Ölme vann mot botten

29 sep

Här kommer lite bilder från bortamatchen mellan Bpsna Örebro 92 och IFK Ölme. Och man kan säga att Ölme vann mot botten. Inför matchen stod det sedan tidigare klart att Bosna 92 Örebro redan var utslaget från Div 3 Västra Svealand. Trots detta bjöd det upp till en skaplig match. Det blev stundtals lite grinigt på planen. Men domaren gjorde så gott han kunde. Ölme kunde komfortabelt inkassera en tre genom 4 gjorde mål.
I 36:e minuten kom 0-1 genom Dawood Bethio Yako. Sedan blev Roberio Chagas Teles matchhjälte med sitt hattrick.

Nu väntar en spännande match hemma mot Säffle FF i sista omgången.

Nytt samlingsalbum med Ingemar Nordströms

24 sep

Snart kommer det ett utt album med Ingemar Nordströms. Bandet som är en instution inom svenskt musikliv. Ingmar Nordströms var ett dansband från Växjö i Sverige som bildades 1955 av orkesterledaren och saxofonisten Ingmar Nordström. Första uppträdandet ägde rum i Folkets park i Eringsboda, Blekinge. Den sista spelningen genomfördes i Växjö den 19 december 1991, då Ingmar Nordström bestämt sig för att avsluta sin dansbandskarriär. Under 1970- och 80-talen hade bandet sin storhetstid, och spelade de på de flesta av Sveriges dansbanor och folkparker.

Följande låtar finns med på plattan:
1. Gösta Gigolo
2. Så Vi Möts Igen
3. I Just Called To Say I Love You
4. As Time Goes By
5. Gabriellas Sång
6. The Elephant Song
7. Rara Underbara Katarina
8. Chanson D’amour
9. Stardust
10. American Patrol
11. Lili Marlene
12. Mona Lisa
13. Flashdance… Vilken Känsla
14. Oj, Vilken Morgon!
15. Ännu Doftar Kärlek
16. Spanska Ögon
17. Over The Rainbow
18. Ein Bisschen Frieden
19. Smile
20. Guldet Blev Till Sand
21. En Månskenspromenad
22. See You Later Alligator
23. Strangers In The Night
24. What A Wonderful World
25. Vår Sista Dans

Agneta och Peter med nytt album

23 sep

På artistparet Agneta & Peter´s tredje soloplatta ”En kärlekshistoria” går de tillbaka till ursprunget med förmodligen sin bästa platta någonsin. Back to the roots med andra ord. Här blandas härlig countrymusik med en doft av folkmusik. Klingande mandoliner, fioler möter munspel och coola gitarrer. Ett helt nytt sound helt enkelt och resultatet är spännande.

Nio stycken alldeles nyskrivna låtar + några countryhits i nya fräcka versioner. Tulsa time (I min egen dröm), My next broken heart (Rädd få hjärtat krossat igen) och Vikingarna-dängan Livet går ej i repris (Love writes your name in the sky) som Agneta gör till sin egen i skivans svängigaste spår.

”Denna skiva är den mest personliga vi gjort någonsin. Vi öppnar här våra hjärtan för att ge utav vårt innersta. Sånger om livet, kärleken, vardagen, sorg och glädje. Precis som livet är. Vi vill beröra! Att man ska känna djupt in i hjärtat vad vi sjunger om och att det är äkta och sant. Livet är inte bara sol, utan har många skiftningar. Det här är musik man ska lyssna på”, säger Agneta & Peter.

Källa: Ginza.se

Tre viktiga poäng inkasserade mot IFK Eskilstuna

22 sep

Oj oj oj vilka sköna pinnar det blev i dag på Ölme IP. För motståndet svarade IFK Eskilstuna som liksom Ölme är hungriga på kvalplatsen. Efter 25 minuter in i första halvlek lyckades IFK Eskilstuna slå in 0-1 bakom Ölmes målvakt Anton. Men Ölöme ville mera och kvitterade tio minuter senare. 1-1 i halvtid. I andra halvlek hade Eskilstuna en del farliga lägen men inga bollar ville in i mål. I stället var det Ölme som tog vara på chanserna. I matchminut 65 gör Ölme 2-1 genom Marcus Nilsson. Tre minuter senare fastställer Dawood Bethio Yako matchens slutresultat 3-1. En oerhört viktig seger. Nu lever drömmen om kval. Tjohoo!!!!

