Nya singlar

30 aug

Voize
Voize har släppt en ny singel, ”Kärleken ska finnas”.
Här sjunget Fredrik duett med Josefine Grönvall
Text & Musik: Fredrik Grönvall
Producerad och inspelad av Donne Laitila i Railway studio, Perstorp

Micke Ahlgrens
Micke Ahlgrens har släppt en singel. Det är klassikern ”Virus och bakterier” som de spelat in. Låten har tidigare
spelats in av bland andra Karlstad-Örjans och Sven Ingvars.
Musik och text Ingvar Hellberg och Torleif Styffe

Krister Wrambjer
Krister Wrambjer har släppt en ny singel, ”Sensommar”.
Musik och text Krister Wrambjer

Ny singel med Frippe M
Frippe Myhrer har släppt en ny singel, ”För dig”.


Publicerad: 2021-08-30 15:13:00

Brogrens premiär närmar sig

29 aug

Snar är det premiär för dansbandet Brogrens. Premiärspelningen äger rum på Möllers Bryggeri i Ystad Lör 4/9 kl.20.00
Bokar bord gör man via pm till Möllers Bryggeri eller på e-post info@mollersbryggeri.se


Publicerad: 2021-08-29 10:58:54

Dagens lunch på Oliveret

28 aug

Idag blev det lunch på en italiensk restaurang som heter Oliveriet. Detta är en ”riktig” italiensk restaurang. Alltså ingen italienk restaurang som även serverar svensk husmanskost och lite kebab. utan detta är ” på riktigt”. Kort sagt är de Oliveriet är Värmlands enda äkta Italienska Restaurang, Deli och Pizzeria.

Oliveriet drivs av Jenny från Kristinehamn och Andrea från Sardinien, Italien. Andrea har som motto “jag äter inte för att leva utan lever för att äta”. Den gemensamma drömmen om en egen restaurang gick i uppfyllelse med Oliveriet beläget på Kungsgatan i Kristinehamn. Oliveriet startade i liten skala hösten 2015 med manuell charkdisk och lunchservering. I slutet av 2016 blev grannlokalen ledig och Oliveriet växte med en matsal.

Det som jag valde att hugga in på blev ”Tortellini con panna, mortadella, prosciutto e Parmigiano Reggiano”. Den innehåller Tortellini med grädde, mortadella, lufttorkad skinka och äkta parmesan. Herregud vad gott det smakade. Man hamnade ju i himmelriket. Vilka smaker det var. Milda makter!!! Jag kan verkligen rekommendera er att äta här när ni besöker Kristinehamn.

Det märks att det lägger ner all sin kärlek i maten. För det första lagar de självklart maten från grunden och väljer gärna ekologiska produkter utan tillsatser. För det andra jobbar de med varor i säsong och med lokalproducerade råvaror som ett komplement till de italienska.

Förutom restaurang har de även en butik. Här kan du handla handplockade italienska delikatesser, främst från Sardinien. Här hittar du t ex kapris i salt, sardeller, oliver och såklart Pane Carasau, fåraherdens tunnbröd och annat gott som kan göra ditt liv lite mer italienskt. Så det finns många anledningar att besöka Oliveriet på Kungsgatan i Kristinehamn. Se mer om Oliveriet finns på oliveriet.se

Samtliga bilder har jag själv tagit förutom sista bilder på Jenny och Andrea.

Fotograf: Caroline Solberg http://carolinesolberg.se @carolinesolberg.se

Publicerad:

Dagens matlåda

27 aug

Delger en bild på dagens lunchlåda. Makaroner med köttbullar toppat med lite smältost. Efteråt blev det en glass.


Publicerad: 2021-08-27 15:21:09

Ny jacka

27 aug

När jag var i Karlstad så passerade jag Sportringen outlet som hade utförsäljning. Passade då på att köpa mig en rejäl regnjacka då jag saknar detta. Det blev denna otroligt snygga från Tretorn. Prislappen visade 1200:- men sedan var det halva priser på det plus 70% på det priset. Så mitt pris blev blygsamma 180:-
Ett helt okej pris tycker jag. Så nu slipper jag bli blöt


Publicerad:

ICAs fiskgratäng får toppbetyg

27 aug

Nu är det konstaterat. Från min sida i alla fall. Micrad fiskgratäng är godast om den kommer från ICA. Denna smakar tusen gånger bättre än den från Coop.
Den blir blaskig och slemmig. Icas där emot smakar som en fiskgratäng skall smaka. Så denna får en mycket stark 4 av 5 möjliga. Rekommenderas varmt!!!


