Missa inte Atenzia Records på youtube

31 maj

Varje fredag med start 11.00 på förmiddagen livestreamar Pär Winberg på Atenzia records. I sitt populära program spelar han ny musik som släppts. Han har allt som oftast med representanter från banden som släpper låtarna. Fram till för några veckor sedan har man kunnat följa detta på facebook. Men på grund av bland annat internettroll har han tvingats flytta sändningarna till Atenzias youtubekanal. Så vill du fortsatt se dessa populära sändningar och dessutom få information om nya skiv och låtreleaser så skall du följa Atenzias youtubekanal. En kanal jag även rekommenderar att du prenumererar på. https://www.youtube.com/c/AtenziaRecords


Publicerad: 2021-05-31 22:50:15

Blender byter medlemmar

31 maj

Blender meddelar på sin facebooksida att man nu byter medlemmar i bandet. Det är bandets gitarrist Erik Enstad och basisten Mats Elfqvist som båda beslutat sig för att sluta i bandet för att istället ägna sig åt annat i livet. Blender skriver att förlorar inte bara en fantastisk gitarrist och basist utan även två grymma lagkamrater. Ny gitarrist i bandet blir Jonas Hedlund. Han spelade tidigare i Expanders, så många av er har nog redan träffat honom. Bandet har ännu inte hittat någon värdig ersättare för Mats men de sonderar terrängen för fullt.

Läs mer på Blenders facebooksida


Publicerad:

Nenne och Martin Lindberg med ny cd

31 maj

Nu släpper far och son en cd tillsammans. Nenne och Martin Lindberg släpper ett album med tolv låtar. En blandning mellan andliga låtar, dansband och country. De har under pandemin egna livestreams hemma från sin källare. Dessa är väldigt uppskattade. Flera av de populära låtarna som Martin och Nenne bjudit på där finns med på detta fina album. Jag har provlyssnat på några av låtarna och det låter riktigt bra. Så detta är något som jag verkligen ser fram emot.

Följande låtar finns med på skivan
1. Sjungen syskon under vägen (Lydia Baxter, W. H. Doane / Svensk text: Elsa Borg)
2. Ännu blommar kärleken (Dan Henningsson, Arne Nilsson)
3. Årets skiftningar (Chister Eriksson)
4. Jag önskar att se Jesus först av allt (John W Petersson / Svensk text: Daniel Hallberg)
5. Why you been gone so long (Mickey Newbury)
6. Guds ord och löften (Johan Holmstrand)
7. På löftens vingar (K G Sjölin)
8. Halleluja snart ska dagen gry (Wivianne Mårtensson)
9. Blue eyes crying in the rain (Rose Fred)
10. En bättre värld (Michael Saxell)
11. Längtan till havet (Rolnd Utbult)
12. Gamla tiders kraft (Trad)

Nenne och Martin uppträder som duo men även tillsammans med Lindbergarna som är otroligt populära. Önskesånger och kristna sångklassiker njudes det på. Lindbergarna är unika i sitt sätt att kommunicera sin tro och sina låtar på ett folkligt sätt. Deras uppträdande samlar storpublik. Många gillar möjligheten att få höra sina andliga sångfavoriter genom önskningar. Detta gör att många vill vara med och uppskattar deras framträdanden. De uppträder ofta i TV på kanal 10 samt på TBN Nordic.


Publicerad:

På besök på Kyrkogården

30 maj

I dag på mors dag blev det till att besöka Ruds Kyrkogård i Karlstad samt Nya Kyrkogården i Kristinehamn. Detta för att göra det lite fint vid mormors respektive farmors grav. När blommor inhandlades på Blomsterlandet så blev man lite inspirerad när man såg fröerna med grönsaker man kan odla. Även om jag har 0% gröna fingrar så lät det lockande. Jag får fundera lite till. Det medför ju lite jobb också. Det är ju inte bara att så. Nördig som man är så upptäckte jag att Blomsterlandet fått en uppdaterad loggan. Även om den nya påminner lite om den förra så gillar jag den nya bättre. En snygg helgul logga. Ni ser både den nya och den gamla bland bilderna nedan.


Publicerad:

Expanders 3.0 har tagit form

30 maj

En del har kanske undrat vad som händer med Expanders. Nu är hemlighetsmakeriet över och kapellmästaren Tony Westland kan stolt presentera tre nya medlemmar till bandet.

Från vänster i bild finner vi bandets trummor finner vi Stefan Brodin. Mannen med ett härligt sväng, stort musikintresse och hög ambition sitter han som handen i handsken i Expanders 3.0. ”Till vardags” arbetar Stefan även som ingenjör på Sandvik

i mitten finner vi bandets sjungande gitarrist Patric Silén- Party/coverbanden Sveriges Hjeltar och Partypistolerna är bara några exempel där Patric figurerat med sitt glödande gitarrspel, som givetvis sitter som en smäck i rykande Expanders 3.0! ”Till vardags” driver Patric även Instrumentservice Huddinge som både säljer, servar och reparerar musikinstrument och tillhörande utrustning.