Matz Bladhs med nytt album i höst

22 sep

Matz Bladhs är på gång med ett nytt album. Och nu med sångaren Ole Hansen vid mikrofonen. Det blir ett fullmatat album med 15 spår på. Matz Bladhs är ett av våra mest populäraste dansband.

Följande låtar finns med på plattan
1. Här och nu
2. Ängel
3. En fattig trubadur
4. Hundra mil
5. Jag har aldrig slutat älska dig
6. Du är en ängel
7. Samba Sambero
8. Det är kärleken
9. From A Jack To A King (instrumental) Orkester: instrumental
10. Bara ett ensamt hjärta
11. Grand hotell
12. Tack vare dig
13. Kan jag hjälpa att jag älskar dig ännu
14. Jag vill jag törs jag kan
15. Goodbye My Love Goodbye (instrumental)

Casanovas på gång med nytt album

21 sep
Casanovas
Casanovas

Casanovas har återigen haft ett enormt år bakom sig… Publikrekorden har haglat över dem och bandet har spelat inför fulla hus från norr till söder. Dessutom har Henrik vunnit Guldklaven för årets sångare, de har haft två låtar på P4’s spellista och varit grammisnominerade för sitt senaste album. Så att det går bra för kvartetten är ett understatement. Nu är bandet äntligen tillbaka med ett nytt album. Ett album som är på bredden fyllt med kanonlåtar för både party och danskvällar. Ett gäng nyskrivna låtar från Sethsson i bandet och låtskrivare som Nisse Hellberg för att nämna en till ett gäng covers som bandet valt ut på ett smart sätt och ”Casanovifierat”. För är det något bandet är bra på så är det just att sätta sin prägel på musiken och soundet. Och det är väl en av anledningarna till bandets popularitet. Att de satt en helt ny standard på den moderna dansbandsmusiken och att de har ett sound som inget annat band. Det ihop med att de vågar ta ut svängarna och inte dra sig för att plocka in lite klassiker och prodda upp dom till moderna dansdängor är nog svaret på varför de streamar uppemot 10 miljoner på Spotify och att deras förra platta ”Ut i livet” är slutsåld.

Källa: Ginza.se

Martin Nilsson med ny singel

19 sep

Atenzia Records pressenterart Martin Nilssons helt nya singel. En härlig bugglåt med en rejäl dos country! Precis som det ska vara! Låten finns att avnjutas på spotify.

Tommy Karlsson släpper saxplatta

17 sep

Tommy Karlsson är den enda originalmedlemmen som är kvar i Wizex och den mycket duktige musikern som både lirar gitarr och saxofon i bandet har alltid haft en dröm om att spela in ett instrumentalt soloalbum vilket nu äntligen blivit av. Tommy som förutom att han är ute på turné med Wizex lirar flitigt i konserthus och kyrkor med sin sax och dessa konserter är mycket populära då han blandar genrer på ett smakfullt sätt. Edvard Persson- och Evert Taube Potpurri blandas med klassiker som What a Wonderful World och exempelvis Amazing Grace.
Resultatet är konserter med stor variation, och det är precis vad albumet blivit. En trevlig stund med Tommys fantastiska saxofonspel där han tar sig ann klassiker av olika slag, snyggt producerade och arrangerade av Eric Iversen som är hans musikaliske sidekick i Wizex. Lättlyssnat. Snyggt. Smakfullt och med en stor portion hjärta till musiken.

Källa: Ginza.se

Curt Hallqvists orkester släpper nytt

16 sep

Curt Hallqvist’s startades för 34 år sedan, då som rent mogendansband. De spelade helger för hobby, men acclererade ganska snabbt till att bli nånstans mer än deltid dvs. 3-4 spelningar i veckan. Under årens lopp har bandet haft en del medlemmar från kända band, som tex sångare från Simons, keyboardist från Sten Carlsson & salta mandlar mm. Sedan gjorde bandet ett uppehåll och startade heltids dansbandet Makers med Jan Erik Höiland under ett antal år. Kapellmästaren Curt Mikael Hallqvist kände mer att han ville fortsätta med Curt Hallqvist’s. Efter en tid med nedgångar av danser valde man att lägga bandet på hyllan ett tag för andra intressen.

