Gluntan vann spillemansprisen 2016

30 jan

gluntan30vinnare
Foto/Copyright. NRK / På Dansefot

Vi lyfter på hatten och säger grattis till det norska dansbandet Gluntan som i kväll tog hem Spillemanprisen i kattegorin dansband. Dom gör det med plattan ”Glutan 50 år”. Övriga nominerade var Contrazt med ”Hælj” och Hanne Mette Band med ”Akkurat nå”

Radio slutar som dansband – Spelar vidare som partyband

30 jan

bandetradio16
Foto: Rikard Landberg / www.rikardlandberg.se

Dansbandet ”Radio” slutar som dansband och kommer fortsättningsvis spela vidare som mer party/coverband. Så här skiver bandet på sin facebooksida.

Söndagen den 14:e februari, alltså på alla hjärtans dag, är det dags att bege sig till Främmestad Bygdegård, där Radio! står på scenen. Klockan 18:00 drar det ingång, och inträdet kostar 150 kronor.

Detta kommer även vara Radio!s sista socialdans-spelning. Beslutet att enbart vara ett party/coverband är något som har växt fram under en längre tid, och vi känner nu att det är dags att ta steget fullt ut.

Tack till er som har kommit och dansat och lyssnat på oss, och vi hoppas att ni vill följa med oss även i fortsättningen, om än på en lite annan arena.

Information om Eklöfs kommande spelningar

28 jan

fernlofs
Foto: Ekköfs till vänster, Fernlöfs orkester till höger

Eklöfs spelning på Fältöversten 29/1 blir inställd pga sjukdom. Men dans blir det ändå. Fernlöfs hoppar in istället. Idag spelar man som planerat i Bettna, Föreningsborg. fast med en vikare för sångaren Patrik Eklöf. Rikard Nilsson hoppar in som ersättare. Nu på torsdag 4/2 ersätter Cedrix i Deje Folkets Hus.

Tack för att ni bjöd upp tv4

25 jan

tackfordansen
Foto/Copyright: TV4.se

Så var då serien ”tack för dansen” slut. Tre program blev det. Jag tycker gott man kunnat ha några fler. Men man vill väl inte framledes konkurrera med melodifestivalen på svt.se Så man får väl vara glad för dom tre program som varit. Och dansband på bästa sändningstid ska man väl inte tacka nej till. Dom tre största och mest populära har man valt till denna programserie. Och hade jag fått bestämma hade jag valt bad som varit i mer behov av mediebrus och lite band ”nya” band som banar väg för framtiden inom dansbandskulturen. Men med tanke på att Thomas Deutgen har varit med och planerat (läs bestämt) så var det inte så mycket att hoppas på. Jag tycker dock på det stora hela att det varit en okej programserie. Trevliga programledare både Thomas och Elisa. Var lite orolig för att Thomas skulle leka för mycket professorn men han har hållit sig relativt lugn på mattan.

tackfordansen-ls
Foto/Copyright: TV4.se

Det startade dock väldigt osäkert med Lasse Stefanz. Ett program som var mycket tillrättalagt, ängsligt och krystat. Precis som att man hade något att dölja eller var rädda för att det skulle komma fram. Och visst, det finns väl en hel del saker som dom inte ville prata om i programmet. Men lite trist var det trots allt att man inte ägnade mer tid åt bröderna och dom som faktiskt såg till att anställa Christer och Olle.För utan bröderna Sigfridsson hade ju inte Lasse Stefanz varit det dom är i dag.

tackfordansen-arvingarna
Foto/Copyright: TV4.se

Förväntningarna inför program två var väl inte så högt uppskruvade. Men men jämförelse med säsongstarten var det ett mycket bättre program. Kändes mycket mer avslappnat. Man fick höra en hel del roliga storys om bandet. Mycket visste man ju sen tidigare men ändå. För de som inte vet så där mycket om Arvingarna förutom om deras musik kan jag tänka mig att det var trivsamt. Dennis och Hasse som gäster var ju väntat. Kul även med Linda Bengtzing som gäst.

tackfordansen-lk
Foto/Copyright: TV4.se

Sista programmet ut var Larz Kristerz. Kungarna från Älvdalen som jag på senare år lärt mig att uppskatta mer. Under dansbandskampen var jag mest förbannad på dem. Även om dom spelade bra så var det ju mycket av deras gimmick med kläderna och det. Jag hade gärna sett dem göra samma sak fast under ”fantasikostymerna”. Nu är det om mest coola somgör sin sak och tror benhårt på den. Kul att få se Nisse Hellberg som är en favoritartist. Passade bra in i sammanhanget. Även skoj att få se Elisabeth Andreasen. Bra låtar rakt igenom programmet varvat med småprat.

