Åsa ordnade konsert för utsålda hus igen.

14 okt

Det finns änglar och så finns det änglar. Jag känner en riktig ängel. Hon heter Åsa Karlström och bor i Karlskoga. Hon är en människa långt utöver det vanliga. Hon ser alla människor hon har omkring sig. Även den ”lilla människan” som inte mår så bra alla gånger. Hon ser de svaga i samhället som inte alltid har det så lätt.

Åsa har de senaste åren arrangerat stödgalor i Karlskoga till förmån för att hjälpa familjer som inte alltid har det så gott ställt. Pengarna hon fått in på galorna har hon använt för att bland annat köpa julklappar till barn, bjuda dem på en semesterresa på sommarlovet, hjälpa någon med glasögon som behöver nya.

Lördagen den 7 oktober var det så dags igen för Åsa att arrangera en stödgala. ”I kärlekens tecken” heter dessa galor har tidigare arrangerats i bland annat Karlskoga Kyrka, Kupolen och Nobellhallen. Det har alltid varit utsålda föreställningar. Och så blev det även med denna galan som hölls i Källarn på Folkets Hus i Karlskoga. Lapp på luckan. Det är fantastiskt och se hur alla ställer upp när Åsa arrangerar dessa galor. Målet för kvällen var att samla in 30 000:- När kvällen var slut visade sig att man slagit detta med råge. Man snudd på tredubblade denna summa.

Som vanligt var det ett rikt och brett artistuppbåd som bjöd på något för alla. Varje år försöker Åsa få med ett ”dragplåster”. I år var det Thorleif Torstensson, känd som frontfigur i Torleifs orkester. Dansbandet är nedlagt sedan några år tillbaka och nu gästspelar han på olika event. Åsa har skrivit flera låtar till Thorleifs och många har frågat efter honom.

Övriga medverkande musiker var Katarina Furst som framförde både solosång och även låtar ihop med sin dotter Thilde. De framförde bland annat en låt som handlar om att det är okej och att vara olika. Detta i låten ”Rocka sockorna”.

Susanne Ericsson från Järvsö är en otrolig sångerska som med sin röst och fiol verkligen kan beröra. Denna underbara person lärde jag känna redan på de första konserten som hölls i Karlskoga Kyrka. Man får rysningar här hon sjunger. Hin berättade att hon haft en liknade upppväxt som Åsa och att hon såg henne som en syster även om det inte finns några biologiska band mellan dem.

Många av Åsas sponsorer var på plats och de utmanade varandra att under kvällen skänka mer och mer pengar. ett företag som jag dessvärre inte minns namnet på skänkte tusen kronor per anställd. Det resulterade i 16 00 kr. Flera småförtagare följde efter och skänkte 1000 kr per anställd.

Thomas Wikström är en till fantastisk sångare som var på plats för att bjuda på musikaliskt godis. Han är främst känd för sina samarbeten med olika hårdrocksband. Han är son till operasångaren Sven Erik Vikström. Han bjöd oss på en magnifik version av ”När guldet blev till sand” från musikalen ”Kristina från Duvemåla”. Även hans dotter Linnea Wikström gjorde mycket bra i från sig och visade med sin stämma vart skåpet skulle stå.

Mellan låtarna berättade Åsa lite om olika projekt och vart pengar till. Hon berättade om glädjen hos barnen som får julklappar och får åka på semesterresor. Om hur familjer nästan skäms för att be om hjälp och ekonomiskt stöd. Lite skrämmande att det ser ut så i Sverige 2017. Åsa var inte ensam att leda galan. Hon hade en sidekick. som hjälpte henne under kvällen. En underbar tjej som liksom Åsa brinner för att hjälpa de svaga i samhället och de som inte har det så gott ställt. Det är Ella Granli. Om ni tycker efternamnet låter bekant kan jag nämna att hennes pappa heter Kjetil och är trumslagare i dansbandet Streaplers.

Åsa berättade lite om sin något brokiga uppväxt. Detta gjorde att hon slussades mellan olika familjehem. Att fira högtider som jul med allt vad det innebär va inte lika självklart för Åsa. Hon har berättat att det kunde bli ”bråk” hemma om en konservburk. Hennes äldre bror slog alltid in hennes docka i tidningspapper för att hon över huvudlaget skulle få någon julklapp. Jag hade svårt att hålla tårarna tillbaka när hon berättade detta. Att försöka platsa in och att duga åt folk.

Paret Dahl Linda och Peter var på plats. Country är deras grej, och de bjöd på smakprov från sin nya platta som det kommer att släppa framöver under namnet ”Meadow Creek”. Jösses vad bra det var. Det var nästan så det svartnade. Detta är något jag verkligen ser fram emot. Linda och Peter har varit med sen första konserten och stöttat detta fina projekt.

Susanne Nordström är en kvinna med otroliga röstresurser vilket hon visade i bland annat Whitesnakes ’Love ain’t no stranger’. Förutom att hon har en fantastisk röst så är hon dessutom van revyartist. hon bjöd publiken på gapskratt när hon under galan klev upp på scenen utklädd till överklassdam och visslade fram Sveriges nationalsång på ett minst sagt spännande sätt.

Malin Sjöstrand Näsman är en annan trevlig och duktig sångerska som uppträdde med sin man Erik. Hon uppträdde även med Linda Dahl där de framförde en låt av systrarna Johanna och Klara Söderström som utgör duon ”First aid kit”. Mycket bra framförande.

Det var många som uppträdde på galan som heter Susanne. En tredjde med efternamnet Andersson bjöd på en låt av Kent. ”Utan dina andetag”. Jösses vad bra det var.

På det stora hela var det en mycket lyckad kväll med god mat och dryck. Fantastiskt att vi tillsammans kunde spräcka målet med råge. De hade som mål att få in 30 000.- När man några dagar sednare räknar ihop alla inkomster och skänkta pengar uppgick summan till fantastiska 87000:- Tack Åsa för allt du gör., för all energi du lägger ner. Tack till samtliga sponsrar oh sist men inte minst artister som stöttar Åsa i detta. Ni är fantastiska.

Publicerad: 2017-10-14 12:06:06

admin