Nostalgigala i Karlstad med dansbandshjältar

14 feb
Nonstalgigala i Karlstad på CCC
Nonstalgigala i Karlstad på CCC. Fotomontage: Markus Redman

Den 28 februari är det stor nostalgiafton på Karlstad CCC. För musiken svarar inga mindre än Dick Zetterströms och Karlstad Örjans som återuppstår för en kväll. Det blir även uppträdanden av banden Sixties och Rockerz.

”Sista natten med gänget” kallar man detta nostalgiparty, och partyt är som vanligt öppet för alla och envar oavsett ålder. Men liksom det förra partyt, så är det först och främst en Nostalgi-tripp för alla dom som upplevt Tidseran med dans Hyttan-Sandgrund-Stadskällaren m.m i Karlstad och Disco-klubbarna , Together, Night-club Europa-Träffen-Sola-baren m.m. och eftersom vi i dagsläget inte vet om det blir nåt mer Nostalgi-party, i denna digniteten efter detta så kallar vi det för ”Sista Natten med Gänget”.

Den här gången har man äntligen fått det på en lördag också. kanon för er lite långväga gäster, som inte träffat kompisar på kanske 20-30 År. och inte nog med det, utan vad kan väl passa bättre än att lägga det i samma byggnad som gamla HYTTAN (CCC) där dom flesta svirade på både 70-80 talet.

Till alla som även gillar Discoeran, så har man slagit till ordentligt för att få till denna delen denna av kvällen. Det är ingen mindre än Clabbe (Rakt-över Disk) Geijerstam som kommer att köra dom bästa låtarna från Radio-programmet Rakt-över -disk. från 70-80 talet.

Så mycket större större än så här, gott folk kommer det nog aldrig mer att bli.

Se här en intervju med Karlstad-Örjans inför nostalgikvällen.

Nostalgipartyt i Karlstad
Nostalgipartyt i Karlstad

Mellodax igen

14 feb
Mellodax igen. Foto: Janne Danielsson/SVT
Mellodax igen. Magnus Carlsson och Samir & Viktor Foto: Janne Danielsson/SVT

Så har det gått en vecka sen sist. Förra vecken var det ju ganska enkelt att tippa vilka som skulle få åka vidare till den stora finalen. Det är kanske inte lika fullt så enkelt denna veckan. Men jag gör ett gott försök i alla fall. Självskriven i finalen är ju så klart min stora idol Magnus Carlsson. ”Vi möts i gamla stan” en härlig discolåt som inte kommer göra något besviken. Tro på mig! Andra artisten att gå vidare kan vara lika mycket Linus Svennling som Mariette. Men jag väljer att gissa att den lite smått duon Samir & Viktor går vidare med sin lite galna låt ”Groupie”. Det som är så dåligt så det är pinsamt brukar på något sätt bli bra och gå vidare. Så där har ni mitt tips inför kvällens mello.
Kl 20.00 i SVT får vi se om mitt tips går in

Lycka till Niklas i Holidays

14 feb
Holidays 2015. OBS! Fotomontage: Markus Redman
Holidays 2015. OBS! Fotomontage: Markus Redman

Efter en kanonkväll med mycket dansant publik på Groruds Samfunnshus drar nu Holidays tillbaka till Sverige och upp mot Skoga Bygdegård. Denna helg är det dessutom premiär för bandets nya trummis Niklas Mörk. Vi önskar honom stort lycka till i detta trevliga gäng.