Nyttigt sol och bad

31 jan

I dag har jag badat Kaliumpermanganatbad. Det gör jag för att lindra mina eksem. Vad är det tänker kanske en del? Jo Kaliumpermanganat är ett ämne som kan tillsättas i badvattnet för att uppnå en desinficerande effekt vid inflammerat, vätskande eksem. En kaliumpermanganatlösning på 3 % blandas i ljummet vatten tills färgen blir som tunn röd saft.

Efter en behandling blir man brunfläckig. Man kan säga att det ser ut som man har misslyckats med en brun-utan-sol insmörjning.

Hud, naglar och baljor blir missfärgade efter behandlingen. Det går att till viss grad hindra att naglarna blir missfärgade genom att täcka dem med nagellack eller ett tjockt lager vaselin.

Men innan jag badar solar jag i specialsolarium. Ljusbehandling av hudsjukdomar har använts sedan början av 1900-talet, då med vanligt solljus. Solljuset som når jorden består till största delen av synligt och infrarött ljus. Solljuset innehåller endast 7 % s.k. ultraviolett ljus (UV-ljus). Detta är mycket starkt ljus och bör inte blandas i hop med vanliga solarium. Så man solar mycket kort tid. Från bara några sekunder upp till någom minut. Korta intensiva solperioder alltså. Men det hjälper.

Barbados med ny singel

30 jan

Barbados har släppt nytt. ”Idolen” heter deras alldeles färska singel. Den finns att avlyssnas på spotify. En riktig buggstänkare.

Dags för dansforum i Huskvarna

29 jan

Om någon månad är det dags för Dansbandsforum i Huskvarna Söndagen den 3/3 är det dans med hela 11 dansband som bjuder upp till dans mellan 14.30-20.00 Entré är bara 200:- Insläppt sker från klockan 14.00 Varmt välkomna till ett forum med chans att upptäcka nya dansband.

Ingen bagge för Larz Kristerz

28 jan

Det blev dessvärre ingen guldbagge för Larz Kristerz. Men att bli en av tre finalister till slutet är starkt gjort tycker jag. Satt som vanligt och kika på galan som jag alltid gjort. Det var bra bra filmen som var nominerade i år och som fick fina baggar. Några har jag sett medans andra var okända för mig.I år hade man ny galaledare i Emma Molin. Hon var okej men inte mer. Jag gillade Petra Mede mera. Sedan var det kul att se Yvonne Lombard ta emot hedersbaggen. Hon fyller förresten 92 år den 28 maj. Inte illa. På det stora hela blev det en trevlig kväll i filmens tecken.

Stor dansfest väntar i Härnösand

27 jan

Den 24–25 maj börjar officiellt danssommaren 2019. Då intar Den stora dansfesten Härnösand Arena med massor av energi och en mycket stark banduppställning.
Målet är att etablera en ny tradition och arrangörerna siktar högt – Härnösand Arena tar in 1 500 besökare per kväll.

– Vi siktar naturligtvis på fullsatt – nu ska vi få taket på Arenan att lyfta! säger Danne Strandberg, festivalarrangör men också trummis och kapellmästare i bandet Martinez.

Helgen väntas locka storpublik från hela Sverige och arrangörerna vill etablera Den stora dansfesten som en sprudlande kickoff inför sommarens danser.
– Vi siktar på en härlig blandning av festfolk och dansare i alla åldrar. En blandad publik som vill träffa människor, äta gott och ha två riktigt roliga danskvällar tillsammans säger arrangören Fredrik Öström.

Bokade band till Den stora dansfesten 2019:
Larz-Kristerz – Superbandet som fick sitt genombrott med segern i Dansbandskampen i SVT
2008. Mycket uppmärksammade för tv-filmen ”Vill du dansa?” som på kort tid setts av en miljon tittare. Filmen är nu nominerad till Guldbaggens publikpris.

Martinez – Vinnare av branschens finaste pris, Guldklaven för Årets dansband, 2018. Spelningen på Härnösand Arena blir den första publika spelningen på hemmaplan i Härnösand sedan Guldklavenutdelningen. Räkna med tryck!

Expanders – Vinnare av Grammisen i dansbandsklassen 2018 för albumet ”Play That Rock’n’Roll”. Superhett band som med sin tuffa och moderna dansbandsstil med mycket inslag av blues, country och rock alltid höjer temperaturen på dansgolvet.

Jannez – Jämtlands dansstolthet! Ett mycket flitigt turnéband med en trogen publik som gärna följer med bandet även när spelningarna innebär långa resor.

Källa: Den stora dansfesten

Utförsäljning hos Team Sportia

27 jan

Team Sportia i Kristinehamn byter ägare. Därför rear de ut hela butiken. Jag var på plats och shoppade lite. Det blev två saker. Ett bordtennisracket till brorsan och ett par skitsnygga mjukis från Champion. Det var rätt mycket folk. Synd bara att det inte alltid var så mycket folk varje dag när de hade öppet.

Lövgrens byter basist

26 jan

Mats Elfqvist har slutat som basist i Lövgrens. Ny medlem på den platsen är Håkan Nöjd. som ni ser på bilden ovan. Han har bland annat varit med i Curt Kenneths, Jontez och Cavalkad. Han gör sin första spelning lördag 2 februari på Fyris park i Uppsala.

Med Roger Lindbloms i Storfors

26 jan

Så har det åter varit en danskväll i Storfors. Denna gång med Roger Lindbloms orkester. De spelade ju här i september och det gjorde att jag fick mersmak för deras musik och repertoar. Så nu kunde jag ju inte missa dem. Då övriga familjen inte kunde följa med fick det bli buss denna söndag till Storfors. Det funkade perfekt det också. När jag kom fram intog jag en delikat pastalunch på den intilliggande restaurangen. Smakade förträffligt.

Sedan gick jag in till kulturhuset där jag glatt hälsade på arrangörerna Sven och Kerstin. Alltid lika trevligt att prata med dem. Sen hälsade jag på grabbarna i Roger Lindbloms som var kvällens band. Vädret var kanske inte det absolut bästa. Snö och halka. Men trots det kom det en del folk ändå till dansen. Några som har lite långt att köra stannade hemma denna kväll. Men vi som var dör höll i gång från första till sista dans.

Roger Lindbloms spelade även denna gången mycket fin dansmusik som publiken verkade tycka om. Mycket applåder mellan låtarna. Jag tycker det hör till god ton att applådera om det framförs något bra från scenen. Jag har varit på danskvällar där bandet slitit och knappt fått en applåd. Men i Storfors är det en väluppfostrad publik.

Om änglar finns är en fin låt som de framförde. Jo det finns två låtar med samma namn men detta är den låten som Göran Lindbergs orkester spelade in 1993 på skiva. Luffarpojken av Paul Sahlin är en till trevlig favoritlåt som de framförde. Lite Elviss blev det också. Mycket varierande dansmusik och oerhört dansant.

I pausen blev det lite fika med grabbarna och arrangörerna Sven, Kerstin och Olle. Tackar för de goda smörgåsarna Kerstin. Det blev snack om allt från dansband till influensavaccin.

Efter pausen blev det bara för bandet att ställa sig på scenen och fortsätta bjuda publiken på foxtrot, bugg och lite gammaldans. Och detta gjorde dem ända fram till klockan 20.30 då det var dags att runda av danskvällen med sista dansen. Summa summarum blev det en riktigt trevlig kväll. Sven var nöjd med de som trotsade vädret och kom dit och dansade.

Jag stannade kvar när bandet skulle packa ihop. Jag skulle ju åka kvällsbussen från Storfors hem till Kristinehamn. Men så blev inte fallet. Då orkestern är hemmahörande i trakterna kring Skara så kom de på att de passerar Kristinehamn. Så ja fick åka med dom hem. Mycket snällt och trevligt. Tack för det grabbar och tack för underbar musik

Självklart blev det lite fler dansbilder som du kan se på danslogen.se Jag försöker hålla kollen på som inte vill vara med på bild. Men skulle det vara så att du trots att hamnat på bild så kontakta mig så raderar jag bilden.

Nya länkvänner

25 jan


Ha idag lagt in lite nya länkar i högerspalten igen. Det är länkar till bland annat Janssons orkester, Roger Lindbloms och Solongans. Det sistnämda bandet kan ni se på bild ovan. Ett band som jag kommer ha anledning att återkomma till här på hemsidan.

Donaldz premiärspelar på onsdagsdansen

24 jan

Nu på onsdag den 30 januari är det premiär för onsdagsdansen på Sjötofta fritid. Ny arrangör och ny dansdag. Bandet som spelar är det relativt nystartade bandet Donaldz Tiden är kl 18.00 – 22.00

Streaplers levererade i Brunnsparken

24 jan

Denna lördagen blev det en tur till Brunnsparken Örebro. Det var ett måste när kungarna i Streaplers stod på scenen. Att stamma hemma vore ju näst intill straffbart. Så jag oc brorsan tog med oss mor och far och puttrade i väg mot svampstaden och Brunnsparken som ligger i stadsdelen Adolfsberg.

Vi betalade entrén och hängde av oss våra jackor. Det var lite tunnsått i början men efter cirka en halvtimma var det fullknökat på golvet med glada dansare. Streaplers gör nog ingen besviken med sitt musikaliska sväng. Ingen kväll med Streaplers är den andra lik. Kanske beror det på att de spelar allt live. Dom sätter ju ingen speciell prestige i att spela helt utan bakgrunder. Och det är det som gör det så härligt att höra hur de stundtals leker fram tonerna.

Det blev en och annan sula lagd på det stora parkettgolvet ikväll. Annars det blev det mest att lyssna och ta lite bilder på grabbarna. Om ni undrar varför det enbart är bilder på orkestern beror det på att man i Brunnsparken har ett förbud mot fotografering av danspubliken. Men ni måste väl ändå hålla med om att Streaplersgrabbarna är trevliga på bild.

Kort och gott blev det en trevlig kväll med Streaplersgubbarna som levererade i vanlig ordning. Jag har aldrig haft en tråkig kväll när de spelat. Alltid lika pigga på scenen och ett sväng och tryck utan dess like. Tack tack grabbar för en kväll som man lever på länge.

San Agustin – Ny singel från Björn Björklund Band

23 jan

Björn Björlund Band (BBB) har spelat in en alldeles färsk singel. Låten heter San Agustin som handlar om sol och värme.
San Agustin är skriven av Michaela Ståhl och Björn Björklund. Den producerad av Martin Klaman. Låten finns att avnjutas på spotify.

Jesper slutar i Date

22 jan

Date meddelar att Jesper Grahn kommer att sluta i bandet.
Hans sista spelning blir den 3 mars på Viking Cinderella.
Ny medlem är Simon Andersson som gör sin första spelning på Birka den 17 mars.

Nominerade till Manifestpriset 2019

21 jan

Nu är det offentligtgjort vilka dansband som är nominerade i manifestpriset 2019 i kategorin dansband. Följande band har chans att kamma hem priset.

Casanovas – Vi lever här och nu (Atenzia Records)
Martinez – Hans namn på min arm (Atenzia Records)
Streaplers – Just ikväll (Atenzia Records)
Blender – Gambla litegrann (Loudhillmusic/records)

Manifestpriset är Sveriges oberoende musikpris, även kallad den ”alternativa Grammisen”, där alla som inte tillhör de stora giganterna inom skivindustrin får vara med att tävla. Prisutdelningen sker vid en gala på Nalen fredagen den 15 februari.

Wickströmz med debutsingel

20 jan

Wickströmz orkester har släppt en rykande färsk debutsingel. ”Kyss mig” heter låten som ni absolut skall lyssna in er på. Skriven av Mats Larsson och Agneta Mårtensson. Producerad och mixad av Tomas Edström. Låten finns på spotify.

Säsongspremiär med Lövgrens i Forshaga

20 jan

Här följer lite bilder från en trevlig säsongspremiär i Forshaga med Lövgrens danskapell. Som vanligt när dessa herrar spelar här så artade det sig till en riktigt trevlig afton. Härlig danspublik och bra musik bjöds vi på.

Lövgrens var som vanligt på bra spelhumör vilket smittade av sig på oss värmlänningar som var där och dansade. Härligt sväng och bra tryck. Det kanske inte är så konstigt att det ljudmässigt låter så bra om dem eftersom de konsultat ”Ljudgunnar” Åkerlund.I bland kan man fundera över hur banden låtit utan hans rattande.

Självklart blev det lite fler dansbilder som du kan se på danslogen.se Jag försöker hålla kollen på som inte vill vara med på bild. Men skulle det vara så att du trots att hamnat på bild så kontakta mig så raderar jag bilden.