Så vad vill vill ha till nästa säsong. Jo vill vill höra samtliga låtar i sin helhet. Inte att man bryter eller tonar bort låtarna. Dom är för bra för det. Får man önska en lineup till nästa säsong så kanske det kan vara en önskelista. Sannex, Donnez, Blender, Streaplers, Jannez. Tre av dessa är ju modernband så frågan är dom passar in i Deutgens ”ram”.

Ställ frågor till ”Classe” i P4-dans

24 jan
Claes med sitt dragspel
Claes med sitt dragspel

Nu på söndag i p4 dans är det åter dags för livesänding och det populära inslaget ”Fråga dansbandsstjärnan”. Denna gången är det Claes Lövgren som i år firar 20 år med sitt band. Hör hono berätta om livet på och omkring vägarna samt livet på scenen.
Det hela börjar kl 19.30 i SR P4

Värmländska dansband – Svantes

23 jan

dansbvarm_svantes

Har uppdaterat sidan ”Värmländska dansband” med lite aktuell och ny information på vissa dansband. Bland annat så uppdaterade jag med en ny aktuell gruppbild på dansbandet Svantes från Säffle.

Sannex i Bingolotto

22 jan

sannexcd

Nu på söndag är det cd-release för Sannex nya cd ”Din sida sängen”. Allt kommer gå av stapeln i självaste Bingolott på tv4. Där kommer bandet förutom att bjuda på några spår från plattan agera husband. Programledare är Jessica Andersson. Programmet sänds på söndag tv4 kl 18:00

Larz Kristerz i tack för dansen

22 jan

lkfilipkons16

Missa inte sista avsnittet av ”Tack för dansen” i tv4 nu på lördag med start 20:00 Bandet som medverkar är inga mindre än Larz Kristerz som blev kända över en natt genom sin medverkan i dansbandskampen i svt.

Skoga Bygdegård dansar 2016

22 jan

jandersskogav1501

Har uppdaterat sidan med Dansbprogram i Värmland med programet för Skoga Bygdegård. Delar även med mig av programmet nedan.

SKOGA BYGDEGÅRD – EKSHÄRAD 20.00 – 24.00
2016-01-09 Sandins
2016-01-23 Sounders
2016-02-06 Hedins
2016-02-20 Samzons
2016-03-05 Jenny Saléns
2016-03-19 Matz Rogers
2016-03-27 Holidays
2016-04-02 Bob Stevens
2016-04-16 Janders
2016-04-30 Drifters
2016-05-14 Fernandoz
2016-09-10 Junix
2016-09-24 Claes Lövgrens
2016-10-08 Jenny Saléns
2016-10-22 Janders
2016-11-05 Fernandoz
2016-11-19 Hedins
2016-12-03 Vakant
2016-12-25 Holidays

Vikarier i Bingolotto under tre kommande program

21 jan

bingovikarier16

Ingvar Oldsberg kommer ta en paus från Bingolotto p,g,a lite semester. Då har man valt att ta in tre vikarier som kommer leda programmen framöver. Nu på söndag den 24 januari är det schlagersångerskan Jessica Andersson som leder programmet. 31 januari är det programledaren och reportern Jesper Apsegren. Abslutar vikarieperioden gör dansbandssångaren Casper Jarnekbrink.

Hans Martin kommer med nytt album

20 jan

hansmartincd16

Hans Martin från Vasa i Finland har sedan han slutade i Tommys gjort succé med sina soloplattor. Nu är han aktuell med ny cd. Hans har letat fram pärlor ur sin ”sångpärm”. En viktig del i skivan är texterna säger Hasse. Och just tänkvärda texter är ett tema på skivan. Det märks tydligt på plattans titelspår ”Ännu en gång” som Hans och Gunborg själva skrivit. Dessutom har Hans spelat in Lotta Engbergs nästan bortglömda ”Tusen vackra bilder” i en mycket fin version.

