Barcelona Dag 3

3 mar

Vaknade idag av ljudet av sopgubbarnas skramlande klockan fyra morgonen. Visst är det underbart? Somnade om och vaknade runt halv åtta. Steg upp och tog en dusch.

Frukost på en uteservering
Frukost på en uteservering

Som en ny människa bar det av till ett café där vi skulle köpa frukost. Tog frukost på ett café som jag inte minns namnet på. Ja tänk att man inte lägger dessa namn på hjärnan. Men det var en av dom bästa frukostar jag ätit på länge. Deras osttoast var magnifik. Ett 5-poängshak. Hade dagen innan köpt lite vykort som jag tänkt skicka. Men dessa råkade jag kasta bort i samma påse som frukosten låg i

Utsikt från Parc Guell
Utsikt från Parc Guell

Idag stod besök på bland annat Parc guell och Camp Nou på programmet. Spännande som bara den.Vi hade på hotellet köpt en 2-dagars bussbiljett för de rundtursbussar som går runt i Barcelona. Detta visade sig vara mycket smidigt då det bara var att hoppa på och av bussen efter rundturens hållplatser.

Upp mot Parc Guell
Upp mot Parc Guell

Första stoppet blev vid Parc Güell. Det var en lång väg dit upp från busshållplatsen. Men det var det värt. Detta är som en park ritad och konstruerad av Antoni Gaudí tillsammans med hans assistent Josep Maria Jujol under åren 1900-1914. Parken som egentligen inte är en park utan ett misslyckat byggprojekt är väldigt stor och saknar motstycke med sina naturliga former, spiralformade torn, trappor och jättelika ödlor. Dessutom är mycket i parken fyllt med mosaik. Det var ett mycket fin park och när man kom högt upp fick man en vidunderlig utsikt över Barcelona.

Parc Guell
Parc Guell
Parc Guell
Parc Guell

Efter detta skulle vi resa vidare mot Camp Nou. Om det nu skulle finnas någon icke sportintresserad kan jag säga att detta är fotbollsstadion i Barcelona som ägs av idrottsklubben FC Barcelona.

Entrébiljetten
Entrébiljetten

Stadion är den största i Europa och används förutom till fotbollsmatcher även till konserter. Den mäter 250 gånger 220 meter och är 48 meter hög. Arenan Camp Nou öppnade 1957 och då kunde stadion ta emot 93 053 åskådare. Inför fotbolls-VM 1982 byggdes stadion dock ut med 22 150 åskådarplatser vilket höjde kapaciteten till lite över 115 000 åskådare (officiellt) varav 85 000 sittplatser. Det är lite skillnad mot de arenor vi har här i lilla Kristinehamn.

Del av Camp Nou
Del av Camp Nou

Riktigt mäktigt var det att vandra ut genom spelargången och höra det enorma jubel av fullsatta läktare. Man hade nämligen gjort ljudupptagningar från en match som man spelade upp.

Svenskar som spelat i FC Barceloa
Svenskar som spelat i FC Barceloa

Efter besökte på Camp Nou bar det av med bussen in till city för att få lite mat i magen. Vi gick på hårdrockscafét som Erik sa, mer känt som Har Rock Café. Här blev det mat i stora lass.

Hard Rock Café Barcelona
Hard Rock Café Barcelona

Jag beställde in någon rätt med bestod av ½ grillad kyckling, något annat gott kött samt revbensspjäll samt en massa pommes och sås. Gissa om man blev mätt? Det var ju mat till ett helt kompani.

Maten på Hard Rock Café
Maten på Hard Rock Café

Mätta och belåtna lämnade vi Hard Rock och begav oss ut på stan för lite shopping. Vissa gick till hotellet för att vila. Shoppingutbudet i Barcelona är stort. Många trevliga butiker finns det. I dom små gränderna finns det massor av små butiker av allehanda slag. Det blev en hel del besök i klädaffärer. Det fanns en hel del snyggt att kika på.

Då vi i dag åt en sen lunch så bestämde vi oss för att droppa middagen. Ett klokt beslut tycker jag. Men vi gick ändå ut en sväng på stan senare på kvällen för att se vad Barcelonas kvälls och nattliv har att erbjuda. Det blev en mycket trevlig kväll.

Mycket folk var det på gatorna
Mycket folk var det på gatorna
Publicerad: 2012-03-03 15:51:25

admin