Årets bokrea

28 feb

i veckan så började ju bokrean som brukligt. Jag var så klart där och handlade lite böcker. Det är alltid lika trevligt att få åka er till Bosse och Eva som driver vår bokhandel som heter ”Skeppsakademin”.

Hittade två intressanta böcker som fick följa med hem. Den enda handlar om Tobias Karlsson. Han ni vet som är dansare i Let´s Dance. Tobias Karlsson berättar äntligen sin drabbande historia! Tobias är killen som aldrig kände sig hemma bland fotbollskillarna, som hellre umgicks med tjejerna i klassen och därför kallades fjolla och bög. Genom dansen fick han stunder då han kunde glömma alla plågoandar och vara sitt sanna jag – men det var också dansen som gjorde honom extra utsatt i ett mindre samhälle där man inte fick sticka ut. Tobias skildrar ärligt och naket vikten av att våga vara ärlig mot sig själv, vänskapens betydelse och hur man finner styrkan att gå vidare efter svåra händelser i livet. Med humor, självdistans och känsla berättar Tobias Karlsson om sitt liv och om dansen – och får oss alla att känna oss starkare.

Bok nummer två blev en bok av Fredirk Lindström som handlar om dialekter. Hur låter skånska? Varför låter göteborgare goa och glada? Varför finns det över huvud taget dialekter? Och varför säger man i vissa delar av Sverige ett apelsin, när det borde heta en apelsin. Fredrik Lindströms 100 svenska dialekter är boken som tar dig med på en fängslande dialektresa, genom hela Sverige, från sydligaste Skåne via nordligaste Norrland till den svenska som pratas i Finland i dag. Med boken kommer en ljudmodul som gör det möjligt att höra på hur en dialekt låter samtidigt som man läser om den. De hundra ljudproven ger läsaren en fascinerande upplevelse om hur olika det kan låta runtom i dagens Sverige. Boken är den första i sitt slag. Aldrig har det tidigare funnits en dialektbok som kan man både läsa och lyssna på i denna trevliga bok.

Grönwalls i Bingolotto i kväll

28 feb

Vill påminna er om att inte missa Bingolotto på TV4 i kväll där Grönwalls kommer medverka och spela två låtar.
Bland annat deras helt nya singel samt en gammal goding.

Grattis Wahlströms 35 år

28 feb

Jag flyfter på hatten för Wahlströms som idag fyller 35 år som dansband. Så här skriver bandet på sin facebooksida:

Ojojoj vänner, tiden går….
Idag är inte vilken dag som helst, det är på dagen 35 år sedan som Daniel bildade bandet Wahlströms!!! Det har ju runnit mycket vatten under broarna sen dess o vi har hunnit med otroligt mycket roliga saker!!!
Spelat in 6 st fullalbum o en mängd singlar till det..
Dansbands-sm (-96)
Danbandslåten (-99 Blå, blå ögon) Dansbandskampen (-09)
Mängder med radio o tv, varit med i långfilm ( Varannan Vecka (-06) mm mm….
Vi har ju till o med hunnit lägga ner o hunnit starta om igen😃!!!
Vi vill tacka er som varit med oss och hoppas att ni kommer vara med oss framöver när vi kommer ut på banorna igen🙏🙏🙏
Tills dess så lägger vi ut vår lilla genomslagslåt
som är den första singeln vi släppte på cd… Förresten en ny singel kommer spelas in inom kort så lite nytt är på g med😉…
Vi saknar o längtar efter er men håll ut, vi ses snart❤️!
Många kramar från oss till er!!
/ Daniel, Anders, Håkan o Mattias

Rösta på Sannex i kväll

28 feb

Här är de enda telefonnumren som du behöver komma i håg för i kväll. Så kära vänner. Gör mig en tjänst. Rösa Sannex vidare.

Årets vinnare av Manifestpriset – Streaplers

26 feb

I kväll säger jag STORT GRATTIS till Streaplers som vann Manifestpriset med sin platta ”En gång till”.

Motivering:
”Ett album i tiden av ett band som förvaltar traditionen samtidigt som de för in dansmusiken i 2020-talet både med sound, låtar och framförande. Med egen musik och egen produktion har de visat att ”gammal är äldst”

Årets upplaga av Manifestgalan var digital. Den sändes som vanligt från på Nalen i Stockholm.

