Cheap Monday

18 mar

Jag är förälskad i ett skelett. Jo det är faktiskt sant! Tro det eller ej. Nu är det inte kanske som det låter men jag ska förklara. Skelettet är inte äkta och jag tror det ska föreställa en apa kanske. Vad fan dillar han om nu är det säkert någon som tänker. Men jag ska förklara.

Det jag snackar om är skeletthuvud som man ser bak på alla sköna jeans från Cheap Monday Detta underbara företag dom tillverkar i mitt tycke just ju marknadens skönaste jeans. Jag har inte mindre än fyra olika jeans och ett par dojor från just Cheap Monday.

Jag har inte tidigare brytt mig om att kolla upp vad just det betyder, men tänkte att det var dags nu. Slog upp ordet Cheap och fick till min förvåning fram följande betydelse på ordet; billig, dålig, värdelös och tarvlig. (Enligt skoldatanätets ordbok). Hur tänkte dom när dom valde det namnet. Billiga är dom i alla fall. Men värdelösa? Nej inte alls. 500 pix för ett par sprillans nya jeans är inte helt fel. Men jag diggar deras jeans och för mig är det inte billigt skit.

Klädmärket skapades av Örjan Andersson och Adam Friberg och började säljas den 10 mars 2004, från början endast i Weekdays butiker. På webbsidor skrivs det bland annat att klädmärket har på mycket kort tid blivit kultförklarat i jeanskretsar.

Jag diggar dom som bara den. Tycker det är coolt, och sen att dom är svenskar gör ju inte saken sämre. Så bor du nära en weekdaybutik så är mitt råd att gå dit och shoppa loss.

Publicerad: 2009-03-18 13:40:07

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.