GRATTIS MAMMA!

26 maj
Blommor och tårta
Blommor och tårta

I dag säger jag STORT GRATTIS på mors dag till min älskade Mamma Mona. Tack för allt du gjort och gör för mig. I dag är det bara din dag.
Hoppas presentkortet från ”Omtänksamma Kristinehamn” passar bra. Köp något riktigt fint och snyggt till bara dig själv. Kramar i massor.

Dagen till ära spelar jag din favoritlåt med duktiga sångerskan Mona G
Lyssna på njut!

Motionsdans i Furulundsparken Ahlafors

26 maj
Furulundsparken i Ahlafors
Furulundsparken i Ahlafors

Det är så enrotm trevligt med alla dessa föreningar som arrangerar danser och som dessutom håller folkparker levande på sommaren. Många är dom idrottsföreningar och pro-föreningar som arrangerar danskvällar på sommaren. En av alla dessa föreningar är Alafors IF som i år firar 100 år som förening.

Ahlafors IF är en fotbollsförening i Alafors. Klubben bildades 1913 och firar således 100 år i år som förening. Man hhade 2007 enligt Ale kommun 785 medlemmar. Hemmaplan heter Sjövallen och har lovordats som en av Västsveriges vackraste idrottsplatser.

Danser arrangerar man i vackra Furulundsparken varje tisdag då det är ”motionsdans” som står på programmet. Varmt välkomman att ta er en sväng om.

Med Bengt Hennings i Brunnsparken

26 maj
Bengt Hennings Orkester
Bengt Hennings Orkester

Den 11 maj var det dans i Brunnsparken Örebro. På scenen stod de eminenta grabbarna i Bengt Hennings redo att bjuda publiken på mogengodis. När det är vackert väder ute är det ju alltid lite svårt att sia om hur mycket folk det kommer till att bli. Med facit i hand kan man väl säga att det blev ”lagom” med danspublik. Men visst hade det gått att trycka in en och annan dansare till på Brunnsparken. Men vi som var där hade det mycket trevligt och fick spisa fin dansmusik signerat BH The band.

Det var ju några år sedan jag såg Bengt Hennings live, så detta var verkligen ett kärt återseende för mig. Och jag hoppas orkestern tyckte det samma.

Bengt Hennings i Brunnsparken Örebro
Bengt Hennings i Brunnsparken Örebro

Just denna kväll hade man en vikarie på klaviatur då Mats Grönborg inte var med på grund av operation. Kommer tyvärr inte ihåg vad vikarien heter som man hade men. Men det lät lika bra ändå.

Som jag skrivit tidigare är det alltid lika trevligt i Brunnsparken. Detta enormt genomtrevliga dansställe mitt i Sverige bör alla besöka som gillar att dansa.

BH gjorde ingen besviken denna kväll med sin dansmusik. Gamla ”oldies” blandade med nyare alster från sina skivor och medverkan i diverse danstävlingar. Personligen tycker jag att man innan paus spelade väldigt lugnt, medans man efter paus ökade farten lite grann inte minst i bugglåtarna som fick lite mer tryck.

Bengt Hennings i Brunnsparken Örebro
Bengt Hennings i Brunnsparken Örebro

Ska jag sammanfatta kvällen så blev den exakt så trevlig som jag på förhand spådde att den skulle bli. Trevlig danspublik, även om det fanns plats för fler dansare och sist men inte minst. Underbar musik från grabbarna från Skaraborg.

”Storebror vann över Lillebror”

26 maj

Inte så mycket sport har det skrivits om i min blogg. Men nu tänkte jag delge er ett matchreferat från matchen mellan fotbollslagen IFK Ölme och KB Karlskoga.

För er som av nåon anledning inte känner till Ölme kan jag berätta följande: IFK Ölme är en idrottsförening i Ölme som ligger i Värmland. Klubben bildades 1942, och utövar framförallt fotboll, men även bordtennis. Framgångarna startade på 1980-talet, då man började klättra från Division VI, och på 1990-talet gick från Division VI till Division III. Som högst har man spelat i div II.
Ölme har fostrat många bra spelare, bl.a. Magnus ”Ölme” Johansson, som senare övergick till IFK Göteborg. IFK Ölme gick till kvartsfinal i Svenska cupen 2005. Det blev respass mot Djurgårdens IF – en match som förlorades – 0-6 inför 2 800 åskådare på Brovallen. 2005

Match mellan KB Karlskoga och IFK Ölme
Match mellan KB Karlskoga och IFK Ölme

Lite skämtsamt kan man säga att storebrorsan vann över lillbrorsan i torsdagens möte mellan KB Karlskoga och IFK Ölme på Nobellstadion. Det är nämligen så att i de båda lagen finner två bröder som målvakter. I Ölme vaktade storebror Jesper Fromholt målet och i KB Karlskoga lillebror Joacim.

I den första halvleken var det i och framför KB mål som det var mest trafik.
Ölme spelade mycket disciplinerat och effektivt spel och det gav så klart utdelning i målstatistiken.

Reza Shirazi satte 1-0 redan efter sex minuter och Marcos Arthur Roque da Silva ökade på i den 18:e. Arthur även gjorde 3-0 i den 32:a minuten. Andres Gruesco Gomez fullbordade tio minuter senare och 4-0 blev facit i halvtidsvilan.

I andra halvlek försökte KB pressa på och tog tillvara på ett av Ölmes små misstag och reducerade till 1-4 i den 53:e spelminuten. Men farligare än så blev det inte.

Ölme höll undan och kunde gå segrande ur matchen med siffrorna 1-4

Detta är den 4:e raka segern.

Nu på lördag väntar ”årets match” på Ölme IP. Ett derby mellan IFK Ölme och Villastadens IF. Matchstart 1 Juni kl 15.00 på Ölme IP. Väl mött till en trevlig fotbollsfest.

Matchbilder KB Karlskoga - IFK Ölme
Matchbilder KB Karlskoga – IFK Ölme

Skruvstadparken 2013

26 maj
Skruvstadparken 2013
Skruvstadparken 2013

För er som undrar så ligger Skruvstad i Grums Värmland.
Grums ligger ett par mil väster om Karlstad vid Vänerns norra strand.