Grattis lilla mamma

30 nov

Med denna enkla bild vill jag bara få önska min mor en trevlig födesledag.
STORT GRATTIS!!!

Nya samlingsplattor från Atenzia

28 nov

Nu har Antenzia Records släppt två fina samlingsplattor där Sveriges mest populära dansband tolkar riktiga 50 och 60-talsklassiker. Dansanta versioner som passar bra både på dansgolvet och hemma som en perfekt mix när du bara vill ha lite skön bra musik att lyssna på. Bland de medverkande banden märks Callinaz, Martinez, Strepalers, Hanne Mette, Jontez, Kikki Danielsson, Jenny Salén, The Playtones och Drifters.

Nya bågar på gång

27 nov

Idag har jag varit hos bästa optikern i Karlstad och fått hjälp att skaffa nya bågar som jag lyckades ha sönder i helgen. Fumlig som jag kan vara i bland råkade dom åka i backen så att bågen sprack hur sjutton det är möjligt. Tur att man sparar på sina ”gamla glasögon” om olyckan skulle vara framme.

Junix till Storfors Kulturhus

26 nov

I kväll kommer Junix till Storfors Kulturhus. Dansen börjar som vanligt 17.00 och slutar 20.30
Glöm inte kaffekorgen och det goda humöret.

Conny lämnar Matz Bladhs

25 nov

Matz Bladhs sångare Conny Nilsson kommer att sluta i bandet. I en video på bandets facebooksida berättar han följande: ”-Detta är en tanke som malt i mig länge och nu har jag bestämt mig. Jag vill helt enkelt vakna i min egen säng, ta på mig morgonrocken, hämta tidningen och dricka morgonkaffet vid köksbordet hemma, istället för i orkesterbussen eller på något hotell någonstans”, säger Conny. Han fortsätter, ”-Jag ångrar inte för en sekund att jag en dag för längesedan tackade ja till erbjudandet om att bli frontman i denna fantastiska orkester”.

Hans ersättare kommer vi att presentera inom kort. Och jag lovar att det kommer bli riktigt bra detta.

Roger tar plats i Skåningarna.

24 nov

Skåningarna har under en tid varit på jakt efter en keboardist Nu kan bandet stolt pressentera sin nya medlem. Det är ingen mindre än Roger Olsson som tidigare var med i Stensons som tar plats bakom den svartvita tangenterna. Han kommer även sjunga lite och spela dragspel.

Så här skriver bandet på sin facebooksida:
Vi vill börja med att tacka våra vikarier som hjälpt oss under denna hösten. Niclas, Peter, Martin, Kevin och Jörgen. Ni har gjort en strålande insats! Det har varit en svår match att hitta den rätta ersättaren för Mats men nu kan vi äntligen meddela att vi tillsatt platsen bakom klaviaturen. Mannen ni ser på bild heter Roger Olsson, ni känner säkert igen honom från Stenssons som han spelade och drev i många år! Vi är jätteglada att Roger ville börja med oss. Han kommer tillföra precis det som vårt sound bygger på. Han kommer även sjunga en del av våra låtar. Roger kommer att vara med oss från nu men kan behöva vara borta vissa spelningar då han har uppsägningstid från sitt nuvarande jobb, de tillfälle som blir kommer ersättare att rycka in för honom. Nästa sak vi kan meddela är att en ny skiva är planerad att släppas under 2018. Vi kommer börja med ett släppa några singlar digitalt som blir smakprov på skivan. Första två låtarna är beräknade att komma på Spotify under Januari. Om du klickat i knappen följ Skåningarna på Spotify så får du information när det kommer ut något nytt med oss.

Tommys släpper Ingenting ingenting

23 nov


Tommys är på gång och producerar ett helt nytt album. Det är såpass långt gånget att en singel är planerad att släppas den 8/12.
Och så här ser alltså skivomslaget ut på singeln ”Ingenting ingenting”

Wahlströms ställer in på Brunnsparken

22 nov

På grund av sjukdom så tvingas tyvärr Wahlströms ställa in tisdagens spelning på Brunnsparken i Örebro. Inget ersättningsband har kunnat uppbringas så dansen är helt inställd. Detta påverkar inte eftermiddagsdansen till Samzons som börjar som vanligt 13.30

En liten egoboost

21 nov

Vi får alla bra av en egoboost ibland sägs det. Så därför kommer detta inlägg enbart handla om mig själv och innehålla bilder på mig själv. Dessa bilder har min bror Mikael tagit en lördag då vi var ute på stan och tog en fika.

Tommys med julsingel

20 nov

På fredag den 24:e November släpper Tommys sin nya jullåt ”Det är jul”. En låt skriven av Jonas Lindau och Maritha Johansson. Bandets kapellmästare Tom Käldström berättar att de haft låten liggande ett par år men nu kände man att det var läge att släppa den. Låten är till skillnad från många andra jullåtar en glad upptempolåt som går att dansa till. En pigg och glad jullåt.

Rolands på turné 2018

19 nov

Nu händer det igen. Nästa sommar är det dags för Rolandz att ge sig ut på vägarna igen. Stor sommarturné är under planering och lite annat roligt som bandet kommer att berätta om på facebook samt på Rolandz hemsida lite längre fram. Håll ögon och öron öppna.

Drifters med ny singel

18 nov


Bu har Drifters i samarbete med Warner music släppt sin helt nya singel ”Stopp”. Inga fysiska skivor kommer göras. Alltså enbart digital release.

Bjarne Lundqvist med Christmas Song

17 nov

Trummisen Bjarne Lundqvist frpn Streaplers/Falmingo/Mule Skinner band släpper en ny julsingel. Det är en snygg version på den gamla klassikern ”Christmas Song”. Singeln släpps digitalt på spotify.

Voize ställer in på danshallen Karlskoga

16 nov

På grund av sjukdom tvingas Voize tyvärr att ställa in den inplanerade spelningen i Karlskoga fredagen den 17 november. Inget ersättningsband finns så dansen blir inställd.

Voyage ersätter Shine i Örebro

16 nov

På grund av sjukdom så tvingas tyvärr Shine ställa in fredagens spelning på Brunnsparken i Örebro. Ersätter gör Voyage.

Sven-Ingvars ger sig ut på Sverigeturné 2018

16 nov

Den 22 mars i år gick Sven-Erik Magnusson, en av vår tids största musikprofiler och artister, ur tiden. Den karaktäristiska stämman tystnade men han lever ändå i allra högsta grad vidare genom den enorma låtskatt som Sven-Ingvars levererat genom sina 60 år som band.

Sverige-turnén kommer att gå under namnet ”Länge leve Sven-Ingvars!” och det blir därmed ett nytt kapitel för bandet som gett Sverige ett soundtrack.Sven-Eriks son Oscar Magnusson tar nu plats vid mikrofonen med väldigt stor respekt och kärlek:

”Jag ser det, lite avdramatiserat, som att jag flyttar närmare mitten av scenen och att jag kan göra något fint, relevant och bra av det och samtidigt få säga ett slags ’tack för allt pappa’. Jag kan, vill eller ska inte försöka fylla hans skor, möjligen kärleksfullt följa hans steg. Sven-Ingvars musik kommer alltid vara en del av den svenska folksjälen men den ska också leva vidare och ta plats i rummet för levande musik i framtiden” berättar Oscar.

Under våren besöker Sven-Ingvars elva konserthus och teatrar i Sverige för att ge en känslosam konsert och musikalisk resa genom bandets låtskatt. Hits, nya tolkningar och bortglömda skatter, allt stöpt i en vördande form till bandets ledstjärna, Sven-Erik Magnusson. Turnépremiären tar plats i Norrköping den 2 mars 2018.

