Jag vann igen

12 maj

Det är alltid lika trevligt att få dessa mail från Bingolotto. Dock var summan inte så hög. Men det var en vinst i alla fall. Sedan så vinner ju föreningslivet varje vecka, och då speciellt den förening som jag valt att stötta genom Bingolotto, nämligen IFK Ölme. En anrik förening som biblades 1942 av en herre vid namn Bengt Wirén. I denna förening har jag fått vara med om så många olika sportsliga framgångar. Säsongen 2004 bland annat hade vi ett fysiskt starkt lag, ett lag som det nästan varit omöjligt att få hål på. När serien var slut stod på samma poängskillnad som Degerfors och var nära att få kvala upp till superettan.

Året efter gjorde laget stor succé i Svenska Cupen där vi gick väldigt långt. I omgång 4 fick vi allsvenska Kalmar FF som motståndare. En match som med facit i hand blev en stor snackis i fotbollssverige. Vi som var där vet vad vi snackar om. Tusentals besökare och en otroligt härlig stämning. Matchhjältar blev Marcus Hedqvist och Armin Mustavic. Kalmar fick en straffspark i den första halvleken, en straff som Fabio Augusto missade. Med den absolut sista sparken i andra halvlek kvitterade Ölme och tvingade fram en förlängning som blev mållös. På straffar vinner man dock sensationsartat med 6-5.

IFK Ölmes mest kände fotbollsspelare Magnus ”Manne” Johansson som spelat i A-landslaget, OS-laget i Barcelona 1992 och i Svenska Mästarlaget IFK Göteborg. Han har även spelat som proffs i högsta ligan i Holland där han gjort succé i laget Groningen.

De senaste åren ha vi spelat mestadels i div 3. Men säsongen 2020 ramlade vi ur och ner i div4. Pga olika anledningar har vi nu begärt oss ner i div7 för en nystart. Men även detta kan vara spännande.

Mogna män med skivkontrakt

12 maj

Nu har dansbandet Mogna Män fått skivkontrakt. Det är Thomas Engström på Roaddust Records som säger välkommen till ett av de bästa mogendansbanden – Mogna Män. Dansbandet med medlemmar från Bengt Hennings, Tommy Elfs, Pilebos m.fl Skivan ”En del har solsken” som de släppte i höstas kommer släpps digitalt på Spotify, Apple Music, YouTube och iTunes den 5 juni.

Livestream med Engdahls 21 maj

12 maj

Lördagen den 21/5 är det dags för en ny livestream med de omåttligt populära grabbarna i Engdahls. ”Glädje, gåshud och gung” är titeln på denna stream.
De kommer att sända på facebook direkt från The End Studio.

Alvenfors släpper Rena rama ding dong

12 maj

När årets bidrag till Melodifestivalen framfördes under flera helger i tv i våras, fastnade Alvenfors lite för den grymt ”catchiga” låten ”Rena rama ding dong” med Eva Rydberg och Ewa Roos. Duktiga producenterna Anders Wigelius och Robert Norberg har hjälpt dom att göra en riktigt svängig danslåt av den. Bandet släpper den digitalt 28/5 på Spotify m.fl plattformar.

Missa inte att förhandsspara den på länken nedan…!

https://orcd.co/alvenforsrenaramadingdong

Recension: Tommys Tillsammans

11 maj

TOMMYS TILLSAMMANS
Skivbolag: Atenzia Records
Antal spår: 14
Tid: 46:18
Betyg: 5

Tommys är aktuella med nya albumet ”Tillsammans”. Och det låter precis som man förväntat sig att det skall låta. Inför albumsläppet har grabbarna inte varit snåla med att släppa digitala singlar. Och detta har förstås byggt upp förväntningarna. Och som jag hintade om i indelningen så tror jag ingen som gillar Tommys blir besviken när de lyssnar på ”Tillsammans”

Skivan öppnas upp med just tidigare nämnda låt skriven av Tom Käldström och Mats Larsson. En duo som tillsammans skapat många hits. Låten följs upp av en otroligt vacker duett mellan Tom Käldström och Agneta Olsson från Thor Görans i ”Jag trodde änglarna fanns” signerad William Kristoffersen. En otroligt fin duett där deras röster smälter bra ihop.

Med på skivan finns även några låtar som vi hört förut men som Tommys gör till sina egna med snygga arrangemang. En lättsam version av ”Evert” av Eddie Meduza som man kryddat med lite härliga saxar och gjort en egen version av. Svängiga ”Call me Sven” Leif Sture Landkvist som känner igen från Chiquita. ”Mitt hjärta tillhör dig” av Tommy Kaså som Lotta Enbgerg tidigare spelat in.

Andra goda spår som jag gärna återvänder till är ”En lång väg att gå” av Mona Gustavsson och Mats Larsson och ”Bortom orden” Carina Åberg och Marcus Svensson. På plattan ryms även instrumentalt material i form av ”Romantic Evening” av Lennart Clervall.

Men det är inte enbart Toms stämma som du får höra på plattan. Ett av de senaste tillskotten i bandet basisten Karl-Oskar Wasberg bidrar med ”Jag måste nå min ängel” av Johnny Thunqvist, Tim Norell, Ola Håkansson, och Alexander Bard. ”Står ensam i natt” av Donald Laitila med sång av Markus Stara.

På det stora hela ett mycket starkt album de snickrat ihop och som jag tycker stärker deras position ytterligare i genren mogendans. Ett riktigt fint och varierat hantverk signerat Markus Stara, Tom Käldström, Karl-Oskar Wasberg och Peter Hatt. De håller hårt på sin stil och profil och gör inte avkall på något. Det finns ingenting att anmärka på. Grattis grabbar!!!

Danslogen uppmärksammar mina intervjuer

11 maj

Danslogen hörde av sig och frågade om de fick göra reklam för min intervju med Tommys. Självklart fick dom det. Samarbete är A och O.
Så jag vill tipsa er alla att besöka danslogen om ni veta vad som sker i dansbandsbranchen. Du kan även se på dansbilder från diverse olika dansställen runt om i landet.

Hemsidan uppdaterad

11 maj

Nu är hemsidan uppdaterad.

Jag har bland annat ändrat teceksnittet på brödtexten. Fick lite mail om att den förra var lite svårläst. Så nu har jag ändrat på detta och hoppas att det är till belåtenhet.

Har gjort en ny sida under ”Buss & Tåg” som handlar om den nya spårvägen i Lund.

Lite nya banners har jag lagt in också. Bland annat till
Degerforsparken, Brogrens, Erik Lihm, Huttez, Järnvingarna, Kent-Alfs, Popnix samt Towe Widerberg

Livestream med Haaks

10 maj

Jag vill bara påminna er mina vänner att Sveriges i särklass bästa coverband Hakks. Livestreamar varje fredag med start 18.00
Missa inte tt följa dem på facebook. Det finns dessutom en till grupp som heter 100% Haaks för alla som sypportar detta fantastiska band.

Livestream med Mickeys

10 maj

Söndag den 6 juni kl 15.00 kör Mickeys Livestream direkt från ”våran terrass” på Aspåsgården.. De vill ju också naturligtvis att det kommer live publik ”som håller avstånd”. Det kommer säljas hamburgare, läsk, kaffe och nåt gött till det. De hoppas kunna bjuda både er på plats och alla i cybervärlden på underhållning ca 1,5 timme om vädret tillåter.

Nationaldagsstream med Casanovas

10 maj

Även i år kan man fira Nationaldagen med Casanovas via en livestream från Studio Eveborg. Om vädret tillåter blir det både ett utomhus-set lite mer akustiskt och sen flyttar de in för 100% Casanovasmusik med premiär för nya låtarna från senaste succé-singeln. Detta kommer också bli Hasses sista officiella ”gig” så de kommer såklart fira av honom.
Välkomna söndag 6/6 kl 18.00-20.00 via Casanovas Facebooksida.

Mona G Livestreamar i kväll

10 maj

Missa inte när Mona G har sin livestream i kväll
Sändningen kan du bland annat se pä Monas egen sida.

https://www.facebook.com/Mona-G-Dansband-och-countrys%C3%A5ngerskan-125926310794954/ Man kan även kika på youtube om man föredrar det.

Glöm inte att gilla Mona på den sida så du inte missar kommande nyheter m,m
Till denna stream har jag bland annat varit delaktig i att ta fram fysiska exemplar av den unika singel som kommer lottas ut under kvällen bland er som swishar in och köper hennes full-cd.
En singel som finns i tre exemplar.
Det kommer bli mycket sång och musik, lite gött snack plus att Mona bjudit in tre kära vänner.
För produktion svarar Hans Persson på Ateljé Braun/HP Promotion.
För ljud svarar Sture Johansson från rent drag.
Programvärd är ingen mindre än PA-Sköld.
Så med detta sagt så förstår ni att ni inte får missa detta i kväll kl 20.00 på fascebook eller youtube.

Dansefestivalen i Sel ställer in 2021.

9 maj

Dansfesrtivale i Sel ställer in. Så här skriver de på sin hemsida:

Tyvärr kom vi upp i samma situation i år med antalet tillåtna personer på evenemang och många restriktioner.
Detta gör att de måste gå till ett beslut att ställa in årets festival.
Därför har vi bestämt att om allt blir som vanligt så kan vi ses igen 2022.
Vi är otroligt ledsna över detta, men vi måste tänka på säkerheten.
Hjärtligt tack för ert tålamod och njut av er på ett annat sätt i sommar.

Excess byter medlemmar

7 maj

Excess meddelar att det kommer bli en liten förändring i laguppställningen. I samband med att Corona bröt ut så valde bandets keyboardist Henrik Gillenheim att kliva av Excess för att lägga mer fokus på jobb och familj. Då alla spelningar var inställda fick de aldrig någon chans att tacka av Henrik ordentligt på scen. Men de tackar via facebook Henke för tiden i Excess och för alla glada skratt och goa ”göteborgsskämt” och önskar honom lycka till med allt han tar sig för i framtiden.
Tills bandet hittar en ny fast medlem kommer William Endmyhr hoppa in och hjälpa dem bakom klaviaturen. En riktigt duktig kille som bl a har ett dansbandsförflutet i Jive.

Excess ställer in sin livestream

7 maj

Excess meddela att åter aterigen har Corona ställt till det för deras planerade live-sändning. En närstående har testat positivt för Covid i ett snabbtest så de väljer att ställa in morgondagens live-stream för allas säkerhet.Det är många som sett fram emot deras sändning, så även Excess så klart, men i dessa tider måste alla ta sitt ansvar.
De återkommer med nytt datum framöver.

Intervju med Tom Käldström från Tommys

6 maj

Till denna intervjun har jag med den digitala tekniken tagit mig till vårt grannland i öster och till en stad som heter Nykarleby. Här bor ingen mindre än Tom Käldström som är kapellmästare i det finlandssvenska dansbandet Tommys. Tom Käldström började i Tommys blott 16 år. I början fick han skjuts av sin far till bussterminalen för att åka ut på turné med bandet. Genom åren har denna fina orkester rönt stora framgångar. Sin största låtframgång fick man 1991 med låten ”Vår dotter” skriven av Hans och Gunborg Martin. I början av 2000-talet tröttnade Hans Martin på det eviga resandet och bestämde sig för att avsluta sin karriär i Tommys. Sedan dess är det Tom Käldström som har lett bandet till nya framgångar. På skivsidan har man gett ut ett 20-tal plattor och en ny är på gång. ”Tillsammans” är titeln på plattan som innehåller 14 dansanta spår. Ett album som jag verkligen kan rekommendera er att beställa.

Tommys består av:
Markus Stara: Keyboard, dragspel och sång
Tom Käldström:: Sång, gitarr, sax och dragspel
Karl-Oskar Wasberg: Bas och sång
Peter Hatt: Trummor och sång

Hejsan Tom Hur är läget?
Allt är bara bra här, längtar givetvis efter att få åka ut och spela igen. Hoppas det blir snart.

Tommys i Forshaga Folkets hus var en av de sista spelningarna innan Covid19 satte stopp. Vad ni i Tommys gjort sedan dess?
Vi spelade i princip fram till den dagen det blev undantagstillstånd i Finland. Några ströspelningar har vi gjort här förra sommaren. Plus några spelningar över nätet. Utöver det så har vi gjort klart vår nya skiva som släpps den 7 Maj (lagom till den finska morsdagen som är den 9:e Maj.

Ni släpper ett nytt album snart. Vad kan skivköparna förvänta sig av skivan?
Nya skivan är ett starkt Tommys album, vi är jättenöjda med blandningen av låtarna vi fått ihop.

Vissa band släpper skivor med enbart nya låtar. Men ni har alltid en härlig mix av nytt och covers. Är det ett medvetet val?
Vi vill alltid ha med några covers för att skapa aha-känslan hos lyssnaren. Det finns så många gamla godingar som bör lyftas fram.

Funkar er musik lika bra i hela Finland eller går det hem bäst i sk ”Svenskfinland”?
Den funkar bäst i den svenska delen av Finland. Vi brukar ta med lite finska låtar och danser om vi spelar på den finskspråkiga delen av landet.

Du skriver en hel del låtar själv. Hur många har det blivit genom åren?
Jag har inte riktigt koll på det, går i vågor med skrivandet. Nu just kommer det mycket ur mig. Härligt sätt att skapa på.

Du producerar en del musik själv. Är det enbart dansbandsmusik?
Jag jobbar mest med dansmusik, men har gjort allt från klassisk musik, folkmusik till hårdaste hårdrock.

Har motivationen och inspirationen påverkat dig/er att skapa ny musik med tanke på pandemin?
Det har givetvis varit jobbigt att hålla igång bandet, men sen när vi spelar ihop så känns allt guld och toppen.

Hur viktigt har det varit att släppa ny musik under pandemin?
Det är oerhört viktigt att visa att vi fortfarande finns :) vår publik måste få musik även under denna pandemi.

Vad har ni på gång framöver med Tommys förutom cd-släppet?
Vi väntar på att få åka ut och spela. Vi ska eventuellt göra en 70-tals show med Hans Martin och gänget i sommar. Om läget tillåter. För sittande publik.

Stort tack för intervjun och stort lycka till med kommande skivan.

Följ Tommys i sociala medier
Tommys hemsida
Tommys på facebook
Tommys på spotify
Tommys på youtube
Tommys på instagram

Beställ Tommys nya cd från Ginza.se
Beställ Tommys nya cd från cdon
Beställ Tommys nya cd från HS Net Finland

Bjuder er här på två spår från Tommys senaste singel

Livestream med Excess

5 maj

Excess är dansbandet från Huskvarna som bjuder på glad och medryckande musik.
Excess startade 1992, då med en manlig sångare. 2008 bytte bandet frontfigur och Therese tog över mikrofonen. Spelplanen utökades med fler och fler spelningar och i dag spelar Excess på många av Sveriges mest populära dansställen.
Under 2020 släppte Excess två nyskrivna låtar ”VILL HA DEJ” och ” VAD GÖR DU I NATT” som fått ett mycket positivt mottagande av både publik och i media. Dessa två låtar plus många flera kommer Excess bjuda på denna kväll.
Snöra på dansskorna, flytta undan soffbordet och bjud upp till dans!
Du kan följa spelningen direkt här på
https://www.facebook.com/livelillaparis

LIVE från Lilla Paris är ett ideellt initiativ som är till för att stötta band, artister och nöjesbranschen så även de har möjligheten att fortsätta även efter pandemin.
Swisha gärna en gåva så att vi kan fortsätta erbjuda liveevent: 123 462 72 95 (Gravenstar)

Dragspelskonsert World Accordion Day 2021

4 maj

Den 6:e Maj är det World Accordion Day / Dragspelets Dag. Detta brukar Karlsson Musik i Fjärås att fira stort. Normalt har de öppet hus med olika artister som uppträder vid tre olika tillfällen för fullsatt lokal! Nu är ju situationen som den är så i år blir det återigen att de gör en streaming utan besökare på plats. Men istället för flera kortare sändningar som förra året så kommer de ha en mer renodlad stor konsert kl 20:00 den 6 maj.

Artisterna i år är :
Johan Kullberg
Jörgen Sundeqvist
Hanna Blomberg & Petter Ferneman

De kommer även att presentera några mycket intressanta nyheter under konserten samt ha några specialerbjudanden.

