Bloggtipset: Janders

20 jul
Janders orkester
Janders orkester

Janders är en av Norrlands äldsta orkestrar som man verkligen kan kalla för still going strong. 1965 såg orkestern sitt ljus i byn Karlsbäck, Bjurholms kommun i Västerbotten.

Janders blev väldigt fort populär i norrland under 70-talet med flera fina publikrekord som står sig än i dag! Idag utgår bandet från björkarnas stad Umeå och spelar i hela norrland med avstickare till Finland, Norge och danskryssbåtarna till Åland och Finland.

Idag består Janders av: Mattias Rehnberg, Peder Halläng, Christer Jonsson och Daniel Hörnell. Man spelar även i bland som trio på diverse pro och motionsdanser.

Vill man följa bandet skall man absolut åka ut och dansa till dem live men man kan även besöka deras fina blogg. ”Dansbandsbloggen” som det kallas ligger hos Västerbotten Kuriren.

I bloggen får man ta det av det mesta som rör orkesterns spelningar. Jag tycker det är intressant och välskrivet. Man bjuds på bilder både från och bakom scenen. Det är lagom mycket skrivet om varje turné vilket är ett stort plus. Det gör att man orkar läsa allt utan att det blir tröttsamt. I bland bjuds man även på en och annan video vilket är trevligt.

För att besöka bloggen kan du klicka här http://blogg.vk.se/dansbandsbloggen

Publicerad: 2012-07-20 00:54:16

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.