Men nu sedan några år tillbaks växte intresset på nytt att starta upp orkestern igen. Vägen har inte varit lätt med att få tag på rätt musiker. Men nu så är man i full gång med rätt sättning. Inledningsvis har vi valt att jobba på tre. Man stänger dock inte dörren för en 4:e medlem. Musiken blir moget med lite modernt, lite country. En bra mix tycker bandet att det ska vara för publikens bästa.

Curt ”Mikael” Hallqvist tidigare alltid skött bokningar själ. Men märker bandet att det rullar på vill man gärna söka efter en bokningsagentur som kan ta över den biten.

Aktuellt för bandet är att man släpper sin första egna låt på singel/spotify. ”Bara om du vill” heter den med text av bandets Sångerska Gunilla Ståhlberg, För musiken svarar bandets keyboardist Patric Dimander. En väldigt fin låt som bandets hoppas mycket på. Bandet berättar att låten skrevs i början på 90 talet. Dock hade ingen lust att hjälpa till att arrangera den. Men medmusikanterna i Curt Hallqvists har trott på den och underbara Patric Dimander har gjort ett jättefint arrangmenag på den. För slutfinishen har vi haft hjälp av Per-Håkan Helén som spelar i Per Håkans. Just nu så är det nu bara slutmixningen kvar.

Curt Hallqvist’s består av
Sång/Keyboard: Gunilla Ståhlberg
Trummor/sång: Curt ”Mikael” Hallqvist
Keyboard/sång: Patric Dimander

I

Ölme tog viktiga poäng mot Hertzöga

15 sep

Denna förtjusande soliga söndag bar det av mot Karlstad och Skåre. Skåre ligger omkring en mil norr om Karlstad. Här huserar Hertöga BK. Idag stod match mot IFK Ölme på programmet. En match där Ölme spelade mycket fin och kontrollerad fotboll. I jakten på en eventuell kvalplats var det vinst som gällde. Och det blev det. Ölme kunde tryggt bärga hem 3 skön pinnar efter att ha gjort två mål i matchen. Och Anton fick även i denna matchen hålla nollan. Kikar man i tabellen ser det ju lovande ut. Fortsättning följer.

Trippz inleder danserna i Bromölla

13 sep

Snart vankas det dans i Bromölla Folkets Hus. Det är Folkets Hus själva och Bromölla PRO som ser till att det arrangeras dans. Första bandet ut är Trippz orkester. Bandet är en duo som spelar dansmusik för den mogna publiken, en blandning som passar såväl på PRO-danser som till privata tillställningar. Duon mixar nyare danslåtar med äldre klassiker både på svenska och engelska. Om publiken så önskar finns även lite rivigare låtar på repertoaren. Duon består av Lars Lindström – Trummor, keyboard, sång och Roger Olsson – Gitarr, Bas, Keyboard, sång

Senare i höst kommer även Skåningarna, Martinez och Memorys på besök

Man har alltid demokratisk dans på danserna. På PRO-dansen är det medlemskontroll som gäller.

21/9 Trippz 18.00 – 22.00 Arr: Folkets Hus
6/10 Skåningarna 21.00 – 01.00 Arr: Folkets Hus
26/10 Dans 18.00 – 22.00 Arr: PRO Bromölla
10/11 Martinez 21.00 – 01.00 Arr: Folkets Hus
23/11 Memorys 18.00 – 22.00 Arr: PRO Bromölla

Fernandoz utökar besättningen

12 sep

När de flesta band går ner på fyra medlemmar går Fernandoz mot strömmen och ökar på medlemsantalet i orkestern.

Ny medlem i bandet är Nils Olsson och kommer senast från Jive. Nils kommer i huvudsak ta över det mesta av sologitarrspelandet, vilket innebär att Anders Nordlund kommer återgå till att spela mera bas. Nils kommer även spela saxofon, munspel och sjunga.
Bandet känt Nils i många år och känner att deras musikaliska visioner och personkemi stämmer överrens till 200%.

Premiärspelningen kommer att äga rum den 17/9 ombord på Birka Stockholm.

