Uppesittarkvällen

23 dec
Bingolotto, gröt och skinkmacka
Bingolotto, gröt och skinkmacka

Det blev tyvärr ingen vinst på Bingolotto. Hade ju köpt en lott av bästa IFK Ölme och Sture. Och även om det inte blev någon vinst så har jag i alla fall stöttat ett välgörande ändamål, nämligen ungdoms och seniorfotbollen i Kristinehamn. det var en trevlig kväll med fin och trevlig underhållning.

Cool Candys på banan igen

23 dec
Cool Candys anno 2014
Cool Candys anno 2014

Det klassiska dansbandet Cool Candys har gjort comeback. Fredagen den 21 november 2014 hade Cool Candys sin comeback i Strömsund efter 20 år
Bandet gjorde sin comeback med i stort sett samma sammansättning som under sin klassiska era fram till 1994. Självklart hade med två tenorsaxofoner, bas, trummor, klaviatur, flöjt och gitarr. Berndt Norrman, sångare och basist, är den medlem som varit med tidigare och som har kunskaperna för att bandet ska få det tidstypiska Cool Candys-soundet. Kurt ”På dans med Kurt” var så klart där med sin kamera. Se reportaget nedan.

Källa: På dans med Kurt / SVT

Våran gran på torget i Kristinehamn

23 dec

Våran gran på torget i Kristinehamn
Våran gran på torget i Kristinehamn

Så här ser den ut. Vår ”nya” gran på Torget i Kristinehamn. Den gamla blåste ju omkull och gick av i två delar.

Det blir en grön jul

23 dec
Trädgårdsgatan i Kristinehamn
Trädgårdsgatan i Kristinehamn

Det blir en grön jul i år. Ingen snö i sikte tyvärr. Detta blir den andra julen på raken utan någon snö. Det man får hoppas på att det blir kallt så det åtminstone blir lite frostvitt. Bilden ovan är tagen på vackra Trädgårdsgatan i Kristinehamn. Men vi får väl se. Hoppet är det sista som överger människan.

Zlips lägger ner.

23 dec
Zlips lägger ner
Zlips lägger ner

Zlips kommer att läggas ner. Bandet gör sin sista spelning i samband med Öviks-maran den 6 februari. Kapellmäsataren Mats Nylander har skrivit ett brev på bandets Facebook-sida. Ja det är med STOR sorg i hjärtat han nu öppet går ut med detta efter att ha varit med och startat Zlips och som varit största delen och trogna glädjen i Mats 30-åriga turnerande på heltid! Zlips kommer nu att läggas ner och sista spelningen blir på Öviksmaran den 6e februari.Men nya tider stundar och de andra i dagens Zlips har mer att ge och har nu något på gång som de själva kommer att presentera…
För alla Er dansare, dansen och glädje och för Sveriges kulturliv.

Källa: Zlips.se

Julpynt i Kristinehamns Centrum

23 dec
Julpynt i Kristinehamns Centrum
Julpynt i Kristinehamns Centrum

Så här fint ser det ut på Kungsgatan i Kristinehamn. Riktigt mysigt om jag får säga det själv.

Extas byter bokningsbolag

23 dec
Extas byter bokningsbolag
Extas byter bokningsbolag

Extas meddelar att de nu inlett ett samarbete med ett nytt bokningsbolag. Det är LS-Tonart som framöver kommer att sköta bandets bokningar.
För mer information och kontaktuppgifter om hur ni bokar bandet kan ni besöka Extas hemsida.

Otroligt stark debut från Ninnas

23 dec
Ninnas med ny cd
Ninnas med ny cd

NINNAS ORKESTER – TUSEN VACKRA DAGAR
Betyg: 5
Antal låtar: 14
Längd: 43:22

Ninnas orkester är en trevlig bekantskap från Trelleborg som bildades 2004. Sedan starten har bandet gått från klarhet till klarhet. Under 2012 låg bandet 16 veckor på Svenska Topplistan med den egenskrivna låten ”Utanför din dörr”. Orkestern har även blivit framröstade som årets uppstickare 2012 och har även varit nominerade till ”årets Dansband” tillsammans med storheter som Lasse Stefanz och Drifters

Ninnas består av Pernilla Lindgren sång och dragspel, Mats Lindgren sång och kompgitarr, Kent Notefors på sång och gitarr, Fredrik Lindbäck på trummor och Bosse Magnusson på keyboard och sång.

Efter några singelsläpp har man nu släppt sin debut-cd. Och det är en platta som lovar mycket för framtiden för Ninnas orkester. Det låter bra om hela plattan rakt igenom med riktigt bra låtmaterial.

Bland låtskrivarna på skivan återfinns flera kända namn som Åsa Karlström, Mats Larsson, Lennart Dahlberg, Jonas Lindau, Micke Løvdalen och Danne Attlerud för att nämna några. Många av låtarna skulle med engelsk text bli riktigt grymma countrylåtar i Nashville. Då förstår ni nog vilken kvalité det är på dom. Och jag tycker att det doftar lite country över låtarna och hela plattan. Pernilla sjunger på 12 av skivans 14 låtar. På övriga spår hörs hennes man ”Mats Lindgren” som gör allra bäst ifrån sig i låten ”Allvar eller skämt”.

Ninnas orkester  Foto/Copyright: Ninnas orkester
Ninnas orkester Foto/Copyright: Ninnas orkester

Det var längesedan som jag hörde ett så bra debutalbum med bara eget material på. Detta gör det riktigt svårt att plocka ut guldkorten på plattan. Men jag skall försöka göra ett försök ändå.

– ”Skyll dig själv” en svängig låt signerad Åsa Karlström/Mats Larsson som sätter sig direkt efter första lyssningen.

– ”Att glömma och förstå” en trallvänlig upptempolåt med lite countryfeeling som sitter som handen i handsken.

– ”Låt oss börja om” en mycket fin låt signerad Jonas Lindau med en riktigt fin refräng och text.

– ”Ta mig hem härifrån” som Ninna själv skrivit tillsammans med producenten av plattan Jörgen Andersson. En stark låt med en fin text.

”Kusiner och bröder”, ”Av kärlek” och ”Steg för steg” är andra spår som tål att lyssnas på en extra gång.

Med på plattan finns även en duett mellan Ninna och Christian Haraldsson som sjunger i dansbandet Extas. Deras röster går hand i hand i låten ”Kärlekens renässans” och känns lika naturliga som att ett plus ett är två. Mycket stark duett som jag hoppas vi får höra mer av.

Sammanfattningsvis är detta en oerhört stark platta. Stort plus för att alla låtar utom en är egna originallåtar. Jag vet att ”Ninna” kämpat hårt för detta album och att hon är mycket nöjd med plattan. Och det har hon all rätt att vara. Med detta album är Ninnas på väg mot något riktigt stort. Till alla arrangörer vill jag bara säga. Skynda er att boka Ninnas innan någon annan hinner före.