Avslutningsvis vill jag tacka samtliga inblandade för en riktigt trevlig kväll. Vi ses på nästa danskväll i Forshaga på Sandins kommer på besök. 26 januari är datumet för den dansen.

Flamingokvintetten gör ny konsertturné

19 jan

Flamingokvintetten ger sig ut på en ny konsertturné med ”The boys are back in town” under våren 2019. Premiär blir det den 22 mars på teatern i Växjö.

Konsertprogrammet:
22 mars Teatern – Växjö
23 mars Stora teatern – Göteborg
29 mars Konserthuset – Vara
30 mars Teatern – Varberg
5 april Sjöängen – Askersund
6 april Teatern – Eskilstuna
12 april Teatern – Jönköping
13 april Teater & Konferens – Västervik

Vintermaran 2019

18 jan

Helgen 1-2 feburari är det dags för vintermaran på Parkaden i Härnösand. Årets band är Expanders, Jannez och Excess på fredagen och på lördagen spelar Perikles, Blender och Highlights. Danstider för maran är kl 19.00-03.00 båda dagarna.

Roger Lindbloms till Storfors

16 jan

Nu på söndag besöker Roger Lindbloms dansen i Storfors Kuturhus. Jag kommer vara där. SÅ kom dit och hälsa. Så kom dit och ta dig en sväng om.

Hallunda börjar med eftermiddagsdanser

15 jan

Hallunda Folkets Hus börjar med eftermiddagsdanser. Premiär blir det den 16 januari. Bandet som spelar är Cedrix och tiden är kl 13.30 – 16.30
Folkets hus Hallunda ligger strax söder om Stockholm i Norsborg.

Atenzia släpper ny samlings-cd

14 jan

Atenzia Records släpper ett nytt samlingsalbum. Sveriges största dansband spelar upp till dans och bjuder på en kavalkad av partyhits. Du kan förhandsbeställa albumet här: https://www.ginza.se/product/hang-med-pa-party/12799/

Följande låtar finns med:
1. Häng med på party – Titanix
2. Dansbandsmedley – Scotts
3. Sara Solsken – Lasse Stefanz
4. Då står pojkarna på rad – Kindbergs
5. Det måste gå att dansa till – Larz-Kristerz
6. Våga stuffa – Casanovas
7. Just ikväll – Streaplers
8. Dag efter dag – Blender
9. Jag vill höra I Can Jive – Rolandz
10. Popitop – Date
11. Kamma till dig – Sannex
12. Ingenting blir bättre – Wahlströms
13. Slit och släng – Wizex feat Tony irving
14. Okej – Barbados
15. Johanna – Arvingarna
16. Ge mig ditt namn ge mig ditt nummer – Perikles
17. Sven Ingvars-medley – Dansbandskungen
18. Akta dig för Svärmor – Donnez
19. Guld och gröna skogar – Hasse Andersson
20. Tusen och en natt – Elisa’s

Larz Kristerz med ny singel

13 jan

Larz Kristerz har släppt en ny spänannde singel. Den heter ”Inget nytt under solen”. Låten är skriven av Peter Larsson och Billy Opel. Vill du anvjuta den så finns den på spotify.

Janssons bjöd på härlig dansant musik i Storfors

12 jan

Det är alltid kul att upptäcka nya orkestrar. I bland blir man lite väl enkelspårig och åker på de ”gamla invanda orkestrarna”. Men nu var det dags att uppleva ett nytt band. Janssons orkester från Enköping. Lägg det bandet på minnet kära dansare.

Janssons orkester bildades 2007 av tre gamla spelkompisar som hade en önskan att använda sina erfarenheter från tidigare dansband för att skapa något eget. Alla i bandet har turnerat/spelat var för sig i andra kända dansband. Med andra ord var det inga nybörjare som drog i gång Janssons. Snarare tvärt om. Det har många års erfarenhet av dansmusik. Derra är ett mycket trevligt band som spelar covers, kända dansbandslåtar och instrumentala inslag. De har spelat vid Trettondagsbalen på Örebro slott och är ofta anlitade på Viking Line.