Manifestpriset är Sveriges oberoende musikpris, även kallad den ”Alternativa Grammisen”, där alla som inte tillhör de stora giganterna inom skivindustrin får vara med och tävla.

Övriga tävlande var:
Casanovas – Mota Olle i grind (Atenzia)
Martinez – Bubbelgum (Atenzia)
Stefan Nykvist – Stefan Nykvist (Enviken records)

Hasse och Dennis programleder P4 Dans

25 feb


Foto: Lena Callne

De har spelat i samma band i mer än 60 år. Med närmare fyra miljoner sålda skivor och 18 låtar på svensktoppen är de något av en populärkultur-institution. Kärleken till musiken har dessutom gått i arv på ett påtagligt sätt, som de förstås talar om i P4 Dans, i egenskap av fäder till tre av medlemmarna i högaktuella Arvingarna.

Flamingokvintetterna var tonårsidolerna som forfarande, efter mer än 60 år tillsammans, fyller konsertsalar och teatrar, genom musik som närmast fått kultstatus.

I P4 Dans tar de med oss på en musikalisk nostalgiresa men delar förstås även med sig av en och annan modern favorit. Veckans programvärdar är ett riktigt radarpar, sångaren Hasse Carlsson och basisten Dennis Janebrink i Flamingokvintetten!

Källa: SR P4

Sannex laddar inför mellon på lördag

25 feb

Lördag närmar sig fort nu. Sannex är ptroligt taggade inför sin medverkan i Melodifestivalen. Hoppas att alla nu ringer och röstar Sannex vidare.
Delger er lite bilder från: Stina Stjernkvist/SVT
@stinastjernkvist

Grönwalls aktuella i Bingolotto på söndag

24 feb


Dansbandet Grönwalls är åter på tapeten. Nu på fredag släpper bandet sin helt nya singel ”Vaknar i natten” som du kan spara ner till den spellista redan nu https://lnk.to/VaknarinattenPresave

På söndag kommer bandet att medverka i Bingolotto som sänds på tv4 med start 18.00

Som om detta inte vore nog så pryder Mona omslaget till dansbandstidningen Får Jag Lov som finns i butik.

Jive med ny musik

23 feb

Efter några års frånvaro från Jive när det gäller ny musik så är de nu på gång att släppa en ny singel. Det är en cover på Bo-Göran Svenssons ”400 spänn” (The losing side of me i original) som bandet väljer att släppa den 13 mars.

Du kan redan nu spara den den till din egna spotifylista. https://orcd.co/jive400spann

Inställda föreningsträffar

23 feb

Har uppdaterat sidan Kristinehamns Filatelistförening.
OBS! P,g,a Restriktioner med Covid-19 är alla föreningsträffar inställda tills vidare.
Vi återkommer med mer info när de kan återupptas som normalt igen.
Tills dess. Var rädda om er.

Nya saker på webbplatsen

23 feb

Som den uppmärksamme besökaren sett så att bloggen fått sig en lite ”makeover”. Och det arbetas i kulisserna med lite nya sidor till webbplatsen.
Det är lite jobb med scanningar av material som återstår. Så inom kort kommer jag komplettera visa avdelningar med ytterligare lite material. Så hll koll på min hemsida framöver så kommer jag presentera lite nytt

Tommys med Jag trodde änglarna fanns

22 feb

Den 5 mars släpper finlandssvenska bandet Tommys en ny singel med tre låtar Bland annat en duett på ”Jag trodde änglarna fanns” med Agneta Olzzon.
Låten har spelats in av flera olika svenska dansband. Först ut var faktiskt Claes Lövgrens som 2002 spelade in låten på sitt debutalbum ”Rosor från himlen”.
Låten är från början norsk och är skriven av William Kristoffersen.. För den svenska texten svarar Keith Almgren.

Förhandsspara singeln i din Spotifylista redan nu. https://orcd.co/tommysjagtroddeanglarnafanns

Duon Henke & Anders

22 feb

Låt mig presentera en glad duo. Duon heter Henke & Anders. Två otroligt duktiga musiker. De kommer från Lisch (Lidköping) i Västergötland. Bandet spelar dansant musik som passar på de flesta ställena.

