Caspers orkester får det att svänga till

22 sep

Det kom en trevlig cd i posten med ett band som heter Caspers orkester. Bandet består av Peter Tuvebrant och Thomas Nilsson. Då kanske ni undrar varifrån de fått sitt namn? Jo namnet Caspers kommer ifrån Peter son som just heter Casper. Bandet spelar fräsch mogen dansmusik med glimten i ögat. Man säger sig själv spela lite så som Streaplers gör idag.

Spelplatserna är allt från kalas, föreningsdanser till offentliga danser i folkets hus och parker. Man har hittills spelat hemmavid i Skåne men är inte helt främmande för att dra sig lite norr över. Man håller spelandet på en lagom nivå då båda har ordinarie jobb samt familjeliv.

Bandet är noga med att poängtera att det skall vara dansant musik. För att inte bli som alla andra duos gör man sina egna bakgrunder för att få ett personligt sound. Man har även spelat in en cd för att kunan promota sig mot arrangören. ”Carazy Arms” är en cd med totalt tio spår som spelar bandet så som de låter där de spelar upp till dans. Bland låtarna på skivan märks ”Det gick en liten ängel, ”If I Said You Have A Beautiful Body”, ”Bara vara en gammal man”, ”Rosegarden”, ”Marie Marie” och ”Förgätmigej”. Det svänger gott om Casper och jag kommer på mig själv med att stampa takten med foten.

Det är alltid kul med ”nya” band med drivande ungdommar som vill föra dansmusiken vidare. Bra jobbat grabbar. Lycka till med framtida spelningar.

Är du nyfiken på Caspers. Besök dem via deras facebooksida

Publicerad: 2017-09-22 20:12:30

admin