Wizex gjorde succé på torget i Filipstad

30 jul
Wizex i Filipstad
Wizex i Filipstad

Filibjurveckan i Filipstad och dans är ett lyckat kast. I år var det Wizex som stod för dansen. Och jag kan säga att det var längesen jag upplevt ett sådant genommusikaliskt och kompetent dansband.

Det hela började på eftermiddagen då broder och jag drog upp mot Filipstad i den blåa faran. Mycket trevligt väder och högsommarvärme bjöd vädergudarna på.

Vi gjorde en mellanlandning i Nykroppa för lite fotografering. Mer om detta med bilder kommer i en annat inlägg.

Landade runt 17.30 i Filipstad. Började med lite shopping. Det blev en fräck t-shirt på Tomas Kläder. Trots att staden inte är så stor så har man trots detta en hel del trevliga butiker och dessutom en galleri.

Efter detta gick vi fram till scenen och spanade in bandets soundcheck där bandet var i full färd med att ställa ljud. Förväntningarna växte i kapp med att klockan gick. För mig var det längesen jag hörde Wizex live.

Wizex i Filipstad
Wizex i Filipstad

Klockan 20.00 drog man i gång dansen och det var något tunnsått i början på golvet. Men efter ungefär 45 minuter spelande var torget fullt av dansglada människor. Kanske var det så att folk satt hemma i det fina vädret och grillade lite innan dom tog sig ner till torget och dansbanan.

Erik och Dan
Erik och Dan

Som jag skrev inledningsvis så var det längesen jag upplevt ett sådant genommusikaliskt och kompetent dansband. Wizex bjöd inte bara på en danskväll utan även på en show. Förutom att sjunga riktigt bra visade sig Anna Sköld och Thomas Lindberg vara två riktigt stora entertainers. Man hade inte tråkigt en enda sekund.
Jag kan ju berätta att jag varit på danskvällar där bandet stått och spelat av låtarna rätt upp och ner och väntat på att klockan skall gå så att dom får åka hem. Men det såg man inte tillstymmelse till här.

Anna och Thomas
Anna och Thomas

I Wizex har ju storheter som Kikki Danielsson, Lena Pålsson, Danne Stråhed, Charlotte Perelli och Paula Pennsäter lagt grunden till sina karriärer. Men nu är det Anna Sköld som är sångerska och till sin hjälp har hon bland annat Thomas Lindberg. Jag kan nästan inte finna ord för hur bra det är. Lägg där till Erik Iversens härliga skånska sång så har ni den ultimata danskvällen.

Allan och Tommy
Allan och Tommy

Låtmässigt var Wizex mycket grymma om man skall använda ett modernt uttryck. Man blandade friskt mellan gamla Wizexklassiker, nyare spår från de senaste plattorna och covers som man så klart arrangerat om i bästa Wizexanda. Kan påstå att det inte var en enda dålig låt på repertoaren.

Wizex i Filipstad
Wizex i Filipstad

Så Wizex är ett band jag gärna upplever live igen och kan varmt rekommendera dig att göra det samma.

Under kvällen blev vi lite smått hungriga så det blev en lite korv och mos från Torggrillen som fick slinka ner. Smakade riktigt gott.

Vid midnatt hade sista dansen ebbat ut men publiken vill så klart ha mer vilket jag kan förstå. Då plockade man fram ett ess i rockärmen. Då det var massor av blandad publik i alla åldrar böjd man på ett medley med sköna sommarsånger som alla kunde sjunga med i. Sicket dtrag det blev på golvet och bland folket som stod utanför. Jag tror ingen kunde stå still.
Sedan blev det att tacka orkestern för en riktigt bra kväll, köpa deras nya skiva och sen i skta mak puttra hemåt till tonerna av Simsalabim.

Danspublik
Danspublik
Anna och Thomas
Anna och Thomas
Jag och Anna
Jag och Anna
Publicerad: 2012-07-30 19:45:54

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.