Nu när det vankades säsongspremiär i Storfors hade Sven och Kerstin i Korpen Karlskoga bokat in Janssons orkester. Och det var med spänd förväntan som v i hela familjen gled i väg för att dansa till denna underbara trio. Och jag blev positiv överraskad av detta band. Bandet består av Andreas Janssons på bas, klaviatur, dragspel och sång, Johan Olssons på trummor och Patrik Moström på gitarr. En oerhört kompetent och musikalisk trio.

Klockan slog fem och dansen tog sin början. Lite lungt som sig bör blev det ”Love me tender” och där efter lite instrumentalt I ”Ramblin rose”. På nån sekund fylldes dansgolvet av dansglada människor. Det blev många glada leenden. Mycket applåder efter första dansen både gott. Jag älskar orkestrar som i bland tänker ”out of the box” och spelar lite andra låtar än bara givna dansbandslåtar. Det finns så otroligt många bra låtar som det går att dansa till men son inte är utpräglade dansbandslåtar. Janssons har en mycket bra mix på sin repertoar som jag tror passar de flesta. Sen finns det vissa låtar som de bara ska spela. ”Främling” är en sådan låt som jag tror alla dansband spelar eller har haft på sin repertoar nån gång. Jag minns en musik som sa en gång man är ingen riktig dansbandsmusiker om man inte spelat Främling. Och Janssons spelade just denna melodi tillsammans med Björn Afzelius fina ”Tusen bitar”.
Bugg och foxtrot avlöste varann för att slinka in med en och annan gammaldans mellan varven.

Vissa låtar har man glömt bort hur bra dom är. Mitt bästa för dig med Grymlings är en riktigt bra låt som låg 23 veckor på Svensktoppen 1990–1991, 14 av dessa på förstaplatsen. Den spelade så klart Janssons. Jag kan rada upp hur många bra låtar som helst som de spelade under denna fantastiska kväll i Storfors. Men jag tycker att ni i stället ska ta och spana in danslogen.se där ni hittar bandets turnéplan. Sen skall ni ta och åka ut på dans till detta fantastiska danskapell. För mig var det i alla fall inte sista gången som jag dansad efter Janssons. Tack till Andreas, Johan och Patrik för en otroligt trevlig kväll. Tack även till Sven och Kerstin som bokat in dem.

Ny danstid för klubb 68 på Kvarnhagskällan

11 jan

Klubb 68 som förr arrangerade danser i Växjö Folkets Park. När parken revs flyttade man danserna till Alvesta. Nu är man tillbaka med danserna i Växjö. Danserna arrangeras på Kvarnhagskällan i Växjö. Nu får danserna ny tid från och med fredag den 11 januari. Den nya tiden är kl 19.00-23.00. Orkestern som står på scenen är Engdahls.

Klubb 68 arranger mogendans varannan fredag jämna veckor. De bjuder upp till dans på Kvarnhagskällan i Växjö för dansälskare. Entrèn är 180:- inklusive garderob
Medlemsavgift i club 68 är 50:-/år

Donnez släpper nytt album

9 jan

Ett av Sveriges mest populära dansband Donnez är också ett av de mest turnerande dansbanden. Och det hörs då bandet är otroligt bra live. Därför fick Donne i bandet idén att för första gången släppa en liveplatta. Något som funnits i tankarna men aldrig blivit av.
– Det har varit otroligt kul att välja ut låtar till albumet säger Donne. Vi lirar in många av våra spelningar och sen har vi suttit och valt ut några av de låtar vi tycker svänger på bäst fortsätter Donne. Låtarna är tagna direkt från mixerbordet utan efterbearbetning just för att få just den rätta livefeelingen.

Dessutom så har Donnez plockat ut många äldre hits som inte funnits på skivor på många år.
– Vi möter fans varje vecka som undrar över vissa låtar och hur de skall få tag på dom på skiva så därför passade det perfekt att vi plockade ut några av dom.
Resultatet är ett gäng Donnezklassiker i grymt svängiga versioner. Något som verkligen kommer till sin rätt live.
– Ja, vi älskar verkligen att lira live och det hörs på plattan avslutar Donne Laitila med ett leende.

Följande låtar finns med på plattan.
1. En vilsen själ
2. Ett steg för långt
3. Mexican girl
4. Saknar Maria
5. Min kärlek till henne
6. Nu vill jag dansa
7. De é du
8. Ma Marianne
9. I ett fönster
10. Whole lotta shaking – Mean women blues

Källa: Ginza.se