Tjuvastarde julen 2014

24 nov
På julmarknad i Kväggeshyttans Bygdegård
På julmarknad i Kväggeshyttans Bygdegård

I helgen som var så besökte jag den traditionella julmarknaden i Kväggeshyttans Bygdegård.  Mycket fina hemgjorda saker fanns det att titta på och köpa med hem för den som önskade. Som traditionen bjuder så serveras det även julgröt med skinkmacka till. Det får man ju inte bara missa. Smakade hur gott som helst. Glömde tyvärr senapen på smörgåsen som ni ser. Men jag överlevde ändå.  Köpte med några fina saker hem som kommer bli julklappar till vänner och familjen. Sist men inte minst så kom ju tomten på besök till Kväggen. Tänk att han och hans renar hittade hit. Det var ju tur för alla barnen som var på plats.

Tremolo från Österbotten överraskar

24 nov
Tremolo
Tremolo

Tremolo är ett österbottniskt dansband som har en mångsidig och medryckande repertoar. Tremolo har funnits sedan år 1997 och vi började spela som en trio. År 2007 blev det byte av en orkestermedlem men man fortsatte som trio. Orkestern utökades år 2014 med en gitarrist. Kvartetten spelar på offentliga danser, bröllop och andra privata tillställningar.
Bandet består av Kim Eriksson på sång och Bas, Sture Nyman på trummor, Johnny Risberg på piano, dragspel och saxofon samt Niklas Norrgrann på gitarr. På vår repertoar finns allt från vals och tango till Rock n´Roll och klassisk dansbandsmusik. Låtarna är till större delen covers men en del egna låtar finns också. Bandet betecknar sig inte som supermoget. Liter mer åt Streaplershållet. Man spelar ungefär 2-3 gånger i månaden.

Tremolo
Tremolo

Under sommaren 2014 spelade man in den nya singeln ”Sakta med säkert”. Detta är en singel med 2 låtar på. ”Sakta med säkert” är signerad Leif ”Mulle” Melander och Peter Nord. I spår två ”Ensamma steg” har ”Mulle” haft hjälp av Thomas Wikström. Plattan är arrangerad och producerad av Tom Käldström känd från Tommys orkester och Kjell Lolax.

”Sakta med säkert” är en pigg bugglåt som sätter sig vid första lyssningen. Kim Eriksson har en härlig röst att lyssna på. Det låter fräscht, en blandning mellan två av Sveriges största dansband Donnez och Streaplers. Detta lovar gott och jag vill höra mera.

Spår två ”Ensamma steg” är av det lugnade slaget som inleder med saxofon. Kan bli en riktig floorfiller framåt småtimmarna på en dansloge i Finland. Blundar man kan man se det framför sig. Tänk er en het sommarkväll, Tremolo på scenen och en fullknökat dansgolv. Fina körer har man även det fått till på detta spår.

På det stora hela en utmärkt singel som inspirerar till att höra mera av denna kompetenta kvartett. Bra jobbat!!!

Toppen och botten

24 nov
Toppen och botten
Toppen och botten

En liten lista igen. Vill i detta inlägg även tacka för alla mail och kommentarer om bloggen. Tack snälla ni. Fortsätt gärna maila in synpunkter och ideér.

TOPPEN:
1. Årets premiär av julgröt och skinkmacka
2. Erika Jonssons sång på värmlänska. Dä blir int bätter
3. Facebook – Tänk att man med ett knapptryck kan undanröja ”problem”
4. Alla trevliga dansband som startar upp
5. Julsångerna – Snart fåfr vi höra dem i radio, tv och alla butiker vi handlar i.

BOTTEN:
1. Dagens väder – Regn regn
2. Bedragare på internet som försöker
3. Mobbing – Att folk orkar hålla på utan att tänka på vad dom sårar
4. Dansställen som lägger ner. Men som tur är skapas det nya
5. Folk som inte kan skilja på mitt och ditt.

Bendix – Nu en duo

24 nov
Bendix
Bendix

Bendix orkester från Skellefteå är sedan hösten 2014 en duo. Bandet består av: Peder Wennersten, leadsång, klaviatur och ljudteknik samt Bengt Forsberg på gitarr, dragspel och sång. Gruppen började en gång i tiden som en kvartett under namnet Distans men bytte senare namn till Bendix.