Nu rullar bloggen igen

28 jun

Nu är bloggen tillbaka som snart kommer att byta namn då mer innehåll kommer tillkomma.

Summer Rock’n’roll i Forshagaparken

25 jun

fhagaprark15erika

Flat Foot arrangerar tillsammans med Forshaga Folkets Park en riktig folkparkskväll i samband med Forshaga American Car Clubs bilutställning!

PÅ Scenen uppträder:
Flat Foot – Bandet som levererat stenhård rock’n’roll sedan 2007 runt hela Sverige, halva Europa och i Kina! I och med 5:e skivan In Your Face (2014) lanserades Kaktus-Rocken som fick radiostationerna att jubla! Hitlåtar som Johnny Mac och Living By The Gun fick hög rotation på radiokanaler runt om i landet men även i Europa och USA. Sommaren 2015 åker Flat Foot till Kina igen på festivalturné och i Augusti får äntligen Värmland en dos av denna surfrock med smak av både Tarrantino och Ennio Morricone!

Erika Jonsson fick sitt genombrott med sin superhit ”Sången om Värmland” som gick varm på radio under 2014! NU får vi se henne på ”hemmaplan” med sitt band Erika Jonsson & The Bracelets

Big Beat Express från Örebro med medlemmar från bl.a. gamla Jailhouse Cats.

8:e augusti 2015 i Forshaga Folkets Park!
Entré 200 kr. Kom i tid för detta vill du inte missa!

Världspremiär med Horizont

23 jun

horizont

Den 27 juni är det ”världspremiär” för ett ett helt nytt dansband som bloggen tidigare skrivit om. Det är bandet Horizont med Christian Haraldsson i spetsen. Premiären sker på ”hemmaplan”, närmare bestämt Skruvstaparken utanför Grums. Christian och grabbarna är riktigt taggade inför denna spelning. Just nu finsplirar man tonerna i replokalen för att allt skall bli så bra som möjligt till premiären. Bandet består av Christian Haraldsson Sång, Emil Andersson Gitarr & Sång, Thomas Vainio Keyboard & Sång, Emil Larsson Trummor & Sång och Emil Holmberg Bas & Sång.

Trevlig skivmässa i Hova

20 jun

skivmasa-hova1501

tänkvad tiden rinner i väg. Tänkl att det redan är en vecka sedan som det var skivmässa i Hova. Den årliga traditionella höjdpunkten för Sveriges skiventusiaster. Mässan arrangeras av Musikföreningen Rockfickan. Skivmässan i Hova ägde i år rum lördagen 13 och söndagen den 14 juni. Mässan arrangerades som vanligt i Regnbågsskolans lokaler.

Det jag upptäckte i år var en hel del nya försäljare. Publikmössigt sägs det att det var lite mindre folk än brukligt. Trist för säljarna. Lite bätte för oss som är där så vi slipper trängas. Men visst är det roligt med mycket folk så att det blir lite kommers.

För mig blev det en del fynd av både cd och vinyl.

skivmasa-hova1504

skivmasa-hova1503

skivmasa-hova1506

skivmasa-hova1505

skivmasa-hova1508

skivmasa-hova1510

skivmasa-hova1509

skivmasa-hova1507

skivmasa-hova1502

Claes Lövgrens med nystripad buss

20 jun

clnyabussen

Claes Lövgrens har fär en tid sedan en helt ny orkesterbuss. Nu har man stripat upp den och gjort den helt klar. Visst blev den fin? Jag gillar dom mjuka linjerna, 3d-effekten på loggan samt den där lilla runa fönstret. Stiligt som tusen. Kör vackert i sommar.