Källa: Karlssons Musik

Upperudslogen ställer in sommarens danser

3 maj

På grund av pandemin har vi beslutat att ställa in årets danssäsong vid logen. Vi följer folkhälsomyndighetens restriktioner kring Corona (Covid-19).
Vi vill än en gång passa på att tacka för ert stöd och förståelse.
Till vår fina trogna danspublik vill vi säga så här
Vi saknar er alla. Hoppas ni håller er friska, håller avstånd och sköter om er, så att vi får se er i framtiden.
Med dessa rader vill Annette med personal och vi bröder som sköter om logens FB sida önska er alla en skön vår och sommar.
Vi kommer lite då och då lägga ut små tillbakablickar på tidigare danskvällar genom åren vid logen. Håll utkik här.
Distanskramar till er alla.

Dans og Glede

2 maj

PROGRAM FREDAG 21. maj 2021
Kl. 18.00 – Nils-Einar & Bente
Kl. 19.30 – Mr. Ray och Sebastian
Kl. 21.00 – Rabalders
Kl. 22.30 – Bare1 & Marion

LÖRDAG 22. maj 2021
Kl. 16.30 – Tore & Kristina
Kl. 18.00 – Tottis
Kl. 19.30 – Contiki
Kl. 21.00 – Rita & Kåre
Kl. 22.30 – PK Støbakk

Brogrens gör comeback

1 maj


Brogrens gör comeback med Melissa Brogren som sångerska.
Första låten med Brogrens släpptes april 2020 och fick snabbt över 30 tusen visningar på Facebook. Det dröjde inte länge förens det sen blev en intervju med Lokaltidningen i Lund. Våren 2020 valde jag att starta upp ett nytt dansband och under ett års tid begav jag mig ut på gig runt om i Skåne hela vägen upp till Borås.
Ett år har gått sedan Brogrens resa startade och nu består bandet av fem bandmedlemmar
och Brogrens utgår ifrån södra Skåne. Men det många väntat på är nu här och nu är det tid för att avslöja att Brogrens dansband består av.

Läs mer om medlemmarna på deras facebooksida

Foto: Mattias Kristiansson
Källa: Brogrens

Nya singlar

1 maj

Simon Kiuru
Simon Kiuru har släppt en singel, ”Jag, saknar dig så”.
Musik och text Stig Lindell Kent Mattsson Agneta Mårtensson
Producerad och arrangerad av Tom Käldström, stråkarrangemang av Anders Engberg

Tom Håkans
Tom Håkans har släppt en ny singel, ”Till min kära”.
Musik och text Peter Grundström

Swedish Dance Mafia
Swedish Dance Mafia har släppt en ny singel, ”Kyss mig”.
Musik och text Kjell B, Ulf Georgsson och Douglas Georgsson

Towe Widerberg
Towe Widerberg har släppt en ny singel, består av ”Hela hela dig” och ”Den enda jag vill ha”.
Musik och text ”Hela hela dig” Hans Rytterström
Producent Martin Klaman

Lasse Sigfridsson
Lasse Sigfridsson har släppt en ny singel, ”Vart är vi på väg”.
Musik och text Andreas Åhlin och Ulf Georgsson
Producent Marcus Persson

Casanovas
Casanovas har släppt en ny singel, består av ”Sanna” och ”Shake it”.
Musik och text på ”Sanna” David Lindgren Zacharias och Pär Soini
Musik och text på ”Shake it” Thomas Berglund Henrik Sethsson Lina Eriksson
Producent Henrik Sethsson

Blixterz
Blixterz har släppt en ny singel, består av ”Pontiac Catalina” och ”Vän till vän”.
Musik och text ”Pontiac Catalina” Joakim Arnell
Musik och text ”Vän till vän” Dennis Quintero och Andre Fransson
Producent Henrik Sethsson

Patrick Blom
Patrick Blom har släppt en singel, ”Gråt inga tårar”.
Musik och text Åke Hallgren

Schytts
Peter Danielson & Schytts har släppt en tidigare singel, ”På G igen” på Spotify.
Producent Tomas Edström

Black Jack
Black Jack har släppt en singel, ”En kvinnas man”
Text och musik av: Donald LAiltila, Henrik Sethsson, Micke Løvdalen och Thomas Berglund
Producent Anton Matz