Publicerad:

Min gamla sköldpadda

27 aug

Vad nostalgisk man blir när man i garderoben rotar efter grejer och finns sina gamla leksaker som är sparade. Denna sköldpadda minns jag att jag lekt mycket med och drog runt med. När jag visar upp den är det många som direkt frågar vad jag säljer den för. Men tyvärr. Den är inte till salu. Det jag skall fixa med den är ett nytt snöre. Skall tydligen vara en plastsnöre av typen tvättlina eller så. Helst i samma gula nyans som skalet.


Publicerad:

Trevlig loppisdag hos Bjurtjärns byalag

26 aug

Här följer några trevliga bilder från en loppisdag vid Bjurtjärns Byalag. Det blev som vanligt lite inhandlande av cd och kasetter. Jag och broder han även med en liten fika. Efteråt på hemvägen stannade vi till vid sjön Villången och tog lite bilder.


Publicerad: 2021-08-26 22:13:38

Lite bilder från solstan

26 aug

Här kommer lite bilder från Karlstad som jag besökte i måndags. Efer uträttat ärende blev det mat på stan och en tur för att fotografera lite.


Publicerad:

Kent Notefors har avlidit

25 aug

Kent Notefors har avlidit. Han bar spelat i band som Dannys, Cosmix, Erik Arnolds, Ezzex och Ninnas för att nämna några band.

Så här skriver Dannys på sin facebooksida
”Det är en sorgens dag idag. Kent Notefors, Gitarrist och sångare i Dannys 2001-2005 har tragiskt gått bort. Vi sänder de varmaste tankar till Kents familj och barn. Och vi är säkra på att du får chans till att fortsätta musicera och glänsa med gitarren uppe i de blå tillsammans med Thorleif, Calle Stensson, Sven-Erik Magnusson för att nämna några.”.


Publicerad: 2021-08-25 18:28:05

Wizex i Nyhetsmorgon

25 aug


På söndag den 29/8 ser du Wizex med Git Persson i Nyhetsmorgon TV4! De spelar sin nya låt ”Lite gammalt lite nytt” och bjussar också på en riktig klassiker.
Senare i häst kommer de även att gästa Bingolotto


Publicerad:

Sven Ingvars gästar Bingolotto

24 aug

På söndag den 29 augusti är det säsongspremiär för Bingolotto. Då gästas programmet av Sven Ingvars som kommer bjuda på härlig musik.
Programledarna Lotta Engberg och Stefan Odelberg kommer leda programmet tillsammans.

Programmet sänds i TV4 kl 18.00


Publicerad: 2021-08-24 21:33:10

Ölme krossade Åtorps IF

22 aug

Här kommer lite bilder från dagens sammandrabbning mellan Åtorps IF och IFK Ölme i div 7 östra Värmland. En match där Ölme vann i stor stil med 0-7 Det blev ett målkalas utan dess like. Så det var verkligen värt resan ner till fina Åvallen i Åtorp.


Publicerad:

Grillafton med Bror Olgas

22 aug

Under sommaren har det utvalda onsdagar varit underhållning i gästhamnen med dansbandet Bror-Olgas. Bror Olgas består av Bror Ingman som spelar bas och sjunger. Mats ”Olga” Olsson som trakterar klaviatur, dragspel och sång, Gunnar Wahlgren på gitarr och sist men inte minst Arne Persson – Trummor och sång. Idel gamla ”dansbandsrävar”.

Denna kväll var restaurang ”La Cusina” på plats med en smarrig grillbuffé som de sålde för 99 kronor. Som hittat :) Det var suppermysigt att intaga detta och samtidigt njuta av undebar fin musik. Denna kväll blev det även lite gästartister. Trummisen Arne Perssons syster var uppe och sjöng duett med Bror i Roland Cedermarks ”Fem röda rosor till dig” som Thorleifs gjort känd. Även Arnes son Tobbe Persson var uppe och bjöd på skönsång.

