Grattis lilla mamma

30 nov

Med denna enkla bild vill jag bara få önska min mor en trevlig födesledag.
STORT GRATTIS!!!


Publicerad: 2017-11-30 12:52:12

Nya samlingsplattor från Atenzia

28 nov

Nu har Antenzia Records släppt två fina samlingsplattor där Sveriges mest populära dansband tolkar riktiga 50 och 60-talsklassiker. Dansanta versioner som passar bra både på dansgolvet och hemma som en perfekt mix när du bara vill ha lite skön bra musik att lyssna på. Bland de medverkande banden märks Callinaz, Martinez, Strepalers, Hanne Mette, Jontez, Kikki Danielsson, Jenny Salén, The Playtones och Drifters.


Publicerad: 2017-11-28 00:41:13

Nya bågar på gång

27 nov

Idag har jag varit hos bästa optikern i Karlstad och fått hjälp att skaffa nya bågar som jag lyckades ha sönder i helgen. Fumlig som jag kan vara i bland råkade dom åka i backen så att bågen sprack hur sjutton det är möjligt. Tur att man sparar på sina ”gamla glasögon” om olyckan skulle vara framme.


Publicerad: 2017-11-27 17:21:05

Junix till Storfors Kulturhus

26 nov

I kväll kommer Junix till Storfors Kulturhus. Dansen börjar som vanligt 17.00 och slutar 20.30
Glöm inte kaffekorgen och det goda humöret.


Publicerad: 2017-11-26 12:43:05

Conny lämnar Matz Bladhs

25 nov

Matz Bladhs sångare Conny Nilsson kommer att sluta i bandet. I en video på bandets facebooksida berättar han följande: ”-Detta är en tanke som malt i mig länge och nu har jag bestämt mig. Jag vill helt enkelt vakna i min egen säng, ta på mig morgonrocken, hämta tidningen och dricka morgonkaffet vid köksbordet hemma, istället för i orkesterbussen eller på något hotell någonstans”, säger Conny. Han fortsätter, ”-Jag ångrar inte för en sekund att jag en dag för längesedan tackade ja till erbjudandet om att bli frontman i denna fantastiska orkester”.

Hans ersättare kommer vi att presentera inom kort. Och jag lovar att det kommer bli riktigt bra detta.


Publicerad: 2017-11-25 11:53:45

Roger tar plats i Skåningarna.

24 nov

Skåningarna har under en tid varit på jakt efter en keboardist Nu kan bandet stolt pressentera sin nya medlem. Det är ingen mindre än Roger Olsson som tidigare var med i Stensons som tar plats bakom den svartvita tangenterna. Han kommer även sjunga lite och spela dragspel.

Så här skriver bandet på sin facebooksida:
Vi vill börja med att tacka våra vikarier som hjälpt oss under denna hösten. Niclas, Peter, Martin, Kevin och Jörgen. Ni har gjort en strålande insats! Det har varit en svår match att hitta den rätta ersättaren för Mats men nu kan vi äntligen meddela att vi tillsatt platsen bakom klaviaturen. Mannen ni ser på bild heter Roger Olsson, ni känner säkert igen honom från Stenssons som han spelade och drev i många år! Vi är jätteglada att Roger ville börja med oss. Han kommer tillföra precis det som vårt sound bygger på. Han kommer även sjunga en del av våra låtar. Roger kommer att vara med oss från nu men kan behöva vara borta vissa spelningar då han har uppsägningstid från sitt nuvarande jobb, de tillfälle som blir kommer ersättare att rycka in för honom. Nästa sak vi kan meddela är att en ny skiva är planerad att släppas under 2018. Vi kommer börja med ett släppa några singlar digitalt som blir smakprov på skivan. Första två låtarna är beräknade att komma på Spotify under Januari. Om du klickat i knappen följ Skåningarna på Spotify så får du information när det kommer ut något nytt med oss.


