Trummisar byter tillbaka

12 mar
Nisse och Conny
Nisse och Conny

Nu står det klart att två dansbandstrummisar byter band igen. För några år sedan lämnade Nisse Uddin Junix orkester för att börja en civilt och dra ner på spelandet och började i deltidsdansbandet Gideons. I hans säte började Conny Eriksson som tidigare varit trummis i Gideons. Nu står det klart att byter tillbaka igen. Conny gjorde sist första jobb med Gideons i Idrottshallen Månkarbo förrförra söndagen.

Martinez släpper nytt

12 mar

martineznycd14

Efter att Sandra Estberg gick med i Martinez för ett par år sedan har bandets popularitetskurva stigit mer och mer. Bandet drar fler folk ute än på många år och deras spelplan är mer välfylld än vad den varit de senaste 15 åren!
Detta beror på att bandet hittat en egen identitet, trygghet och profil i och med Sandras entré i bandet. Bandet har bibehållit det bästa från ”det gamla Martinez” vilket betyder Tommys fantastiska gitarrlir som är vida känt i branschen och smarta val av låtar som alltid bjuder på en perfekt danskväll ute.

På nya skivan ”Tillsammans” bjuder bandet på just en perfekt mix av gammalt och nytt. De har frågat danspubliken vilka låtar de tycker bandet borde spela in och fått mängde av tips som de tycker skulle passa Martinez. Av dessa har de valt ut några stycken. Detta tillsammans med ett gäng nyskrivna dängor, varav en ”Lucky For You” skriven av britten Chesney Hawkes som hade världshiten ”The One And Only” i början på 90-talet och som jpbbat som låtskrivare under många år och skrivit låtar till bland andra Nik Kershaw, Jennifer Paige och det brittiska pojkbandet A1 som rönt stora framgångar i England.
-”Vi fick låten från ett förlag som tyckte den skulle passa ett dansband och vi föll pladask för den” säger Sandra.
Nytt för bandet är att de även spelat in ett par låtar med en klar underton av rock’n’roll/rockabilly a’la 50-talet vilket gör plattan till en riktig pärla som verkligen är spritter av glädje och mångfald.

”Man blir glad av att lyssna på skivan, och det är vårt signum” säger Sandra i Bandet. ”Spelglädjen och att få vara tillsammans på en scen nära våra fans är det bästa som finns.”

Källa: Ginza.se

Jontez bjuder upp med ny cd

12 mar
Jontez bjuder upp med ny cd
Jontez bjuder upp med ny cd

Jontez tillhör ett av Sveriges mest populära mogendansband ute på dansbanorna. Populäriteten är belöningen efter alla år som de åkt runt och skämt bort danspubliken med välspelad, dansant musik. Nu kommer bandet med sitt nya album ”En dans med oss” där vi får lära känna ett par nya medlemmar. Det är Jonathan Nöjd, på trummor och Conny Ohlsson på gitarr och Pedal Steelguitar. Conny har tidigare spelat med Fernandoz och The Playtones och tillför nu ytterligare en dimension åt bandets sound. För övrigt är bandet sig likt… Oles mogna röst som ligger någonstans mellan Christer Sjögren och Sten Nilsson är såklart där. På skivan får Ole även visa vilken duktig saxofonist han är, då han bland annat gör en instrumental version av Bee Gees-låten ”Don’t Forget To Remember Me”. Idag finns inte så många band som använder så mycket saxofon, inte så som de gjorde förr, säger Ole. Vi tycker att saxofonen är en viktig del i vårt sound, som vi har utvecklat ännu mer på nya skivan. Även Benny Hedlund måste nämnas, då hans dragspelssväng är en stor del av Jontez sound.

Jontez nya skiva är utan tvekan deras starkaste platta hittills och det är roligt att bandet spelat in så mycket nya låtar. ”Ja, vi fick så mycket bra låtar från alla håll och kanter” säger Ole. När man får kanonlåtar från meriterade killar som Thomas G:son, Dille Diedricson, Kristian Wejshag och Thomas Plec Johansson samt riktigt tunga dansbandslåtskrivare så är det svårt att tacka nej… Därför blev det en platta med många nya låtar, som vi i bandet är stolta över att kunna få presentera.

Källa: Ginza.se