Sist men inte minst till höger bandets sjungande basist – Magnus Willén! Med en lång erfarenhet inom musikbranschen, bl.a. från det egna dansbandet Manges, bluesrocktrion Tripple X och coverbandet House Of Mike är han ett tryggt, stabilt och säkert fundament i Expanders 3.0. ”Till vardags” arbetar Magnus även som säljare på Nordic Audio Distribution

Så jag lyfter på hatten och önskar Expanders 3.0 stort lycka till på dansbandsestraderna.


Publicerad:

Trevlig After Work

29 maj

I fredags hade vi en trevlig After Work på jobbet. Det blev en massa god mat, musik av bästa bandet Haaksm plus en massa trevlig social samvaro med underbart härliga kolleger. Haaks levererade som vanligt. Jösses vilka grabbar att lira. Maten var lika underbar som musiken. På dryckesfronten blev det några goda cider. Jag fastnade för en ny favorit. Halsmtad Crush Mango /Passion. E klar favorit som jag kommer köpa mer av på systembolaget. Tiden går fort när man har roligt. Så jag delger er lite bilder från vår trevliga kväll.


Publicerad:

Lövgrens lägger ner

29 maj

Claes Lövgrens meddelar i en video på sin facebooksida att de lägger ner bandet med omedelbar verkan.

Claes träffade Nicke och Olle Fredriksson 1994 då de spelade med bandet Lajbans där Claes började, men kort därefter ändrade då Lajbans namnet till Claes Lövgrens året 1996. Claes berättar att det varit en fantastisk resa där de träffat massor med trevliga arrangörer, kollegor framföra allt alla fantastiska dansare som varit med under denna drygt 25 åriga resa. I början spelade bandet mest hemma i Skåne, Blekinge och trivdes gott med det.

Men så fick de chansen att få spela på Birka Princess som båten hette då. Då var man ombord och spelade i en hel vecka. De fick chansen att få spela för helt ny publik som inte kände till bandet. Med på båten var bland andra Tommy Ander från Hedemoraparken. Han tyckte bandet lät riktigt bra och bokade upp dem året där på. Detta bandade vägen för att de skulle bli ett riksturnerande band.

De har vid ett flertal tillfällen varit nominerade till Guldklavengalan i Malung. . 2007 blev Johan Fredriksson nominerad som årets trummis. 2008 blev Joakim Svensson nominerad som årets blåsare. 2009 blev Nicke Fredriksson nominerad som årets gitarrist. 2016 blev Claes Lövgren nominerad som årets sångare. Flera medlemmar har även varit nominerade till dansbandspriset Guldsladden-

På skivfronten har de givit ut åtta full-album, varav en är en samlingsplatta. Rosor från himlen 2001, Dansvänliga låtar 2005, Dansvänliga låtar 2 2008,
Vi lever nu 2010, Bästa – 2013, Vi Börjar Om Igen 2014, Vägen Hem 2016 samt Vinter vår eller sommar 2018

Claes berättar att det varit en fantastisk resa. Men tyvärr är det så att vackra sagor har ett slut. Claes känner att detta med pandemin har tagit hårt på branschen. Han har funnit andra sysselsättningar och jobb som gör att han ser det som svårt att komma tillbaka på dansbandsscenen igen. Han har bland annat sålt av turnébussen.

Dock kommer Claes inte att sluta helt med musiken. Han kommer jobba framöver som kryssningsvärd på Viking Line Cinderella. Något han gjort tidigare och som han tycker är fantastiskt roligt. Han kommer även göra uppträdanden med sin fantastiska livskamrat Åsa Sjöberg.

Han vill skicka en stor kram till er alla och önska er fantastisk sommar.

Mitt första möte med Claes Lövgrens orkester var i Forshaga Folkets Hus där arrangören Inge Sandin hört talas om bandet och bokat in dem. Sedan dess har det blivit en rad danskvällar med detta eminenta band. Bland annat; Upperudslogen Molkom, Brunnsparken Örebro, Jacobs Loge i Degerfors, Malungs dansbandsvecka, Tidaholmsparken, Karlsholme Folkets Park i Mariestad samt Viking Line Cinderella och Birka Stockholm för att bara nämna några ställen där våra vägar korsats.

Jag minns speciellt en kryssning på Viking Cinderella där jag blev ”upplurad” på scenen för att musicera med dessa genommusikaliska herrar. Det gick bra trots att jag inte kan spela gitarr. Det var i alla fall en herre som kom fram och berömde mig och sa att han aldrig hört någon spela guitarboogie så bra som jag. Det svängde så det svartnade sa han.

Sedan dess har det som sagt blivit ett otal möten med detta gäng. Massor med bilder och reportage som jag och min bror gjort kommer ju för alltid att finns kvar.

Här nedan delar jag och min bror med oss av diverse minnen med Lövgrens i bildform. Håll till godo!


Publicerad:

Grattis Uffe

29 maj

I dag lyfter vi på hatten för Uffe Persson på hans stora dag. Han är sångare i Wickströmz.