Trevlig midsommar

19 jun

Medd dessa två bilder önskar jag er en riktigt trevlig midsommmar.

midsommar15

midsommarhumor

Tabue och Picassokväll vid café Pärlan

19 jun

taubeafton15

I måndags var jag vid Cafe Pärlan eller Kyrkans sommarhem i Kristinehamn som ligger ett stenkast innan Piassoudden. Här kan man ta en fika, äta Kling glass och lättare luncher. Pärlan ägs av Svenska Kyrkan i Kristinehamn medans cafédelen drivs av Bageri Höghuset. Var annan måndag har man underhållning på cafét under namnet ”Pärlor i sommarkvällen”

Just denna måndag var det andakt prästen Ingemar Elf. Temat för kvällen var Taube och Picasso. För musiken svarade Dragspelsklubben. Det blev en mycket trevlig afton där vi som besökare fick veta mera om Evert Taube och Picasso. Det blev även en hel del allsång till några av Everts mest populära sånger.

taubeafton1501

taubeafton1502

taubeafton1503

Jag personligen gillar många av Everts låtar och kan sjunga med i flera av dom. Många av dom andas ju sommar så att det står härliga till. Mina absoluta favoriter är ”Calle Schewens” vals och ”Rosa på Bal”.

Vi fick veta mera om hans uppväxt på Stora Badhusgatan i Göteborg. föddes, som fjärde barnet i en skara som blev tretton syskon, var familjen bosatt på ön Vinga utanför Göteborgs hamninlopp. Fadern var sjökapten och fyrmästare på Vinga fyr. Taube har beskrivit sin barndom som mycket lycklig, präglad av fiske, sjöfart och historier om främmande länder och livet till sjöss som prästen Ingemar Elf berättade om

taubeafton1504

taubeafton1505

taubeafton1506

Vi som var där fick även historik om Pablo Picaso och konstnären Bengt Olsson. Varför blandar man in detta kanske ni undrar? Jo det är så att i sommar är det 50 år sedan Picassostatyn Jacqueline invigdes i Kristinehamn. Detta unika konstverk som Picasso skapade tillsammans med den norske konstnären Carl Nesjar, som också varit med och tillverkat Jacqueline. Det är tack vare Olsson som staty står här ute i vår vackra Skärgård

Det var riktigt intressant att höra om Picasso, och att Taube och Picasso hade en del gemensamma nämnare.

taubeafton1507

taubeafton1508

taubeafton1509

Det blev mycket sång och musik. Prästen Ingemar sjöng en hel del. I några låtar hade han hjälp av fd lärarinnan Kerstin Falén från Ölme. Jerker Oscarsson från dragspelsklubben bjöd även han på lite solosång. Vi hade tur med vädret i alla fall. Det kom lite vind från sjön men mestadels av kvällen var det sol. Det hela artade sig till en riktig trevlig afton.

Kvällen avslutades med Gunnar Lindström som på sitt flygelhorn bjöd på en fin psalm som heter ”o hur saligt det är att få vara”. Det blev en riktigt fin avslutning på denna trevliga musikaliska kväll.

Här följer några fler bilder från kvällen.

taubeafton1510

taubeafton1511

taubeafton1512

taubeafton1513

taubeafton1514

taubeafton1515

taubeafton1516

taubeafton1517

taubeafton1518

taubeafton1519

taubeafton1520

Fernandoz spelar på ”FUB-Dans” på Gunnevi festplats.

19 jun
Fernandoz
Fernandoz

För fjärde året i rad ställer Fernandoz upp och spelar på ”FUB-Dans” på Gunnevi festplats i Gunnarskog. Detta sker innan den ”vanliga” Midsommardansen. Dansen anordnas för alla våra handikappade i samarbete med FUB (föreningen för utvecklingsstörda barn, ungdomar och vuxna). Dansen har de senaste åren varit väldigt populär och uppskattad. Arrangörerna tillsammans med FUB hoppas även i år att det blir många som vill komma och dansa till Fernandoz på eftermiddagen mellan 17.00 – 20.00 Gunnarskogs IK vill passa på och tacka Fernandoz att dom ställer upp för våra ungdomar och vuxna och gör detta varje år.

Bob Stevens hyllar Skåne igen

19 jun

bobbbarnacd15

Förra plattan ”Mitt Skåne” som släpptes 2014 blev en succé. Nu följer man upp med nya plattan ”Skåne är ett härligt land”. Här ryms flera låtar med skåneanknytning. Plattan kommer släppas på etiketten Atenzia Records.