Publicerad: 2017-11-24 11:57:07

Tommys släpper Ingenting ingenting

23 nov


Tommys är på gång och producerar ett helt nytt album. Det är såpass långt gånget att en singel är planerad att släppas den 8/12.
Och så här ser alltså skivomslaget ut på singeln ”Ingenting ingenting”


Publicerad: 2017-11-23 13:37:58

Wahlströms ställer in på Brunnsparken

22 nov

På grund av sjukdom så tvingas tyvärr Wahlströms ställa in tisdagens spelning på Brunnsparken i Örebro. Inget ersättningsband har kunnat uppbringas så dansen är helt inställd. Detta påverkar inte eftermiddagsdansen till Samzons som börjar som vanligt 13.30


Publicerad: 2017-11-22 12:00:20

En liten egoboost

21 nov

Vi får alla bra av en egoboost ibland sägs det. Så därför kommer detta inlägg enbart handla om mig själv och innehålla bilder på mig själv. Dessa bilder har min bror Mikael tagit en lördag då vi var ute på stan och tog en fika.


Publicerad: 2017-11-21 23:31:17

Tommys med julsingel

20 nov

På fredag den 24:e November släpper Tommys sin nya jullåt ”Det är jul”. En låt skriven av Jonas Lindau och Maritha Johansson. Bandets kapellmästare Tom Käldström berättar att de haft låten liggande ett par år men nu kände man att det var läge att släppa den. Låten är till skillnad från många andra jullåtar en glad upptempolåt som går att dansa till. En pigg och glad jullåt.


Publicerad: 2017-11-20 13:36:08

Rolands på turné 2018

19 nov

Nu händer det igen. Nästa sommar är det dags för Rolandz att ge sig ut på vägarna igen. Stor sommarturné är under planering och lite annat roligt som bandet kommer att berätta om på facebook samt på Rolandz hemsida lite längre fram. Håll ögon och öron öppna.


Publicerad: 2017-11-19 16:07:48

Drifters med ny singel

18 nov


Bu har Drifters i samarbete med Warner music släppt sin helt nya singel ”Stopp”. Inga fysiska skivor kommer göras. Alltså enbart digital release.


Publicerad: 2017-11-18 14:14:39

Bjarne Lundqvist med Christmas Song

17 nov

Trummisen Bjarne Lundqvist frpn Streaplers/Falmingo/Mule Skinner band släpper en ny julsingel. Det är en snygg version på den gamla klassikern ”Christmas Song”. Singeln släpps digitalt på spotify.


Publicerad: 2017-11-17 13:34:16

Voize ställer in på danshallen Karlskoga

16 nov

På grund av sjukdom tvingas Voize tyvärr att ställa in den inplanerade spelningen i Karlskoga fredagen den 17 november. Inget ersättningsband finns så dansen blir inställd.


Publicerad: 2017-11-16 14:06:31

Voyage ersätter Shine i Örebro

16 nov

På grund av sjukdom så tvingas tyvärr Shine ställa in fredagens spelning på Brunnsparken i Örebro. Ersätter gör Voyage.


Publicerad:

Sven-Ingvars ger sig ut på Sverigeturné 2018

16 nov

Den 22 mars i år gick Sven-Erik Magnusson, en av vår tids största musikprofiler och artister, ur tiden. Den karaktäristiska stämman tystnade men han lever ändå i allra högsta grad vidare genom den enorma låtskatt som Sven-Ingvars levererat genom sina 60 år som band.

Sverige-turnén kommer att gå under namnet ”Länge leve Sven-Ingvars!” och det blir därmed ett nytt kapitel för bandet som gett Sverige ett soundtrack.Sven-Eriks son Oscar Magnusson tar nu plats vid mikrofonen med väldigt stor respekt och kärlek:

”Jag ser det, lite avdramatiserat, som att jag flyttar närmare mitten av scenen och att jag kan göra något fint, relevant och bra av det och samtidigt få säga ett slags ’tack för allt pappa’. Jag kan, vill eller ska inte försöka fylla hans skor, möjligen kärleksfullt följa hans steg. Sven-Ingvars musik kommer alltid vara en del av den svenska folksjälen men den ska också leva vidare och ta plats i rummet för levande musik i framtiden” berättar Oscar.