Låtlista för skivan
1. Jag vill dela varje dag med dig
2. Allting vaknar upp
3. Du betyder mera än du tror
4. Som älskande gör
5. Tusen vackra bilder
6. Då lever kärleken
7. Jag vill dela mitt liv med dig (Don’t forget to remember)
8. Du gav mig ljusa minnen
9. En gång är ingen gång
10. California blue
11. Ännu en gång
12. Ann-Kristi

Claes Lövgrens spelar vidare med fyra medlemmar

19 jan

claeslovgrens16

Antti Johansson som spelar gitarr och saxofon har bestämt sig för att sluta i Claes Lövgrens. Han har redan gjort sitt sista jobb. Han kommer att satsa heljärtat på sitt eget företag Antti Johansson Byggtjänst. Bandet kommer att spela vidare på fyra medlemmar. Medllemmarna 2016 är Claes Lövgren på sång, gitarr, klaviatur och dragspel. Andreas Olsson på bas och kör. Andy Johansson på trummor och sång samt Carl-Johan Stifors på gitarr och sång.

Carina Jaarnek har avlidit

17 jan

carinajaarnek16

I dag har vi nåtts av den sorgliga beskedet att dansbandssångerskan Carina Jaarnek har avlidit i sviterna av en hjärnblödning. Hon har deltagit i flertalet melodifestivaler och dansbandstävlingar. Hon har betytt mycket för dansbandssverige och var den första kvinna att starta egen orkester. Carina blev 53 år.

Sven-Ingvars firar 60 år med exklusiva konserter

16 jan

semagnusson60

Äntligen är det dags igen för Sven-Erik Magnusson att med sitt band ge sig ut på vägarna.

Hade någon 1956, året då Sven-Ingvars bildades, sagt till Sven-Erik Magnusson att han efter mer än ett halvt decennium fortfarande skulle göra konserter som hyllad, folkkär och omhuldad musikklenod hade han förmodligen skrattat högt och länge – ända bort till Frykensjöarna och den odödliga fröken Fräken.

Men nu när turnébussen i Karlstad packas kan vi konstatera att så är fallet, efter ett otal antal mil samt även ett stundande hyllningsprogram i TV4 producerat av Mats Jankell kommer vi kunna ta del av Sven-Ingvars karriär.

Så räkna med en hit parad av guds nåde från 50-talet och framåt, framförd av ett evigt ungt och evigt taggat Sven-Ingvars – kanske det mest genuina och unika band som det här landet någonsin har producerat.

Turnéplan
13 april – Karlstad, Scalateatern
14 april – Karlstad Scalatetatern
15 april – Göteborg, Draken
16 april – Göteborg, Draken
22 april – Stockholm, Rival
23 april – Stockholm, Rival
24 april – Stockholm, Rival

Biljetter
Ticnet 077-170 70 70, www.ticnet.se, www.lifeline.se samt lokala biljettombud.

Danssuccén i Ullared tillbaka 2016

16 jan

ullared16

Redan nu kan du ladda för sommarens dansbandsfestival i Ullared! Nu är biljetterna släppta till 2016 års ”En kväll i juni” som i år blir första helgen i juli! Festivalen arrangeras av Demo festival och svänger loss på Hedevi idrottsplats den 1-2 juli.

Sommar, sol, shopping och dans! I denna mörka och kalla årstid är det gott att drömma sig bort till ljus, värme, härlig musik, dans, öltält och en bit mat. Varför inte ge bort en dansbandsbiljett i julklapp! Nytt för i år är att dansfesten håller öppet till kl.02.00 och i år blir det hela tre band per kväll!

ÅRETS BAND 2016
FREDAG: Lasse Stefanz, Scotts & Contrazt från Norge
LÖRDAG: Arvingarna, Barbados & Larz-Kristerz

PRO-Dans i Värmland våren 2016

15 jan

prodans-stallen

PRO ARVIKA – JÖSSEFORS FOLKETS HUS 19.00 – 23.00
2016-02-19 Tång & Co
2016-03-04 Nils-Birgers
2016-04-08 Svantes
2016-09-23 Kenneths orkester
2016-11-04 Nils-Birgers

PRO ÄLGÅ/GLAVA – JÖSSEFORS FOLKETS HUS 19.00 – 23.00
2016-02-12 Svantes
2016-03-18 Kenneths orkester
2016-04-22 Tång & CO
2016-09-02 Tång & CO
2016-11-11 Svantes

PRO ÄLGÅ/GLAVA – HILLRINGSBERGS FOLKETS PARK 19.00 – 23.00
2016-07-22 Nils-Birgers

PRO ÅMOTFORS – ÅMOTFORS FOLKETS HUS 19.00 – 23.00
2016-01-22 Rios orkester
2016-02-05 Kenneths Orkester
2016-03-11 Tång & CO
2016-10-14 Cedrix
2016-11-25 Svantes orkester

PRO ÅMOFORS FOLKETS PARK 19.00 – 23.00
2016-07-15 Nils-Birgers

PRO KÖLA – LUNDSBERGS BYGDEGÅRD 19.00 – 23.00
2016-03-18 Svantes
2016-10-28 Nils-Birgers

KLÄSSBOLS FOLKTS PARK 19.00 – 23.00
2016-05-20 Svantes
2016-06-10 Spelefinkarna
2016-07-01 Hasse Peters
2016-08-05 Cedrix

PRO GRUMS
GRUVAN FOLKETS HUS GRUMS 18.00 – 21.30
2016-01-13 Hiltons
2016-01-27 Matz Rogers
2016-02-10 Svantes
2016-02-24 Löpsjötorparns
2016-03-09 Holens
2016-03-23 Hedins
2016-04-06 Junix
2016-04-20 Tång & CO
2016-05-04 Hasse Peters

PRO EKSHÄRAD – SKOGA BYGDEGÅRD 19.00 – 23.00
2016-04-08 Holens
2016-05-20 Rios
2016-10-14 Samzons

PRO KIL – EDSVALLA FOLKETS HUS 18.00 – 21.30
MEDLEMSKONTROLL – KNYT
2016-01-05 Svantes
2016-01-20 Sven Gunnars
2016-02-03 Nils-Birgers
2016-02-17 Kenneths orkester
2016-03-02 Tång & CO
2016-03-16 Lars Erikssons
2016-03-30 Stickan & Classe
2016-04-13 Löpsjötorparns
2016-04-27 Holens

PRO SUNNE – KOLSNÄS FOLKETS PARK 19.00 – 23.00
Ingen uppgift

PRO HÄLLEFORS – HÄLLEFORS FOLKETS HUS 18.00 – 22.00
2016-01-15 Kjell Dahls
2016-02-19 Kenneths Orkester
2016-03-18 Samzons
2016-04-22 Holens
2016-05-13 Roger Lindbloms
2016-09-09 Stickan & Classe
2016-10-07 Junix
2016-11-04 Gideons
2016-11-25 Hasse Peters

PRO LESJÖFORS – LESJÖFORS FOLKETS HUS 18.00 – 22.00
2016-02-12 Nils-Birgers
2016-04-08 Hasse Peters
2016-09-23 Lars Erikssons
2016-10-21 Holens

PRO ULLERUD/DEJE – DEJE FOLKETS HUS 17.00 – 20.00
2016-01-07 Motionsdans
2016-01-14 Motionsdans
2016-01-21 Motionsdans
2016-01-28 Motionsdans
2016-02-04 Cedrix orkester
2016-02-11 Motionsdans
2016-02-18 Motionsdans
2016-02-25 Motionsdans
2016-03-03 Motionsdans
2016-03-10 Motionsdans
2016-03-17 Nils-Birgers
2016-03-24 Motionsdans
2016-03-31 Motionsdans
2016-04-07 Motionsdans
2016-04-14 Motionsdans
2016-04-21 Motionsdans
2016-04-28 Motionsdans

SOLADANSEN – Seniorernas Hus Karlstad 17.00- 20.30
2016-01-10 Samzons
2016-01-24 Cedrix
2016-02-07 Ingvar & Co
2016-02-21 Erik Lihm Duo
2016-03-06 Stickan & Classe
2016-03-20 Musikanterna
2016-04-03 Kjell Dahls
2016-04-17 Svantes
2016-05-01 Kalle & Stefan

prodans-ork

Anton – Ny medlem i Ninnas orkester

14 jan

ninnas16

Anton Dimitrov är ny medlem i Ninnas orkester. Hans uppgifter blir att spela leadgitarr, sjunga och köra. Anton har tidigare spelat i Line & Grabbarna förut men är alltså nu fast medlem i Ninnas.

Arvingarna medverkar i ”Tack för dansen”.

14 jan

arvingarna90tal

Detta band behöver väl ingen närmare pressentation. Säg bara ”Linda Går”, ”Eloise”, ”De ensammas promenad”, ”Det svär jag på”, ”Tjejer” och ”Ring om du vill nånting” och alla vet att jag pratar om Arvingarna. År 1993 vann de med sin låt ”Eloise” och fick därmed representera Sverige i Eurovision Song Contest, där de kom på sjunde plats. Om ingen innan visste vilka grabbarna så fick dom absolut veta det nu. Resten är som man säger historia.

Nu på lördag 16 januari medverkar de i tv4s program Tack för dansen med start klockan 20.00

Startordningen i Melodifestivalen 2016

13 jan

melodifesitvalen16

Nu har man offentliggjort startordningen samt vilka delfinaler artisterna och låtarna kommer tävla i. Det ser som vanligt ut att bli ett spännande startfält med en bredd utan dess like. Melodifestivalen är ju hela Sveriges fest och där vill man därför börja med ett nummer fyllt av glädje och energi som samlar alla i familjen, säger Christer Björkman, exekutiv producent Melodifestivalen 2016.

Deltävling 1: Göteborg 6/2
1. Bada nakna
Artist: Samir & Viktor
Låtskrivare: Fredrik Kempe, David Kreuger, Anderz Wrethov

2. Mitt guld
Artist: Pernilla Andersson
Låtskrivare: Pernilla Andersson, Fredrik Rönnqvist

3. Ain’t No Good
Artist: Mimi Werner
Låtskrivare: Mimi Werner, Göran Werner, Marcus Svedin, Jason Saenz

4. Rik
Artist: Albin & Mattias
Låtskrivare: Albin Johnsén, Mattias Andréasson

5. Himmel för två
Artist: Anna Book
Låtskrivare: Sven-Inge Sjöberg, Lennart Wastesson, Larry Forsberg, Camilla Läckberg

6. Constellation Prize
Artist: Robin Bengtsson
Låtskrivare: Bobby Ljunggren, Henrik Wikström, Mark Hole, Martin Eriksson

7. Don’t Worry
Artist: Ace Wilder
Låtskrivare: Joy Deb, Linnea Deb, Anton Hård af Segerstad, Ace Wilder, Behshad Ashnai

Deltävling 2: Malmö 13/2
1. We are Your Tomorrow
Artist: David Lindgren
Låtskrivare: Anderz Wrethov, Sharon Vaughn, Gustav Efraimsson

2. 100%
Artist: Victor och Natten
Låtskrivare: Dag Lundberg, Melker, Jesper Lundh

3. Hunger
Artist: Molly Pettersson Hammar
Låtskrivare: Joy Deb, Linnea Deb, Anton Hård af Segerstad, Molly Pettersson Hammar, Lisa Desmond

4. I Will Wait
Artist: Isa
Låtskrivare: Anton Hård af Segerstad, Joy Deb, Linnea Deb, Nikki Flores

5. Faller
Artist: Krista Siegfrids
Låtskrivare: Krista Siegfrids, Gabriel Alares, Magnus Wallin, Gustaf Svenungsson

6. Håll mitt hjärta hårt
Artist: Patrik Isaksson, Tommy Nilsson & Uno Svenningsson
Låtskrivare: Patrik Isaksson, Tommy Nilsson, Uno Svenningsson

