Ölme vann mot botten

29 sep

Här kommer lite bilder från bortamatchen mellan Bpsna Örebro 92 och IFK Ölme. Och man kan säga att Ölme vann mot botten. Inför matchen stod det sedan tidigare klart att Bosna 92 Örebro redan var utslaget från Div 3 Västra Svealand. Trots detta bjöd det upp till en skaplig match. Det blev stundtals lite grinigt på planen. Men domaren gjorde så gott han kunde. Ölme kunde komfortabelt inkassera en tre genom 4 gjorde mål.
I 36:e minuten kom 0-1 genom Dawood Bethio Yako. Sedan blev Roberio Chagas Teles matchhjälte med sitt hattrick.

Nu väntar en spännande match hemma mot Säffle FF i sista omgången.


Publicerad: 2018-09-29 20:50:28

Nytt samlingsalbum med Ingemar Nordströms

24 sep

Snart kommer det ett utt album med Ingemar Nordströms. Bandet som är en instution inom svenskt musikliv. Ingmar Nordströms var ett dansband från Växjö i Sverige som bildades 1955 av orkesterledaren och saxofonisten Ingmar Nordström. Första uppträdandet ägde rum i Folkets park i Eringsboda, Blekinge. Den sista spelningen genomfördes i Växjö den 19 december 1991, då Ingmar Nordström bestämt sig för att avsluta sin dansbandskarriär. Under 1970- och 80-talen hade bandet sin storhetstid, och spelade de på de flesta av Sveriges dansbanor och folkparker.

Följande låtar finns med på plattan:
1. Gösta Gigolo
2. Så Vi Möts Igen
3. I Just Called To Say I Love You
4. As Time Goes By
5. Gabriellas Sång
6. The Elephant Song
7. Rara Underbara Katarina
8. Chanson D’amour
9. Stardust
10. American Patrol
11. Lili Marlene
12. Mona Lisa
13. Flashdance… Vilken Känsla
14. Oj, Vilken Morgon!
15. Ännu Doftar Kärlek
16. Spanska Ögon
17. Over The Rainbow
18. Ein Bisschen Frieden
19. Smile
20. Guldet Blev Till Sand
21. En Månskenspromenad
22. See You Later Alligator
23. Strangers In The Night
24. What A Wonderful World
25. Vår Sista Dans


Publicerad: 2018-09-24 19:48:23

Agneta och Peter med nytt album

23 sep

På artistparet Agneta & Peter´s tredje soloplatta ”En kärlekshistoria” går de tillbaka till ursprunget med förmodligen sin bästa platta någonsin. Back to the roots med andra ord. Här blandas härlig countrymusik med en doft av folkmusik. Klingande mandoliner, fioler möter munspel och coola gitarrer. Ett helt nytt sound helt enkelt och resultatet är spännande.

Nio stycken alldeles nyskrivna låtar + några countryhits i nya fräcka versioner. Tulsa time (I min egen dröm), My next broken heart (Rädd få hjärtat krossat igen) och Vikingarna-dängan Livet går ej i repris (Love writes your name in the sky) som Agneta gör till sin egen i skivans svängigaste spår.

”Denna skiva är den mest personliga vi gjort någonsin. Vi öppnar här våra hjärtan för att ge utav vårt innersta. Sånger om livet, kärleken, vardagen, sorg och glädje. Precis som livet är. Vi vill beröra! Att man ska känna djupt in i hjärtat vad vi sjunger om och att det är äkta och sant. Livet är inte bara sol, utan har många skiftningar. Det här är musik man ska lyssna på”, säger Agneta & Peter.

Källa: Ginza.se


Publicerad: 2018-09-23 00:37:36

Tre viktiga poäng inkasserade mot IFK Eskilstuna

22 sep

Oj oj oj vilka sköna pinnar det blev i dag på Ölme IP. För motståndet svarade IFK Eskilstuna som liksom Ölme är hungriga på kvalplatsen. Efter 25 minuter in i första halvlek lyckades IFK Eskilstuna slå in 0-1 bakom Ölmes målvakt Anton. Men Ölöme ville mera och kvitterade tio minuter senare. 1-1 i halvtid. I andra halvlek hade Eskilstuna en del farliga lägen men inga bollar ville in i mål. I stället var det Ölme som tog vara på chanserna. I matchminut 65 gör Ölme 2-1 genom Marcus Nilsson. Tre minuter senare fastställer Dawood Bethio Yako matchens slutresultat 3-1. En oerhört viktig seger. Nu lever drömmen om kval. Tjohoo!!!!


