Daniel Yngve- En röst som berör

13 nov
Daniel Yngve
Daniel Yngve

Jag skrev för några dagar sedan om min Birkakryssning där jag tyckte att det stora musikaliska behållningen förutom dansbanden var när Daniel tog ton och uppträdde. Jag tror jag här och nu korar honom till Östersjöns nöjesvärd nummer ett, tätt följd av Per Nyberg skrev jag. Även om dom kanske lirar i olika divisioner röstmässigt. Jag köpte en cd med Daniel som just nu snurrar och det är gåshus när han river av ”Bridge over troubled water” och ”Antehm”. Det är riktigt grymt att lyssna på en kille som har en sådan kontroll över sin egen röst.

Daniel är en grabb från Kisa men som nu är bosatt i Örebro. Han har erfarenheter från Wallmans salonger, Hjalmars Nöjeskrog i Örebro, Kasino i Kina samt som nöjesvärd på Birka Paradise där han uppträder flera gånger i veckan. Han är utbildad på musikhögskolan i Örebro och Kävesta folkhögskola.

Musikaliskt har Daniel en stor spännvidd och framför både, hårdrock, schlager, elvis och opera. Han har uppträtt med flera svenska stora artister som t,ex, Martin Stenmark, Babsan, Erik Saade, Måns Zelmerlöf,. Shirley Clamp, Jessica Andersson, Sonja Aldén och Lotta Engbergs bara för att nämna några i högen.

Förutom att Daniel Yngve har en röst som inte går av för hackor precis så är han minst lika kompetent på saxofon.

Tillsammans med Anders Björk så har de duon Voicebeat som är den perfekta underhållningen till middagen, en imponerande show fylld av både proffsigt artisteri och smittande humor.

The Fantastic Four
The Fantastic Four

Han är även medlem av Motowngruppen The Fantastic Four som rönt stora framgångar utomlands.
De har bland annat vunnit världens största talang/castingtävling WCOPA (World Championship of performing arts) i Hollywood L.A. i konkurrens med 8.000 underhållare från 40 olika länder.

Daniel medverkar även i Tyrols partyband som bjuder på det mesta i musikalisk väg.
Damanterna är ytterligare en showgrupp som Daniel är med i.

Kort sagt så kan man lugnt konstatera att detta musikaliska underverk har månha strängar på sin lyra.

Läs mer på Daniels hemsida www.danielyngwe.com

Bjuder er på två härliga klipp

Publicerad: 2012-11-13 09:19:51

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.