7. Save Me
Artist: Wiktoria
Låtskrivare: Jens Siverstedt, Lauren Dyson, Jonas Wallin

Deltävling 3: Norrköping 20/2
1. Kizunguzungu
Artist: SaRaha
Låtskrivare: Anderz Wrethov, Sara ”SaRaha” Larsson, Arash Labaf

2. You Carved Your Name
Artist: Swingfly feat. Helena Gutarra
Låtskrivare: Jocke Åhlund, Andreas Kleerup

3. Weight of the World
Artist: SMILO
Låtskrivare: Arvid Ångström, Dennis Babic, Oscar Berglund Juhola, Anton Göransson, Robin Danielsson

4. Kom ut som en stjärna
Artist: After Dark
Låtskrivare: Sven-Inge Sjöberg, Lennart Wastesson, Larry Forsberg, Lina Eriksson, Kent Olsson, Calle Kindbom

5. My Heart Wants Me Dead
Artist: Lisa Ajax
Låtskrivare: Linnea Deb, Joy Deb, Anton Hård af Segerstad, Nikki Flores, Sara Forsberg

6. Put Your Love on Me
Artist: Boris RenéLåtskrivare: Boris René, Tobias Lundgren, Tim Larsson

7. Human
Artist: Oscar ZiaLåtskrivare: Oscar Zia, Victor Thell, Maria Smith

Deltävling 4: Gävle 27/2
1. Runaways
Artist: Eclipse
Låtskrivare: Erik Mårtensson

2. Rollercoaster
Artist: Dolly Style
Låtskrivare: Thomas G:son, Peter Boström, Alexandra Salomonsson

3. Du tar mig tillbaks
Artist: Martin Stenmarck
Låtskrivare: David Stenmarck

4. Killer Girl
Artist: Linda Bengtzing
Låtskrivare: Mathias Kallenberger, Andreas Berlin, Linda Bengtzing, Dag Öhrlund

5. If I Were Sorry
Artist: Frans
Låtskrivare: Oscar Fogelström, Michael Saxell, Fredrik Andersson, Frans Jeppsson Wall

6. Håll om mig hårt
Artist: Panetoz
Låtskrivare: Jimmy Jansson, Karl-Ola Kjellholm, Jakke Erixson, Pa Modou Badjie, Njol Badjie, Nebeyu Baheru

7. Youniverse
Artist: Molly Sandén
Låtskrivare: Molly Sandén, Danny Saucedo, John Alexis

Nominerade till Manipriset 2016

12 jan

manifest16

SOM (Svenska Oberoende Musikproducenter) är glada att kunna presentera de nominerade till Manifestpriset 2016.
Årets gala går av stapeln den 5 februari på Nalen i Stockholm. Manifestgalan uppmärksammar och premierar den bästa oberoende musiken i Sverige. I år delas pris ut i totalt 22 olika kategorier och galan kommer som vanligt att vara fylld av spännande liveframträdanden.

Följande dansband är nominerade i kategorin Dansband:
Dansband
Donnez – Stora starka män (Neptun)
Drifters – Vår egen väg (Neptun)
Perikles – Heta pojkars flickor (Atenzia Records)
Blender – Mi amore (Neptun/Blender records)

manifest16nominerade

Cinderella med toppdansband på helgerna

11 jan

vikingcinderella

Viking Line fortsätter sin dansbandssatsning. Helgerna har tidigare varit klassade som partykvällar med partyband i etage och en trio i nöjescafét. Nu kommer man under våren satsa på lite mer kända band i nöjescafét under helgerna.

15-16/1 Callinaz
22-23/1 Chiquita
05-06/2 Towe Widerberg & Janssons Orkester
12-13/2 Martinez
19-20/2 Bob Stevens
26-27/2 Chiquita
4-5/3 Alvenfors
11-12/3 Znits
18-19/3 Jive
25-26/3 Dolbyz
01-02/4 Holidays
08-09/4 Callinaz
15-16/4 Towe Widerberg & Janssons Orkester
22-23/4 Sounders
29-30/4 Chiquita