Publicerad: 2018-09-22 21:59:17

Matz Bladhs med nytt album i höst

22 sep

Matz Bladhs är på gång med ett nytt album. Och nu med sångaren Ole Hansen vid mikrofonen. Det blir ett fullmatat album med 15 spår på. Matz Bladhs är ett av våra mest populäraste dansband.

Följande låtar finns med på plattan
1. Här och nu
2. Ängel
3. En fattig trubadur
4. Hundra mil
5. Jag har aldrig slutat älska dig
6. Du är en ängel
7. Samba Sambero
8. Det är kärleken
9. From A Jack To A King (instrumental) Orkester: instrumental
10. Bara ett ensamt hjärta
11. Grand hotell
12. Tack vare dig
13. Kan jag hjälpa att jag älskar dig ännu
14. Jag vill jag törs jag kan
15. Goodbye My Love Goodbye (instrumental)


Publicerad:

Casanovas på gång med nytt album

21 sep
Casanovas
Casanovas

Casanovas har återigen haft ett enormt år bakom sig… Publikrekorden har haglat över dem och bandet har spelat inför fulla hus från norr till söder. Dessutom har Henrik vunnit Guldklaven för årets sångare, de har haft två låtar på P4’s spellista och varit grammisnominerade för sitt senaste album. Så att det går bra för kvartetten är ett understatement. Nu är bandet äntligen tillbaka med ett nytt album. Ett album som är på bredden fyllt med kanonlåtar för både party och danskvällar. Ett gäng nyskrivna låtar från Sethsson i bandet och låtskrivare som Nisse Hellberg för att nämna en till ett gäng covers som bandet valt ut på ett smart sätt och ”Casanovifierat”. För är det något bandet är bra på så är det just att sätta sin prägel på musiken och soundet. Och det är väl en av anledningarna till bandets popularitet. Att de satt en helt ny standard på den moderna dansbandsmusiken och att de har ett sound som inget annat band. Det ihop med att de vågar ta ut svängarna och inte dra sig för att plocka in lite klassiker och prodda upp dom till moderna dansdängor är nog svaret på varför de streamar uppemot 10 miljoner på Spotify och att deras förra platta ”Ut i livet” är slutsåld.

Källa: Ginza.se


Publicerad: 2018-09-21 18:53:46

Martin Nilsson med ny singel

19 sep

Atenzia Records pressenterart Martin Nilssons helt nya singel. En härlig bugglåt med en rejäl dos country! Precis som det ska vara! Låten finns att avnjutas på spotify.


Publicerad: 2018-09-19 00:26:10

Tommy Karlsson släpper saxplatta

17 sep

Tommy Karlsson är den enda originalmedlemmen som är kvar i Wizex och den mycket duktige musikern som både lirar gitarr och saxofon i bandet har alltid haft en dröm om att spela in ett instrumentalt soloalbum vilket nu äntligen blivit av. Tommy som förutom att han är ute på turné med Wizex lirar flitigt i konserthus och kyrkor med sin sax och dessa konserter är mycket populära då han blandar genrer på ett smakfullt sätt. Edvard Persson- och Evert Taube Potpurri blandas med klassiker som What a Wonderful World och exempelvis Amazing Grace.
Resultatet är konserter med stor variation, och det är precis vad albumet blivit. En trevlig stund med Tommys fantastiska saxofonspel där han tar sig ann klassiker av olika slag, snyggt producerade och arrangerade av Eric Iversen som är hans musikaliske sidekick i Wizex. Lättlyssnat. Snyggt. Smakfullt och med en stor portion hjärta till musiken.

Källa: Ginza.se


Publicerad: 2018-09-17 00:23:34

Curt Hallqvists orkester släpper nytt

16 sep

Curt Hallqvist’s startades för 34 år sedan, då som rent mogendansband. De spelade helger för hobby, men acclererade ganska snabbt till att bli nånstans mer än deltid dvs. 3-4 spelningar i veckan. Under årens lopp har bandet haft en del medlemmar från kända band, som tex sångare från Simons, keyboardist från Sten Carlsson & salta mandlar mm. Sedan gjorde bandet ett uppehåll och startade heltids dansbandet Makers med Jan Erik Höiland under ett antal år. Kapellmästaren Curt Mikael Hallqvist kände mer att han ville fortsätta med Curt Hallqvist’s. Efter en tid med nedgångar av danser valde man att lägga bandet på hyllan ett tag för andra intressen.