Dans på Trombon i Södertälje

9 sep

På Trombon i Södertälje dansar man fredagar och söndagar. På fredagar arrangerar man dans för funktionshindrade är alla hjärligt välkomna. Detta är ett samarrangemang med FUB. FUB är en intresseorganisation som arbetar för att barn, ungdomar och vuxna med utvecklingsstörning ska kunna leva ett gott liv.

Söndagar arrangerar man mogendans med några av landets populäraste dansband.

Fredagar 19.00 – 22.00
31/8 Maximalt
14/9 Reminders
12/10 Gideons
26/10 Lotta Arvidsson Eklind band
9/11 Edwings
23/11 Take Five
7/12 Ankies

Söndagar 17.00 – 21.00
30/9 Glenn Endys
21/10 Matz Bladhs
11/11 Donnez
2/12 Micke Ahlgrens
26/12 Martinez
6/1 Donnez

Säsongsfinal i Degerfors med Holidays

8 sep

Så var det så dags för sista onsdagsdansen i Degerforsparken. För musiken svarade Holidays orkester. Ett band som fått en rejäl nytändning sen Mattias Sjöstenius började som sångare i bandet. Han kompletterar även med lite gitarrspel och dragspel.

Degerforsparken har under sommaren haft totalt 17 danskvällar. Precis som övriga så har de nog känt av att det varit varmt ute. Men de har trots detta haft en stadig publiksiffra. De kvällar som jag varit här har det varit mycket folk på besök. Jag minns fina danskvällar med bland andra; Matz Rogers, Hedins, Sandins, Samzons, Cedrix och Gideons. Danskvällar som du alla kan läsa om här på min hemsida.

Vi styrde in i parken som vanligt och parkerade kärran. vandrade sedan ner och löste in oss. Det var riktigt trevligt att se att det var en del långväga gäster. En tjej vid namn Jessika hade rest ända ifrån Södertälje för att dansa till Holidays. Det är inte illa. Men är man fan av dansband och gillar detta. Då kan man åka en bit för att få höra bra dansmusik.

Stunden senare slog klockan sex och det var dags att spara i gång kvällen. Efter lite krångel med en sladd så började dom spela. ”Tomma löften tomma ord” och ”En blomma bland asfalt” fick inleda kvällens dans. Basisten Hans tog till orda och hälsade alla välkomna till denna fina park. Agneta Mårtenssons ”Älska mig mest” fick inleda dans nummer två.

Holidays är ett härligt gött gäng som jag har förmånen att få samarbeta med. Det så oerhört kul att få arbeta med så proffsiga musiker. För er som inte känner till bandet kan jag berätta att de utgår från Åmål och Svanskog. Hans Jönsson bor i Åmål och spelar bas och sjunger. Michael Andersson bor i Svanskog. Han svarar för en del av sången och trakterar även saxofon och gitarr. Hans Melin som svarar för de svarta och vita tangenterna bor i Åmål. Trumslagarpojken Nicklas Mörk bor i Göteborg. Sist men absolut inte minst så har vi sångaren Mattias Sjöstenius som är bosatt i Oskarshamn. Han svarar även för lite gitarrspel och dragspel.

Åter till dansen där de bjöds på låten ”Ensamma steg” av Henrik Sethsson och Mikael Wigström. En låt som Donnez spelade in på platta 2015. Mattias är säkerhets själv på scenen och kommit in bra i gänget. Många var det som var framme vid scenkanten och berömde honom för sina sånginsatser under kvällen. Blandar man detta med Hans Jönssons och herr Andersons sång så förstår ni vilken variation det blir.

Säsongen i Degerfors börjar lida mot sitt slut. En mathink lottades det ut under andra halvan av danskvällen till en lycklig vinnare. När klockan slagit halv tio var kvöllens dans över och det återstod bara för orkestern att packa ihop samtliga instrument.

Tack till Anita med personal för en trevlig danssäsong. Vi ses igen 2019
Tack även så klart till Holidays för en otroligt trevlig kväll.

