Junix från Eskilstuna spelade upp i Storfors

31 mar

Bjuder er här på lite bilder från en trivsam kväll i Storfors Kulturhus där Junix stod på scenen.

Och en bra kväll blev det som vanligt i Storfors. Jag kan påstå att jag aldrig haft en dålig eller tråkig kväll i Storfors Kulturhus. Kanske beror det på arrangörerna som bokar in på härliga dansband. Det vet vad publiken vill ha. Och kvällens orkester Junix får inte av för hackor dom heller. Underbart lirat grabbar. Kul att ni äntligen släppt en ny cd och att ni bjöd på så många fina låtar på den samma.

Lite bilder till danslogen.se blev det ju så klart också. Dessa kan ses nedan och fler publikbilder finner du på deras egen site. Sen försöker jag ofta få till lite gruppbilder på banden. Dessa brukar jag använda i en dansbandsalmanacka som jag brukar göra i slutet av året. Och då kan det ju vara bra att ha lite bilder att variera sig med.

Sen vill jag lite speciellt tacka Nisse Udin för alla trevliga danskvällar tillsammans. Dina glada skratt och humor kommer leva kvar länge på scenen. Lycka till i ditt kommande civila arbete. Du kommer att vara saknad på scenen samtidigt som jag förstår om du vill trappa ner efter alla dessa år på landets dansbanor.

Stort tack till Nisse, Gugge och Hasse för en förträffligt trevlig kväll i Storfors. Detta får vi göra om igen till hösten igen.


Publicerad: 2019-03-31 22:49:30

Glenn-Endys ställer in i Uppsala

29 mar

På grund av sjukdom tvingas Glenn-Endys ställa in dansen på Fyris park på lördag den 30 mars. Ingen orkester ersätter vilket gör att dansen är helt inställd.


Publicerad: 2019-03-29 22:47:14

Samzons spelade upp till dans i Storfors

28 mar

Här följer lite bilder från en danskväll i Storfors då Samzons spelade upp till dans. Det blev en som vanligt musikaliskt riktigt trevlig danskväll med mina vänner från Norrköping. Jag vet inte hur många gånger jag sett Samzons live. Men det är lika trevligt varje gång.

Jerzey, Conny, Krister och Mikael heter dessa stiliga grabbar som trakterar de flesta mest förekommande instrument som finns i en dansorkester. Dragspel, sax, klarinett, klaviatur, bas, gitarr och trummor. Ja nu spelar det ju inte alla instrument samtidigt. men nästan.

Arrangörerna Sven, Olle och Kerstin från Korpen Karlskoga och publiken trivdes som fisken i vattnet. Samzons spelar härlig mogendans som publiken verkligen gillar. Ett extra plus skall de ha för alla goa saxlåtar. Dubbla saxar är det inte många som har.

De började kvällen med Sylvia Vrethammars ”Tycker om dig”. Kunde inte bli en bättre start på dansen i Storfors. Mycket applåder blev det som vanligt. Härligt grabbar. Ni vet precis hur en slipsten skall dras. Den ena goa dansmelodin avlöste den andra. Inte en enda dålig låt på hela kvällen.

Lite bilder till danslogen.se blev det ju så klart också. Dessa kan ses nedan och fler publikbilder finner du på deras egen site.

Tack som vanligt till Samzons och alla andra inblandade för en riktigt trevlig kväll.


Publicerad: 2019-03-28 22:48:43

Excess med ny keyboardist

26 mar

Excess frön Jönköping har en ny keyboardist. Ny bakom tangenterna är Henrik Gillenheim som närmast kommer från Sounders. Henrik gör sin första spelning med Excess den 4 maj då bandet besöker Ebba dansklubb.


Publicerad: 2019-03-26 10:29:10

Callinaz med ny singel

25 mar

Callinaz har säppt en alldels ny singel på publikens begäran. Låtarna på singeln
består av ”Changes” och ”Seven nation army”.