Publicerad:

Lasse Stefanz släpper nytt

28 maj

Mariann Grammofon meddlear att Lasse Stefanz kommer med nytt material.
Den 18/6, veckan innan midsommar, släpper Lasse Stefanz sin första nya låt på nästan ett år. Spara ner den redan nu och bli först att höra den på releasedagen.
Klicka här: https://lnk.to/EnBattreManPresave

”En bättre man” är skriven av Peter Kvint, Eric Palmqwist & Peter Morén. En trio som tidigare inte skrivit musik till LS, men vars meritlista är minst sagt imponerande, i Sverige och internationellt.


Publicerad: 2021-05-28 17:14:11

Besök hos min favoritsallong

28 maj

Så här blev resultatet efter ett besök hos min favoritfrisör Har 4 You. Alltid lika trevlig service. Det kan inte bli bättre än så här.


Publicerad:

Älskade Degerforsparken

28 maj

I lördags blev det en tur med bilen. Först ett besök vid vårt somamrtorp som ligger lite norr om Kristinehamn. Efter vårt besök vid sommarstugan fortsatte vi norröver och på lite mindre vägar kom vi fram till Linnebäck. Där fortsatte vi mot Degoerfors. På vägen dit passerade jag anrika Jacobs Loge som numera inte är en loga. Väl inne i Degerfors var jag bara tvungen att stanna vid entrén till vackra Degerforsparken. Det gjorde lite ont i häjrtat att veta att här skulle man ha spenderat många fina onsdagskvällar om allt vore normalt. Sist jag var här och slog en sula på parketten var den 4 september 2019 då Falköpingsorkestern Kenneth & Classe svarade för dansmusiken. Så jag tänkte dela en bild så nu får se hur trevligt det var den där septemberkvällen. Får hoppas det inte dröjer allt för länge tills det blir igen i denna fina park.


Publicerad:

Spabad till tonerna av Lars Roos

27 maj

Nej det är inte på sjukhuset jag är. Det är bara vårt gamla badrum som det borde göras något åt. Ikväll har jag tagit ett som jag själv kallar det ett ”spabad”. Det för att försöka lindra mina eksem. Ett bad med badolja i. Förhoppningen är att det skall lindra klådan. För nu bör jag jag bli trött på detta. Men jag tänker alltid att det finns de som har det mycket värre än mig. Men detta är avkoppling deluxe. Att bara ligga här till tonerna av lite skön pianomusik signerad Lars Roos. Kan det bli så mycket bättre? Nej jag tror nog inte det.

Oftast när jag vill ta det lite piano så brukar jag lyssna på Lars Roos. Hahaha förstod ni den? :) Det finns så mycket otroligt fin musik som han har tolkat. Det är nästan i bland som att man slumrar till i badkaret. Tyvärr läste jag att Lars 2014 fick en ögonsjukdom tvingade honom sluta spela. Mycket tragiskt.


Publicerad: 2021-05-27 21:29:53

Agneta och Peter med nytt dubbelalbum

27 maj

I sommar släpper Agneta pch Peter ett nytt album. En ny dubbel-CD, samling med 40 st egna KÄRLEKSSÅNGER, med 100% eget låtmaterial från Peter Grundströms vackra låtskatt. Och såklart några som han skrivit tillsammans med Agneta Olsson. Skivan innehåller både nya och gamla kärlekssånger, heta klassiker och några ej tidigare utgivna låtar på skiva. Från deras egna soloplattor och från Thor Görans många skivor genom åren.
Nu tar de via sin facebooksida upp beställningar. Beställ den redan idag så har du CD:n i postlådan på releasedagen 2/7. Alla som beställer direkt via bandet får signerade skivor hemskickade.

Sen jag berätta att de även till jul kommer ge ut en julskiva.

Beställ ditt ex också


Publicerad:

Lotta Idofsson med nytt material

27 maj

Lotta Idoffsson släpper nytt meriale. Se pressreleasen nedan.

Efter en tids ”time out” är Lotta Idoffson tillbaka som solortist, med ett kommande album som släpps under hösten 2021/Vintern 2022. Det är ett album med helt nyskrivna låtar med texter som mestadels är baserade på Lottas livserfarenhet och liv. Tillsammans med P-O Nilsson har Lotta Idoffson skapat en produktion som hennes tidigare publik inte riktigt hört av henne förut. Låtar som kommer att spegla dagens Lotta Idoffson. Låtar som förhoppningsvis kommer att inspirera andra och få människor att gå vidare i livet. Efter att berättat sin livs historia för textförfattaren Bim Wikström, kommer stora delar av albumet handla om just Lotta. Annan nyskriven musik på albumet är musik och texter som berör, där Lotta kan identifiera sig med och näst intill skulle kunnat varit hennes egna historia. Första låten ut kommer ut på Spotify fredag den 28 maj och heter ”Tysta Språk” skriven och producerad av hennes vän P-O Nilsson med text av Bim Wikström. ”Texten i ”Tysta språk” berör säger Lotta och hade helt klart kunnat handla om en situation i mitt tidigare liv”.


Publicerad: