Nya singlar

14 maj

Lite tips på nya singlar som släppts senaste tiden.

Boogart – Lev som du lär
Text och Musik: Anna Lundberg och Peter Ericsson
Producerad av Peter Ericsson

Sanders – Topptur
Text och musik: Knut Johan Stormyr
Producerad av Peter Lundell och Knut Johan Stormyr

Fernandoz – Sommar i Värmland
Sommar i Värmland, Text och musik: Anders Nordlund och Thomas Berglund, Producerad av Martin Klaman
Dance Darlin’ Dance, text och musik: Bobby Joe Peace, Producerad av Stacey Hogan

Rita & Kåre – Det regnar och regnar
Text och musik: Skriven av Dave Bartholomew, Fats Domino, Lennart Dahlberg och Robert Guidry

Sie Gubba – En liten plass
Text och musik: Magne Almås och Petter Øien
Producerad av Magne Almås och Per Borten

Marion JH – Jeg er som en elv
Text och musik: Derek Ryen och Marion Jensen Hermansen
Producerad av Tommy Nilsen

Kathe Sunde – Den Kalde Mørke Veg

Anna Jett – Sluta skaka min värld
Text och musik: Anna Elizabeth Lingmark

Jake Lindholm – On the Road
Text och musik: Andreas Eriksson och Jakob Lindholm
Producerad av Karl-Ola Kjellholm och Andreas Eriksson

Livestream med Värmlandspojkarna

14 maj

Våren spirar, hoppet om ett normalt liv med allt vad det innebär spirar, Röde orm har börjat varva upp och så även vi. Så skriver bandet Värmlandspojkarna på sin facebooksida.
Tills vi kan ses igen varvar pojkarna upp motorerna med en livestreamad konsert hemma hos bandets keyboardist Per. Lördagen den 15 maj med start kl 19.00.

Towe Widerberg – Tankar ur ett sångarhjärta

14 maj

Som jag skrivit förut så släpper idag Towe Widerberg en ny efterlängtad CD, Vi känner igen honom som tidigare sångare i Streaplers och egna bandet Towe Widerbergs ovh Janssons orkester.
Elva nya låtar arrangerade och inspelade av Martin Klaman.

1. Du är den enda
2. Då var jag bara 17 år
3. Så länge mitt hjärta slår
4. Stå på i alla väder (Cocktail of the year)
5. En cowboy med vidöppet hjärta
6. Den broder som var jag
7. Dumma dig (Treat me nice)
8. John Blund
9. Boogie woogie & rock’n roll (He’s a lunchtime kind of a guy)
10. När kärleken dör
11. Hela hela dig
12. Du är älskad

Dansvecka i Mörrum

14 maj

I sommar kommer det bli en dansbandsvecka i Mörrum. Läs nedan vad arrangörerna skriver på sin sida:

Då Ölandsveckan tyvärr blivit inställt vill vi hitta ett annat alternativ.
Nu ordnar vi dans på ett säkert sätt. Allt för att få dansa och samtidigt rädda våra dansband.

Vi följer alla restriktioner och kommer söka tillstånd från polisen.
Konceptet är att vi inte blir fler än 60 personer åt gången i Mörrums folketspark och dansar på utedansbanan. Även om det kommer att vara tillåtet med 100 personer väljer vi att bara tillåta 60 personer/pass för att det ska finnas möjlighet att hålla avstånd till varandra.

Det kommer att erbjudas två pass/dag med två timmars dans åt gången med 45 min paus för att tömma dansbanan på folk, sprita av ytor och städa toaletterna.

Varje 2 h pass kostar 200 kr/peson. Endast parvis anmälan. Bokningen öppnar när vi vet att vi kan köra detta som vi tänkt och då är det först till kvarn som gäller.

Banden som är bokade är:
Highlights (måndag och tisdag)
Swedish dance maffia (onsdag)
Jimpa & Henke (torsdag och fredag)
Allstars (lördag och söndag)
Fler överraskningar under veckan är att vänta!
I samarbete med Happy dance kommer Erika och Tony att hålla kurser dagtid!!

Mer om banden:
Highlights spelar en härlig blandning av egen musik blandat med kända låtar från förr till nu.

Swedish dance maffia gör en unik spelning hos oss i Mörrum. Musiken ni kommer möta har ett gött gung och roliga texter.

Jimpa och Henke från Casanovas utlovar casanovasrökare blandat med härliga foxlåtar

Allstars skriver så här på sin sida:
Med energi, lekfullhet och själ framför bandet en noga utvald repertoar som spänner från rock/blues till soul och pop. Allstars bjuder på modern dansbandsmusik utöver det vanliga.

Så leta upp en danspartner och boka in i kalendern!

Livestream med Bo-Kaspers orkester

14 maj

Den 22 maj får vi äntligen möta Bo Kaspers Orkester i en exklusiv livestreamad konsert från anrika Baggpipe Studios i Stockholm, Sverige.

Bo Kaspers Orkester har sedan 90-talet varit ett av Sveriges mest uppskattade liveband. Under 25 års tid har det Grammis-belönade bandet blandat pop, soul, jazz och visor till en helt egen genre. Med klassiska låtar som ”Hon är så söt”, ”Undantag”, ”Håll ut”, ”Vi kommer aldrig att dö” och ”I samma bil”, har Bo Kaspers Orkester sålt över en miljon skivor och letat sig in i människors hjärtan över hela Norden.
Idag räknas de som ett av Sveriges och Nordens mest hyllade liveband!

Den 22 maj är det dags för Bo Kaspers Orkester att kliva in i rampljuset i form av en livestreamad konsert producerad av Reakt Live som står för förstklassig film- och ljudproduktion vid digitala sändningar. För att ge publiken en hemtrevlig och lyxig känsla bjuder Bo Kaspers Orkester in publiken till Baggpipe Studios anrika miljö.
Genom högsta kvalitét på ljud och bild blir Saturday Night med Bo Kaspers Orkester en fantastisk resa genom historien, såväl som ett kliv in i det nya.
Konserten kommer sändas den 22 maj kl 18.30 på reaktlive.com.

Biljetterna är tillgängliga här: https://www.flowcode.com/page/bokaspers_reaktlive

Fernandoz bjuder på Soluppgång i Värmland

14 maj

Torsbybandet Fernandoz är aktuella med en ny singel som innehåller 2 låtar. Den här gången med ett tema som ligger bandet lite extra varmt om hjärtat – Värmland. Sångaren i bandet Anders Nordlund har på grund av pandemin fått lite mer tid att reflektera på saker och platser som ligger honom nära, och då var det självklart att skriva en låt om det. Anders son Kevin sjunger på låt nr 2 och gästar på detta spår, Kevin har ju tidigare varit en av medlemmarna i Fernandoz.

Precis som för alla andra dansband och artister så stängdes verksamheten ned på en dag. Givetvis drabbade det även det populära dansbandet Fernandoz som med sin fyllda spelplan såg framemot en sommar fylld av spelningar runt om i Sverige.

– Vi hade som vanligt en spelplan med besök i hela Sverige och även med en hel del spelningar i Norge och Finland berättar Anders Nordlund. Men när de gick ut med att det inte fick komma folk på konserter och danser förstod vi åt vilket håll det gick fortsätter Anders.

Året som gått har fått honom att reflektera över många saker.

– Många tankar har det blivit. I början tänkte vi väl att till hösten drar det väl i gång igen och så får sommaren bli vad den blir, säger Anders. Men så fel jag hade säger han med ett snett leende.

Men året har även gett Anders och de andra i bandet tid över till annat. Tid till reflektion, mer tid till familjen och mer tid hemma i Värmland. Tid att stanna upp lite.

– Det är en sak som är positiv faktiskt. Att stanna upp och uppleva mer av det vardagliga. Jag har varit på resande fot och spelat så länge jag kan minnas och även om jag givetvis varit hemma en del så har det här året varit något helt annat, säger Anders. Jag har tagit mig mer tid att vara ute i den fantastiska natur vi har här runt knuten och det har varit en fantastisk tid måste jag säga.

Det ligger också till grund till bandets nya singel. Tiden han varit ute gav inspiration att skriva bandets nya singel ”Soluppgång i Värmland”.

– Jag fick en melodi skriven av Värmlandskillen Thomas Berglund. Texten bara kom till mig säger Anders. Den som inte upplevt en soluppgång i Värmland och i vår natur har missat något. Det är så vackert. Så det bara blev så. Det fick bli en hyllning till Värmland, och det är märkligt egentligen att det behövde gå så många år innan jag skrev en sådan text, säger Anders.

Nu släpps singeln och Anders är stolt över den, men nu längtar han ut och spela och möta sina fans igen. Folk han inte sett på över ett år och som han lärt känna under alla år på dansbanor de spelat på.

– Det får väl bli en hyllningssång till fansen nästa gång när jag får se den sidan av världen igen skrattar Anders. Vad den ska heta får vi väl se – ”Soluppgång över Dansbanan”?

Tja varför inte. Det är ju det alla vi dansband längtar efter just nu, ler Anders

Lyssna på låtarna via Spotify här!

Källa: Fernandoz / Atenzia Records

Sanna Nielsen med nytt material

14 maj

Nu jhar Sanna Nielsen släppt nytt material ”Tänker på dig” Text och musik: Alex Shield, Linnea Henriksson. Omslag: Ricky Tillblad. Styling: Dennis Bröchner. Makeup och hår: Conny Bäckström

Inställd dansgala livestreamas inte

14 maj

Det finns några som kallar sig för ”Sweden Music Event 2021” Enligt ett evenemang står det att det ska det bli livestream ikväll med Vikingarna, Lasse Stefanz och Thomas Deutgen.
OBS !! Detta stämmer inte alls. Banden skulle ha spelat i Malmberget ikväll men det blev för längesedan flyttat till Februari 2022.
Så klicka inte på några livestreamlänkar i evenemanget.

Livestream med Engdahls 21 maj

14 maj

Lördagen den 21/5 är det dags för en ny livestream med de omåttligt populära grabbarna i Engdahls. ”Glädje, gåshud och gung” är titeln på denna stream.
De kommer att sända på facebook direkt från The End Studio.