Sveriges största dansband klara för Dansbandslåten

28 dec

Fem av landets största dansband: Streaplers, Donnez, Blender, Matz Bladhs och Larz-Kristerz är klara för den helt nya tävlingen ”Dansbandslåten” där banden tävlar med ny originalmusik. Det är Nordens största dansbandsmagasin ”Får Jag Lov” som arrangerar tävlingen ombord på Viking Cinderella den 21 mars. Ytterligare två kvaltävlingar, med unga uppstickarband som tävlar om de två sista platserna i finalen, arrangeras av Viking Line den 7 och 8 mars 2022.

– Det här är det största som hänt branschen på länge och helt rätt efter lång tids stillestånd. Hela branschen behöver något att samlas kring, en tävling som föder nya hits och skapar en naturlig samlingsplats, säger Thomas Deutgen.

En meloditävling för dansband är inte något nytt påfund. Redan under slutet av 80-talet och hela 90-talet arrangerades musiktävlingen under olika namn. Därefter har det inte funnits någon tävling för en av landets absolut största musikgenrer, förrän nu. Den tidigare tävlingen Dansbandslåten, som arrangerades fram till år 2000, genererade många stora hits som lever än idag.

”Får Jag Lov” arrangerar Dansbandslåten ombord på nöjesfartyget Viking Cinderellas bildäck. Där rullas långtradarna ut och heltäckningsmattan, scenen och kristallkronorna in och det görs plats för 600 vip-gäster som kan följa tävlingen direkt. Det blir också hemliga gästartister som underhåller.

De tävlande banden som hittills är klara är fem av landets absolut största: Streaplers, Donnez, Blender, Matz Bladhs och Larz-Kristerz. Alla tävlar med var sin ny låt och en twist är att flera låtskrivare, som normalt sett inte skriver till dansband, är aktuella för tävlingen. Dock är låtskrivarna hemliga i nuläget.

Viking Line gör två kvaltävlingar den 7 och 8 mars ombord på Cinderella med final den 21 mars. Två band per dag tävlar om de två sista finalplatserna och både passagerare ombord och övrig publik ska kunna rösta fram vinnande band (via sociala medier). Inom kort presenteras vilka band det är.

I fartygets nattklubb finns även en storbildsskärm där 1 000 gäster kan se tävlingen i realtid. Publikens röster ombord vägs mot en namnkunnig jury och tanken är också att tävlingen streamas via digitala plattformar.

Efter själva tävlingen blir det även stor efterfest tillsammans med Black Jack och Perikles. Dagen efter talkshow, uppträdande av vinnande band, quiz, meet & greet m.m.

-Vi blev både glada och stolta när Thomas Deutgen hörde av sig med sin idé och att han valde att lägga arrangemanget ombord på Viking Cinderella. Vi kommer göra allt för att det här ska bli ett arrangemang man pratar om länge efteråt, säger Kenneth Gustavsson försäljningsdirektör på Viking Line.

”Dansbandslåten” kvalfinaler den 7 och 8 mars med final den 21 mars 2022 ombord på Viking Line ”Cinderella”

Källa: Werecki Promotion Company


Publicerad: 2021-12-28 11:17:01

Tingvalla ställer in

27 dec

Tyvärr ställer Tingvalla Åstorp in sitt nyårsfirande p,g,a de nya restriktionerna. Det känns riktigt surt med tanke på alla förberedelser. Denna affisch/annons ovan har jag designat i samarbete med föreningen Klubb 83 som bedriver sina danskvällar där. Men nu håller vi i och håller ut så hoppas vi att det inte dröjer allt för länge innan danserna får rulla i gång igen.


Publicerad: 2021-12-27 11:42:18

På Second Hand i Karlstad

26 dec

Här kommer några bilder från en tur jag gjorde till Karlstad i början av december. Det blev bland annat besök på två secondhand butiker. Myrorna på Ramgatan 5 samt Gengåvan som du numera hittar på Blockgatan 29. Det är alltid lika spännande att besöka second hand butiker eftersom du aldrig på förhand vet vad du kommer hitta. Gengåvan har fått det riktigt trevligt i sina nya lokaler.


Publicerad: 2021-12-26 23:47:57

Dubbel platina för Larz Kristerz

26 dec

Vi säger Stort Grattis till Larz Kristerz som tilldelats en dubbel platina för ”Det måste gå att dansa till”.
Det innebär 16 000 000 streams på Spotify.
Den delades ut i samband med finalen för deras julshow i Tällberg.
Melodin är skriven av Peter Larsson och Sören Sulo Karlsson.


Publicerad:

Nya Bob Stevens

24 dec

Se så snygg affisch Joakim Ekelund på JEWEBdesign designat åt grabbarna i Bob Stevens. Tyvärr är det så att deras tilltänkta premiär för sjutas på framtiden. Tanken var ju att de skulle haft premiären på Tingvalla Åstorp 25/12. Men på grund av nya hårdare restriktioner är inte detta möjligt längre. Grabbarna hälsar att de i stället planerar för en livestream framöver. Så håll ögon och öron öppna på deras facebooksida.


Publicerad: 2021-12-24 11:26:53

Alla har inte en God Jul

24 dec

Ha en God Jul säger vi så här till jul. Men alla får inte en God Jul. Det är många som i juletid far illa. Det sägs ju att julen är barnens högtid. Men många barn får inte den julen som de önskar sig eller behöver. När jag en dag sökte efter jullåtar dök denna låten upp som jag tänkte dela med mig utav. ”En annorlunda jul” heter låten. Artisten som står bakom den är Linus Holm som även har skrivit text och musik till den. Det är en fin med smärtsam text om hur julafton kantas av ensamhet, oroligheter och en otrygg miljö. När jag hörde på texten första gången rann tårarna på mig. För jag fick insikten att tyvärr är det så här en del har det på jul. Det är skrämmande.

Linus framför låten med inlevelse och sårbarhet. Det hörs verkligen att man menar vart enda ord som han sjunger. Kanske beror det på hans tragiska uppväxt med alkoholmissbrukande föräldrar och våld i hemmet. Det är så tragiskt så man får ont i magen av att skriva mera. Men det är så här många barn har det i Sverige ä även idag.
Jag kan rekommendera denna artikeln: https://www.familjehemmet.se/artiklar/jag-oenskar-att-naagon-hade-reagerat-tidigare/


Publicerad: