Cykelns dag lockade många till udden

16 jun
Svenne-Rubin in action
Svenne-Rubin in action

I fredags arrangerade KLTV Kristinehamns Lokal-tv Cykelns dag för 19.e gången. Cykelns dag är ett gratisevenemang som varje år lockar många Kristinehamnare och övriga ut till Picassoudden. Där bjuds det på underhållning.

Artister genom åren som besökt cykelns dag är bland andra: Tommy Körberg, Sten & Stanley, The Playtones, Hasse Andersson, Linda Bengtzing, Ola Svensson, Lotta Engberg, Ola Svensson, Starboys, Little Gerard, och Jimmy Jansson för att nämna några.

I år var det ett band från Dalarna som man lockat ut till udden. Nämligen det härliga bandet från Vansbro som heter Svenne-Rubins. Vädergudarna var med oss det blev en trevlig afton till detta gäng.

Som förband hade man Arenström & Wahlgren som underhöll med diverse dansanta låtar. Nedan bjuder jag på en liten bildkavalkad från kvällen.

Det ska bli spännande och se vad man hittar på till 20-års Jubileumet av Cykelns dag man har nästa år. Spännande värre!!!

Arenström & Wahlgren "värme upp" publiken
Arenström & Wahlgren ”värme upp” publiken
Drag med dragspel
Drag med dragspel
Publik
Publik
Svenne-Rubin showade friskt
Svenne-Rubin showade friskt
Ös på gitarr och bas
Ös på gitarr och bas
Svenne-Rubin rockade
Svenne-Rubin rockade
Svenne-Rubins på scenen
Svenne-Rubins på scenen
Autografskrivning
Autografskrivning

Publicerad: 2014-06-16 20:56:09

Hedins satte fart på dansen i Degerfors

16 jun
Underbart väder i Degerforsparken
Underbart väder i Degerforsparken

Det är något magiskt med onsdagar och Degerfors. Det är nämligen så att det inte regnar. Hittills i år har arrangören Manfred ”Manne” Sundholm aldrig haft en endaste regndroppe. Som jag berättat tidigare i ett inlägg så har han ju hemlig kontakt med vädergudarna.

Många ville köpa dansbiljetter
Många ville köpa dansbiljetter

Landade runt halv sju i parken. Det hade redan kommit en del folk och många husbilar. Härligt att se. Bandet som numera består av Ola Nordén på sång och gitarr, Conny Hedin på Trumpet, gitarr, klaviatur samt Christoffer Olofsson på trummor, sång var taggade till tänderna att leverera härlig bra dansmusik. Tio minuter innan avspark så var det massor med dansfolk som stod och väntade på att klockan skulle bli 19.00 och dansen skulle ta sin början.

Ola med sin ljuva stämma
Ola med sin ljuva stämma

Förra året när Hedins spelade här i Degerforsparken blev det publikrekord. Och med tanke på dagens tillströmning såg det ut som att det skulle bli ett nytt ”säsongsbästa”.
Och tror det eller ej. Även dom inte slog sitt eget rekord från förra året blev det ett säsongsbästa i parken. Men och andra sidan är ju publiksiffror helt ointressant som jag skrivit tidigare om i bloggen. Huvudsaken är ju att dom som kommit till dansen har det kul.

Conny på G
Conny på G

I augusti har Hedins spelat ett år som trio och responsen har varit enorm. Många nya ställen har man spelat på och mött massor av nya trevliga arrangörer. Att man blir bokade på samma ställen igen är inte så konstigt. Bandet spelar minst lika mycket som dom gjorde som kvartett. Enda skrillanden är att nu är det lite fler ”mitt i veckan spelningar”. I övrigt rullar det på i samma takt. I augusti släpper bandet sitt fjärde album med titeln ”För alla åren som gått”. Och det passar ju bra med tanke på att grunden till orkestern lades redan 1955.

Christoffer Olofsson på trummor
Christoffer Olofsson på trummor

Åter till dansbanan där Hedins är mitt uppe i en pariserpolka. Det är en fröjd för ögat att se alla dessa duktiga dansare. En del klagar på att det är på enformigt att gå ut på dans. Men i Degerfors blandar man friskt mellan shottis, vals, foxtrott pariserpolka och bugg. Jag tycker alla som läser detta och som inte varit i Degerforsparken skall ta sig en tur hit för att uppleva den härliga stämningen som råder på onsdagarna. Varför inte en tur till Folkparken redan nu på onsdag då Janne Martins står på scenen?

Danspublik
Danspublik

Efter ett extranummer som framfördes av duktiga trummisen Christoffer Olofsson var det dags att åka hem. Jag vissten inte att den grabben hade så bra röst. Att Conny sjöng bra och att Ola har en röst som gör att man är trans ibland visste jag ju. Men Christoffers sånginsatser var en mycket positiv överraskning. Så nu väntar vi på att det ska bli augusti och att en härliga Hedinsplatta skall landa i brevlådan. Fram tills dess blir det så klart massor av dans lite här och där.

Här följer lite fler bilder från kvällen med Hedins. Fler dansbilder finns på www.danslogen.se

Conny och Ola
Conny och Ola
Ola trivs i Degerforsparken
Ola trivs i Degerforsparken
Danspublik
Danspublik
Christoffer Olofsson på trummor
Christoffer Olofsson på trummor

Publicerad:

Midsommardanser 2014

16 jun
Midsommardanser 2014
Midsommardanser 2014

I midsommarhelgen arrangeras det massor av dans i vårt avlånga land. Vissa dansställen har till och med säsongspremiär. Andra ställen har sin årliga dans just på midsommarhelgen. Nedan följer ett axplock av de danser som är midsommarhelgen.

Midsommarafton
Brattbäckens loge Hoting: Mickeys Orkester 21.30-02.00
Sysslebäcks Folkets Park: Fernandoz 22.00-02.00
Fyrby Norrköping: Extas 20.00-24.00
Hemmestorps Fure Blentarp: Grabbarna 21.00-01.00
Rangelstorps loge Mariannelund: Canyons 20.00-00.30
Torget Torsby: Contrazt Orkester 21.00-01.00
Åkessons Loge Brålanda: Cedrix 20.00-24.00
Skansen Galejan: Excess 20.00-24.00
Liseberg Polketten: Znits 19.00-23.00
Haverö hembygdsgård Säter: Titanix 21.00-01.00

Midsommardagen
Björnholmens Loge Nässjö: Donnez 21.00-01.00
Tydingesjön Broby: Nordhs orkester 20.00-24.00
Näsbergs loge Ljusdal: Hudiks Orkester 19.00-23.00
Kungälvsparken Kungälv: Elisas & MejDej 20.00-01.00
Logen Vändträsk: Thor Görans 21.00-01.00
Kulla Nöjesplats Rörum Othello’s 19.00-24.00
Hjortnäs Brygga Leksand: Magnes 20.30-00.30
Folkets Park Ödeshög: Hiltons 20.00-24.00
Kärrasand Urshult: Claes Lövgrens 21.00-01.00
Folkets Park Lövstabruk: Micke Ahlgrens 21.30-01.30
Örsåsa Loge Vimmerby Highlights 21.00-01.00
Ängsholn Gagnef: Smajl & Bo-Görans 21.30-01.30

För komplett lista över midsommardanser i Sverige. Se danslogen.se


Publicerad: