Full fart med Streaplers i Forshaga

30 dec

streaplers-fhaga1501

streaplers-fhaga1502

streaplers-fhaga1503

streaplers-fhaga1504

streaplers-fhaga1505

Det har blivit lite av en tradition att Streaplers besöker Forshaga Folkets Hus i december. Och i år var det inget undantag. Den 12 december styrde vi kosan mot metropolen som är kända för höjdhopparen Stefan Holm, hockeyspelaren Kjell Adrian och handbollsspelaren Kristina Flognman för att nämna några kända personligheter. Men nu var det inte för att titta på sport som vi for hit. Nej det var för att uppleva ett av sveriges bästta dansband nämligen Streaplers.

streaplers-fhaga1506

streaplers-fhaga1507

streaplers-fhaga1508

streaplers-fhaga1509

streaplers-fhaga1510

I vanlig ordning när dessa grabbar är här är det mycket folk. Parkeringen var fylld av bilar med förväntansfulla dansare. När Streaplers spelar blir ingen besviken. Det kan jag nästan lova. 100 procent äkta spelglädje. Och det gick inte att ta miste på. Man hade lite problem med ljuset som inte ville fungera denna kväll så man lånade Forshagas egna spotlights. Och det funkade minst lika bra det. Det svängde minst lika gott ändå. ”I Just call me lonesom” och ”Tre små ord” inledde denna danskväll. Fullt golv från start bådade gott.

streaplers-fhaga1511

streaplers-fhaga1512

streaplers-fhaga1513

streaplers-fhaga1514

streaplers-fhaga1515

Jag har sagt det förr och säger det igen. Streaplers är verkligen ett unikum när det gäller att spela upp till dans. Inget annant band kan göra det dom gör. Och då menar jag inget annat band även om dom skulle spela 100% live som Streaplers gör. Det är så himmla gött och höra hur dom ligger och plockar ackorden och tonerna. Nu låter det kanske som att jag är musikprofessorn men så är det abolut inte. Men jag hör i alla fall skillnad på i mitt tycke bra och dålig dansmusik.

streaplers-fhaga1516

streaplers-fhaga1517

streaplers-fhaga1518

streaplers-fhaga1519

streaplers-fhaga1520

Kjetil Granli sjöng och höll takten bakom trummorna, Henrik Göransson levererade så sköna gitarrsolon, Per Lundin med sitt sköna gung i basen Anders Larsson spelade klaviatur, Kenny Samuelsson svarade som vanligt för gitarr och sång. En mycket trevlig afton som man lever på länge. Nu dröjer det inte så värst länge innan vi ses igen. En och halv månad går fort. Hur och var det blev lär jag återkomma till i bloggen.

streaplers-fhaga1521

streaplers-fhaga1522

streaplers-fhaga1523

streaplers-fhaga1524

streaplers-fhaga1525

I Kärlekens tecken skänkte julglädje

30 dec

karlekens15

asasjul15-01

asasjul15-02

asasjul15-03

asasjul15-04

Åsa Karlström är verkligen Karlskogas svar på Karl-Bertil Jonsson. I våras arrangerade hon en välgörenhetskonsert för att samla in pengar till en sommarresa för barnfamiljer som inte kommer i väg på sommarsemester. Målet var att få in så mycket pengar så man kunde fylla en buss. Resultatet blev två bussar med förväntansfulla familjer som besökte Kolmården. Hon hjälper inte enbart barnfamiljer. Inför julen fixade hon julklappar och gick ut på stan och gav till dom hemlösa utan även hemlösa och andra personer som har det svårt i samhället. Åsa själv har haft en mörk uppväxt i en knarkarkvart och slussades mellan barnhem och olika fosterfamiljer. Man kan lugnt säga att hon bär runt på en tung ryggsäck.

asasjul15-05

asasjul15-06

asasjul15-07

asasjul15-08

asasjul15-09

Nu i juletider så fick hon en ide att göra en julvariant på ”I Kärlekens tecken”. Hon tog hjälp av sina låtskrivarkompisar Linda och Pekka Dahl som tillsammans skrev låten ”Det snöar i Värmland”. Det resulterade i en cd till som säljs till förmån för BRIS. Flera av de artister som medverkade på Åsas konsert i våras ställde upp och närvarade på julvarianten av ”I kärlekens tecken”. Det blev två utsålda konserter på Kupolen i Karlskoga. Kyrkan var under renovering, därav valet av lokal.

asasjul15-20

asasjul15-21

asasjul15-22

asasjul15-23

asasjul15-24

Mitt inre mitt hjärta fylls med så mycket värme då jag satt och väntade på att konserten skulle ta sin början. Jag får rysningar i kroppen och fylls med glädje och hopp. Hopp om att det trots allt finns medmänniskor som bryr sig som visar solidaritet och medmänsklighet. För mig är det en självklarhet att ställa upp att komma då Åsa kallar. En liten slant kan göra så stor skillnad i slutändan. Klockan slog halv åtta och en präst från Karlskoga församling gick upp och inledde med några tänkvärda ord. Sedan om Åsa och hennes vänner. Det blev en rejäl lång varm applåd. Efter några ord var det dags för första sånginsatsen. För den skulle en tjej vid namn Susanne Andersson svara för. Hon sjöng så varmt och innerligt och . Sen kom hennes man Peter Dahl och sjöng en country låt Åsa reste sig gång på gång och höll små tal och pratade så klokt och berörande. fylldes allas våra hjärtan med värme i Power of love. Sedan kom en äkta Degerforsare Linda Dahl och sjöng.

asasjul15-10

asasjul15-11

asasjul15-12

asasjul15-13

asasjul15-14

Sedan kom en flicka med en av de vackraste varmaste röster jag hört, Det var i våras jag hörde henne för första gången och då rörde hon mig till tårar. Susanne Ericsson är hennes namn. vilken utstrålning vilken röst hon har. Sussi Nordström var en tjej som utklädd till nunna steg fram och sjöng så taket nästan lyfte sig på Kupolen. Hon skämtade friskt med publiken. Det var en perfekt balans mellan allvar och humor under konserten.

Sedan trippade en tjej vid namn Malin Sjöstrand in och satte sig på scenkanten med en utstrålning som få. Ackompanjerad av Erik Näsman bjöd hon på vacker skönsång.

asasjul15-15

asasjul15-16

asasjul15-17

asasjul15-18

asasjul15-19

En kille som var med i våras som jag direkt fastnade för är Karlskogabon Åke Noreén sjöng och också mycket fint och var även med i kören. En kille med humorn på rätta stället.
En gång i tiden var hon dansbandssångerska i dansbandet Sandins Katarina eller Kattis. Hon sjöng med tillsammans med sin livskamrat Conny Ohlson som spelade akustik gitarr i den fina ”En stjärna lyser klart”. Under resten av konserten var Conny med lite då och då och spelade steelguitar. Ett instrument han trakterar med bravur.

asasjul15-25

asasjul15-26

asasjul15-27

asasjul15-28

asasjul15-29

Hela konserten avslutas med att hela ensemblen tillsammans bjuder på låten ”Det snöar i Värmland”. En mycket mäktig jullåt. Man känner sig varm inombords när man lämnar kupolen. I entrén fyller jag så klart i en talong för att beställa ett fysiskt exemplar av I kärlekens tecken och ”Det snöar i Värmland”.
STORT TACK till Åsa och samtliga som var med och gjorde denna fina konserten.

asasjul15-30

asasjul15-31

asasjul15-32

asasjul15-33

asasjul15-34

asasjul15-35

Nya länkar

27 dec

Nu har jag lagt in lite nya länkbanners på hemsidan. Det är till dansbandstidningen Får Jag Lov samt till dansbandet Thoniez som jag börjar samarbeta lite med. Alltid kul med nya kontakter.

Matz Rogers ersätter Jenny Saléns

26 dec

mzrogersh1501

Jenny Saléns ställer in kvällens spelning i Forshaga Folkets Hus. Ersättningsband blir Matz Rogers. Dansar gör man som vanligt 20.00 – 24.00

Martinez firade 35-år i Härnösand

25 dec

Lördag den 19 december 2015 firade Martinez 35 år som dansband. Jubileet hölls i anrika Brännaborg i Härnösand, Martinez hemstad
En mycket trevlig tillställning som ni kan se av klippet.

Junix med ny medlem

20 dec

junixpg

Junix saxofonist Gunnar ”P-G” Einarsson (lilla bilden) bestämde sig den 1/10 för ett ”civilt” jobb i Kungsbacka då hans resor tog upp mycket av hans tid.
Hans sista jobb blev i Brunnsparken i Örebro 1/12 där han avtackades med blommor och presenter. Han fick välförtjänta applåder av den trogna publiken. Junix tackar honom för de 5 åren han spelat med dem och önskar honom lycka till framöver.

Ersättare för PG blir Nicklas Dahlin från Stockholm. Han är 28 år och har spelat i bl a Storband och Coverband. Nicklas premiär blir i Fyris Park, Uppsala 5/1-2016. Förutom div saxofoner spelar han även flöjt, gitarr och sjunger.

De sista tonerna från Umberella i helgen

18 dec

excessumblo150504

Nu till helgen den 18-19 december är det dags för Umbrella att spela upp till sista dansen. Som vi berättat tidigare har bandet bestämt sig för att lägga ner. De sista spelningarna görs på Folkets Hus Bollsta fredag och Folkets Hus Skönsberg på lördag.

Grammisnomineringarna 2016

17 dec

grammis16

Nu har man offentligt gjort grammisnomineringarna. I kategorin dansband finns både dansband, rockabilly samt countrymusik.

Blender – Mi Amore
Hasse Andersson – Guld och gröna skogar
Lasse Stefanz – Whiskey Barrel
Perikles – Heta pojkars flickor
The Playtones – It’s Alright!

Dokumentär om Black Jack

16 dec

Black Jack

Snart kommer det en dokumentär om Sundsvallsbandet Black Jack. Den 8e Januari klockan 18.45 kommer Sveriges Television att sända en dokumentär om dansbandet Black Jack som blev kända i filmen med samma namn. Dokumentären har fått titeln ”Black Jack- från film till verklighet”
En av karaktärerna i Colin Nutleys långfilm ”Black Jack” (1990) var sångaren Mats som spelades – och sjöngs – av Tony Ljungström. Tony och hans dansband har fortsatt spela med samma medlemmar i mer än 20 år. Programmet innehåller allt om turnélivet, kärleken till musiken och de trogna fansen. Vi får även se hur dansbandssverige har förändrats där onsdagsdansen i folkparken har bytts ut mot dansbandskryssningar på Östersjön.

Källa: SVT.se

Stilla Natt – En julföreställning i Sunne Kyrka för välgörande ändamål

14 dec

stillanatt

För 6e året i rad producerar CB Productions – Stage Entertainment välgörenhetskonserten ¨Stilla Natt¨ i Sunne Kyrka.

Man bjuder publiken på en vacker och stämningsfull upplevelse som vänder sig till hela familjen, ung som gammal.
Ta en paus i julstressen och ta denna möjlighet till eftertanke varför vi firar denna högtid.
Föreställningen delas upp i 2 akter à ca. 40 minuter och en paus på ca. 20 minuter där det bjuds på förtäring med en försmak av julen.

Tillsammans sprider man värme och kärlek i Sunnes fantastiska kyrka. Kom och upplev!

Läs mer här