Dansbandsnytt volym 2

21 feb

Efter ett tips från mig till Pär Winerbg på Atenzia Records gav man ut en unik cd-samling med låtar som enbart släppts digitalt. Samlingen för dej som fortfarande älskar CD-formatet och vill spela musik utanför de digitala plattformarna. Det blev en cd med 20 låtar där ett gäng av låtarna endast släppts som digitala singlar. Lägg till ett antal högaktuella spår från 2020. En mycket fräsch och bra blandning med dansbandslåtar från Sveriges etablerade dansband och några av de mer up’n’coming banden som är mycket väl värda att lyssna på. Skivan sålde bra och sålde dessutom slut så man fick trycka upp flera.

Nu är en uppföljare volym 2 på gång. Här kommer det finnas låtar med bland andra Streaplers, Black Jack, Casanovas, Fernandoz, Donnez, Martinez och Barbados.
Relasedatum är satt till den 30 april. Så här du verkligen något att se fram emot.

Alla dessa apotek

20 feb

Apoteksverksamhet i Sverige har funnits i form av offentliga apotek sedan andra halvan av 1500-talet. Det statliga apoteksmonopol som infördes 1970 avskaffades 1 juli 2009, vilket gjorde det möjligt för privata aktörer att bedriva apoteksverksamhet i Sverige.

Jag besöker en del apotekoch gör en del inköp hämtar medicin pga. mitt eksem. Och alltid när man ska betala icke receptbelagda varor så får man alltid frågan om man är medlem? Så nu har jag tröttnat å frågat ch blviit medlem hos både Apoteksgruppen, Kronans apotek, Apotek Hjärtat och det som kort och gott kallas för apoteket. Alltid kan det kanske ge någon bonus eller så. Sen är det smdiigt med alla dessa aoptek att de har öppet även kvällar. Mycket smidigt.

Nya singlar

19 feb

Lite nya singlar har det kommit denna veckan.

Ny singel med Kent-Alfs
Kent-Alfs har släppt en singel, ”Din värld”.

Ny singel med Huttez
Huttez från Norrköping har släppt en ny singel, ”Dansbandsfredag”.
Producent Jakob Lindahl

Ny singel med PHs
PHs har släppt en singel, ”Starkare”.

Samtliga finns att ta del av på spotify

Linn i Mannerz programleder P4 Dans

18 feb


Linn Gustafsson, sångerska i Mannerz Foto: Lena Callne

Dansen var Linn Gustafssons liv under uppväxten i Mariestad. Hon tävlade i Sverige-eliten i rock n´roll och har även varit med på VM tillsammans med sin danspartner, tillika storebror. Tävlingsdansen lärde henne mycket om vikten av karisma och uttryck som hon haft nytta av som showartist – och idag som sångerska i Mannerz, ett dansband som själva beskriver sig som ”ultramoderna”.

Efter tävlingskarriären i dans utbildade sig Linn Gustafsson till showartist och är sedan 2016 sångerska i Mannerz. Just nu är hennes liv fyllt av lilla sonen Egon och jobbet inom hemtjänsten – där hon gärna tar ton bakom såväl munskydd som visir för att ge lite guldkant till sina kunder.

Hon är inte den enda dansbandsångerskan som gärna bjussar på en dans på golvet tillsammans med någon ur publiken – men hon är nog den enda som har danstävlingsmeriter på landslagsnivå. När Linn Gustafsson är programvärd får vi en nervkittlande inblick i tävlingsdansen samtidigt som hon bjuder på musik som lär få det att rycka i benen hos radiopubliken.

Källa: P4 Dans

Alla hjärtans dag musik

14 feb

Idag på ”Alla hjärtans dag” rotade jag fram dessa sex skivor och såg att de alla spelat in en låt med just titeln ”Alla hjärtans dag”.

Jag har av dessa valt ut Bengt Hennings version där min gode vän Kjell Malmborg sjunger

Mogna Män med Sån´t Rår Inte Åren På

14 feb

Nu har Mogna män släppt en ny låt på ”tuben” i fotm av en klassiker. Sån’t rår inte åren på av Stig ”Stikkan” Andersson. Låten har tidigare spelats in av bland andra: Dizzie Tunes, Curt Haagers, Vikingarna, Trasthes och Tommys. Men här ovan här du den med Mogna Män och Roland Ask som sångare. Och jag tycker att han gör den med den ära. Mycket bra. Dansa, lyssna och njut.