Härlig danspremiär i Danshallen Karlskoga

10 jan

alvenforskga1601

alvenfdanshkga1602

alvenforskga1602

alvenforskga1620

alvenforskga1604

Nya dansställen ploppar det inte upp allt för många så här års. Men det finns dom som satsar rejält på dans. Ett av dessa ställen ligger i värmländska Karlskoga och heter Danshallen. Värmland är ju dansbandens vagga på något sätt. Så skal det satsas skall det väl göras här. Danshallen är en fd industrilokal som ligger en bit från flygplatsen i Karlskoga. Här har man dansat i flera år men i somras tog arrangören Karin Bergstedt med personal och totalrenoverade nedervåningen. Här arrangerar man dans flera gånger i veckan. Det är motionsdans, danskursers av alla dess slag. Nu har man utökat med danskvällar till livemusik. Fredagsdanser med dans till livemusik är det som gäller. Premiärband var Alvenfors som fick hoppa in för Deléns som lämnat återbud.

alvenforskga1605

alvenforskga1606

alvenforskga1616

alvenforskga1622

alvenforskga1608

Broder och jag skulle så klart dit och spana in vilket ställe detta är. Vi körde dit nästan på en gång. Det var tämligen lätt att hitta dit. Kör man bara på mot flygplatsen och sen tar sikte på bilprovningen är det inga problem att hitta rätt sen. Vi betalade vår entrén och möttes av mycket genomtrevliga arrangörer. Redan nu kändes det som att detta skulle bli en trevlig kväll. Det var ju premiärkvällen detta så man visste ju inte hur många som skulle dyka upp. Men med facit i hand blev det en mycket lyckad premiär som jag tycker arrangörerna får vara nöjda med. Vi hälsade på grabbarna i Alvenfors som var mycket glada över att se oss igen.

Så slog klockan 19.00 och Tony räknade in till kvällens första dans. Lugnt kryssar dansparen ut på golvet. Jag tog plats uppe på en läkare med full insyn för dansgolvet och scenen. Där placerade jag mig med min kamera och mitt 70/300 objektiv och tog en hel del fräcka dansbilder på publiken och framför allt orkestern som dom kunde använda till sin hemsida och Facebooksida. Alltid lika kul att laborera och testa nya inställningar. Det blev en hel del i mitt tycke läckra bilder som ni kan se i detta reportage.

alvenforskga1610

alvenforskga1611

alvenforskga1612

alvenforskga1613

alvenforskga1614

Alvenfors spelade som vanligt underbar dansmusik som jag tror passade som handen i handsken. ”Blir det ja eller nej” sjunger Peter. Frågar ni mig blir det ett rungade ja. Bandet gav förra året ut en lysande debut.cd. Från denna spelade man många härliga låtar. ”Vänner”, ”Alltid på väg”, ”När jag ser mig tillbaka”, ”Juliette” med flera. Ska man placera in dessa i ett fack så får det nog bli fräsch mogendans. Annars tycker jag det är rätt fånigt att placera in och sätta etiketter på dansband. Men jag törs nog säga att Alvenfors har en väldigt bred repertoar som passar de flesta ung som gammal.

alvenforskga1615

alvenforskga1607

alvenforskga1617

alvenforskga1618

alvenforskga1619

Så var det dags för kvällens paus. Vi fikade på goda ostmackor som dom hade. Utbudet var helt okej. Det fanns goda bakverk, kaffe, te och läsk att köpa. Fika miljön var trevlig med dämpade belysning och det blev en trevlig atmosfär.

Sedan så var dansen i gång igen med de trevliga grabbarna i Alvenfors. Jag tycker det är en mycket bra danstid här i Karlskoga. 19.00 – 23.00 gör att man inte kommer hem så där jättesent om när dansen slutar klockan 01.00 Även om broder och jag stannade kvar när bandet roddade ner så kändes det ändå inte som ”mitt i natta” Som helhet tycker jag att detta var en riktigt trevlig kväll med trevliga arrangörer, bra musik, bra dansgolv och gott fika. Nu hoppas jag på fin uppslutning på kommande danser. Förutsättningarna finns ju absolut. Så gott folk. Bara att packa ner dansskorna och bege sig till danshallen den 29 januari där det blir världspremiär för dansbandet Thoniez.

alvenforskga1603

alvenforskga1621

alvenforskga1609

alvenforskga1623

alvenforskga1624

alvenfdanshkga1625