Men nu sedan några år tillbaks växte intresset på nytt att starta upp orkestern igen. Vägen har inte varit lätt med att få tag på rätt musiker. Men nu så är man i full gång med rätt sättning. Inledningsvis har vi valt att jobba på tre. Man stänger dock inte dörren för en 4:e medlem. Musiken blir moget med lite modernt, lite country. En bra mix tycker bandet att det ska vara för publikens bästa.

Curt ”Mikael” Hallqvist tidigare alltid skött bokningar själ. Men märker bandet att det rullar på vill man gärna söka efter en bokningsagentur som kan ta över den biten.

Aktuellt för bandet är att man släpper sin första egna låt på singel/spotify. ”Bara om du vill” heter den med text av bandets Sångerska Gunilla Ståhlberg, För musiken svarar bandets keyboardist Patric Dimander. En väldigt fin låt som bandets hoppas mycket på. Bandet berättar att låten skrevs i början på 90 talet. Dock hade ingen lust att hjälpa till att arrangera den. Men medmusikanterna i Curt Hallqvists har trott på den och underbara Patric Dimander har gjort ett jättefint arrangmenag på den. För slutfinishen har vi haft hjälp av Per-Håkan Helén som spelar i Per Håkans. Just nu så är det nu bara slutmixningen kvar.

Curt Hallqvist’s består av
Sång/Keyboard: Gunilla Ståhlberg
Trummor/sång: Curt ”Mikael” Hallqvist
Keyboard/sång: Patric Dimander

I


Publicerad: 2018-09-16 16:42:02

Ölme tog viktiga poäng mot Hertzöga

15 sep

Denna förtjusande soliga söndag bar det av mot Karlstad och Skåre. Skåre ligger omkring en mil norr om Karlstad. Här huserar Hertöga BK. Idag stod match mot IFK Ölme på programmet. En match där Ölme spelade mycket fin och kontrollerad fotboll. I jakten på en eventuell kvalplats var det vinst som gällde. Och det blev det. Ölme kunde tryggt bärga hem 3 skön pinnar efter att ha gjort två mål i matchen. Och Anton fick även i denna matchen hålla nollan. Kikar man i tabellen ser det ju lovande ut. Fortsättning följer.


Publicerad: 2018-09-15 21:27:46

Trippz inleder danserna i Bromölla

13 sep

Snart vankas det dans i Bromölla Folkets Hus. Det är Folkets Hus själva och Bromölla PRO som ser till att det arrangeras dans. Första bandet ut är Trippz orkester. Bandet är en duo som spelar dansmusik för den mogna publiken, en blandning som passar såväl på PRO-danser som till privata tillställningar. Duon mixar nyare danslåtar med äldre klassiker både på svenska och engelska. Om publiken så önskar finns även lite rivigare låtar på repertoaren. Duon består av Lars Lindström – Trummor, keyboard, sång och Roger Olsson – Gitarr, Bas, Keyboard, sång

Senare i höst kommer även Skåningarna, Martinez och Memorys på besök

Man har alltid demokratisk dans på danserna. På PRO-dansen är det medlemskontroll som gäller.

21/9 Trippz 18.00 – 22.00 Arr: Folkets Hus
6/10 Skåningarna 21.00 – 01.00 Arr: Folkets Hus
26/10 Dans 18.00 – 22.00 Arr: PRO Bromölla
10/11 Martinez 21.00 – 01.00 Arr: Folkets Hus
23/11 Memorys 18.00 – 22.00 Arr: PRO Bromölla


Publicerad: 2018-09-13 23:56:16

Fernandoz utökar besättningen

12 sep

När de flesta band går ner på fyra medlemmar går Fernandoz mot strömmen och ökar på medlemsantalet i orkestern.

Ny medlem i bandet är Nils Olsson och kommer senast från Jive. Nils kommer i huvudsak ta över det mesta av sologitarrspelandet, vilket innebär att Anders Nordlund kommer återgå till att spela mera bas. Nils kommer även spela saxofon, munspel och sjunga.
Bandet känt Nils i många år och känner att deras musikaliska visioner och personkemi stämmer överrens till 200%.

Premiärspelningen kommer att äga rum den 17/9 ombord på Birka Stockholm.


Publicerad: