Johan – Ny basist i Paige

31 jul

johanplan16

John Plahn som tidigare bland annat varit trummis i Date har åter igen blivit spelsugen. Snart återfinns han som ny basist i bandet Paige från Lidköping. Från och med oktober kommer ni att se John med Page ute på dansställena.

Pierre Nilsson lämnar jobbet som basist i Per-Håkans

30 jul

pierrephs16

Pierre Nilsson lämnar jobbet som basist i Per-Håkans under September. Vitackar Pierre för alla härliga spelningar med Per-Håkans orkester. Han har skrivit ett litet brev på bandets facebooksida som ni kan ta del av nedan.


Hej alla vänner!
Tyvärr är det såhär att jag kommer kliva av scenen och platsen som basist i Per-Håkans. Detta kommer att ske redan i september under vår semester. Anledningen till ett så snabbt avbräck är av mycket personliga skäl och tyvärr måste hälsan gå före! Vi kommer fotsätta att vara världens bästa kompisar och gänget har full förståelse till mitt beslut!
Tiden i Per-Håkans har varit den bästa tiden i mitt liv! Att få jobba med sådana proffs till musiker är inte vilken chans som helst man får! Detta gänget är något jag kommer sakna oerhört men vi kommer fortsätta ha kontakten i framtiden! Vi är trotts allt en familj!
Jag hoppas ni hinner komma ut och säga hejdå här under augusti månad om inte så ha det allra bäst så ses vi säkert någon gång igen! Må väl alla och tack för världens bästa tid i Per-Håkans! // Pierre

Lill-Klas återvänder till Sannex

29 jul

sannexklas16

Sannex pressenterar sin nya medlem på bas. Det är Andreas ”Lill-Klas” Andersson som tar över efter att Christian Olsson lämnat bandet. Andreas första spelning med bandet blir den 19 augusti under ”Stora Folkpaprksdansen” i Mariestad.

Bengt Hennings söker ny sångare

28 jul

bh16

I och med att Bengt Hennings sångare Kjell Malmborg slutar söker man nu efter en efterträdare. Bandet tar tacksamt emot tips och intresseanmälan till peter@pamalaproduktion.se

Bandet utgår från Länghem i Västergötland och gör c:a 6-10 jobb mer månad.

Kjell Malmborg slutar i Bengt Hennings

27 jul
Kjell Malmborg

Efter 22 år som frontfigur i Bengt Hennings väljer nu Kjell Malmborg att kliva av tåget. Han kommer framöver att satsa helhjärtat på sin duo Kjell & Kenneth som han driver tillsammans med Kenneth Färnlund som spelar i Pilebos.

Kjells sista jobb med Bengt Hennings blir söndag den 21 augusti på Stommens loge i Magra

Framed på Täfteålogen

27 jul

Framed, bandet som spelar live, bjöd upp till dans på Täftelogen lördagen den 23 juli 2016. Det var ganska precis ett år sedan som Kurt Sundin var och träffade dem så givetvis blev det intervjuer och dansbilder som vanligt. Se intervjun som Kurt gjorde ovan. Fler klipp finner du på hemsidan www.padansmedkurt.se

Löpsjötorparns firar 70 år

26 jul

lopsjotorparnsdfs1601

Vi lyfter på hatten för Löpsjötorparns som firar 70 år som dansband. Bandet som utgår från Katrineholm tillhör ett av Sveriges absolut äldsta ännu aktiva dansband. Jubileumet kommer firas med en stor festpå Dahls Loge i Katrineholm. Det hela går av stapeln lördagen den 30 juli. Det blir mat, dans och skivsläpp av en rykande färsk skiva man spelat in under våren.

Lika som bär eller?

25 jul

likasombar16

Jag förstår inte varför man gör vissa förpackningar så snartlika. Går det lite för fort så kan man i sämsta fall komma hem med yoghurt i stället för mjölk. Jag undra hur många som liksom mig gjort denna miss. Nåväl… det smakade med yoghurt med.

Dagens skivfynd: Åsa Sjöberg

24 jul

asasjobergcd

Dagens skivfynd från Solareturen blev en skiva med Åsa Sjöberg. För er som inte vet vem denna duktiga tjej är så kan jag meddla att hon är tillsammans med dansbandsmusikern Claes Lövgrens. Så här skall spisas i kväkk

Allsång med den sjungande slussvaktaren

23 jul

allsang_bjurback1601

Bjurbäckens slussar ligger c.a 1 mil väster om Storfors. Naturskön kulturhistorisk miljö i farleden mellan Filipstad och Karlskoga. Denna kanal byggdes för att underlätta transporterna mellan Filipstads Bergslag och Kristinehamn. 1853-57 anlades en kanal med slussar förbi forsarna vid Bjurbäcken. Slusstrappan vid Bjurbäcken har 3 steg som lyfter båtarna ca 11 m
Här finns ett mysigt café där man kan ta sig en fika och bara vara. Varje år lördagen före midsommar firas kanaldagen med diverse festligheter. Varje söndag i juli har man musikunderhållning vid slussvaktstugan. Och varje tisdag har man allsång. Och det var just en tisdag jag besökte detta fina ställe.

allsang_bjurback1602

allsang_bjurback1603

allsang_bjurback1604

allsang_bjurback1605

allsang_bjurback1606

Allsångsledare är den sjungande slussvaktaren Marco de Abreu. Han brukar överraska besökare och båtgäster med att sjunga en sång; på svenska eller italienska, spanska eller portugisiska. En riktig humoristisk kille. Vädret denna afton var kalasväder till en början. Men mitt under allsången så kommer ett regnväder in över slussområdet. Hela himlen öppnade sig. Men vad gör lite regn. Vi som var där hade det lika roligt ändå. Maro hade gjort mycket fina allsångshäften med en bra blandning på låtarna. ”Tusen bitar”, ”Sång till friheten”, ”Calle Chevens vals”, ”34:an” , ”Axel Öhman” och många fler odödliga klassiker fanns med i programmet.

allsang_bjurback1607

allsang_bjurback1608

allsang_bjurback1609

allsang_bjurback1610

allsang_bjurback1611

Sedan bjöd Marco på en del egna låtar med. Mycket härligt. Roligt att höra låtar på andra språk också. Härligt som bara den. En gästasrtist dök upp på scenen som jag tyvärr inte minns namnet på-Vi som har där hade det mycket trevligt. Allsång är lite som dans. Friskvård! Man mår bra av att sjunga så är det. Jag kan även citera vad en dansbandssångare sa till mig en gång. ”Alla kan sjunga – med varierat resultat”. Och det kanske är så. Men här i Bjurbäcken spelar det ingen roll hur bra man sjunger. Här är det glädjen och gemenskapen som är viktigast.

Gott fika fanns det också att köpa för den som ville ha. Goda bakverk och mackor av allehanda slag.

allsang_bjurback1612

allsang_bjurback1613

allsang_bjurback1614

allsang_bjurback1615

allsang_bjurback1616

Tack Marco och Lotta Lloyd Gregard som arrangerade kvällen. Tack även till gästartisten som Marco hade med sig. Vi ses säkert snart igen. För detta är en plats som jag gärna återvänder till.

Holidays kör en repris i Malung

22 jul

holidays16

Holidays kör en repris i Malung på bana 6 i kväll. Bandet står åter på bana 6. Detta efter att Line & Grabbarna fått ställa in sin spelning. Så i kväll möter du grabbarna igen då med Jhoans från Norge

Härlig stämning på Årets Bälgspel 2016

21 jul

balgspel1601

Så var dagen kommer. Den som man längtat efter. Att få semester och att sedan släppa alla måsten och bara få dra i väg till Ransäter på ”Bälgspel vid landsvägskanten”. Jag har tappar räkning på vilken gång i ordningen det är som jag åker dit. Men det är lika trevligt varje gång. Detta är ju startskottet för semestern. Det skulle visa sig vara lite överraskningar för mig detta år. Jag träffade nämligen på en del kompisar som spelade här uppe som jag inte visste skulle uppträda. Riktigt kul.
Strax efter att jag slutat jobbet kryssade jag hemåt, duschade och svidade om. Sen packade vi oss in i bilen och for i väg med destination Ransäter. Det man inte har i huvudet har man någon annan stans sägs det. Vi fick vända om för att hämta lite grjer som jag missat. Men snart var vi på rull igen.

balgspel1602

balgspel1603

balgspel1604

balgspel1605

balgspel1606

Man blir gladare och gladare när man ser att avstånden till Munkfors minskar på avståndstavlorna längs vägen. Men så till slut rullade vi in på parkeringen vid Ransäters hembygdsgård. Förväntan låg i luften. Vad skulle det bli av denna kväll och vilka ”kändisar” skulle man träffa på. Jag har varje år träffat på folk jag känner (både dansfolk och musiker) och som jag inte sett på länge. Riktigt skoj.

balgspel1618

balgspel1619

balgspel1620

Vi begav oss direkt till gropa där invigningsceremonin var i full gång. Det blev presentation av årets konferencierer samt allspel. Låtar som man spelade på allspelet var ”Trolleboschottis”, ”Lördagsvalsen”, ”Alfred på Hultet” och ”Drömmen om Elin”. Mycket mäktigt må jag säga. Efter detta så blev det underhållning av trevliga gruppen ” Leffes mä Eva” som spelade många fina låtar och bjöd på lite anekdoter.

balgspel1607

balgspel1608

balgspel1609

balgspel1610

balgspel1611

Efter stund vandrade jag runt bland dansbanorna och fick på så sätt höra många härliga spelmanslag och dragspelsklubbar framföra ljuvliga toner. Jag lyssnade på bland andra; Deje Dragspelsklubb. Vetlanda Dragspelsklubb, Happy Skvett , Solør trykkluft og vakum och så klart hemmafavoriterna i Kristinehamns dragspelsklubb. Alltid kul att stötta dom hemifrån. De spelade på loge B och det var riktigt mycket folk som var där för att ta sig en sväng om. De bjöd på en härlig blandning av vals, shottism, hambo, pariespolka, bugg, och foxtrot. Det är så jag tycker man skall göra. Visa upp sin bredd.

Bilder från Kristinehamns Dragspelsklubb uppträdande
balgspel1612

balgspel1613

balgspel1614

balgspel1615

balgspel1616

balgspel1617

Tyvärr var det inte lika mycket buskspel som tidigare år. Jag undrar om det berodde på det helt fel placerade öltältet med den höga coverbandsmusiken som gjorde att mycket att buskspelet uteblev i år. Lite trist kan jag tycka. Jag är inte ensam om att tycka detta. Kikar på facebook så är det många som uttycker sitt missnöje med placering av öltältet och den ljudvolym man hade där. Man får bara hoppas att de ansvariga är inne och läser detta så att man till nästa år kan rätta till misstaget.

balgspel1629

balgspel1630

balgspel1621

Frosinisällskapet delade ut ett fint stipedium till Beiron Hultman. Stort grattis! Här följer lite bilder från deras buskspel.

balgspel1622

balgspel1623

balgspel1624

balgspel1625

balgspel1626

balgspel1627

balgspel1628

På plats var även Norilds. Norilds är Skandinaviens största skivbutik for dragspel, gammaldans och folkmusik. Jag brukar varje år handla lite skivor med mig hem som inte är så där jätteenkla att få tag på här i Sverige. I år blev det även en dvd film också. Deras sortiment är sort. Så är det någon skiva som ni söker så är det stora odds att Norilds har den i sitt sortiment. Dom har så klart även en nätbutik man kan handla ifrån.

balgspel1631

balgspel1632

balgspel1633

balgspel1634

Kl 21.00 på det som man kallar för mogenbanan var det så dags för mina vänner i Holidays att bjuda upp till dans. Björn, Michael, Nicke, Hans och Melin var redo att starta kvällen. Och det var mycket folk som samlats för att dansa till dessa trevliga musiker. Björn och övriga gänget var verkligen i högform vilket smittade av sig på publiken. Full bana från start är inte illa. Många bekanta ansikten fanns på dansgolvet från bland annat Göteborg, Arvika och Svanskog. Härligt att se er igen. Jag tog själv några danser på golvet. Kom just då att tänka på att det nog inte finns något bättre sätt att fira in sin semester på. När jag for runt på golvet fick jag syn på en kompis som jag inte sett på några år. Det var jättekul att se han med dragspelet.

balgspel1635

balgspel1636

balgspel1637

balgspel1638

balgspel1639

Det jag inte visste var att han skulle uppträda senare på kvällen på logen A med bandet ”Sellmans”. Av en tillfällighet gick jag in på logen intill mogenbanan för att kolla läget. Och jösses vilket drag det var på detta gäng. Många kändisar i bandet som jag kände igen. Conny Brodin från C-laget, Conny Johanesson från Diggarna, Anders och Ingemar som är ute och turnerar under namnet Chaelies och Stigge med fiolen för att bara nämna några. Underbart att se och höra detta svängiga gäng spela och sjunga.

balgspel1640

balgspel1641

balgspel1642

balgspel1643

Efter detta blev det en tur in till Holidays där stämningen var minst lika hög som på loge A. Mycket folk som buggade som aldrig förr. Holidays spelade riktigt bra i Ransäter. Och spelar man Streaplerslåtar får man per automatik mitt hjärta. Efter någon timme kände vi oss mätta på musik och dragspel och började förflytta oss i sakta mak hemåt. Tack till samtliga musiker som bjudit på underbar musik under Bälgspel vid Landsvägskanten.

balgspel1644

balgspel1645

balgspel1646

Njuter av sommaren

21 jul

meg

Med denna selfie vill jag bara önska alla läsare en fortsatt trevlig sommar och gör som jag.
Njut i värmen!!!

Gatublues i Kristinehamn

21 jul

bluesstan1601

Varje år arrangerar Kristinehamns Bluesförening en festival här i Kristinehamn i dagarna två, En festival som växt och blivit mycket omtyckt bland deltagarna artister och publik. Denna hålls på Ölme Diversehande i Kristinehamn.

Men ingen bluesfestival utan lite gatublues. Så på lördag förmiddag har man gatublues från två scener i centrala Kristinehamn. Riktigt trivsamt att höra på även om jag inte är så där värst insatt i denna genre. Så i stället för att skriva lite mera bjuder jag er på lite bilder från årets gatublues.

bluesstan1602

bluesstan1603

bluesstan1604

bluesstan1605

bluesstan1606

bluesstan1607

bluesstan1608

bluesstan1609

bluesstan1610

bluesstan1611

bluesstan1612

bluesstan1613

bluesstan1614

bluesstan1615

bluesstan1616

bluesstan1617

bluesstan1618

bluesstan1619

bluesstan1620

Populära trivseldanser i Tidaholmsparken

20 jul

tidaholmcl1601

Tidaholms kommun är en kommun i Västra Götalands län. Kommunen är belägen i de östra delarna av landskapet Västergötland och gränsar i sydöst till Habo kommun och i söder till Mullsjö kommun, i väster till Falköpings kommun, i norr till Skövde kommun och i nordöst till Hjo kommun.

