Bort med vårt näthat

10 sep
Facebook
Facebook

I bland förstår jag mig inte på vissa personer. Dom vänder kappan efter där det blåser. Just sådana personer har jag svårt för.

Dom framför ett budskap som i detta fallet på facebook och har en ton mot andra människor för att visa sitt missnöje mot vissa saker som inte blir som dom själva vill. Förändringar kan vara bra och man ska inte leva kvar och gå i samma gamla spår.

Näthat och mobbning är det nog det värsta jag vet på nätet.Även om man dom inte direkt skriver ut personernas namn kan man ju enkeklt läsa mellan raderna för att förstå vilka personer dom menar och riktar sina inlägg till.

Jag har själv märkt av detta ett flertal gånger. Folk som ”hängt ut mig”. När man sedan konfronterar dom så får man 100 dåliga ursäkter att det var inte menat si och inte menat så. Sen när personen i fråga märker att han står ganska ensam då börjar rövslickeriet. Då kommer det så fina kommentarer och helt plötsligt får man veta hur bra man är.

Det värsta är folk som jobbat med barn och ungdomar. Jag trodde att man i skolan pratade om detta med mobbning och försökte där förbygga det. I alla fall gör i det här i Sverige på flera håll.

Nu har inte jag blivit drabbad denna gången tack och lov. Men jag har senaste dagarna sett andra som drabbats. Men det kanske är en annan mentalitet i vårt grannländer när det gäller sånt här. Trist i så fall.

Så låt oss alla hjälpas åt utan näthat och påhopp att skapa en trevlig stämning på våra sociala forum och medier. Acceptera att förändringar kan ske även dom inte passar dig själv i alla lägen. Visa ödmjukhet mot andra personer.

Publicerad: 2013-09-10 08:09:09

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.