Sandins premiärspelade på Upperudslogen

28 jun

Oj oj så vi längtat efter att få så upp portarna på Upperudslogen. Efter flera års väntan var det så säsongspremiär för danserna. För imponerande fyrtio år sedan arrangerades den första logdansen vid en av värmlands mest populära och välskötta danslogar Upperudslogen i Molkom. Den ligger Mellan städerna Filipstad och Karlstad intill riksväg 63. Denna gång for jag hit utan brorsan. Det var så att jag innan matchen skulle se en fotbollsmatch i Ulvsby någon mil söder om Molkom. Så brorsan kom i egen bil upp.

Framme vid logen var Sandins i full färd med att soundchecka. Sedan var det dags för Sandins att få lite mat. Här vid logen blir alltid orkestrarna så väl omhändertagna av Annette med så mycket gott fika och mat i långa banor. Alla banden uttrycker sin tacksamhet över att få komma hit till Upperudslogen.

Klockan drog sig sakta mot åtta och dansen skulle starta. En sista koll allt var under kontroll. Så stampade Per in till kvällens första dans. Jag fick nypa mig själv i armen det var på riktigt, Tänk att dansen var igång. All väntan var över. Små, små ord av kärlek inledde de med. ”Det är lugnt och tyst” fortsatte de sedan med.

Kessy är som en virvelvind på scenen. Hon är bokstavligen överallt. Hon bjuder verkligen på sig själv och ger järnet. Kenneth Herrgård gjorde sig redo för att sjunga nästa låt. ”Mitt liv tillsammans med dig”. Så fint att se dansparen glida runt på golvet och bara njuta av musiken. Kenneth är även en duktig saxofonist. Det ger han prov på i ”Röda sandens dal”.

I pausen bjöd arrangören Anette som vanligt på en massa gofika. Goda smörgåsar och en massa hembakat. Detta är en stor anledning till att orkestrarna trivs här på Upperudslogen. Orkestervård deluxe skulle man kunna säga.

Så var Sandinarna redo för andra halvlek som skulle vara fram till midnatt. Med facit i hand blev det hela en mycket trivsam danskväll med en publik som verkade trivas. Vädret under kvällen var med oss. Så vad mer kan man begära. Nu ser vi fram emot nästa danskväll som är den 23 juli då Matz Bladhs kommer på besök.


Publicerad: 2022-06-28 22:51:45

Midsommarfirande vid Kristinehamns Hembygdsgård

27 jun

Här kommer några bilder från midsommarfirande vid Norrgården i Kristinehamn. Kanske mer känt som Kristinehamns hembygdsgård. Norrgården är ju egentligen bara namnet på en av alla de byggnader som finns här. Vädrets makter var verkligen på arrangörerna och besökarnas sida idag. Varmt varmt och varmt. Det blev sedvanligt folkdansuppvisning av Kristinehamns Folkdanslag. Har även lagt med en liten video där jerker och Kenneth bjuder er på Prästens lilla kråka.


Publicerad: 2022-06-27 00:41:14

Nationaldagen vid Kristinehamns Hembygdsgård

25 jun

Här kommer några försenade bilder från nationaldagsfirandet vid Kristinehamns Hembygdsgård. Det blev ett traditionsenligt firande av nationaldagen med fanborg och ceremoni för våra nya medborgare. Bro kammarkör sjöng vackert. Symphonic Band spelade fina sommarvisor. Kulturchef Maria Lobell var konferencier för firande och kommunfullmäktiges ordförande Anders Ölmhult stod för nationaldagstalet. Kristinehamns Folkdanslag hade dansuppvisning. Fint väder och gott fika. Vad mer kan man begära av en sådan här dag?


Publicerad: 2022-06-25 00:39:31