I utkanten av staden motSkövde ligger Tidaholmsparken vackert belägen. Här arrangerar man dans, loppmarknader och barnprogram. Varannan måndag anordnar parkstyrelsen motionsdans i Tidaholmsparken – och många åker långväga för att svänga sina lurviga. Det är första gången som jag besöker denna park.- Innan mitt besök har jag bara hört gott om parken från så väl dansare som band som varit där och spelat. Parken har ett gott rykte när det gäller dans. Bra dansband, gott fika, bra dansgolv. Är det receptet för att lyckas tro? Det ligger hårt arbete bakom trivseldanserna.

tidaholmcl1602

tidaholmcl1603

tidaholmcl1604

tidaholmcl1605

tidaholmcl1606

Just denna måndag då jag besöker parken är det grabbarna från Skåne Claes Lövgrens som står på scenen. Det är premiär för bandet här med denna sättningen. När jag var på väg hit var jag inte ett dugg orolig att det skulle komma folk till parken. Innan jag visste så mycket om parken funderade jag på om folk verkligen går ut och roar sig en måndag. Och jo det gör det. I alla fall här i Tidaholmsparken. Man har ett publiksnitt på 390 personer per kväll vilket idag får ses som mycket bra, speciellt en måndag.

I Tidaholm är man mycket noga med vad man bokar in för dansband. Det är många band som vill komma och spela i parken. Framför allt beror det nog på att man har så stor publik. Innan man bokar in något ”nytt” band så vill arrangörerna gärna höra bandet. Oftast får man skivor tillsänt sig som man lyssnar in sig på. Men helst vill man uppleva dem live för att se så att de passar in.

tidaholmcl1607

tidaholmcl1608

tidaholmcl1609

tidaholmcl1610

tidaholmcl1611

Kvällens orkester Claes Lövgrens passar verkligen in här på parken. Dom är just nu uppe i finalen av sin sommarturné innan det blir lite semester. De kommer från Malung där det medverkar på guldklavegalan. Efter Tidaholm bar det i väg ner mot Lund och Björka Loge innan man åter igen styr bussen upp mot Malung, denna gång för att spela. Men denna måndag hade man således stannat till i Tidaholm för att bjuda publiken på lite skön dansmusik. Något som dessa grabbar är proffs på kan ag intyga. Att deras musik går hem i parken är inget att tveka på. Mycket applåder efter låtarna och ett välfyllt dansgolv hela kvällen.

tidaholmcl1612

tidaholmcl1613

tidaholmcl1614

tidaholmcl1615

tidaholmcl1616

Claes Lövgrens var på spelhumör som vanligt tycker jag trots att man varit ute och spelat intensivt ett tag. Är man så proffesionella som dessa grabbar är går det som en dans. På plats i parken fanns även en kompis som även är musiker. Och han tyckte att Claes Lövgrens spelade mycket bra och hade en tilltalande repertoar. Och jag kan bara hålla med. Grabbarna vet vad som funkar och som går hem på dansbanan. Det blev en hel del skivlåtar från deras utmärkta platta ”Vägen hem” som de släppte tidgare i våras. Innan paus spelade bandet lite gammaldans. Kan man spela gammaldans skall man så klart göra det tycker jag. Och innan paus passar ju perfekt.

tidaholmcl1617

tidaholmcl1618

tidaholmcl1619

tidaholmcl1620

tidaholmcl1621

Det var en del som var nyfikna på vad jag gjorde här med min kamera. Jag förklarade att jag åker runt på olika dansställen och gör små repotage samt tar dansbilder för danslogens räkning. Och det var många som så klart kände till dansogen.se Kanske inte så konstigt då det är sveriges största sida när det gäller dansbandsmusik. Alla jag pratade med spred bara värme och öste beröm över Tidaholmsparken. Bästa dansställen i regionen sa det flesta. Vi åker hit för den trevliga stämningen och för att dom alltid bokar in så bra band sa kvinna jag pratade med innan paus.

tidaholmcl1622

tidaholmcl1623

tidaholmcl1624

tidaholmcl1625

tidaholmcl1626

Jag stod ochfunderade vart alla skulle sitta och fika då borden på ena långsidan inte var så många. Visserligen fanns det sitterplatser utomhus men det var inte i överflöd. Jo man gjorde som så att man med publikens hjälp ställde ut bord och stolar på dansgolvet. Vipps så var det uppdukat och folk satt och fikade. Lika snabbt som man ställde fram borden. Lika snabbt dukade man bort dem när det var dags att starta dansen efter paus.

tidaholmcl1627

tidaholmcl1628

tidaholmcl1629

tidaholmcl1630

tidaholmcl1631

Så vad är då sammanfattningen av mitt första besök på Tidaholmsparken? Ett mycket städat och fint dansställe med mycket trevlig personal och danspublik. Alla jag pratade med under kvällen var mycker trevliga. Bra dansmusik av Claes Lövgrens. Finns det ingenting att anmärka på när det gäller Tidaholmsparken? Nej det finns ingenting att anmärka på. Ett lysande exempel på hur man skall arrangera dans och bemöta orkestrar och danspublik. Ett dansställe jag gärna återkommer till.

Lite fler bilder från Tidaholm

tidaholmcl1632

tidaholmcl1633

tidaholmcl1634

tidaholmcl1635

tidaholmcl1636

tidaholmcl1637

tidaholmcl1638

tidaholmcl1639

tidaholmcl1640

tidaholmcl1641

Torsdagsdans med Kennings vid logen

19 jul

kenningshemb1601

Torsdagsdans igen vid Hembygdsgården Kristinehamn. Kennings på scenen. Jag var nyfiken på om arbetet med att göra reklam för dessa danser gett någon någon respons sen sist jag var här. Det var skönt väder så jag tog mig en skön cykeltur till hembygdsgården. Det inte alls ofta som man är bortskämd med att kunna cykla till dansen. Men med så vackert väder vad det inget att tveka på.

kenningshemb1602

kenningshemb1603

kenningshemb1604

kenningshemb1605

kenningshemb1606

När jag kom fram var det en del bilar på parkeringen. Och utanför logen på bänkarna satt det lite folk medans musiken från logen strömmade ut. En kväll som denna var som gjort för logdans. Varmt och vackert väder. Och jo då. Det var en del dansare som kommit hit denna afton. Inga mängder men ändå. Bättre med kvalitét än kvantitet.

kenningshemb1607

kenningshemb1608

kenningshemb1609

kenningshemb1610

kenningshemb1611

Kennings är en duo som utgår från Kristinehamn. Man spelar mycket på motions och mogendanser och privata fester. Bandet består av Bror Ingman och Kenneth Andersson. Kennings spelar mogen dansmusik med inslag av gammaldans när så önskas. Dessa grabbar ingår även i Kristinehamns Dragspelsklubb.

kenningshemb1612

kenningshemb1613

kenningshemb1614

kenningshemb1615

kenningshemb1616

”Emma”,”Änglasjäl”, ”Hemlängtan”, ”Gloryland”, ”Leende guldbruna ögon” var några av alla de goa danslåtarna som dom bjöd på. Som vanligt hade jag med min kamera och tog lite dansbilder. Kanske det kommer lite mer folk när dom ser på bilderna hur trevligt vi har det här på Kristinehamns hembygdsård på torsdagarna.

kenningshemb1617

kenningshemb1618

kenningshemb1619

kenningshemb1620

kenningshemb1621

Tack grabbar för en trevlig kväll med härlig dansmusik. Hoppas det inte dröjer allt för länge tills vi ses igen. Bjuder er här på lite fler bilder från kvällen. Spana in de sista naturbilderna jag tog på slutet ut mot Sunneberg. En svensk sommarkväll om något. Eller hur?

kenningshemb1622
c

kenningshemb1623

kenningshemb1624

kenningshemb1625

kenningshemb16126

på Twin City i Jönköping

19 jul

mattwincity

Jag har förskonat er från matbilder. Men tänkte lägga upp en direkt från Jönköping. Mest för att rekomendera restaurangen Twin City. Riktigt mysig restaurang. Har du vägarna förbi så stanna till och ta dig en bit mat.

På väg hem från Tidaholm

18 jul

pavaghem16

Så här kan det se ut när man kör på RV26 på väg hem. Jag är lyrisk över kvällens dans med Claes Lövgrens i Tidaholmsparken. Mer om den kvällen kommer i ett separat inlägg.

Strike blev åter en fullträff i Degerforsparken

18 jul

strikedfs16-01

En fullträff är precis vad det blev i Degerforsparken när Strike var på sedvanligt besök. Så härligt när dessa dansband från norrland kommer söder över och bjuder på sig själva med sin underbara dansmusik. Mycket folk hade som vanligt samlats i Degerforsparken denna förtjusande sommarkväll. Strike är ute på en lång turné på ungefär en vecka med spelningar varje dag. Detta var andra stoppen på turnén efter gårdagens speljobb på vackra Liljekonvaljeholmen i Uppsala.

strikedfs16-02

strikedfs16-03

strikedfs16-04

strikedfs16-05

strikedfs16-06

Klockan slår 19.00 och bandets trummis Roland Jonsson räknar in till aftonens första dans. ”Hus till salu” och ”Kom med mig” får inleda aftonens danskväll. Två riktigt bra låtar. Det slår mig under kvällen vilken bra blandning man har på sina låtar. Gamla evergreens, svensktoppar, fartiga buggrökare och så klart en del egna låtar med ryms på repan. Publiken hälsas välkomna av bandet som kommer från ”glada Hudik”. Lite långsammare i dans nummer två. ”Tänd ett ljus i fönster” och flamingokvintettens fina ”Förlåt jag skriver”. Så var dansen i gång i Degerfors.

strikedfs16-08

strikedfs16-09

strikedfs16-10

strikedfs16-12

strikedfs16-13

Som jag skrev förut har den en del egna låtar på repertoaren. En favorit som jag har är ”Rock n´ roll och lågt i tak”. En härlig låt som de parade hop med flamingokvintettens ”Flickorna från Göteborg”. En härlig låt det med men som verkar vara lite svårsjungen då det är mycket ord på kort tid. Men Lennart skötte det utmärkt. Det jag gillar med Strike är att alla i bandet sjunger. Det gör att det aldrig blir tråkigt att lyssna på dem. Sen har man något som inte många band har. Trumpet. Detta ljuvliga instrument som Lennart trakterar. Det är härligt att höra honom spela solo men även tillsammans med Tobba som då hänger på sig saxen. Dubbla blås i ett dansband är inte illa.

strikedfs16-14

strikedfs16-15

strikedfs16-16

strikedfs16-17

strikedfs16-18

Så var vi framme vid kvällens paus. Lite goda mackor, kaffe och läsk är aldrig fel en sommarkväll som denna. Tyvärr hade det hunnit bli lite kulet ute så vi satte oss inne och fikade. Men det funkade finfint det med. Goda ost smörgåsar med leverpastej. Dessa mackor går inte av för hackor kan jag lova.

strikedfs16-19

strikedfs16-20

strikedfs16-21

strikedfs16-22

strikedfs16-23

Åter till dansen som hade tagit sin början på andra halvlek om man skall snacka sporttermer. Lite mer flamingolåtar är aldrig fel. Faktum är att det finns några av deras låtar på Strikes repa. ”Nu ä det Lördag igen” ”Hon är 16 år idag” ”Lata dagar med dig” och ”Sjätte september”. Härliga låtar allesammans. Man kan inte misslyckas som dansband som man spelar några klassiska Flamingolåtar under kvällen. Publiken i Degerfors verkade vara av samma åsikt som jag. Mycket applåder efter låtarna och en härlig stämning.

strikedfs16-24

strikedfs16-25

strikedfs16-26

strikedfs16-27

strikedfs16-28

En härlig stämning blev det hela kvällen tillsammans med de trevliga killarna från Hudiksvall. Efter lite snack med orkestern och gruppfotografering styrde vi kosan sakta hemåt. Tack grabbar för underbart härlig musik. Vi ses nästa år igen. Hoppas fler arrangörer här nedåt bokar in er. Jag är helt övertygad om att er musik skulle gå hem på flera platser här i Värmland.

strikedfs16-29

strikedfs16-30

strikedfs16-31

strikedfs16-07

strikedfs16-11

Vinnare av Guldklaven 2016

17 jul

gklavenvinnare-16

Välförtjänta klavar delas ut som vanligt under festliga former i Malung under kvällen. Nedan ser du vinnarna i respektive kategori.

ÅRETS DANSBAND
Blender (VINNNARE)
Donnez
Larz-Kristerz

ÅRETS LÅT
Kan aldrig få nog – Henrik Sethson & Ulf Georgsson
Leva tills jag dör – Mikael Wiehe (VINNARE)
Vår egen väg – Calle Kindbom & Thomas Thörnholm

ÅRETS SÅNGARE
Claes Lövgren – Claes Lövgrens
Andreas Olsson – Sannex (VINNARE)
Henrik Sethsson – Casanovas

ÅRETS SÅNGERSKA
Sandra Estberg – Martinez (VINNARE)
Maria Persson – Blender
Erica Sjöström – Drifters

ÅRETS MUSIKER
Henrik Göransson – Streaplers
Andreas Klahr – Mickeys (VINNARE)
Per Göran ”Pex” Svensson – Åerilles

ÅRETS ALBUM
Din sida sängen – Sannex (VINNARE)
Vår egen väg – Drifters
Här och ingen annanstans – Dreams

SKAPSTIPENDIET
Mona Gustafsson
Anders Wigelius

Juryns specialpris: Tack för dansen TV4

Matz Bladhs förgyllde kvällen på Upperudslogen

17 jul

mbladhsmolkom1601

Det blev en attans trevlig kväll med Falkenbergarna på Upperudslogen. Trots Bälgspel vid Landsvägskanten kom det riktigt mycket folk till logen. Denna kväll var inte som alla andra kvällar då någon i hembygdsföreningen dubbelbokat logen. Så byggnaden ” Hemvärnsgården” där man normalt serverar fika var upptagen av ett bröllop. Så i stället så häll matmor Anette med personal till i bakarstugan där de förberedde fika. Sedan dukades det upp långbord utanför logen innan paus där det serverades goda bakverk, mackor och kaffe. På det stora hela fungerade det mycket bra. Och en repris är att vänta. Man har hur konstigt det än kan låta lyckats dubbelbokat logen även nästa danskväll på Mats Bergmans kommer på besök.

mbladhsmolkom1602

mbladhsmolkom1603

mbladhsmolkom1604

mbladhsmolkom1605

mbladhsmolkom1606

Det finns en hel del att förberedde inför en danskväll. Mackor och övrigt fika skall förberedas. Mat till orkestern skall lagas. Här på logen bjuds orkestern nämligen på förstklassig middag med allt som hör till. När Matz Bladhs hade anlänt till logen blev det pannkakstårta med kaffe. Till middag serverades potatisgratäng med kyckling och god sås. I pausen blev det goda smarriga mackor med goda bakverk till efterrätt.Och om detta inte vore nog blev det korv med bröd efter spelningen. Där har ni arrangören som förstår vikten av att våra orkestrarna som kommer hit och spelar.