Ölme kryssade och tog viktig poäng mot Åmål

8 sep

Här följer lite bilder från matchen mot IFK Åmål. Vårens bortamöte slutade med en svidande 7-1 förlust. Åmål gjorde 5 mål under en tiominutersperiod under första halvlek och kunde efter det spela av matchen. Den här gången blev det ingen förlust. Det var en jämn match där båda lagen krigade på bra. Slutresultatet skrevs till 1-1 vilket får ses som rättvist och en stark insats av Ölme.

Dreams tar en timeout på obestämd tid

7 sep

Dreams har bestämt sig för att lägga bandet på is på obestämd tid.

Så här skriver bandet på sin Facebook-sida:
”Hej, Ni har säkert undrat vad som pågår i Dreams då det varit tyst från oss en längre tid. Vi måste tyvärr meddela att vi valt att lägga bandet på is då vi i nuläget inte ser någon annan utväg.
Detta är ett beslut tagit i samband med läkare och vårt bokningsbolag då Jocke behöver ett arbete med bättre förutsättningar att kunna återhämta sig i lugn och ro efter att ha jobbat för hårt med hjärnskakning och tyvärr fått problem med huvudverk pga detta.
Med det sagt så har vi haft 13 ruskigt roliga och lärorika år som satt prägel på oss för alltid.

Vi avslutar bandet som mycket goda vänner och vi kommer fortsätta med musik var för sig och ibland ihop fast i andra sammanhang och i mindre skala.
Ni kommer säkerligen se oss i framtiden på ett eller annat sätt, vem vet kanske i Dreams.

Tack till alla som förgyllt vår tid på turné. Arrangörer, musiker och publik. Ingen nämnd ingen glömd förutom att vi såklart vill rikta ett stort tack till Susanne och Anna-Carin på Nöjesproduktion som gjort ett fantastiskt bra jobb.
Puss o kram Jocke, Per och Jozef.”

Dreams
Dreams

En äldre upplaga av Dreams

Full fart på dansen i Alviks Kulturhus

5 sep

På Alviks Kultturhus i Brommasalen är det full fart på dansen. Minst fyra gånger i veckan arrangerar fyra olika föreningar dans. Förutom dessa danskvällar arrangeras det även danskurser med mera. Nedan kan du ta del av de dansprogram från de arrangerande föreningarna.

KLUBB SÖDERTRÄFFEN
Tisdagar kl 13.00 – 16.00
Fyra moderna + en gammal
Entré 120:- * Medlem 100:-
4/9 Hedins
11/9 BarraBazz
18/9 Remix
25/9 Edwing`s
2/10 Lars Erikssons
9/10 Carlzons
16/10 Patrick Eklöfs
23/10 Leif Hermanssons
30/10 Remix
6/11 Edwing`s
13/11 Kjell Dahls
20/11 Patrick Eklöfs
27/11 Remix
4/12 Leif Hermanssons
11/12 BarraBazz
18/12 Remix

FÖRENINGEN NYA VÄNNER
Torsdagar 13.00 – 16.00
Entré 120:-/ Medlem 100:-
Kaffeservering i danspausen
6/9 Ingez
13/9 Janne Martins
20/9 Löpsjötorparens
27/9 Patrick Eklöf
4/10 Sandbergs
11/10 Patrick Eklöf
18/10 Edwings
25/10 Lars Erikssons
1/11 Ingez
8/11 Janne Martins
15/11 Patrick Eklöf
22/11 Sandbergs
29/11 Lars Erikssons
6/12 Edwings
13/12 Löpsjötorparens
20/12 Tomaz

Alviksdansen
Fredagar 13.00 – 16.00
31/8 Remix
7/9 Sverre Carlssons
14/9 Ingez
21/9 Lars Erikssons
28/9 Zethzons
5/10 Sverre Carlssons
12/10 Tomaz & Co
19/10 Patrick Eklöfs
26/10 Ingez
2/11 Tobbe & Stefan
9/11 Lars Erikssons
16/11 Tomaz & Co
23/11 Zethzons
30/11 Ingez
7/12 Patrick & Sverre
14/12 Kjell Dahls
21/12 Lars Erikssons

Västbergaträffens danser
Fredagar 19.30 – 23.00
31/8 Holens
7/9 Engdahls
14/9 Junix
21/9 Micke Ahlgrens
28/9 Bob Stevens
5/12 Lövgrens
12/10 Rose-Maries
19/10 SKåningarna
26/10 Chiquita
2/11 Sounders
9/11 Hedins
16/11 Martinez
23/11 Matz Bladhs
30/11 Micke Ahlgrens
7/12 Mats Bergmans
14/12 Janne Martins
21/12 Holens
26/12 Gideons

Säsongsfinal på Upperudslogen med Mats Bergmans

4 sep

Oj oj oj det vilken trevlig finalkväll det blev med Mats Bergmans på logen. Men vi tar det väl från början i vanlig ordning.

