Roland Cedermark har gått ur tiden

29 dec

Den folkkära artisten Roland Cedermark har somnat in. Roland Cedermark tillbringade sin sista tid på ett äldreboende i Sigtuna. Cedermarks familj berättar för Dala-Demokraten han somnade in lugnt och stilla under natten mot julafton.

Mellan åren 1958 och 1973 var Roland Cedermark kapellmästare i dansbandet Cedermarks. Han har uppträtt med en rad olika artister och gett ut massor med lp och cd-skivor.

Flera band har spelat in hans låtar. ”Fem röda rosor till dig” och ”Ingen får mej att längta som du” med Thorleifs. ”Du gav mig ljusa minnen” med Vikingarna och ”Tack för de minnen du gav mig” med Bengt Hedins för att nämna några låtar

Roland Cedermark blev 82 år gammal.


Publicerad: 2020-12-29 00:41:51

Donnez – Namn i ringar av guld

28 dec

Donnez har släppt en singel med titeln ”Namn i ringar av guld”. Musik och text Thomas Berglund, Donne Laitila, Martin Klaman och Haidi Krohn.
Låten kan avnjutas på spotify,


Publicerad: 2020-12-28 01:18:31

Gammaldanskurs med Trippix

27 dec

I morgon kväll kl 19.00 kommer fortsättningen på Gammaldansveckan att kablas ut via Facebook. Du får lära dig de sex grunddanserna inom gammaldans. Till din hjälp har du även sex otroligt duktiga instruktörer. Kursen avslutas med fridans och för musiken svarar Trippix orkester.

Orkestern Trippix startade hösten 1992. Namnet tillkom genom att orkestern till en början bestod av 3 medlemmar – Mikael, Bertil och Lars-Erik. Syftet var att spela på mindre tillställningar. 1993 hade orkestern ca 20 spelningar som året efter växte till 90. Antalet spelningar ökade och ökade med åren. Till slut valde man att trappa ner på antalet spelningar. Detta berodde inte på att de hade tröttnat på att spela utan för att resorna till och från spelningarna tog alltför mycket tid. När restiden blir längre än speltiden, blir frågan: ”vad vi egentligen sysslar med?”
I dag ligger man på en lagom nivå med speljobb då alla har andra jobb vid sidan av spelandet. Det måste ju vara kul att spela med.

Det Trippix som du kommer få se i kväll består bandet av Tore Carlsson på trummor och sång, Göran Ragnarsson på dragspel och klaviatur samt Pelle Larsson dragspel och gitarr.


Publicerad: 2020-12-27 17:50:59

Paul Sahlin – Barn lilla barn

26 dec

Paul Sahlin har släppt en ny singel. Den heter ”Barn lilla barn”. För text och musik svarar Paul Sahlin själv. Låten finns tillgänglig på spotify.


Publicerad: 2020-12-26 01:12:59

Matz Bladhs – Ge en ros till den du älskar

25 dec

Matz Bladhs har släppt en singel. Det är låten ”Ge en ros till den du älskar” med musik och text av Erik Lihm och Per Hermansson som bandet spelat in på nytt. Låten är tidigare inspelad och återfinns på badets platta Leende dansmusik ’89.


Publicerad: 2020-12-25 17:47:06