mbladhsmolkom1607

mbladhsmolkom1608

mbladhsmolkom1609

mbladhsmolkom1610

mbladhsmolkom1611

Vädret verkade vara med oss denna afton. Hela vägen från hemstaden Kristinehamn till Molkom var det vackert strålande väder. Detta skulle bli en fin kväll. Men så hände det något med vädret någon timma efter att vi anlänt. Tunga gråa moln började tona upp sig. Ganska snart började det regna och åska något förskräckligt. Å hej vad det dundrade och small. Så trist och tråkigt tänkte jag och min bror. Men vädret kan man inte styra över. Bara att bita ihop. Men efter en stund var det över och solen började titta fram igen och lysa med all sin kraft.

mbladhsmolkom1612

mbladhsmolkom1613

mbladhsmolkom1614

mbladhsmolkom1615

mbladhsmolkom1616

mbladhsmolkom1617

mbladhsmolkom1618

mbladhsmolkom1620

mbladhsmolkom1621

mbladhsmolkom1622

Många husbilar var på plats på logen. Det brukar innebära att det kommer mycket dansfolk utan husvagn/husbil. Och mycket dansare var det i logen när Sören helt enligt kontraktet räknade in till aftonens första dans klockan nio. ”En dag i taget” och ”Hold me” inledde danskvällen. Behagligt ljud har det alltid en förmåga att få till. Man faktiskt säga några ord utan att behöva skrika till den man pratar med. ”Dags att börja om” och ”Tänk om världen vore min” i dans nummer två. Så var då dansen med Bladhs i gång på logen.

mbladhsmolkom1623

mbladhsmolkom1624

mbladhsmolkom1625

mbladhsmolkom1626

mbladhsmolkom1627

Det hela artade sig till en trevlig afton. Flera danspar som jag pratade med öste beröm över kvällens musikaliska inslag från Halland. Och jag kan hålla med. Riktigt trivsam dansbandsmusik som de elegant förpackat bjuder publiken på. Arrangören tillika matmor Annette var lyrisk över kvällen. Så bra dom är på att spela och att leverera sa hon flera gånger under kvällen. Hon vet vad hon gör när hon bokade in Matz Bladhs. Men å andra sidan sett så bokar hon ju bara in bra band till Upperudslogen. Band som kan in sak. Att leverera förstklassig dansmusik till en underbar danspublik.

mbladhsmolkom1628

mbladhsmolkom1629

mbladhsmolkom1630

mbladhsmolkom1631

mbladhsmolkom1632

Kvällen flöt på bra utan några incidenter. Klockan rann i väg och så sakteliga var det dags för aftonens sista dans. Lugnt och kramvänligt blev det som sig bör. Efter den obligatoriska korven efteråt tackade vi Matz Bladhs och styrde så kosan hemmåt. Tack Matz Bladhs och arrangören Anette för din gästfrihet. Vi ses nästa danskväll den 23/7 då Mats Bergmans kommer på besök.

mbladhsmolkom1633

mbladhsmolkom1634

mbladhsmolkom1635

mbladhsmolkom1636

Ninna i duett med Donne

17 jul

ninnazdonnez-ny

Mitt under pågende dansbandsvecka släppte bandet Ninnas sin nya singel ”Hjärtan i sand” på Spotyfi. Låten är en härlig duett där Ninna sjunger med Donald ”Donne” Laitila från Donnez orkester. Detta är ett smakprov från den full-cd som man hoppas kunna släppa under hösten/vintern. För musik svarar Musik Jörgen Andersson och för text inte helt okända Haidi Krohn.

En mycket stark singel där Ninna och Donne sjunger övertygande. Dragspelsdoftade sommarlåt om kärlek och hjärtan i sanden. Detta kan inte bli mer rätt än så här.

Ninnas är aktuella med att ha spelat på Malungs dansbandsvecka där man fick ett bra gensvar från publiken.

Motorkväll i Björneborgsparken

16 jul

bjbparken16-01

bjbparken16-02

bjbparken16-03

bjbparken16-04

bjbparken16-05

En måndag i juni styrde brorsan och jag kosan till en anrik folkpark. Den lilla orten Björneborg är en tätort i Värmland, cirka 12 km sydost om Kristinehamn och cirka 12 km sydväst om Degerfors, vid sjön Vismen. Varje måndag har man motorkvällar i parken som lockar fikasugna motorälskare och andra intresserade. Man behöver så klart inte ha med något intressant fordon för att komma. Kom som du är.

bjbparken16-06

bjbparken16-07

bjbparken16-08

bjbparken16-09

bjbparken16-10

Parken i sig är en äkta folkpark med dansbana, teaterscen, Skjutbana, kiosk och serveringar. Lik som många andra parker har den haft sina glansdagar. Men med entusiaster och ordentliga krafter håller man parken i fin form än idag. Sommarprogrammen nu för tiden består av loppmarknader, två stora bilträffar samt barnprogram. Dansar gör man dessvärre inte så ofta i parken. För några år sedan hyrde en extern arrangör in sig för att arrangera dans i parken. Tyvärr blev det ett sviktande publikunderlag som gjorde att dansen lades ner.

bjbparken16-11

bjbparken16-12

bjbparken16-13

bjbparken16-14

bjbparken16-15 (2)

1988 fick dåvarande föreståmdaren Sven Jakobsson för parken mottaga priset för årets folkparksgubbe. När parken blomstrade som mest hade man dans tre kvällar i veckan onsdagar, lördagar och söndagar.Men efter en kort tid så kortade man ner antalet danskvällar i utbyte mot bättre kvalité.

bjbparken16-artister

Det är få dansband och artister som inte haft med Björneborg i sin turnéplan. Artistlistan på vilka som spelat i parken kan göras lång. Bland de svenska artisterna kan nämnas; Alice Babs, Lill-Babs, Flamingokvintetten, Ann-Louise Hansson, Sigge Fürst, Hep-Stars, Thore Skogman, Siv Malmqvist, Harry Brandelius, Jerry williams, Gyllene Tider, Tommy Bergs orkester, Jan Murmans för att nämna några. Bland utländska artister finns välkända namn som Alma Coogan, Robertino, Bill Heily och Emelie Ford. Publikrekordet i parken ligger på 2600 personer. Gruppen som innehar detta rekord är inte helt okända ABBA som besökte parken två gånger.

bjbparken16-15

bjbparken16-16

bjbparken16-17

bjbparken16-18

bjbparken16-19

Jag har personligen besökt parken vid några festkvällar om man får uttrycka sig så. Min första kväll i parken var 1993. Då var det en tjej från Kristinehamn vid namn Elisabeth Edesberg som arrangerade ett dansbandsforum för band på väg upp. Banden som spelade då var: Memories, Gordons, Annas, Aveny, Splitz, Starlines, Skagers, Samzons och Tom-Christers. Då hade man dans på två banor. Gammaldansbanan samt rotundan. Det jag minns av den kvällen var att det var riktigt mycket folk och dubbelt så mycket mygg som gästade parken. Jag har till och med delar av detta forum inspelad på vhs.

bjbparken16-20

bjbparken16-21

bjbparken16-22

bjbparken16-23

bjbparken16-24

På senare tid har jag varit här på olika danskvällar då bland andra Excess och Zlips spelat upp till dans. Kvällar som lever kvar i minnet av olika anledningar som jag inte tänkte fördjupa mig i här. Detta inlägg var mest tänkt att handla om parkens motorkvällar men så fick jag idén till att berätta lite mera om parken. Fakta om parken har jag hämtat ur den utmärkta boken ” Björneborg i våra hjärtan” som gavs ut 1994. Boken är utgiven av Björneborgs hembygdsförening.

bjbparken16-25

bjbparken16-26

bjbparken16-27

bjbparken16-28

Som avslutning vill jag hylla de person er som fortfarande ser till att parken i det lilla samhället Björneborg lever vidare. Och eftersom vi i Kristinehamn inte har våran folkpark kvar så får man nästa se detta som kommunens folkpark även om den inte ligger i tätorten. Har du vägarna förbi så stanna gärna tll och gör ett besök i denna vackra park.

Nedan följer lite bilder från parken samt bilder från en utav parkens motorkvällar.

bjornebfordon160512

bjornebfordon160513

bjornebfordon160514

bjornebfordon160516

bjornebfordon160517

bjornebfordon160501

bjornebfordon160502

bjornebfordon160503

bjornebfordon160504

bjornebfordon160505

bjornebfordon160506

bjornebfordon160507

bjornebfordon160508

bjornebfordon160509

bjornebfordon160510

bjornebfordon160511

bjornebfordon160515

Jan Öjler död

15 jul

janoilers16

Dansbandsmusikern Jan Öjler är död. Han var kapellmästare för egna bandet Jan Öjlers på 60- och 70-talet. Bandet kom från Borås hade flera låtar på Svensktoppen. De spelade in låtar såsom ”Raring”, ”Mustaschen” samt den mest kända ”Natten har tusen ögon”.
Jan Öjler blev 70 år.

Snygga glas

15 jul

monags.glas01

Så här fina glas man göra på mitt jobb. Prefekt som pressent till någon man tycker om. Så nu ser ni vem som skall få dessa i present.

monags.glas02

Toppen och botten

13 jul

Nu var det väldigt längesen jag gjorde en toppen och botten lista så det är dags igen.

Toppen och botten
Toppen och botten

TOPPEM
1. Logdanserna – Finns det något mer svenskt?
2. Semestertider – Så ljuvligt som helst!
3. Glass i stora lass – Mums!!!
4. Mitt skjortfynd på JC Karlstad
5. Guldklaven – Kul att det skriva lite om priset i media.

BOTTEN
1. Allt våld som härjar i världen och även i Sverige
2. Knott och mygg – Vem fan skapade myggen?
3. Mitt eksem som kliar som bara den.
4. Folk som inte tar reda på fakta innan dom skriver artiklar
5 .Nätmobbing – Allt det fortfarande pågår är för mig en gåta.