Det är alltid lite tråkigt vemodigt då man går in i augusti månad och det närmar sig säsongens sista dans säsongsavslutning vid logen. Denna sommar har först och främst varit extremt varm.Det har gjort att det varit lite lite mindre folk än normalt. Men detta fenomen har ju alla arrangörer och dansband dragits med i sommar. Upperudslogen har gästas av så många fina dansorkestrar. En del har varit där för första gången och spelat upp till dans medans andra varit här flera år på raken.

Liksom året innan var jag och min famil bjida på middag vid logen innan dansen skulle ta sin början. D>et var fint uppdukat med långbord och fina servetter. Annette inledde med att prata lite och berättade hur säsongen gått. Sedan tackade hon alla som hjälpt till på ett eller annat sätt. Speciellt ville hon tacka två pojkar som för i hennes ögon är guld värda och som betyder allt. Det var mig och broder som hon syftade på.Vi fick varsitt paket av henne innehållandes en jättefin t-shirt med Lövgrens. Det gjorde mig väldigt rörd och samtidigt glad. Roligt när folk sätter värde på det man gör.

Efter middagen blev lite prat med de övriga funktionärerna vid logen. Sen tittade Mats Bergmans förbi. Även dom var lite hungriga och bjöds av den goda buffén. Tänk om alla arrangörer var som Anette sa dem. Då skulle de rulla fram. Så man kanske ska vara glad att vissa arrangörer bara bjuder på kaffe och kaka.

Vi gick upp till entrén och betalade in oss. Nu låg en danskväll framför oss med Mats Bergmans. Vid entrén ringlade sig kön lång av danssugna människor. Det var idel glada leenden och glada skratt. ”Vem får din kärlek i natt” en lugn fin låt fick bli starten på kvällen. Efter denna låt stod hela publiken och välkomnade grabbarna med en rejäl applåd. Magnus Nyman hälsade alla varmt välkomna till denna fantastiskt fina loge. ”Det regnar mot mitt fönster” som låt nummer två och danskvällen var i gång.

Många kända ansikten på dansgolvet denna kväll. Några som åkt lite extra för att just dansa till Mats Bergmans var våra goda vänner Jessica och Märta Olsson från Uddevalla. Alltid lika trevligt när ni dyker upp.

Mats Bergmans har en bra variation på låtar och de fördelar låtarna perfekt mellan sig i bandet. Även på repan är det perfekt variation. Vissa låtar har hänt med ett tag. Men det ska de får göra. Man kan inte plocka bort dem. En av alla dem är Främling.
Dreamlover en härliga 60-talare framfördes innan det var dags att spela lite kultis. Här vid logen vill publiken ha lite gammaldans innan kvällens paus. Det blev i nämnd ordning en schottis en hambo och till sist en vals.

I pausen blev det som vanligt Anettes goda mackor. Mumsigt värre. Godare pausfika får man leta efter. Efter pausen var så dansen i gång igen. När man har roligt flyger tiden i väg. Men innan det var dags att ta farväl skulle broder och jag uppvakta arrangören.
Vi äntrade scenen för att på sedvanligt sätt tacka Annette uppvakta henne och hennes syster och hela personalen vid logen. Vi hade beställt varsin fin fotobok till de båda med dansbilder från logen genom åren. Nedanför scnen stod hela danspubliken och applåderade och gav Annette en rejäl lång varm applåd. Broder som var talare passade på att hylla grabbarna som stått på scenen i över imponerande trettio år. Detta är en av vårt lands finaste dansorkestrar. Glada lite rörda och nöjda skulle de sedan fortsätta dansen. Magnus och Mats Bergmans passade även på att tacka mig och broder för allt arbete som vi lägger ner på alla dansbanden och arrangörerna.

Så var vi till slut framme vid kvällens sista dans. Det blev som sig bör två lugnare alster. På publikens begäran blev det sedan ett extranummer. Nöjda och glada kunde jag, min bror, Annette och Marianne se tillbaka på en fin säsong vid logen. Efter en korv med bröd sade vi hej då till varandra innan vi styrde kosan hemåt Kristinehamn igen. Lite dansbilder blev det som vanligt från logen. Fler hittar ni som vanligt på danslogen.se

Sista Mona G dagen på Vallsjöbaden

3 sep

Vallsjöbaden är ett fritidshusområde vid Vallsjöns västra strand cirka fem kilometer öster om Sävsjö. Vallsjöbadens dansbana lockar årligen mångtusentals besökare, främst i form av mogendansare. Dans samt kaféverksamhet bedrivs av nykterhetsföreningen IOGT-NTO Här har man danser varje onsdag och på utvalds söndagar även musikunderhållning.

En gäst som är ständigt återkommande här är Mona G. Hon har sin alldeles egna ag här varje år, Mona G-dagen. I år var det nog tioende året på raken som hon var här och uppträdde. Innan dess var hon är med egna bandet Mona Gs och spelade upp till dans. Nu för tiden är det en blandning av country och dansband. En mix som jag tycker passar Mona som handen i handsken.

Vallsjöbaden visade sig verkligen från sin bästa sidan denna söndag. Det var riktigt varmt. Frågan var om det var för varmt för att folket skulle orka sig ut. Med facit i hand blev det mycket folk. En av de bästa söndagarna publikmässigt.
Mona var på ett strålande humör och sken i kapp med solen.

Hon bjöd på godbitar ur sitt program ”Från Steninge till Nashville”. Ett mycket fint och varierat program med mycket musik som Mona kryddade med lite anekdoter om sitt artistliv. Mycket intressant att sitta och lyssna på. Det är ju lite annorlunda att höra låtarna när man sitter på en konsert jämfört med när man dansar. Man tar till sig låtarna på ett helt annat sätt. Och det är när man sitter och lyssnar så här som man slås av vilken lysande stjärna Mona är som textförfattare och låtkompositör.

Mona bjöd på flera låtar från sin senaste cd ”Den bästa tiden i mitt liv”. En platta som jag varmt kan rekommendera om du inte redan har den i din ägo. I en pressrelease skriver Mona bland annat följande. ”Dessa låtar är som en dagbok över mitt liv, där varje ord är sant och självupplevt. Så visst har många minnen dykt upp. Men det har varit en fantastisk känsla att få spela in dem, några av dom för första gången och några i nyinspelningar. Det känns som de har fått ett ”nytt liv”.

Det var riktigt trivsamt att höra henne framföra låtar som skrivit till några av vårt lands största dansband såsom bland andra Curt Haagers och Thorleifs. Sedan finns det låtar som Mona aldrig kommer ifrån,. Låtar som hon måste framföra vid varje spelning för att göra publiken nöjd. En av dessa är ”Dig ska jag älska all min tid”. Jag vågar nog påstå att detta är hennes största låt Med denna låten vann hon ”Se och hörs” meloditävling 1992. Unikt i sammanhanget var att hon vann både som musiker och som kompositör. Något som ingen annan mäktat med i denna tävlingen. Detta är Mammas absoluta favorit bland hennes låtar. Jag tycker också den är riktigt bra. Men den som jag tror jag rankar som nummer ett är ”Lite av din tid lite av din kärlek”. En låt som Thorleifs spelade in på en singel 1992 men som de året innan tävlat med i ”Hänt i veckans meloditävling”.

Med facit i hand blev den en mycket varm med lyckad Mona dag på Vallsjöbaden. Och nu kanske ni undrar över rubriken till inlägget. ”Sista Mona G dagen på Vallsjöbaden”. Jo det är ju faktiskt så att det var den sista Mona g-dagen. I alla fall på Vallsjöbaden. Säsongen 2018 var den sista i IOGT-NTO:s regi. Det beskedet lämnade man inför sommarpremiären på nationaldagen. Sävsjö kommun söker nu en ny arrendator för anläggningen till nästa år. Men jag är helt övertygad om att Mona G-dagen kommer leva vidare i någon form.