Nonstop dans med Livestream i Falköpingsparken

19 mar

Nu har jag något trevligt att förmedla. Två härliga dansband som jag samarbetar med kommer den 6 maj spela upp till nonsotpdans i Falköpings Folkets Park. Dessutom kommer denna kväll att livestreamas med dansbandssidan. Detta är något som Holidays funderat på efter deras första livestream i pandemins början. Men nu är det alltså dags.
Så ni som inte har möjligheten att närvara kan sitta lugnt å skönt i fåtöljen hemma eller varför inte rulla undan mattan å ta en svängom.
Och glöm inte attspana in bandens snygga backdrops som jag ligger bakom.

Hemvändarfest med Lasse Stefanz i Forshaga Folkets Park

16 mar

Nu är är årets Hemvändardag spikad. Man välkomnar de goa grabbarna i MR P, den här gången med full repertoar. Äntligen
Förutom MR P kör man discotältet med Bröderna Häggstad till ”Hits du minns, och inte minns”. Mycket uppskattat av många.
Och på dansbanan hittar vi som tradition grabbarna i Lasse Stefanz för inte mindre än 9:e gången.
Detta vill ni inte missa.

Midsommardans på Gunnevi festplats 2023

16 mar

Den 24 juni blir det som traditioner lyder stort midsommarfirande på Gunnevi festplats i Gunnarskog. Banden som spelar är Fernandoz och Pia Pihlgrens. I tillägg blir det trubadur och coverband. Lite tidigare på kvällen spelar de även upp til dans för FUB.

Föreningen KulturCentra Alvik firar 80 år

15 mar

Fredagen den 17 mars 2023 firar Föreningen KulturCentra Alvik (FKC Alvik) 80 år med en jubileumsdans på Alviks Kulturhus.

Portarna öppnar kl. 17.30. Klockan 18.00-19.00 bjuds på mingel med underhållning. Dansen sker 19.00-23.00 till Matz Bladhs. I pausen 21.00-21.30 underhåller Claes Lövgren, tidigare kapellmästare i dansbandet Lövgrens.

Sannex 2023

14 mar

Nu har Sannex uppdaterat sin hemsida och sociala medier med nya färska pressbilder. Så här ser Sannex ut 2023. Av detta kommer det bland annat produceras affischer och idolkort.

Femte bandet ut

14 mar

Klockan är 19.00 och det är dags att presentera band nummer fem. Det är ett band som gästade oss under de två första upplagorna av Stora Folkparksdansen. Med en frontsångare med ett mycket starkt id i rösten. För några år sedan gjorde de comeback på banorna efter att ha varit borta från dansbandsscenen i några år. Varmt välkomna tillbaka säger vi till grabbarna.

Gideons bjöd på dansgodis i Kumla

13 mar

Denna söndag blev det premiär på ett för mig nytt ställe. Kumla Folkets Hus och lokalen Husaren där Kumla Södra PRO en gång i månaden håller thedans. Denna söndag var det Gideons som svarade för dansnusiken. Kul att kunna överraska grabba. De hade ingen aning att jag skulle dyka upp. Alltid kul att överraska och att besöka nya ställen.

Kumla Folkets Hus och Husaren är ett mycket fint ställe. Många hävdar att de har Närkes bästa dansgolv. Det blev en mycket trevlig eftermiddag/kväll med Gideons. Många välkända ansikten i publiken.

I entrén på 120 kronor ingår kaffe/te med dopp. Danstiden är 16.00 – 19.00
Nästa danstillfälle är 26 mars då Holens kommer på besök.

Klackarna i taken med Holidays i Forshaga Folkets Hus

13 mar

Här kommer lite från en mycket trevlig dansafton med Holidays i Forshaga Folkets Hus. Detta var min första danskväll för året 2023. Tanken var ju att Wahlströms på KCC i Kristinehamn den 6 januari skulle bli den första. men dansen ställdes in pga. sjukdom i orkestern. Några som absolut inte var sjuka utan på ett sju helsikes spelhumör var grabbarna i Holidays. Bättre säsongspremiär får man nog leta efter. Mycket dansare som dansade från första till sista dans. Bara bra låtar hela kvällen rakt igenom. Gott fika och trevliga dansare. Ja det var ingenting som fattades i Forshaga denna lördagskväll. Två danskvällar återstår i Forshaga 25 mars kommer Donnez och 22 april bjuder Fernandoz upp till dans. Tack alla inblandade för en mycket trevlig kväll.

Gideons förgyllde kvällen i Storfors Kulturhus

13 mar

Storfors Kommun testade hösten 2022 med att arrangera två danser i Kulturhuset med Jompaz och Matz Rogers. Dessa kvällar slog väl ut vilket gjorde att de valt att satsa på dans även under våren. Den 19 februari var det så dags för säsongspremiär med Gideons som fick hoppa istället för Samzons.

Det var väldigt många år sedan som jag såg Gideons live. Detta på grund av pandemin. Så man kan lugnt säga att det var ett kärt återseende. Danspubliken hade även den hittat hit och det blev en mycket trivsam danskväll. Många nya låtar hade bandet repat in vilket var till glädje för oss som var där och svängde våra lurviga. Det blev en hel del filmer från kvällen som går att beskåda på min youtubekanal. Lite bilder blev det så klart från Storfors som kan beskådas nedan. Fler publikbilder finns på danslogen.se

Alla jag träffade och de jag dansade med tycket det var trevligt att Storfors kommit i gång med danserna igen. Det var ett mycket kärt återseende. Tack tilla all som var där och förgyllde kvällen. Tack till Gideons för alla nya låtar som ni repat in. Tack på återseende.

Inga danser på Tors Loge 2023

12 mar

Det är med stor sorg hjärtat som Tors Loge meddelar att det inte blir någon dans logen den här säsongen. Orsaken är för dålig uppslutning av dansare föregående säsong. Hofors SMK, Hofors Hockey och Torsåkers IF har framgångsrikt drivit logen sedan 1984. Men nu är en epok över.