Publicerad: 2019-03-25 22:38:44

Arvingarna 30 år

24 mar

Den 27 april kommer Arvingarna till Galejan Lidköping igen med sin 30 års jubileumsshow. Denna gång har de förstärkt showen med 2 blåsare.
Arvingarna kommer att bjuda på en hel del gamla godingar och hits genom åren men även en del nytt material.


Publicerad: 2019-03-24 22:41:44

På väg hem från Karlstad

23 mar

Här följer några bilder som jag tagit med mobilen på väg hem från ett möte i Karlstad


Publicerad: 2019-03-23 09:28:35

Junix till Storfors Kulturhus

22 mar

Missa inte Junix som besöker Storfors Kulturhus nu på lördag med start 17.00
Arrangör är som vanligt Korpen Karlskoga. Medtag kaffekorgen. Entré: 100:-


Publicerad: 2019-03-22 22:45:22

Sandins bjöd på sprudlande dansglädje i Storfors

13 mar

Sandins bjöd på sprudlande dansglädje i Storfors när det gästade kulturhuset den 3 mars. Full fart från start och mycket folk. Precis så som det skall vara. Bandet och deras sångerska var verkligen på topp. Det är en fröjd att se hur Kessy släpper loss på scenen. Fler borde lära sig av henne. Som vanligt en mycket trevlig kväll blev det. Fler bilder finner du som vanligt på danslogen.se


Publicerad: 2019-03-13 00:09:01

Dansband Med Saxofon på ny samlingsplatta

12 mar

Saxofon och dansband är en kombination som sedan 60-talet varit en självklar del av musiken. Nu släpper Atenzia en samling där just saxofonen är i centrum i 20 låtar med några av Sveriges största dansband. Detta är dock ingen instrumentalplatta men vädligt trivsam ändå.

1. En vän som du – Vikingarna
2. Ett liv tillsammans – Fernandoz
3. Ett litet ljus – Jenny Saléns
4. Om änglar finns – Bengt Hennings
5. Stupid Cupid – Flamingokvintetten
6. En tår på min kind – Lasse Stefanz
7. Samma väg, samma tysta jag – Donnez
8. Alltid på väg – Bob Stevens
9. Jag trodde änglarna fanns – Claes Lövgrens
10. Trettifyran – Drifters
11. Paralyzed – Kindbergs
12. Rosalie – BlackJack
13. Är det så här att vara kär – Berth Idoffs
14. Våga vinna – Tommys
15. Déja vu – Thorleifs
16. La det swinge – Jontez
17. Gösta Gigolo – Ingmar Nordströms
18. Tusen tack för alla dessa år – Sten & Stanley
19. Alla vill till himmelen – Wizex
20. Ängel – Matz Bladhs


Publicerad: 2019-03-12 01:12:09

Donnez med nytt studioalbum i maj

9 mar

Äntligen är Donnez tillbaka med ännu ett studioalbum. Förra årets succéalbum ”Grabben från landet” blev en stor succé och hamnade på första plats på den svenska topplistan.
Och det är inte konstigt. Donne Laitila och grabbarna i bandet är ett av Sveriges absolut populäraste dansband och det beror på en sak – kärleken till det de håller på med.

Inget lämnas åt slumpen. Till nya albumet har bandet spelat in över 20 låtar varav 14 valts ut till plattan. Alla utvalda med omsorg att passa just Donnez publik. För är det något som är viktigt för bandet så är det att behålla sin profil och sound. För det är just gunget och deras unika sound som har satt dem på den position de är idag och varför ändra på ett vinnande koncept.

Visst – Donnez har förädlat sitt sound ytterligare. De har valt ut låtar – dels egenskrivna och några covers och jobbat stenhårt för en bra mix och det kommer ta dom som titeln på nya plattan säger ”Med stora steg” att bli det absolut största bandet på den svenska dansbandsscenen.
Något de redan är på god väg att bli.

Platta som släpps 3 maj kan redan nu förbokas på Ginza.se

Källa: Ginza.se


Publicerad: 2019-03-09 01:01:44