Sven-Ingvars består av:
Oscar Magnusson
Klas Anderhell
Stefan Deland
Staffan Ernestam
Olle Nyberg

Turnéplan för ”Länge leve Sven-Ingvars” våren 2018:
2/3 – Norrköping, Flygeln
3/3 – Gävle Konserthus, Gävle
9/3 – Halmstad, Halmstad Teater
10/3 – Jönköping, Jönköpings Konserthus
11/3 – Västerås, Västerås Konserthus
16/3 – Stockholm, Rival
17/3 – Stockholm, Rival
22/3 – Karlstad, Scalateatern – UTSÅLT
23/3 – Karlstad, Scalateatern – UTSÅLT
24/3 – Karlstad, Scalateatern – UTSÅLT
25/3 – Karlstad, Scalateatern – UTSÅLT
5/4 – Lorensbergsteatern, Göteborg
6/4 – Kalmar, Kalmarsalen
7/4 – Växjö, Växjö Konserthus
12/4 – Karlstad, Scalateatern – UTSÅLT
13/4 – Karlstad, Scalateatern – UTSÅLT
14/4 – Karlstad, Scalateatern – UTSÅLT
15/4 – Uppsala, Konsert & Kongress
20/4 – Malmö, Malmö Arena
21/4 – Linköping, Konsert & Kongress
22/4 – Örebro, Örebro Konserthus

Rios orkester med ny hemsida

15 nov

Dansbandet Rios har fått en helt ny hemsida. Den gamla hade gjort sitt och en ny är således lanserad. Den är fortfarande under uppbyggnad. Det finns en del information som skall uppdateras. Men du kan likväl surfa in på den och skriva några rader till grabbarna i gästboken och bekanta dig mer med dem. Sidan är byggd av mig själv.
Adressen är www.riosorkester.se

Uppdaterat värmländska dansband

14 nov

Har uppdaterat sidan med Värmländska dansband. Bland annat har jag plockat bort en del band som har lagt av. Bland annat har jag plockat bort Christer Enghs som var ett dansband som kom ifrån krokarna kring Filipstad/Nykroppa. Bandet spelade mogen dansmusik för mogen danspublik. Bandet har spelat in ett antal lp-skivor. Spelställena var allt från privata fester och kalas, pro och motionsdanser till spelningar på restauranger, folkets hus och parker.

Passade även på att uppdatera några bilder på de existerande banden på sidan. Skulle jag mot för modan ha bild på något band som lagt ner får ni gärna meddela mig detta.

Gamla screenshots

13 nov

Nu har jag uppdaterat sidan ”Om hemsidan”. Där ni kan läsa lite historik om hemsidan och kika på hur tidigare versioner av sidan sett ut. Hemsidan har ju i år blivit myndig. Tänk att man hållt den levande i 18 år. Inte så pjokigt om jag får säga det själv.

Wahlströms med ny keyboardist

12 nov

Oskar Fridell som var med och startade upp Wahlströms har slutat i bandet. Ny på keyboard är Håkan Rydén som senast var med i nedlagda King Edwards och innan dess Hedez. Håkan bor numera i Vadstena så detta passar perfekt. Premiären skedde den 5 november i Ljungsbro.

Mona G har släppt en julsingel.

11 nov

Mona G har idag släppt julsingeln Bella Notte.

När Mona G fick chansen att spela in en julsingel med de studiomusiker som lirade på hennes senaste platta i Nashville så valde hon sin absoluta julfavorit – ”Bella Notte”.

På inspelningen medverkar bl.a Joe Caverlee med snygga fiolfills. Joe lirar bland annat på turnéer tillsammans med Tracy Lawrence, Bellamy Brothers, Billy Ray Cyrus och Sammy Kershaw för att nämna några. Sen lägger Mike Johnson som är Nashvilles hetaste steelgitarrist det snygga solot. Det är lättare att nämna vilka i Nashville som han inte spelat med.

Resultatet är en snygg soft countryversion av en riktigt klassiker som passar Monas röst perfekt. En version som kommer gå varm hemma på spelaren. Mona G visar verkligen att hon är på G med denna jullåt. Ni som gillar hennes senaste album kommer gilla detta. Mona gör ingen besviken här hon med inlevelse verkligen levererar som man säger. Underbart Mona. Nu är julen räddad.

