Dagstur ner till Sjötorp och Mariestad

31 jul

Här om dagen tog jag mig en dagstur ner till Sjötorp och Mariestad. Bjuder er här på lite bilder från turen.

Sjötorp
Sjötorp
Turistbyrån i Sjötorp
Turistbyrån i Sjötorp
Blommor i Sjötorp
Blommor i Sjötorp

Sjötorp
Sjötorp

Efter det att jag traskat runt här lite köpt lite böcker och en trevlig mjukglass tog jag mig vidare till Lyrestad där jag tänkte inta min lunch. Ett underbart väder och trevlig väg på väg till Lyrestad. För er som inte vet så är detta ett litet samhälle som ligger vackert beläget vid Göta Kanal och bara en kort cykeltur från Vänern och Sjötorp.

Lyrestad
Lyrestad

Ett tips kan vara att besöka museet kallas Hamnmagasinet. Här fins diverse gamla saker som man samlat på sig. Gamla telefoner, en gammal haldelsbod gmla kläde,r, verktyg ja allt du kan tänka dig. Väl värt ett besök

Lyrestad Kyrka
Lyrestad Kyrka
Lyrestad
Lyrestad

Försökte hitta något trevligt matställe i Lyrestad förutom den lokala pizzerian. Hittade inget så jag beslöt mig för att dra vidare ner mot Mariestad. Pärlan vid vänern. Här besöktes Vands Bistro där en pastagratäng intogs med god aptit.

Pastagratäng
Pastagratäng

Efter maten så gic jag runt på stan och fotograferade en del av dom vackra delarna av Mariestad som jag tror kallas för Gamla Stan.

Stadsvy Mariestad
Stadsvy Mariestad
Stadsvy Mariestad
Stadsvy Mariestad
Stadsvy med Kyrkan Mariestad
Stadsvy med Kyrkan Mariestad

Sen gick jag ner till hamnen och tog mig en promenad ner till hamnen och kikade på båtfolk och andra trrevliga människor som turistade i Mariestad. Här i hamnen kan man bland annat äta, mat, glass färsk fisk m,m m,m

Hamnen i Mariestad
Hamnen i Mariestad
Blommor i Mariestad
Blommor i Mariestad

När jag blev mätt på Mariestad styrde vi kosan hemåt igen.

Publicerad: 2012-07-31 02:12:31

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.