Följandet låtar finns med på plattan:
1. Vårt Skåneland
2. Om himlen och Österlen
3. Öresundstwist
4. Sicket elände
5. Tre tänder
6. Shim shimmy
7. På väg till Köpenhamn
8. Lite grann från ovan
9. Skåne är ett härligt land
10. Drängavisan
11. Guld och gröna skogar
12. Österlenvisan
13. Isabella
14. Skånsk språkvisa

Sandins ersätter Excess

18 jun

sandins15

Det blir Sandins som ersätter Excess under midsommarhelgen på skansen. Så är du i krokarna så kan du dansa till dessa värmlänningar som spelar både midsommarafton och midsommardagen.

Lite bilder från Filipstad

18 jun

Jag lovade ju er lite bilder från min promenad i Filipstad. Så här kommer dom. Jag harreidgerat en del bilder. Jag har även på mitt lilla vis skrivit lite bildtexter under. Håll till godo kära vänner.

filipstadprom1501
En Bro i Filipstad som jag inte vet vad den heter. Vet ej om den ens har något namn.

filipstadprom1502
Gunde Johansson statyn invigdes 2011. Gunde Johanssons änka Ingrid Johansson avtäckte statyn över Gunde, som gjorts av Henny Kortenoeven

filipstadprom1503
Filipstads Kyrka. Nuvarande stenkyrka i gustaviansk stil uppfördes 1785 och ersatte en tidigare kyrka som ödelades vid stadsbranden 1775

filipstadprom1504
Gamla biografen / Folkets Hus som numera är ungdomens hus

filipstadprom1505
Stationsklockan vid Filipstads Järnvägsstation

filipstadprom1506
Filipstads Järnvägsstation. Fastigheten är idag tomställd sedan den tidigare hyresgästen sagts upp. Kommunen har erbjudits att köpa fastigheten men har tackat nej.

filipstadprom1516
Klottrade järnvägsvagnar vid Filipstads Järnvägsstation

filipstadprom1517
Järnvägsspår vid Wasa bröd

filipstadprom1507
Wasabröd Det är här man bakar det goda knäckebrödet. Doften letar sig allt som oftast ut från fabrikslokalerna

filipstadprom1508
Jag är inte helt säker men jag tror detta är Asphyttevägen. Rätta mig om jag har fel.

filipstadprom1509
Ett läckert grönt hyreshus som jag gillar. Lagomt slitet.

filipstadprom1510
Tegnérgatan. Här fanns förr den berömda kiosken ”Tegnethörnan”. I dag har den intilliggande Pizzerian lagt beslag på lokalerna.

filipstadprom1511
Fenix. Loppmarknad och secondhand i centrala Filipstad på Hertig Karlsgatan. Jag diggar skylten skarpt.

filipstadprom1512
Nyrenoverat hus på Vikgatan 8A. Ett riktigt tjusigt hus. Jag gillar den gröna färgen.

filipstadprom1513
Ett hus längre ner på Vikgatan som ser ut att vara rivningshotat. Den 6 maj 2010 började det brinna i just detta hus. Med en hjälte insats från två personer, som lyckligtvis upptäckte elden tidigt, kunde branden begränsas och huset utrymmas på sina sex inneboende. Branden klassas som anlagd mordbrand då två personer setts springa från platsen.

filipstadprom1514
En mycket fin gångbro i närheten av Kvarnen. Mycket rofyllt område i Kristinehamn.

filipstadprom1515
Vänsterpartiets lokaler i Filipstad

filipstadprom1518
Ytterligare en bro i Filipstad

filipstadprom1519
Filipstads Tidning och NWT i Filistads lokalredaktioner

filipstadprom1520
Avslutar med en selfie från Filipstad

Stort midsommarfirande i Torsby

18 jun
Contrazt i NRK Melodi Grand Prix
Contrazt i NRK Melodi Grand Prix

Midsommarafton 19 juni firas stort i centrala Torsby, D>et blir två löptävlingar i form av minijoggen och Borejoggen. 17.00 reseer man midsommarstången på Gamla Torget där det blir barndans och godisregn.Efter det blir det i år Petter Solbergs Trampbilsrally för dig född 2009 och senare. På kvällem med start 21.30 är det gratisdans på Gamla Torget till Contrazt. Contrazt medverkade i år i norska melodifestivalen med låten ”Heaven”.

