Onsdagsdansen med Junix

10 sep
Junix
Junix

Onsdagsdans och Degerfors är en fin kombination. Den 14 Augusti var det Eskilstunabandet Junix som skulle stå för dansmusiken. Ett band som är mycket populärt här i parken. ”Livet det har varit gott mot mig” och ”Tiden den går” fick inleda denna danskväll. Full bana från start är inte illa. Junix var verkligen på spelhumör denna kväll, det märktes.

Förra veckan det var dans här och Holens spelade så blev det ju publikrekord. Det blir inte fullt lika mycket folks om när Holens var där men nära på. I Degerforsparken kommer det alltid en massa stamgäster som dansar vecka efter vecka och dansar.

Junix spelar på

Det som jag börjat gilla med Junix är man fött med några egna låtar på repan vilket är riktigt kul. Riktigt bra material är det. Hoppas framöver att dom kan släppas på skiva. Kanske det vore läge för en uppföljare till ”Sköna låtar 3”. Så mitt råd är att ta kontakt med Gunnar Åkerlund för hjälp med en uppföljare.

Publikbilder
Publikbilder

Åter till parken där Göran påannonserar att nästa dans efter den kommande lugna dansen blir en gammaldans i form av en schottis. Som ni som läser min blogg vet om så är det fyra moderna 1 gammal här som gäller i Degerfors. Men det menas att man spelar 4 danser med foxtrot bugg och sen 1 dans med gammaldans där varje dans innehåller två låtar. Glasklart eller hur? Gammaldansen klarar Junix galant och river ner massor med applåder från publiken. Publiken i Degerfors är en publik som visar uppskattning när man spelar bra. Och spela bra är något som Junix absolut är bra på.

Tummen upp för Junix
Tummen upp för Junix

Kaffevals hinns med innan det blir paus med gott fika. Jag tror Degerfors är lite unika då man tillhandahåller utrymme där man kan inta sitt medhavda fika om man inte väljer att köpa fika i serveringen. Man väljer själv hur man gör och ingen blir sur för att man gör det ena eller det andra. Så vore det kanske vara på fler dansplatser.

Efter pausen ångar Junix på med sin härliga musik Folk dansar så det står härliga till. Lättdansad musik och bra låtar, det är Junix det. Det är ett riktigt gött gäng som verkligen har kul när dom spelar, vilket smittar av sig på publiken. Men som vanligt tenderar bra kvällar att ta slut allt för fort. Så även denna, trist men sant. Efter sedvanlig gruppfotografering av bandet var det bara att styra bilen hemåt Kristinehamn igen.

Junix glada orkester
Junix glada orkester
Publicerad: 2013-09-10 00:02:31

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.