Recension: Ola & Jag

21 sep

OLA & JAG
MEMORY LANE
ANTAL SPÅR: 15
BOLAG: OLA & JAG
BETYG: 4

Ola & Jag är en duo från Örnsköldsvik som existerat sen 1998. Medlemmarna är Kenneth Edlund och Ola Vikström. Deras mottot för en bra danskväll är att alla låtar ska vara lätta att dansa till, och att en danskväll ska ha bra fart!

Alla dessa ingredienser finns med på bandets nya platta ”Memory Lane” som innehåller femton spår. Och det är genomgående väldigt dansat musik på plattan. En platta som jag tycker funkar lika bra att dansa till som att bara lyssna till. Att plocka fram goda spår är inte speciellt svårt. Materialet håller väldigt hög klass. Kanske beror det på att Sveriges låtskrivarelit varit med och bidragit med alster.

Plattan inleds med ”Låt din kärlek växa” av Anders Larsson och Ulf Georgsson och följs upp av lite mer fartigare ”Hur ska det bli av” trion Thomas Berglund, Tobias Nyström och Ulf Georgsson. Elisabeth Lord och Tommy Gunnarsson bidrar med i ”En sommar så kort”. ”Halvvägs till himlen” av Henrik Sethsson och Thomas Gson är en lugn vacker ballad. ”Hur lever livet med dig”, är en låt av Johnny Hansen i danska Kandis men som fåttsvensk text av Thomas Gson och Elisabeth Lord. Fartiga ”Jag önskar mig mer” av Linus Lindholm som var frontfigur i Jontez och Mats Bergmans. ”Det finns ingen i världen” som Danska Kim & Hallo spelat in och fått svensk text av Åsa Karlström. Ja som ni hör kan lista på goa spår bli lång.

Även om andra band tidigare spelat in flertalet av låtarna så har Ola & Jag satt sin egen tutch på låtarna och jag blir på gott danshumör. Att de är populära och drar mycket folk på sina danskvällar är det inget tvivel om. Bra jobb grabbar. Kanske man till nästa platta kan se fram emot mot någon egen låt?

Publicerad: 2017-09-21 00:07:56

admin