Dick Zetterströms med Henka Nyåker till Café August

18 jun

Dick Zetterströms, Foto: Markus Redman
I februari i år återförenades Dick Zetterströms genom en spelning på Nostalgipartyt på Karlstad CCC. Detta gav mer smak för grabbarna som nu kommer att uppträda igen. Den är gången heter spelstället klassiska Café August.

Fredag 26 juni är datumet du skall boka in om du vill höra hitlåtar som ”En glad calypso om sommaren” och ”Välj men välj det rätta”. Entrén är 150:- Spelningen sker utomhus, utan förköp, så det är bara att komma och betala entrén på plats.

Förutom Dick Zetterströms kan man i sommar njuta av musik av Jack Vreeswijk med vänner, Môra-Per, Andreas Johnsson & The Pink Cadilac band, Sandviken rockabilly allstars, Doug Seegers, TopCats, Roffe Wickström och Dublin Fair för att bara nämna några. Fullständig artistlista finner du på www.cafeaugust.se

Med Gunnar i Degerforsparken

17 jun

jagunnaraker15

Befinner mig just nu i Degerforsparken där Janne Martins spelar. Och titta vem jag träffade på. Ljudoraklet från Östergötland. Dansbandsbranchens egna ”LjudGunnar”. Det han inte vet om ljud är inte värt att veta. Skitkul att träffas. Så nu vet ni varför flera av landets absolut bästa dansband låter som dom gör live :)

Gideons inleder på Djäkneberget i kväll

17 jun

djakneberget15

Gideons från Esilstuna inleder dom populära onsdagsdanserna på Djäkneberget denna sommar. Hit kan man komma och ta en sväng om och äta en god bit mat eller ta en fika och njuta av fina musik och den fina utsikten över Västerås stad.
Dansen som har fri entré börjar klockan 19.30 Nedan ser du programmet för 2015

2015-06-17: Gideons
2015-06-24: Danzant
2015-07-01 Wickys
2015-07-08 X-TRA
2015-07-15 Rytterströms
2015-07-22 OG`s
2015-07-29 Rolles
2015-08-05 Jiges

db-djakneberget

Lotta och Rox orkester sken i kapp med solen

16 jun

cykelnsdag1501

Hon kommer med solsken till mig sjunger ju Öster med Resten och i år var det verkligen solsken på cykelns dag. Detta är ett evenemang som arrangeras av KLTV Kristinehamns Lokal-tv.

Det började för 20 år sedan när en etapp av Postgiro Open startade i Kristinehamn. Det var ju något riktigt stort. Men det var inget ståhej kring detta. Ingvar Oldsberg var på plats men så mycket mer skulle inte hända. Därför var det några som tänkte att det måste ju uppmärksammas lite mera och därmed var idén till cykelns dag född. Våran skärgård som vi har i Kristinehamn är riktigt fin. Cykelvägen dit ut till skärgården är strålande. Därför ville man uppmuntra folk att cykla från centrum ut till Picasso.

Genom åren har flera stora artister underhållit under Cykelns dag. På listan över gäster finns Tommy Körberg, Hasse Kvinnaböske, Martin Nilsson, Ola Svensson, Rock-Olga, Little Gerhard, Sten & Stanley, Starboys och Linda Bengtzing. I år hade man bokat in Lotta Engberg som skulle spela tillsammans med dansbandet Rox som är ett lokalt dansband från Kristinehamn.

cykelnsdag1503

cykelnsdag1502

cykelnsdag1504

Detta är ett gratisevenemang. Anledningen till att det är gratis har man företagen som sponsrar att tacka för. När vi landade ute vid udden strax innan halv sju var det riktigt mycket folk som trampat sig ut till udden för att njuta av fin musik i det vackra vädret. Många var det som i år köpt cykelpass som var kombinerat med allsångshäfte.

cykelnsdag1507

cykelnsdag1508

Rox orkester startade underhållningen med att spela lite dansbandslåtar. Bandet består av ”gamla” dansbandsrävar. På sång och gitarr hittar vi B-O Söderberg som varit med i Sten & Stanley och Leif Hultgrens. Som trummis har man Per Edström med förflutet i Splitz och Berth Thores. Basen trakteras av Gordon Danielsson som varit med i Gordons orkester, Splitz och coverbandet Just 4 fun. På klaviatur för dagen hade man Krister Nordström som varit med ibland annat Karlstad-Örjans, Berth Thores och Leif Hultgrens. Han är numera kapellmästare i bandet Nova. Rox spelade riktigt bra och bjöd på en massa härliga dansbandsklassiker. Ett band som jag gärna upplever live igen.

cykelnsdag1509

cykelnsdag1505

cykelnsdag1511

Klockan närmade sig åtta och Lotta Engbergs entré på scenen. Hon rivstartade med sin stora hit ”fyra Bugg och en coca cola”. Det var full fart från början till slut. Vilken energi hon har. Flera gånger hoppade hon ner från scenen och ut bland publiken. Hon berättade en och annan anekdot från turnélivet och skojade en hel del med publiken. Hon blandade sina egna låtar med allsånger. Hon berättade bland annat som in musikaliska förkärlek till Lasse Berghagen och bjöd på bland annat ”Sträck ut din hand” och hans fina ”En kväll i juni”. Ska man sjunga Lasses låtar måste man ju ha kavaj sa Lotta. Krister Nordström räddaren i nöden fick låna ut sin kavaj till Lotta.

cykelnsdag1512

Nytt för i år var att man hade två olika musikrebusar som man kunde delta i och vinna mat från en mataffär i Kristinehamn. Det var riktigt skoj och Lotta skötte det med bravur, Det märks att hon är mer än bara sångerska. Detta med programledare sköter som rinnande vatten. Och detta med allsång är ju verkligen Lottas grej

cykelnsdag1510

En tittare från KLTV hade hört av sig och skänkt en affisch till Lotta Engberg. Affischens motiv var omslagsbilden till plattan ”Världens bästa servitris” som släpptes 1991

Mycket folk var det som samlats vid Picassoudden denna kväll. Inte så konstigt då vädrets makter var med oss. Solen lyste med all sin kraft. Det var så mysigt att sitta där med sin picknick korg och mumsa på goda smörgåsar och dricka samtidigt som man hörde på Lotta Engberg. En sådana här varm kväll vill man inte skall ta slut. Publiken var med på noterna och ropade in Lotta till ett extranummer. Med tanke på det prinsbröllopet som var rev hon av ”Kärl och Galen”. Mycket passande låt.

cykelnsdag1513

cykelnsdag1514

Efter detta var det åter dags för dansbandet Rox att entra scenen igen och bjuda på lite sköna dansbandslåtar. Efter ett tag började publiken att droppa av och cykla hemåt. Lite trist kan man säga. För vi som var kvar till slutet fick uppleva något utöver det vanliga. En kille hade önskat att bandet skulle spela ”Värmlandsvisan”. Och visst framförde man denna, med B-O på sång ackompanjerad av Krister Nordström på piano. Man fick rysningar i hela kroppen av hans sång och Kristers fina pianospel. Detta kommer jag att leva på länge. Det är just sånt här som gör att man gillar musik. Efter lite fotografering av bandet var det av hemåt. Tack alla inblandade för en trevlig afton med Picassoudden.

Här följer lite fler bilder från kvällen

cykelnsdag1506

cykelnsdag1515

cykelnsdag1516

cykelnsdag1517

cykelnsdag1518

cykelnsdag1519

cykelnsdag1521

cykelnsdag1520

Outfit från dansen

16 jun

Vad nöjd man kan vara över lite kläder. Denna skjortan från Dahlin passar perfekt med dessa jeans från G-star och Lacoste dojjorna. Perfekt sommaroutfit.

outfit150606-01

outfit150606-02