Tack Tommy Gustafson för denna finfina idé med god musik och bra mat.



Publicerad:

Grattis Tom

22 aug

Idag säger jag GRATTIS till Tom Käldström som fyller år. Han är sångare, gitarrist samt saxofonist i dansbandet Tommys


Publicerad:

Med Glade Glenn i Granbergsdal

21 aug

Den 8 augusti var jag till Granbergsdals Hytta. Där spelade Glade Glenn. Glenn Sundberg är hans artistnamn, Glade Glenn kommer från Bengt Nordlund, programledare i dåvarande Café Norrköping. Glenn har spelat dragspel sedan 5 års ålder och spelar fortfarande ofta och gärna på detta instrument. När han inte turnerar eller är på resande fot så ljuder dragspelet hemma i Bettna i Södermanland. Under åren så har han spelat med olika orkestrar, bland annat Sundbälgarna Efter att ha spelat dansmusik och underhållit med sin enmansshow lade han orkesterverksamheten på hyllan 1986. Sedan dess är han underhållare på heltid. Engagemangen varierar.

Glade Glenn bjöd på ett riktigt trivsamt och varierat program som bestod av dansbandslåtar, visor, gammaldans och mycket annat. Vädrets makter var nätt och jämt på vår sida. För att ta de säkra före det osäkra började man programmet lite tidigare än planerat för att undvika eventuellt regn. Regndropparna börja strila när vi åkte därifrån i kombination med ett stort åskoväder. ’

Mellan låtarna bjöds vi på trevliga anekdoter från Glenns mångåriga musikliv. Han tog även emot önskelåtar. Jag tror han blev lite förvånad när jag gick fram önskade låten ”Handelsboden” En låt av Ingemar Fälth. Dansbandet Dannys har bland annat spelat in den på skiva liksom Glenn själv. Detta är en av mammas favoritlåtar. Han sa att det var längesen han spelade den men gjorde ett försök. Och det klarade han med bravur. Sammanfattningsvis blev det det en mycket trivsam afton med Glenn i Granbergsdal. Så nu är det bar att längta till nästa år då han förhoppningsvis kommer tillbaka.


Publicerad:

Premiär för mig hos Brödernas

20 aug

Så har jag gjort min premiär som matgäst hos Brödernas här i Kristinehamn. På brödernas hemsida kan man bland annat läsa:

Brödernas drivs med framgång i Stockholm och i många andra svenska städer. Brödernas expanderar i en rasande takt med visionen att bli känt även utanför den svenska gränsen. Vår ambition är att Brödernas ska associeras med riktigt goda hamburgare. Restaurangbröderna Jonas och Joakim har drivit och ägt restauranger i över ett decennium. Verksamheter har drivits både i Stockholm, Visby, Örebro och i Lofsdalen. Brödernas succé och popularitet visar att Brödernas koncept är värt att satsa på, och därför påbörjade Jonas och Joakim sökandet efter rätt partners att tillsammans driva vidare kedjans expansion. I januari 2019 blev det klart att bröderna tar in nya bröder! Entreprenörerna Monir Kalgoum samt välkände svenska NHL proffset Mika Zibanejad (New York Rangers) blev därmed en del av koncernen.”

Och då är frågan hur jag tyckte om mitt första besök? Betyget blir en stark femma av fem möjliga. Det var längesen jag åt en sådan god hamburgare. Valde en som heter Greven. Den innehåller Kött, cheddarost, bacon, husets majjo, salladsblad och silverlök. Smakade förträffligt god liksom stripsen och Béarnaisedippen. Så detta kan jag mycket varmt rekommendera. Dick fick jag vänta en stund på burgaren men det var det minsann värt. I Kristinehamn ligger Brödernas på Albinvägen vid Stora Coop. Äntligen säger jag har vi fått en riktig hamburgerrestaurang värt namnet. Här ligger Donken hästlängder efter.



Publicerad: 2021-08-20 01:41:30