Under våren besöker Sven-Ingvars elva konserthus och teatrar i Sverige för att ge en känslosam konsert och musikalisk resa genom bandets låtskatt. Hits, nya tolkningar och bortglömda skatter, allt stöpt i en vördande form till bandets ledstjärna, Sven-Erik Magnusson. Turnépremiären tar plats i Norrköping den 2 mars 2018.

Sven-Ingvars består av:
Oscar Magnusson
Klas Anderhell
Stefan Deland
Staffan Ernestam
Olle Nyberg

Turnéplan för ”Länge leve Sven-Ingvars” våren 2018:
2/3 – Norrköping, Flygeln
3/3 – Gävle Konserthus, Gävle
9/3 – Halmstad, Halmstad Teater
10/3 – Jönköping, Jönköpings Konserthus
11/3 – Västerås, Västerås Konserthus
16/3 – Stockholm, Rival
17/3 – Stockholm, Rival
22/3 – Karlstad, Scalateatern – UTSÅLT
23/3 – Karlstad, Scalateatern – UTSÅLT
24/3 – Karlstad, Scalateatern – UTSÅLT
25/3 – Karlstad, Scalateatern – UTSÅLT
5/4 – Lorensbergsteatern, Göteborg
6/4 – Kalmar, Kalmarsalen
7/4 – Växjö, Växjö Konserthus
12/4 – Karlstad, Scalateatern – UTSÅLT
13/4 – Karlstad, Scalateatern – UTSÅLT
14/4 – Karlstad, Scalateatern – UTSÅLT
15/4 – Uppsala, Konsert & Kongress
20/4 – Malmö, Malmö Arena
21/4 – Linköping, Konsert & Kongress
22/4 – Örebro, Örebro Konserthus


Publicerad:

Rios orkester med ny hemsida

15 nov

Dansbandet Rios har fått en helt ny hemsida. Den gamla hade gjort sitt och en ny är således lanserad. Den är fortfarande under uppbyggnad. Det finns en del information som skall uppdateras. Men du kan likväl surfa in på den och skriva några rader till grabbarna i gästboken och bekanta dig mer med dem. Sidan är byggd av mig själv.
Adressen är www.riosorkester.se


Publicerad: 2017-11-15 23:52:26

Uppdaterat värmländska dansband

14 nov

Har uppdaterat sidan med Värmländska dansband. Bland annat har jag plockat bort en del band som har lagt av. Bland annat har jag plockat bort Christer Enghs som var ett dansband som kom ifrån krokarna kring Filipstad/Nykroppa. Bandet spelade mogen dansmusik för mogen danspublik. Bandet har spelat in ett antal lp-skivor. Spelställena var allt från privata fester och kalas, pro och motionsdanser till spelningar på restauranger, folkets hus och parker.

Passade även på att uppdatera några bilder på de existerande banden på sidan. Skulle jag mot för modan ha bild på något band som lagt ner får ni gärna meddela mig detta.


Publicerad: 2017-11-14 00:02:21

Gamla screenshots

13 nov

Nu har jag uppdaterat sidan ”Om hemsidan”. Där ni kan läsa lite historik om hemsidan och kika på hur tidigare versioner av sidan sett ut. Hemsidan har ju i år blivit myndig. Tänk att man hållt den levande i 18 år. Inte så pjokigt om jag får säga det själv.


Publicerad: 2017-11-13 23:55:07

Wahlströms med ny keyboardist

12 nov

Oskar Fridell som var med och startade upp Wahlströms har slutat i bandet. Ny på keyboard är Håkan Rydén som senast var med i nedlagda King Edwards och innan dess Hedez. Håkan bor numera i Vadstena så detta passar perfekt. Premiären skedde den 5 november i Ljungsbro.


Publicerad: 2017-11-12 23:59:48