Martinez släpper sin första jullåt

9 nov

Martinez har gjort något historiskt. De har släppt sin alldeles första jullåt. Låten heter ”I kväll sjunger änglarna för dom” och är skriven av Henrik Sethsson och Erica Sjöström. Labeln är Atenzia Records. En riktigt snygg jullåt med en röst av Sandra Estberg som verkligen berör. Man hör verkligen att hon menar det hon sjunger. Bra jobbat alla inblandade. En mycket stark jullåt.

Casanovas släppt helt ny jullåt

7 nov

Nu fredag sen 10/11 så släpper vCasanovas en ny julsingel på Spotify som heter ”Tänd ett ljus för alla dom”. Låten har Andreas Åhlin och Henrik Sethsson skrivit. Det blev en fantastik respons på förra årets jullåt ”Driving home for chrismas”: Men i år valade man att göra en ny egen jullåt. Denna låt har kanske inte har den traditionella jultexten, utan manar lite till eftertanke. Något som verkligen behövs i dessa tider. Och är Sethsson iblandad blir det ju som alltid succé.

Lasse Stefanz med ny cd i december

6 nov

Efter 50 år är Lasse Stefanz mer kreativa/produktiva än någonsin tidigare. Nu avrundar bandet jubileumsåret 2017 med nya albumet Country Winter Party. Fjorton färska spår kommer man att presentera när albumet släpps den 1/12 på Olle Jönssons födelsedag. Ett smart drag inför julhandeln med.

Följande låtar finns med på plattan:
1. Jag kan höra dig andas
2. Sjärnfall
3. Min tös
4. Your chating heart
5. Jump
6. Allt ett hjärta kan lova (Wedding song)
7. Det faller ett regn
8. Ge mig lite till
9. Ett liv av lögner
10. Vilken underbar dag
11. My world stopped turning
12. Jag är på väg
13. Du som öppnade mitt hjärta
14. Only the lonely

Martin Nilsson hoppar av Donnez

4 nov

Martin Nilsson har besluat sig för att sluta i Donnez. Läs hans brev nedan.

Hej alla!!!
Vill härmed meddela att av privata skäl slutar jag i Donnez. Har en tid haft problem med stämbandsinflammation och andra familjeangelägenheter och kan därför inte fortsätta tyvärr.
Vill rikta ett stort tack till mina vänner i bandet. En fantastisk resa den tiden jag varit med. Önskar er lycka till framöver.
Vill även säga varmt tack till våra fans och vår publik som kommer i vått och torrt. Likaså till alla arrangörer och mina kollegor i andra band som tagit emot mig med öppna armar.
Sköt om er.
Kram
Martin

Nedan kan ni se ”nya Donnez”. De kommer spela vidare på fyra medlemmar. Donald Laitila:
Sång/klaviatur/dragspel, Micke Strömqvist: Gitarr/Munspel/Sång,
Johan Karlsson: Bas/Sång och till slut Andy Ekenmo: Trummor/Sång

Söndagsmys med Matz Rogers i Storfors Kulturhus

3 nov

Söndagsdansen i Storfors blev kanonbra och välbesökt som alltid. Med de stiliga gossarna i Matz Rogers kan det ju inte bli något annat. Dock är jag lite frågande till varför de just denna hösten bokats in så tätt till Storfors. Det brukar ju komma en gång tidigt på säsongen och en gång i slutet. Men men. Vi får hoppas att det kommer minst lika mycket folk i december som det gjorde denna kväll.

Lite roligt att de städat om lite på repan och de inte började med samma låt som de gjort de senaste året jag varit ute på dem. I bland måste man förnya sig en aning. Sånt gillas. Sen har de ju i september släppt en hel ny skiva och ifrån den spelades det friskt många låtar. Mycket bra grabbar. Sånt uppskattar vi i publiken.

Lite bilder blev det som vanligt ifrån dansen. Fler livebilder hittar ni som vanligt på danslogen.se Scrolla ner och kika på den stiliga bilder på alla saxofonerna. Är inte inte vackert så säg? Ja det finns egentligen inte så mycket mer att tillägga om denna fin kväll med Matz Rogers. Toppenpublik, toppenmusik fån ett gäng toppenkillar. Ja allt är perfekt. Tack samtliga inblandade för en trevlig afton.

X-plays ställer in i Arboga

3 nov

På grund av sjukdom så tvingas tyvärr Xplays ställa in fredagskvällens spelning i Arboga Folkets Park. Dock blir det dans ändå eftersom Sandins ersätter.

Titanix övertygar på nyskriven jullåt

3 nov

Titanix har nyligen släppt sin nya julsingel med den gripande texten ”I år firar du jul med saknaden” En låt med en eftertänksam text om ensamhet och att alla inte har det så enkelt över julen. Maria sjunger som vanligt med inlevelse och självsäkerhet. En låt som passar lika bra att bara lyssna till som att dansa till. Maria har aldrig gjort mig mig besviken och inte denna gången heller. Låten som har en verklighetsförankring är skriven av bandets keyboardist Jerry Rolf.
Ett gediget hantverk tycker jag personligen.

Klicka bara på länken för att lyssna:

Matz Bladhs i Forshaga Folkets Hus

1 nov

Så var det dags för lite lördagsdans igen. Här kommer lite bilder från en danskväll i Forshaga Folkets Hus. Efter en titt på danslogen.se avslöjade att Matz Bladhs skulle spela i Forshaga Folkets Hus. Vad skulle passa bättre än att styra kosan dit. Lyssna på lite bra dansmusik och träffa goda vänner. Sagt och gjort så tog broder och jag bilen till Forshaga. I god tid innan avspark så landade vi på parkeringen vid Forshaga Folkets Hus.

Patrik hälsade oss välkomna Inge satt som vanligt och tog betalt han hälsade oss också välkomna. Det roliga var också att vi ikväll skulle få träffa våra favoritflickor och tillika vår favoritarrangör Annette och hennes syster Marianne.

Klockan slog åtta och Sören stampade in till aftonens första dans. ”Tänker du på mig ibland” fick inleda kvällen tätt följt av ”Låt oss börja om”. I en strid ström fyllde dansparen dansgolvet. Som vanligt var det många som man kände igen som var där och dansar. Det är likadant som för orkestern kan jag tänka. Att man vet att på vissa ställen dyker vissa personer upp. Myclet applåder blev det är bandet hälsade publiken välkomna. Lite snabbare i dans nummer två med låtarna ”Det är dags att börja om” och ”Tänk om världen vore min”.

Matz Bladhs står ju för stil och profil. Jag skulle även vilja lägga till kvalité. Man vet vad man får liksom. Det låter riktigt bra om bandet och det har en lagom ljudvolym med som gör att man faktiskt kan säga ett och annat ord till den man dansar med. Det är mycket måna om sin publik.

Tjejerna från Molkom hade busat lite med grabbarna i bandet och bakat en tårta åt dem som de hade smugit in i logen innan paus. Vi satt där nyfikna på om de smakat eller inte. Så jag smög mig på utsidan och kikade snabbt in genom fönstret och såg att de inte öppnat tårtan än. Det hela slutade med att jag själv fick smyga och knacka på och säga till dem att det fanns två damer som ville hälsa på dem. Gissa om det blev kramkalas i logen när de fick se vilka det var.

”En dag i taget” inledde andra halvlek tätt följd av Barbados genombrottslåt ”Hold me. Sedan löpte låtarna på i rask takt. Den ena goa dansmelodin avlöste en andra. Om ni förresten undrar varför det ”bara” är fyra medlemmar på bilden ovan så beror det på att bandets saxofonist Håkan är hemma och kurerar sig efter en skada. Kram till dig Håkan och se till att bli bra igen så att vi snart får se dig på scenen igen. Kvällen i Forshaga blev supertrevlig. Tack till Matz Bladhs för en trevlig afton.