Dansprogram för Dansalliansen Syd sommaren 2024

11 jun

Åter igen har jag fått förtroendet att hjälpa landets södra ledande dansarrangörer med sitt sommarprogram. Det är en ära att tillsammans med otroligt duktiga och sympatiska Carina Johnsson få sy ihop detta. Dansalliansen Syd består av en massa arrangörer i södra Sverige som fattat detta med vikten av samarbete. Bland annat genom ett gemensamt dansprogram.



Publicerad: 2024-06-11 17:47:00

Per & Thomaz underhöll på fritidsknuten

8 jun

Den 27 maj fylldes Fritidsknuten med glädje och gemenskap när Pär och Thomas tog scenen. Fritidsknuten, en fritidsverksamhet i Karlstads kommun som erbjuder extra stöd till ungdomar och äldre, blev en plats för musik, dans och samvaro denna kväll.

Pär och Thomas, två otroligt rutinerade och duktiga musiker, bjöd på en repertoar av härliga låtar som fick alla att sjunga och dansa. Deras musik sträckte sig över olika genrer och stilar, vilket gjorde att det fanns något för alla att njuta av.

Stämningen var på topp med mycket folk som samlats för att uppleva denna musikaliska kväll. Det var inte bara musiken som skapade en härlig atmosfär, utan även den gemenskap och glädje som spreds bland deltagarna. Att se så många leenden och skratt visade hur mycket en sådan kväll betyder för alla som är involverade.

Fredrik, Annelie och en tjej som jag inte minns namnet på, som vanligtvis är på plats på Knuten. Deras närvaro och engagemang gör en stor skillnad för deltagarna, och deras insats denna kväll var inget undantag.

Kvällen med Pär och Thomas på Fritidsknuten var mer än bara en musikkväll – det var en kväll fylld med värme, gemenskap och glädje. Tack vare dessa två fantastiska musiker fick alla närvarande en minnesvärd upplevelse, och många ser redan fram emot nästa tillfälle när Fritidsknuten fylls med musik och dans igen.


Publicerad: 2024-06-08 14:20:46

Junix spred sköna låtar i Degerfors

6 jun

En ljummen sommarkväll i juni samlades dansglada människor från när och fjärran i Degerfors Folkets Park för en kväll fylld av glädje, gemenskap och musik av högsta kvalitet. På scenen stod Junix, en välkänd trio som med sin musikaliska skicklighet och smittande entusiasm lockade ut många dansanta på dansgolvet.

Redan när de första tonerna från bandet ljöd över parken, fylldes luften av en känsla av förväntan och glädje. Med sina kända låtar som ”Sandra” och ”Tiden den går” satte Junix genast tonen för kvällen. Deras musik, en perfekt blandning av klassiska dansbandslåtar och moderna hits, skapade en stämning som fick dansgolvet att vibrera av liv och rörelse.

Junix, bestående av tre skickliga musiker, visade prov på sin enastående musikalitet och förmåga att engagera publiken. Med en repertoar som sträckte sig över flera decennier, spelade de allt från lugna ballader till svängiga schlagerhits, vilket gjorde att det fanns något för alla smaker. Deras professionella framträdande och genuina spelglädje gjorde att varje låt kändes som en speciell upplevelse.

Kvällens dansgäster, som kom från hela regionen, uttryckte sin uppskattning för både bandet och platsen. ”Det är fantastiskt att kunna komma hit och dansa till livemusik. Junix är verkligen duktiga och de får oss alla att känna oss så välkomna,” sade en av de glada besökarna.

Det var tydligt att alla njöt av kvällen. På dansgolvet kunde man se allt från erfarna danspar som rörde sig elegant över golvet till nybörjare som vågade sig ut för att prova sina första steg. Oavsett erfarenhet nivå, förenades alla i en gemensam kärlek till musiken och dansen.

Junix fortsatte att leverera låt efter låt med samma höga energi och entusiasm. Deras musik fick verkligen publiken att leva upp, och när kvällen närmade sig sitt slut, var det med ett visst vemod som gästerna lämnade parken. Men minnena från denna magiska kväll kommer utan tvekan att leva kvar länge.


Publicerad: 2024-06-06 13:48:36

Danskvällen som inte blev av

5 jun

Det var menat att bli en magisk kväll i Molkom. Upperudslogen var klar, redo att fyllas av dansanta fötter och glada skratt. Kvällens höjdpunkt, Kjellez, hade planerat att sätta fart på dansgolvet med sin svängiga musik och energiska framträdande. Men ibland har naturen andra planer.

Tidigt på kvällen, innan gästerna hunnit anlända, drog ett kraftigt åskoväder in över området. Regnet piskade mot fönstren och blixtarna lyste upp himlen som om det vore dagsljus. Men det var åskans dundrande krafter som skulle visa sig vara det största hotet. Ett kraftigt åskoväder drog rakt in i Kjellez’ dyrbara utrustning.

Kjellez kämpade tappert inne på logen. De hade bara några timmar på sig innan dörrarna skulle öppnas och gästerna börja strömma in. I över tre och en halv timme arbetade de oförtrutet för att försöka få igång sin utrustning. Många försök gjordes för att rädda kvällen. Men trots deras bästa ansträngningar visade sig skadorna vara för omfattande. Man hade kontakt med ljudoraklet Gunnar ”LJudGunnar” Åkerlund.

Under tiden började gästerna anlända till Upperudslogen, omedvetna om det drama som utspelade sig på scenen. När nyheten om situationen spreds, möttes den med besvikelse men också med stor förståelse. Många hade sett åskovädret och förstod allvaret i det hela. Trots den besvikelse som låg i luften, var det ingen som klandrade bandet.

Kjellez lovade att återvända nästa år om möjligt för att ge Molkom den danskväll de förtjänar. Med ett gemensamt löfte om att återvända avslutades kvällen med en känsla av samhörighet och hopp. Bandet bjöds på god mat från den trevliga arrangören.


Publicerad: 2024-06-05 14:09:22