Perikles med vaccinvisa

13 feb

Den 26 februari släpper Perikles sin nya singel ”Vaccinvisa”. Men detta är långt ifrån en visa utan det svänger på i sann Periklesanda.
Förhandsspara låten här: https://orcd.co/periklesvaccinvisa

Ny singlar

12 feb

Ny singel med Ankies
Ankies från Borlänge har släppt en singel, ”Du du du”.
Musik och text Thomas Berglund, Henrik Sethsson och Dan Attlerud
Producent är Henrik Sethsson


Ny singel med Alvenfors
Alvenfors har släppt en singel, ”Mandalay Bay”
Musik, text och produktion: Anders Wigelius

Barbados släpper vi fysiskt

11 feb

Den 19 februari släpper Barbados sin platta ”Vi” fysiskt. Så man kan via Ginza musik beställa en riktig cd.

Följande låtar finns med på plattan:
1. Tiden står stilla
2. Bästa vänner
3. Lördag kväll
4. Vi
5. 85
6. Droppa av
7. Mexico
8. Skottland tur och retur
9. Sommarkväll
10. Inget lockar mig som du
11. Idolen
12. Off limits
13. Stanna kvar

Sten och Ebbe programleder P4 Dans

10 feb


Sten och Ebbe Nilsson Foto: Lena Callne

De är bröderna som varit med och skrivit svensk musikhistoria: De var med och skapade de stora dansgalorna; de har skapat låtar som alla kan tralla med i – kort sagt, vi ska möta ett par av de riktiga giganterna i den svenska dansbandsbranschen.

Tillsammans med sitt band har de slagit många rekord – ingen annan har till exempel haft lika många låtar på svensktoppen. När Sten & Stanley fick in sin 60:e låt firade de med att fylla centralstationen i Stockholm för en bejublad gratiskonsert. Alla var lyckliga utom de som försökte tränga sig igenom massorna för att hinna till tåget i tid.

Bröderna har varit sin hembygd trogna under en lång karriär och det är förstås i Karlskoga vi möter dem, i studion de själva varit med och grundat. Veckans programvärdar i P4 Dans: Sten och Ebbe Nilsson i Sten & Stanley!

Källa: P4 Dans

Replay livestreamar med gästartister

9 feb

Nu är det dags för Replay att genomföra årets första livestream igen. Denna gång med lite extra happenings.
Förutom att de spelar en del låtar från sin egen repertoar blir det även en bunt Thorleifslåtar!
De har med sig Patrick Blom som sjunger Thorleifslåtar. Och det blir ju ingen Thorleifsfeeling utan saxofon. Därför har man plockat med Tom Käldström från Tommys på saxofon. Hur bra blir inte detta? Patrick har gjort en CD med enbart Thorleifs-låtar som i denna stund inte är riktigt färdig, men som snart kommer ut till försäljning. Ni får höra smakprov från denna CD – men med Replay som orkester

Mona Gs med Många vackra stunder

8 feb

Inom kort kommer Mona G att släppa sitt första album som hon gav it med Mona Gs orkester 2001.

Följande låtar finns med på plattan
1. Många vackra stunder (Mona Gustafson)
2. Lite av din tid, lite av din kärlek (Mona Gustafson)
3. Jag ångrar ingenting (The loosing side of me) (Raul Malo Sv text: Mona Gustafson)
4. Bortom natten finns en dag (Mona Gustafson)
5. Inget att förlora (Tony Westland – Roger Bergstrand)
6. Jag hörde änglarna sjunga (Mona Gustafson)
7. Aldrig nå’n som du (Mona Gustafson)
8. Nå’n borde säga (Someone should tell her) (Al Anderson – Raul Malo, Svensk text: Ulf Georgsson)
9. Du kom med livet (Mona Gustafson)
10. Med dej är himlen alltid blå (Mona Gustafson)
11. Ung, blåögd och blyg (Lasse Holm)
12. Vid älvens strand (Thomas G:son)
13. Dej ska jag älska all min tid (Mona Gustafson)