PRO Sörmland arrangerar Mälardalens Dansgala

17 mar
PRO Sörmland arrangerar Mälardalens Dansgala
PRO Sörmland arrangerar Mälardalens Dansgala

PRO Sörmland arrangerar Mälardalens dansgala torsdagen den 23 april
Man träffas på Safiren torsdagen den 23 april kl.13.30 och dansar till Mats Bergmans som spelar nonstop tillsammans med Rytterströms. En liten paus blir det för gästframträdande. Då uppträder Eddie Oliva. Servering finns under hela dansgalan. Entrén till dansgalan är endast 100:- För att köpa biljetter ontakta distriktet på tel:0157-155 90

Källa: PRO Södermanland

Fernanodoz med ny hemsida

17 mar

fernandozweb15

Sedan några veckor tillbaka har Fernandoz en helt ny hemsida ute på nätet. Mycket välbehövligt. Men den som surfar in på www.fernandoz.se blir lurad. Den nya hemsidan ligger nämligen under hemsida24 som är ett internetbaserat verktyg för att skapa hemsidor. Jag antar dock att manframöver kommer styra om sin domänadress till ”nya stället”.

Det som möter besökaren är en gammal vägg till en fäbod. Kan det bli mer värmländskt? På hemsidan finns det mesta som man hoppades skulle finnas. Historik, intressant medlemspresentation, bilder m,m m,m. Det finns mycket att läsa. På vissa sidor som historiksidan är det lite för stora textmassor för att jag skulle orka läsa. Jag hade gärna sett att man delat upp texten mer och lagt in fler bilder för att göra det mer luftigt. För har man spelat sen mitten 80-talet är jag övertygad om att man har fler bilder i gömmorna som tål att visas. Jag läser i stället historiken i Roland Anderssons bok ”dansbiten” då det är samma text.

I övrigt en helt okay sida. Som kalenderbitare hade jag gärna sett en mer detaljerad diskografi. Men det kanske kommer. Ett plus i alla fall för att man skriver ut vilka singlar man gett ut. Man skall dock ta i beaktning att hemsidan är en grund som bandet själva kommer sköta om och fylla på med mer information allt eftersom. Så man får hoppas dom läser mina önskningar.

För er som är nyfikna rekommenderas ett besök på: http://fernandoz.hemsida24.se

Fernandoz
Fernandoz

Nya Extas börjar ta form

17 mar
Så här ser dom ut - Nya Extas
Så här ser dom ut – Nya Extas

Extas har nya medlemmar i bandet. Kapellmästaren Tony Persson berättar så här om ”Nya Extas”

Som ni säkert läst ar vi bytt lite medlemmar. Ny keyboardist som även ansvarar för sång, saxofon och dragspel är Magnus Svensson från Skövde Ny sångare och gitarrist är Andreas Leksell från Göteborg. Som ny trummis hittar vi Johan Lundberg-Belfrage från Mölndal. På bas finns fortfarande Tony Persson kvar. I samband med medlemsbyten kommer vi att köra vidare på fyra medlemmar, då även sångaren spelar gitarr. Extas kommer att fortsätta att spela samma härliga bugg och foxlåtar som vi har gjort hittills. Med de nya medlemmarnas rutin och erfarenheter kommer Extas att utvecklas och bli ett mycket bättre band. På vårt först ”rep” satte vi fem låtar, på några timmar som det dessutom svängde och lät mycket bra om. Jag tror att Extas kommer att bli ett riktigt bra band, som många kommer att gilla. Mer information om de nya medlemmarna kommer lite senare på vår hemsida. Nu är det träningslokalen som gäller på helgerna, så att vi hinner träna in repertoaren och att den sitter den 9 maj för då är det dags för första spelningen.

Bloggen önskar Tony och de övriga medlemmarna lycka till med bandet. Bjuder er nedan på ett smakprov från bandets första rep.

Jukeboxers med nya medlemmar och ny hemsida

17 mar

jukobxers-web

Jukeboxers från Trelleborg är ett modernt dansband för alla sorters tillställningar sombjuder på den bästa musiken från 50-talet och framåt. Nu har man lite nya medlemmar i bandet.

Nu trumslagare i bandet är Ulf Sjöstedt som spelat i bland annat Ezzex och senast i Line & Grabbarna. En taktfast kille med som har mycket rutin. På bas finner vi numera Roger Hansson som vi senaste kunde skymta i Sjögren & Company. en proffsig musiker som kommer passa bra in i Jukeboxrs. !

Förutom en hel del repande för att få in de nya killarna i bandet så håller man på att spela in en ny singel. Det handlar om två låtar som man hoppas kunna vara färdiga med i April.

Jukeboxers har även en helt ny hemsida. En mycket stilren sådan som innehåller med det mesta som rör bandet.

50-års jubilerande Janders söker en klaviaturkille

17 mar
Janders

Det trevliga dansbandet Janders från Umeå söker nu en som kan och vill spela klaviatur.. Daniel Häörnell som just nu spelar klaviatur ska gå på pappaledighet från den 1/5. Den som söker jobbet får gärna vara sångkunnig. Gärna med något bi-instrument men inget krav förstås.

Sen kan bloggen även avslöja att Janders firar 50-års jubileum 2015. Det ska man försöka uppmärksamma hela året. Janders startade 1965 i byn Karlsbäck utanför Bjurholm som i sin tur ligger 6 mil väster om Umeå. Sedan har det bara rullat på och nu tar man nya steg och kommer att spela mera i hela vårat avlånga land.

För mer information, kontakta Peder via mail på peder@janders.se