.

Arne Bakken tävlar i Körkampen 2013

10 feb
Körkampen 2013
Körkampen 2013

Arne Bakken sångaren i Hedins har många järn i elden. Nu har han hoppat på ett jättekul sidoprojekt när haninte är ute med Hedins Orkester och spelar. Arne ska nämligen leda en kör i en lokal körkamp i Skåne.

Körkampen blev en succé förra gången man arrangerade det och vi tror att den kan bli ett strå vassare och locka ännu mer folk, säger Bert Lundqvist, projektledare till Lokaltidningen Ängelholm. Vidare berättar Bert att de inte får vara professionella körledare men de ska kunna sjunga och det är en fördel om de jobbat med arrangemang.

Förutom Arne är de övriga körledarna Jonas Eliasson, Jenny Huléen Andersson, Anna Dror och Eva Dahlberg.

Stor final och festkväll blir den 16 mars på Ekebo.