Årets bokrea

28 feb

i veckan så började ju bokrean som brukligt. Jag var så klart där och handlade lite böcker. Det är alltid lika trevligt att få åka er till Bosse och Eva som driver vår bokhandel som heter ”Skeppsakademin”.

Hittade två intressanta böcker som fick följa med hem. Den enda handlar om Tobias Karlsson. Han ni vet som är dansare i Let´s Dance. Tobias Karlsson berättar äntligen sin drabbande historia! Tobias är killen som aldrig kände sig hemma bland fotbollskillarna, som hellre umgicks med tjejerna i klassen och därför kallades fjolla och bög. Genom dansen fick han stunder då han kunde glömma alla plågoandar och vara sitt sanna jag – men det var också dansen som gjorde honom extra utsatt i ett mindre samhälle där man inte fick sticka ut. Tobias skildrar ärligt och naket vikten av att våga vara ärlig mot sig själv, vänskapens betydelse och hur man finner styrkan att gå vidare efter svåra händelser i livet. Med humor, självdistans och känsla berättar Tobias Karlsson om sitt liv och om dansen – och får oss alla att känna oss starkare.

Bok nummer två blev en bok av Fredirk Lindström som handlar om dialekter. Hur låter skånska? Varför låter göteborgare goa och glada? Varför finns det över huvud taget dialekter? Och varför säger man i vissa delar av Sverige ett apelsin, när det borde heta en apelsin. Fredrik Lindströms 100 svenska dialekter är boken som tar dig med på en fängslande dialektresa, genom hela Sverige, från sydligaste Skåne via nordligaste Norrland till den svenska som pratas i Finland i dag. Med boken kommer en ljudmodul som gör det möjligt att höra på hur en dialekt låter samtidigt som man läser om den. De hundra ljudproven ger läsaren en fascinerande upplevelse om hur olika det kan låta runtom i dagens Sverige. Boken är den första i sitt slag. Aldrig har det tidigare funnits en dialektbok som kan man både läsa och lyssna på i denna trevliga bok.


Publicerad: 2021-02-28 23:59:41

Grönwalls i Bingolotto i kväll

28 feb

Vill påminna er om att inte missa Bingolotto på TV4 i kväll där Grönwalls kommer medverka och spela två låtar.
Bland annat deras helt nya singel samt en gammal goding.


Publicerad:

Grattis Wahlströms 35 år

28 feb

Jag flyfter på hatten för Wahlströms som idag fyller 35 år som dansband. Så här skriver bandet på sin facebooksida:

Ojojoj vänner, tiden går….
Idag är inte vilken dag som helst, det är på dagen 35 år sedan som Daniel bildade bandet Wahlströms!!! Det har ju runnit mycket vatten under broarna sen dess o vi har hunnit med otroligt mycket roliga saker!!!
Spelat in 6 st fullalbum o en mängd singlar till det..
Dansbands-sm (-96)
Danbandslåten (-99 Blå, blå ögon) Dansbandskampen (-09)
Mängder med radio o tv, varit med i långfilm ( Varannan Vecka (-06) mm mm….
Vi har ju till o med hunnit lägga ner o hunnit starta om igen😃!!!
Vi vill tacka er som varit med oss och hoppas att ni kommer vara med oss framöver när vi kommer ut på banorna igen🙏🙏🙏
Tills dess så lägger vi ut vår lilla genomslagslåt
som är den första singeln vi släppte på cd… Förresten en ny singel kommer spelas in inom kort så lite nytt är på g med😉…
Vi saknar o längtar efter er men håll ut, vi ses snart❤️!
Många kramar från oss till er!!
/ Daniel, Anders, Håkan o Mattias


Publicerad:

Rösta på Sannex i kväll

28 feb

Här är de enda telefonnumren som du behöver komma i håg för i kväll. Så kära vänner. Gör mig en tjänst. Rösa Sannex vidare.


Publicerad:

Årets vinnare av Manifestpriset – Streaplers

26 feb

I kväll säger jag STORT GRATTIS till Streaplers som vann Manifestpriset med sin platta ”En gång till”.

Motivering:
”Ett album i tiden av ett band som förvaltar traditionen samtidigt som de för in dansmusiken i 2020-talet både med sound, låtar och framförande. Med egen musik och egen produktion har de visat att ”gammal är äldst”

Årets upplaga av Manifestgalan var digital. Den sändes som vanligt från på Nalen i Stockholm.

Manifestpriset är Sveriges oberoende musikpris, även kallad den ”Alternativa Grammisen”, där alla som inte tillhör de stora giganterna inom skivindustrin får vara med och tävla.

Övriga tävlande var:
Casanovas – Mota Olle i grind (Atenzia)
Martinez – Bubbelgum (Atenzia)
Stefan Nykvist – Stefan Nykvist (Enviken records)


Publicerad: 2021-02-26 20:26:02

Sannex laddar inför mellon på lördag

25 feb

Lördag närmar sig fort nu. Sannex är ptroligt taggade inför sin medverkan i Melodifestivalen. Hoppas att alla nu ringer och röstar Sannex vidare.
Delger er lite bilder från: Stina Stjernkvist/SVT
@stinastjernkvist


Publicerad: 2021-02-25 00:10:16

Grönwalls aktuella i Bingolotto på söndag

24 feb


Dansbandet Grönwalls är åter på tapeten. Nu på fredag släpper bandet sin helt nya singel ”Vaknar i natten” som du kan spara ner till den spellista redan nu https://lnk.to/VaknarinattenPresave

På söndag kommer bandet att medverka i Bingolotto som sänds på tv4 med start 18.00

Som om detta inte vore nog så pryder Mona omslaget till dansbandstidningen Får Jag Lov som finns i butik.


Publicerad: 2021-02-24 17:06:01

Jive med ny musik

23 feb

Efter några års frånvaro från Jive när det gäller ny musik så är de nu på gång att släppa en ny singel. Det är en cover på Bo-Göran Svenssons ”400 spänn” (The losing side of me i original) som bandet väljer att släppa den 13 mars.

Du kan redan nu spara den den till din egna spotifylista. https://orcd.co/jive400spann


Publicerad: 2021-02-23 17:19:31

Inställda föreningsträffar

23 feb

Har uppdaterat sidan Kristinehamns Filatelistförening.
OBS! P,g,a Restriktioner med Covid-19 är alla föreningsträffar inställda tills vidare.
Vi återkommer med mer info när de kan återupptas som normalt igen.
Tills dess. Var rädda om er.


Publicerad:

Nya saker på webbplatsen

23 feb

Som den uppmärksamme besökaren sett så att bloggen fått sig en lite ”makeover”. Och det arbetas i kulisserna med lite nya sidor till webbplatsen.
Det är lite jobb med scanningar av material som återstår. Så inom kort kommer jag komplettera visa avdelningar med ytterligare lite material. Så hll koll på min hemsida framöver så kommer jag presentera lite nytt


Publicerad:

Tommys med Jag trodde änglarna fanns

22 feb

Den 5 mars släpper finlandssvenska bandet Tommys en ny singel med tre låtar Bland annat en duett på ”Jag trodde änglarna fanns” med Agneta Olzzon.
Låten har spelats in av flera olika svenska dansband. Först ut var faktiskt Claes Lövgrens som 2002 spelade in låten på sitt debutalbum ”Rosor från himlen”.
Låten är från början norsk och är skriven av William Kristoffersen.. För den svenska texten svarar Keith Almgren.

Förhandsspara singeln i din Spotifylista redan nu. https://orcd.co/tommysjagtroddeanglarnafanns


Publicerad: 2021-02-22 17:25:30

Duon Henke & Anders

22 feb

Låt mig presentera en glad duo. Duon heter Henke & Anders. Två otroligt duktiga musiker. De kommer från Lisch (Lidköping) i Västergötland. Bandet spelar dansant musik som passar på de flesta ställena.


Publicerad:

Dansbandsnytt volym 2

21 feb

Efter ett tips från mig till Pär Winerbg på Atenzia Records gav man ut en unik cd-samling med låtar som enbart släppts digitalt. Samlingen för dej som fortfarande älskar CD-formatet och vill spela musik utanför de digitala plattformarna. Det blev en cd med 20 låtar där ett gäng av låtarna endast släppts som digitala singlar. Lägg till ett antal högaktuella spår från 2020. En mycket fräsch och bra blandning med dansbandslåtar från Sveriges etablerade dansband och några av de mer up’n’coming banden som är mycket väl värda att lyssna på. Skivan sålde bra och sålde dessutom slut så man fick trycka upp flera.

Nu är en uppföljare volym 2 på gång. Här kommer det finnas låtar med bland andra Streaplers, Black Jack, Casanovas, Fernandoz, Donnez, Martinez och Barbados.
Relasedatum är satt till den 30 april. Så här du verkligen något att se fram emot.


Publicerad: 2021-02-21 23:53:13

Alla dessa apotek

20 feb

Apoteksverksamhet i Sverige har funnits i form av offentliga apotek sedan andra halvan av 1500-talet. Det statliga apoteksmonopol som infördes 1970 avskaffades 1 juli 2009, vilket gjorde det möjligt för privata aktörer att bedriva apoteksverksamhet i Sverige.

Jag besöker en del apotekoch gör en del inköp hämtar medicin pga. mitt eksem. Och alltid när man ska betala icke receptbelagda varor så får man alltid frågan om man är medlem? Så nu har jag tröttnat å frågat ch blviit medlem hos både Apoteksgruppen, Kronans apotek, Apotek Hjärtat och det som kort och gott kallas för apoteket. Alltid kan det kanske ge någon bonus eller så. Sen är det smdiigt med alla dessa aoptek att de har öppet även kvällar. Mycket smidigt.


Publicerad: 2021-02-20 02:18:25

Nya singlar

19 feb

Lite nya singlar har det kommit denna veckan.

Ny singel med Kent-Alfs
Kent-Alfs har släppt en singel, ”Din värld”.

Ny singel med Huttez
Huttez från Norrköping har släppt en ny singel, ”Dansbandsfredag”.
Producent Jakob Lindahl

Ny singel med PHs
PHs har släppt en singel, ”Starkare”.

Samtliga finns att ta del av på spotify


Publicerad: 2021-02-19 01:14:52

Information om kommande livestreams

18 feb


Saknar du kommande livestreams? Lugn… Klicka bara på loggan ovan eller länken Livestreams i menyn där uppe så dyker de upp.


Publicerad: 2021-02-18 19:59:43